Отговори
# 645
  • София
Привет на всички сладуранки!
Сиско мила, ти си за #2gunfire!!!! Нали никога не си си помислила дори и за миг, че може да те оставим на улицата!
Амазонка въоръжи се с търпение! Не мисля, че отлагането ще ти навреди с нещо! Не си хаби нервите залудо!
Бабиля те май нас бабите в онкодиспансера съвсем са ни отписали Sick Ама ние нали сме си упорити, та напук на всички усилия които полага Министерството и Здравната каса да "намали бройката" на лекуваните , си живеем живота Laughing Peace. Ама знаеш ли защо е така - защото господ ни обича като всички останали момичета,защото ние обичаме живота и...... защото сме си сладуранки Joy

# 646
  • София
И аз ще дойда на срещата!!!  newsm44 newsm44 newsm44
Ама нали е утре,че на 10 ми почва новата химиотерапия  Cry Cry Cry

# 647
  • у нас - на брега на морето
Маргич, много ви се радвам на линийките със Сисанка! Аз обаче от нерви ям повече и , ако дойда на срещата, съвсем ще ме е срам от вас, че вие успяхте, защото сте сериозни, а аз му изтървах края от ...мързел!  smile3538

# 648
Маргич, аз даже не съм се диспансеризирала. Като гледам колко са човечни и мили в онкологията, хич не искам да се запознавам с нови светила, на които не им пука за човека срещу тях. Ставаше въпрос за лекарството за ХТ. Да са ми живи и здрави приятелите и Айез Седай  Heart Eyes, които ми помогнаха да намеря първите две дози. До средата на октомври в България нямаше внос на това лекарство. Сега го купих от тук. Да видим как ще е при следващото вливане. Ама вече даже не се ядосвам. Казвам си "Майната им" и не ми пука.

luck и аз това питам. Надявам се да е утре, не че нещо ще ме спре и другата седмица, ама съм се насъскала за утре. Party

# 649
  • София
Срещичката е утре 04.11 в 18.30 ч в "Амгъл", а за Хули след 20 часа, ама задължително присъствие! Joy
Бабиля тъжни са нещата в цялата ни държава и на мен също не ми се говори за това! Пък и нали ние по-голямите Laughing трябва да даваме кураж и сили на по-младите за да си направят едно по-добро бъдеще!
Колкото до линийката, не съм положила кой знае какви усилия, просто си се върнах към моята си физика, която преди химията никак не беше лоша Blush Когато приключих миналата година химиотерапийте, а това беше през септември, вече за Нова година бях ударила кантара на трицифрени кг. Тогава си спомних едно хубаво стихче:
Тъй като си е мое
и тъй като не мога да го задържа
и тъй като беше добро тяло,
понякога досадно, но не и капризно
и тъй като никога нямах
достатъчно време за него
и никога не го доизслушвах,
накратко, тъй като е мое,
чувствам се зле сега,
чувствам се виновна,
 сигурно трябваше да ида, да обясна,
да измоля да не му се броят всичките
години попилени от мене!!!!!!!
И си казах "Вземи се в ръце" и това направих! Помогна ми и доктора който ме лекува, защото първо той ми се скара за многото наднормени килограми! Бях напълно наясно колко зле се отразяват тези излишни килограми и на заболяването ми! И така стана! Тогава Сиска вече беше започнала и имаше отличен резултат, което ме амбицира още повече!

# 650
  • Карлово/ Пловдив
С риск да наруша ведрия тон в темата, да се оплача, че току-що ми звъннаха от ПЕТ скенера и отново ме отлагат сега пък за 18, но и това не може да се каже, че е окончателно. Значи работите там нещо не вървяяяят! newsm78
Иначе, аз също бих имала по-голяма възможност за среща в съботен ден.
docsi , благодарим за инфото! Ти като как попадна в темата, случайно, или си лично заинтересован? Напиши нещо повече за теб, ако желаеш.
Хубав ден на всички! Hug newsm03  love001
Аз чета доста теми,но не във всички пиша.Вчера разглеждах вашата тема - аз го правя когато се сетя - и видях информацията как се издават направленията и реших да я допълня и уточня и затова реших да ви пиша.Иначе нямам близки и в рода няма болни от това заболяване и дано да няма.Възхитих ви се на куража,доброто настроение и сте много жизнени което ме радва.Продължавайте да се борите и да си помагате - това е най-важното хората да си помагат в днешно време.Някой ден ще ви разкажа повече за мен  Hug Hug

пс: няма финансиране за пет-скенера и затова е спрял работа - още когато го научих изпратих писма до няколко институции за да проверят нещата и когато получа резултат ще ви пиша.Това го научих от друга тема в форума и от друг форум.

# 651
  • Карлово/ Пловдив
docsi, не е нужно да се извиняваш, че нахлуваш в темата ни. Тя си е за всички Simple Smile Мерси и за информацията - полезна беше, защото Личните лекари умират да се правят на луди и да не дават направления и така докато се стигне до преглед при същински специалист нещата стават много по - сложни и трудни за лечение.
Искам да кажа на всички, които не живеят в Сф, че за следващия път ще трябва да си направим наистина хубава организация и да се съберем повече. Предколедно ще е все пак Peace
Поздрави и хубав ден на всички!
личните лекари не се правят на луди за направленията - ама като са свършили как да дадат или като са в позиция да прехвърлят лимита направления който им е даден от касата - нали знаеш,че когато надвишат този лимит с определен процент следват глобите - за това,че са си лекували пациентите и са ги пратили на изследвания и при специалисти.Идват контрольори от касата и ти казват - покажи ми три листа с нарушения - за да те глобим - знаем,че има такива - но по-добре ти ни ги покажи за да не ти ровим ние - и ти се принуждаваш да направиш нарушения - примерно да махнеш кардиограма,да махнеш кръвни изследвания или нещо друго.Другия вариант е идват и ти казват днес няма да приемаш пациенти,ние идваме да ти проверяваме документацията и сигурно ще намерим нещо и ще те глобим.И разни други такива варианти - това което описвам по-горе се случва не само при личните лекари,но и при специалистите.Затова личните лекари и специалистите са принудени да пращат пациентите направо в болница за изследвания които могат да се направят и в амбулаторни условия - вместо да плати касата 22 лева средно за първичен и вторичен преглед,ще плати 100-200-300 и нагоре - взависимост от изследванията.Пример ако си за гастроскопия - тя може да се извърши в амбулаторни условия и отнема има няма 5 минути,в амбулаторни условия може да се вземе и хистология ако е необоходимо и касата няма да плати 100 лева,а доста по-малко.Но когато влезнеш в болница за гастроскопия ще ти направят и други изследвания и съответно цената се дига.Здравната каса си прави каквото си иска.Пък после се казва - абе имаме свръххоспитализации,ами как няма да ги има - като вместо за специалист хората се насочват с направление за болница.Абе много примери мога да дам за това което се случва когато дойдат контрольорите - по-хубаво да не идват по такива поводи.Но парите от глобите касата ги раздава на своите служители като бонуси.Съда постанови,че лимита на направленията за специалист,медикодиагностична дейност и болница е незаконен и то в няколко съдебни инстанции решението беше такова,но те не го махнаха и продължават да го държат - продължават да си правят каквото искат и да цари беззаконие при тях.Извинявайте,че ви занимавам с тези теми.

# 652
  • у нас - на брега на морето
Цитат
пс: няма финансиране за пет-скенера и затова е спрял работа - още когато го научих изпратих писма до няколко институции за да проверят нещата и когато получа резултат ще ви пиша.Това го научих от друга тема в форума и от друг форум.
docsi, благодаря за информацията и за това, че си съпричастен с нашите проблеми. Ако научиш нещо оптимистично, моля те, сподели!

# 653
  • София
docsi, тук вече на наша територия мисля ,че мога да попитам кой си и какво те кара да приемаш нашите тегоби и даваш / според мен / компетентното си мнение.
Не съм мнителна, приемам всяко мнение и съвет. Дразня се от дълги постове, дразня се и от такива, които всички сме чели в нет пространството.
В тая тема пишат хора, които са на "ТИ" вече с диагнозата.Помагаме си с това, което преживяваме.
Приемаме всички, докоснати от тази напаст, по един или друт начин.
Просто искам да зная макар, че вече имам мнение.
Можех да попитам на ЛС, но и девойките трябва да знаят, нали  Wink
Що се отнася до чувството ми за хумор - ами то вече граничи с черния !

# 654
За съжаление във виртуалното пространство не може да се застраховаш против нахлувания

В тази тема са нахлували не един и двама анонимни "Нахалитета" със запретнати ръкави до под мишниците

Не, че с нещо ще помогнат, най-много да принудят някой да не пише повече

И за щастие на помощ винаги се притичва най-откритата личност в тази тема : Хули   bouquet

# 655
Ако това, което пише docsi е вярно, значи нещата са съвсем объркани и страшни даже. И аз бих искала да излезе от анонимност, моля !

# 656
  • В царството на игрите:)
Най - после да отговоря на Бабилия, която пита за датата, но както беше тръгнало тя /датата/ щеше да дойде, а аз нямаше да съм и отговорила Mr. Green Но пък , какво? Ще се разкарва всеки четвъртък до "Амгъл" пък все ще ни улучи Joy
Утре е срещата - 04.11. Казвам го още веднъж за всички, които са забелязали, че съм написала час, ден, място, но не и дата. Много ми стават гафовете напоследък Rolling Eyes
Късметче, радвам се, че ще се запознаем!!
Чакам с нетърпение да се видим!!!
Лека нощ!

# 657
  • София
Това, което Докси пише ...
Всички знаем , че има известна доза истина.
Да, нещата са съвем объркани и е наистина страшно.
И не само за нас.

# 658
  • София
Най - после да отговоря на Бабилия, която пита за датата, но както беше тръгнало тя /датата/ щеше да дойде, а аз нямаше да съм и отговорила Mr. Green Но пък , какво? Ще се разкарва всеки четвъртък до "Амгъл" пък все ще ни улучи Joy
Утре е срещата - 04.11. Казвам го още веднъж за всички, които са забелязали, че съм написала час, ден, място, но не и дата. Много ми стават гафовете напоследък Rolling Eyes
Късметче, радвам се, че ще се запознаем!!
Чакам с нетърпение да се видим!!!
Лека нощ!
Йохо- хо  Joy Joy Joy
Аз разбрах датата, часа, деня и пр.  Joy Joy Joy
Само дето не разбрах основното - къде да се появи моето дърто, кльощаво тяло  smile3532 smile3532 smile3532

# 659
  • Карлово/ Пловдив
Ако това, което пише docsi е вярно, значи нещата са съвсем объркани и страшни даже. И аз бих искала да излезе от анонимност, моля !
Вярно е защото се случва - аз нямам намерение да си ги измислям тези неща.Може да прочетете и за съдебни дела водени срещу глоби,лимити и др.Доста пъти съм сигнализирал институции по различни проблеми и недоразумения - в едни случаи е имало ефект в други не.Но не съм спирал да се боря.Ако излезна от анонимност вие сигурно ще искате доста въпроси да ми задавате,аз  не съм дошъл тук да си правя реклама и да извличам облаги от болката на хората и проблемите.
Аз съм човек който има собствено мнение и се бори за хората - защото аз обичам хората и винаги с каквото мога бих им помогнал.

Общи условия

Активация на акаунт