Отговори
# 435
Йовче, не се притеснявай, мила! Преди 6  месеца и моите чернодробни стигнаха до 200, но за 1 месец влязоха в норма...
 И сега, преди 2 дни мамографа ми показа нещо...фиброзна тъкан около разреза на операцията,...паника е, да...,но ехографа нищо не показа...И аз не знам какво да правя...сигурно ще отида за консултация при опериращия лекар...,но ще видя...

# 436
Амазонка,пожелавам ти да се притесняваш напразно!наистина,веднага мислиме за най-лошото,може да е съвсем безобидно!права е  Danaya14 :"И няма нищо по - страшно от Самия страх!!!".
nanastef,аз пък четох скоро,че в Африката ракът е най-страшен,иди
вярвай на писаното...
момичета,да сте живи и здрави!!! Hug
Само да вметна - Израза за страха е на Рузвелд Hug  bouquet
Но и аз съм убедена ,че това е враг №1.Знам ,че на моменти е неконтролируемо това ужастно чувство -
Но за какво сме ние ?!?,ако не да го сразим тогедър!! #2gunfire #2gunfire

# 437
  • у нас - на брега на морето
Мили момичета, благодаря ви за голямата подкрепа!!! Така не се чувствам сама в битката. Аз обаче се и разболях от нещо вирусно и веднага ме удари в синузита, оттам секрети и кашлица и всичко това от вчера. Не знам дали има и връзка с новината, която научих вчера, но тотално се сринах. Може би и имунитетът ми падна.  Сега пия антибиотици и се притеснявам да не би заради това ми състояние да не ми сложат контраст.
Много ви обичам и прегръщам силно!  Hug Hug Hug

# 438
  • Варна
Скъпи дами,
Предлагам да направим една база с данни на нашите лекари - тези, които са ни помогнали и тези, които са ни разочаровали с коментари, разбира се. Мисля, че това ще е полезно, защото поставянето на нашата диагноза малко или много ни хвърля в океан от въпроси - кой лекар ще ме оперира, при кого да се консултирам, кой ще ми провежда лечението, правилно ли е лечението ми ...
Ето аз започвам с Варненските лекари - тези които получават червена точка от мен, защото ми помогнаха, дадоха ми много съвети и се държаха много мило с мен:
1. Д-р Росен Хинев - хирург онколог. Изключително човечен, направи Блестяща операция и ми даде много съвети за продължаване на лечението.
2. Д-р Тодорова - назначава ми химиотерапиите и медикаментозното лечение. Винаги е много внимателна и спокойна, много съвети ми даде и никога не отказва консултация дори по телефона. Радвам се, че попаднах в нейните ръце!
3. Д-р Георгиева - химиотерапевт - наблюдавах как се раздава на пациентите си. Страхотна жена и лекар.
4. Д-р Анна Видова - лъчетерапевт. Прегледът ми при нея продължава до час. Прекрасна е ! Интересува се от всичко и ми даде много ценни съвети за цялостното ми лечение.
Сега се придвижвам малко на югозапад, за да не пропусна и Старозагоския Онкодиспансер, където си направих костната сцинтиграфия. Много мило и топло ме посрещнаха. Осигуряват възможност за заплащане на сцинтиграфията от НЗОК - това трудно се постига на други места.
И за София:
Доц. Гаврилов - Онкоболница София - хирург - само една консултация с него ми беше достатъчна да ми вдъхне силата, че съм здрава и животът е пред мен, въпреки трудното лечение!
Доц Байчев - ВМА София - хирург - много внимателно и обстойно се интересува от всичко около диагнозата - изключително човечен.
Д-р Колева - ИСУЛ - Специалист и Лекар с главни букви !
Д-р Павлова програма Виктория - физиотерапевт - изключително ценни съвети получих от нея за бъдещата реконструкция.

Всички изброени лекари са далеч от комерсиализацията и търговията и НЕ практикуват занаят, а лекуват хора и съдби.

Черни точки няма да поставям, защото тези лекари, които ми направиха лошо впечатление са помогнали на много други пациенти .

# 439
Нанстеф,невероятна идея  PeaceПрисъединявам се по две причини :първо - защото всяка добре свършена работа трябва да бъде справедливо оценена и второ - за болните ,които търсят помощ, да снаят къде ще я намерат със сигурност.
Отдавам моето спасение и сърдечната ми благодарност на:
1.Професор Ташко Делийски - хирург онколог  в Медицински институт - Плевен .Негова всеотдайност , човечност ,лекарски умение и себеотдаване са ненадминати!Невероятен човек и лекар!
Ако раздавам награди ,на него бих дала наградата : "Златни ръце"
Наградата "Златно сърце" е за хирурга от неговия екип : Д-р Емилиян Кюркчийски
3.Д-р Вълчева - "златен асистен"Защото тя всеотдайно продължи работата на проф.Делийски- превръзки и всички останали грлижи около мен.
Не е тайна ,че в повечето клиники има "мой" и "негов" пациент.

Сиреч който те е оперирал - той да си ти бере гайлето,което в след оперативната фаза никак не е леко!
С невероятно добри впечатления съм от целия хирургичен екип на ПрофДелийски - лекари ,сестри и санитари.Няма да ги изброявам поименно ,от етичното съображение -да не пропусна някого ,което няма да е никак справедливо.
Благодаря още на
Д-р Мичева химиотерапевт към МедИнститут Плевен, която вещо ми избра терапията и запази моята работоспособност до момента.Това за мен беше от първостепенна важност!
Невероятно полезно за мен бяха консултите ми със хистолозите :
Доц.Милев от НОЦ - СофияНаграда - "ненадмината ерудиция"!!
и Д-р Иван Терзиев главен асистент в патологията на ИСУЛ награда" златен Човек".Той за мен е божидар!!
и на онколога Д-р Юри Жечев - от НОЦ- София, награда "Пример за подражание".

На всички - моята сърдечна благодарност за това ,че са изключителни ,невероятни ,човечни и най- вече лекари от недостижима класа !
Нанастеф и за теб заради великолепната идея

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 22:03 от Danaya14

# 440
Привет на всички, прегръщам ви горещо . Hug
Измина почти година от моята операция и в момента съм на херсептин, но когато през изминалата седмица бях в С-я за контролни прегледи незная защо но бях в голямо настроение докато не ми казаха че имам проблем с черния си дроб. Амазонка напълно те разбирам как се чувстваш, защото го изживях аз обаче реших че ще правя скенер  с контрастно вещество веднага. Резултата ме накара да се усмихна. Не се притеснявай, през малко ли терапии преминаваме и л-ва за да не ни се отразяват,а и наприжението ни е голямо, но аз вярвам,че и при теб няма да има нищо.Ще чакам да споделиш , стискам палци.

# 441
  • В царството на игрите:)
Здравейте, чета ви и съм наясно с новините но нямам много време да пиша. Амазонка, ще се моля за теб. Мога да си представя как се чувстваш, но понякога страховете ни наистина са по - големи отколкото трябва.  Praynig Джес, радвам се, че писа и, че при теб всичко е наред!
Утре ако има изотоп ще правя втората си сцивтиграфия. Надявам се резултата да е ок, както и първия път!
Във вторник с Еми заминаваме за Брюксел - тя на контролни прегледи, а аз на разходка Mr. GreenКато се върна ще помисля за срещичка, но се надявам да сме по - активни от предния път Peace

# 442
  • у нас - на брега на морето
Здравейте! Днес бях на скенер с контраст, но не успяха да го локализират образуванието. На ехографа било 2 см. Затова сега ще ме пращат на ПЕТ скенера, за по-сигурно. Но, ако и там не се види добре, че моят нали е желатинозен и не се насища на глюкоза и не дава реални резултати, докторката каза, че ще го следим до месец на ехографа. Така де, все притеснения и страх от неизвестното! Cry Благодаря ви за подкрепата! Hug
Милмич, пожелавам ви с Еми приятна разходка из Брюксел и да покажете след това снимки.

# 443
Що не ми се пише-незнам, ама ви чета. Нещо ми е тегаво. Искам и аз в Брюксел и благородно ви завиждам. Нещо ми излезе на глезена, нещо като бемка. Доктора каза, че не е опасно и ще го махне, ама знам ли ?  Ами ако .....    Дали да не дойда доц. Александрова да го погледне?
Обичам ви! Живейте на MAX, че животът е толкова кратък!

# 444
  • София
Пепито, що реши, че доц. Александрова трябва да ти погледне бенката?
То да не е цица, та да ти я гледа ?

# 445
Амазонка ,още мъъъничко търпение! липсата на категоричен резултат от една страна увеличава шанса  за евентуален  артефакт при Ехографа.
И аз попадох документи за ПЕТ скернера. newsm78 newsm78
Мразя да ходя по идследвания...........

Пепито 1 ,вчера си мислех за тебе.Това ,че ти се" прескача "до Брюксел е много добър признак  Peace PeaceРадвам се за теб!!
Приятна седмица и късмет!!

# 446
Привет! Днес сцинтиграфията мина Mr. Green Резултата е ок Praynig Утре тръгваме. За нас с Еми, търсете инфо в светските новини.Mr. Green
Амазонка, мисля те и се моля всичко да е ок на пет скена! Пепи, от къде я измисли пък сега тази бенка Rolling Eyes
Хули, радвам се да те "вида" Hug Как си?
Утре е Св. Иван Рилски! Дано ни закриля... Praynig
Обичам ви и до скоро!

# 447
  • София
Миленка   love001
И аз се радвам да "видя" едно силно позитивно момиче /нищо, че постоянно мърмориш за глупости/  Peace
Жива съм още. Нищо, че в последните две години ми се случват най-невъзможните "случки", които не пожелавам на никой.
Но вие казвате - Маме, ти си силна жена !
И мама слуша  bowuu

# 448
Но вие казвате - Маме, ти си силна жена !
И мама слуша  bowuu

Силна, слаба....Нямаш избор, скъпа!  bouquet Както и нито една от нас!!! Живота ни поднася такива гадости понякога, ама пак се струва да се живее м... му стара Mr. Green
Обичам те!!!

# 449
Утре тръгваме. За нас с Еми, търсете инфо в светските новини.Mr. Green

Joy Joy Joy Joy Joy Joy ОК, отивам да търся и чета в светските хроники.. к'ви сте ги дробили в Брюксел....
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy
тъй де, искаме пълен отчет, със снимков материал  Flutter Flutter Flutter Flutter Party

Хули, радвам се да те видя....  Hug Hug Hug Hug Hug

Момичета, сега като ми спряха Дарондата(Золадекса), кога трябвва да ми дойде... hahaha
(Тамън си свикнах без превръзки, без да броя и пресмятам дните... сега пак наново Mr. Green Twisted Evil)

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 11:08 от Айез Седай

Общи условия

Активация на акаунт