Отговори
# 75
  • В царството на игрите:)
Привет банда!!! Втори ден съм на работа и да ви кажа честно, не е зле. Мислите ми са съвсем на друго място и това е много добре.Преди малко дойдоха да ме видят две приятелки, с които зоедно ни оперираха и много им се зарадвах. Изглеждаха страхотно и ми оправиха настроението.
Наде /наанстеф/ , като се върнеш от Банкя на всяка цена трябва да разкажеш как си прекарала там. От друга страна , аз със сигурност ще дойда да те видя, защото мъжът ми работи в Банкя, а леля ми е игумен на Клисурския манастир, който е на 7 км. от Банкя, така, че често ходя до там. Няма да пропусна да те видя... Hug
Наде0606, ти наистина си голям герой  bouquetВъзхищавам ти се Peace Дано нещата се оправят, но защо наистина се вдига този билерубин? Ти ходиш ли по принцип на работа или си в болнични?
Сисанка още не е дошла. ще дойде на 7 септември. Чакаме я Wink
Това е от мен. Желая ви усмихнат ден Grinning
Хули, къде е това старо ново място, където може да те намери човек?

# 76
  • Варна

Ето нещо и още един център:
http://www.utrezavseki.org/events-view-35.html

Рехабилитационен център „Алекса” отвори врати
дата : 30.08.2010
На 30-ти август, понеделник, в Деня на Свети Александър, единственият Център за рехабилитация на потърпевиши от рак на млечната жлеза отвори врати.
........
Центърът ще бъде отворен още от днес за информационни беседи, психологични срещи и йога курсове.
Рехабилитационен център „Алекса” ще започне да работи от октомври месец с пълна програма.
„Алекса” вече е тук и Ви очаква.

Заповядайте!

milmich, Вече броя дните, часовете, минутите до Банкя... Уф, дано не се разочаровам,
А пък май ще си е доста авантюризъм. Този санаториум е пълна мъгла - няма нищо в и-нета,

ама се надявам на вас Simple Smile

# 77
  • София
В Сухата река, Миленка  Grinning

# 78
Минавам да дам отчет за днешното кафепиене.Седя си аз в офиса,забила глава над сметки и чертежи ... Улавям силует с периферното си зрение... Вдигам поглед и... Shocked Сончето идва срещу мене... Казвам ви,не се бях радвала на някой така отдавна...
Зарязах и сметки и чертежи и айде на кафе... Прекарахме страхотно! Снимков материал очаквайте от Сончето!
Толкова от мен! Отлитааааааам... smile3535 smile3535 afwitch afwitch

# 79
  • София
Здравейте и от мен момичета,при мен  втората хистология за съжаление се различава от първата и се оказа,че ХЕР2 ми е +, което всички казват,че е по-лошия вариант.Нали не бъркам ,но когато ХЕР е + заболяването протича по-агресивно. вече се убедих ,че тука сте компетентни повече и от хората,които ни лекуват.

# 80
Здравейте и от мен момичета,при мен  втората хистология за съжаление се различава от първата и се оказа,че ХЕР2 ми е +, което всички казват,че е по-лошия вариант.Нали не бъркам ,но когато ХЕР е + заболяването протича по-агресивно. вече се убедих ,че тука сте компетентни повече и от хората,които ни лекуват.

Когато ХЕР2 е положителен,това означава,че туморът е по-агресивен вид.Но и за него си има лечение-Херцептин.Прави се за период от една година.Как и по колко ще ти обяснят момичетата,които са на Херцептин.Знам само,че е вливка ,но няма странични ефекти ,както при химиотерапията...  Peace

# 81
  • Варна
Както ви разказах, мъж ми си счупи крака, което беше поредната закачка от страна на съдбата, но / майко мила  Sick  Sick   Sick   Sick/ за болниците ми е дерта ... #2gunfire

Отивам днес да взема епикризата. Заставам чинно до вратата към 13.00 часа, на която пише с ей-такива големи букви "ЕПИКРИЗИ СЕ РАЗДАВАТ ОТ 12.30 ДО 14.00/ Предвидила съм, че обедната почивка от 1 час ще ми стигне да взема едно листче.
Изчаквам 10 минути едни развълнувани господа да приключат с получаването на болничен лист и хилядите корекции по него ... След още 5 минути една сестра прилежно започва да търси епикризата ми. В миг изчезва нанякъде без ответна информация. Чакам още 15 минути. С тих гласец запитвам - какво става с епикризата ни ... Отговорът е, че колежката го търси при секретарката. Добре, викам си - има надежда - не ме върнаха да се разходя още веднъж. Минават още 15-20 минути /спрях да ги броя/ Един човечец се нареди след мен и каза, че идва за трети път. Минаха още 10 минути в сладки приказки. Идва доцента и сяда в стаята. Сестрата скача и хуква нанякъде. Идва с едно досие и ми вика - забравили са колежките епикризата в досието му. Заповядайте - и ми я подава - аз развълнувано я поемам в ръце - цели 45 минути вися в очакване на този момент !  Hug
Но уви ...
правя крачка навън и ...
и после една обратно.
В епикризата пише контузия на главата и отворена рана на челото  newsm78 /а ние бяхме със счупен крак само / помислих, че мъжът ми е скрил по-страшното от мен. Ама като се замислих - няма рани по главата !?! / Върнах се и попитах плахо. Е сега вече ги ядосах - възмутено ми обясниха вие ли сте човекът, който да определя епикризите!  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire
Еми аз съм с мъжът ми постоянно от спешното, през приемането, операцията, изписването, и ако имаше рани по челото, щях да съм ги видяла поне. Е, ОТИДЕ ОЩЕ 1 ЧАС!
Доцентът поиска пак досието. Разгледа го. Оказа се, че нямаме повреди по главата наистина. Обадиха се на секретарка една, чакахме я да дойде, да се качи някъде, пак да дойде с новата епикриза ...
Още час мина май.
Егати болниците и чудото! Как издават и се подписват под документ с невярно съдържание. Ами ако имаше трудова злополука и този документ влезе в съда ?
Добре че лекарите ни са СУПЕР, че и ако и те лекуваха така през пръсти...
Ох, добре съм си в онкодиспансера - там май е по-добре.

# 82
  • София
така нагледно се източва здравната каса!!! Човек влиза с едно заболяване или в случая травма,а те му изписват две три заболявания...

# 83
  • В царството на игрите:)
Здравейте, Наде, разказът ти и ме разсмя и ме натъжи. Заради такива простотии в нашто родно здравеопазване и заради плащане на несъществуващи заболявания, здравната каса остава без средства за наистина сериозните и животоспасяващи лечения! #2gunfire
Важното е обаче, че главата си ви е наред Mr. Green
Късметче, това, че хера ти е положителен не е приятно, но пък не е и болка за умиране. Общо взето статистиката е много разнопосочна по отношение на това кога и кое е по - агресивно. Хули е един светъл пример сред нас.
Важното е сега да се добереш да Херцептин. newsm78 Когато се влива превантивно, той се слага една година на 21 дена. В БГ нещата не винаги протичат така, но ....това е положението. Rolling Eyes Аз съм имала и закъснения, защото кг. ми са в повече, но затова съм писала подробно в предни теми. Вливките са леки и бързи. Това поне е успокоително Peace
Къде ти правиха изследването?
 Hug

# 84
  • София
Хули не е пример, а един лъч надежда  Grinning

# 85
така нагледно се източва здравната каса!!! Човек влиза с едно заболяване или в случая травма,а те му изписват две три заболявания...
:lol: LaughingНанастеф ,този черен хумор ми качи настноението.....не се сърди.
Не се източва касата с рана на челото  Laughing LaughingПросто грешката е техническа - при писането се използват щаблони за по- бързо и често нещо остава не кътнато.......
......Аз имах подобно преживяване....моя близка ми показва епикризата си и чета ...рак на стомаха  #Crazy,а тя спокойна??!! и после виждам и "уголемена простата и аденом на простатата?!?!.........от елитна софииска болница.Тя сега вече не сще да ходи там

Лъки,ХЕР2 колко пюса ти е?Защото ако е един+ е всъщност отрицателен !,ако е 2++ или 3++ трябва да си направиш насрещна проверка с Киш или Фиш....за по сигурно.
Кога ,как и къде ти направиха втората хистология?
Оперирана ли си вече?

# 86
Здравейте от Санданскиииииии!
Сисанка вече ме е изпреварила и се е похвалила, пихме кафето, поговорихме си сладко, сладко.... Heart Eyes Тук е страхотно! Днес ходих и на басейн, утре отиваме на Рупите и т.н.
Няма да коментирам здравната каса, не искам да си развалям настроението, прекарвам си чудесно... Hug  bouquet
Лека вечер на всички!

# 87
Хули не е пример, а един лъч надежда  Grinning
  Thinking ThinkingХули е пример за Подражание!! в най- добрата част!! Peace Peace  bouquet

# 88
Който не вярва, ето ви доказателство за кафепиенето: http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?pid=525126&fbid=1256454031740&id=1841302092  Ако не се отваря, вижте профила на Сиссс във Фейсбук!
Вижте кви сме Убави!  Heart Eyes

# 89
Йовче, за билирубина си абсолютно права - завишените стойности показват, че черния дроб не функционира както трябва. При мен на скенера не се виждат мети в черния дроб, но явно поради голямата токсичност на лекарствата, той не може да ги преработи. Когато завишението е в пъти, нещата отиват към хепатит. При това положение се спира  /отлага/ каквато и да е химия. При мен с ежедневните вливки нещата се регулираха до сега. Завишението ми беше доста голямо, сега е поспаднал, но още не е в норма, но от днес пак започнах хапчетата, защото ако има прекъсване повече от 15 дни ще ме изключат от Програмата. А лечението за сега при мен има добър ефект. Иначе вливката трае най-много 1 час, нищо особено не чувствам, нито отпадналост или някакъв дискомфорт, вливането на трансметила също няма странични ефекти. Най-неприятното е, че е ежедневно и ми се съсипаха вените, ако знаете нещо ефективно за вени ми пишете.
Миленче, не взимам болнични, но сега използвам стари отпуски. Безкрайно съм благодарна на шефовете ми, че търпят непрекъснатите ми закъснения за работа.
 luck, щом имаш два противоположни резултата, мисля че трябва да потърсиш и трето мнение. Изключително важно е да имаш точен резултат от ХЕР.
Нана, разказът ти щеше да бъде смешен, ако не беше трагичен Sad, наистина човек трябва да си отваря очите за всичко. Знаете ли, изумена съм от някои пациенти /при това не толкова възрастни/, които са на 4-та, 5-та вливка и не знаят какво лекарство им се влива.  #Crazy  Това е непонятно за мен, не че нямам доверие на лекарите, ама такова невежество в 21 век не го разбирам.
Много се отплеснах в разсъждения, дано не съм ви досадила много, благодаря та тези, които ме изчетоха и хубава вечер! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт