Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 463
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Смешно ти  е ама ако знаеш колко мърсоли издърпах Laughing

# 436
daniela197878  Simple Smile Да, знам, че имало помпички с маркуч, но нямам такава. Четох противоречиви отзиви за тези помпички и май не смея. Имам друг вид помпичка, като крушка, с която нищо не успявам да издърпам. Но... как знаеш колко навътре да мушнеш този маркуч? Няма ли опасност да се задави детето? Тази така описана манипулация ме притеснява малко.  Embarassed Блазе ти, че си успяла да изчистиш нослето на твоята бебка. Аз ако му капна повече от 2-3 капки наведнъж в едната ноздра, почва да се дави и трябва да го обръщам надолу с главата, за да се оправи. 1мл течност ми се струва много, за да се вкарва наведнъж, но аз наистина не разбирам много. Отделно, че моят син изобщо не стои мирен, а ме блъска и врещи щом опитам да му почистя нослето. Може би накрая трябва да си купя и такава помпичка....
 Hug Hug Hug

# 437
ето това е нашата помпичка и почиства много добре нослето
http://eruditabg.com/?pid=31&NewsID=183
 Simple Smile

# 438
ето това е нашата помпичка и почиства много добре нослето
http://eruditabg.com/?pid=31&NewsID=183
 Simple Smile

Ето,това е най-доброто Simple Smile

# 439
daniela197878  Simple Smile Да, знам, че имало помпички с маркуч, но нямам такава. Четох противоречиви отзиви за тези помпички и май не смея. Имам друг вид помпичка, като крушка, с която нищо не успявам да издърпам. Но... как знаеш колко навътре да мушнеш този маркуч? Няма ли опасност да се задави детето? Тази така описана манипулация ме притеснява малко.  Embarassed Блазе ти, че си успяла да изчистиш нослето на твоята бебка. Аз ако му капна повече от 2-3 капки наведнъж в едната ноздра, почва да се дави и трябва да го обръщам надолу с главата, за да се оправи. 1мл течност ми се струва много, за да се вкарва наведнъж, но аз наистина не разбирам много. Отделно, че моят син изобщо не стои мирен, а ме блъска и врещи щом опитам да му почистя нослето. Може би накрая трябва да си купя и такава помпичка....
 Hug Hug Hug
Изопщо  не се притеснявай  помпата е с ограничител и влиза съвсем леко  в нослето.става въпрос за същата помпа на която moon  е дала линка.за разтвора не е много,слага се повече за да разбие мърсолите.когато го слагаш  детето трябва да е обърнато  настрани Peaceпомпата  е много хубава  и няма да съжаляваш ако  си  е купиш ще ти е от полза.и моя син ме рита и крещи но  с помощта на мъжа ми  се оправям и с него. Laughing

# 440
daniela197878, moon, maimp - Благодаря!  Hug Hug Hug

# 441
Здравейте!
Дайте съвет- захранихме се вчера с оризова каша, 30-40 след като я накърмих, не знам изобщо дали хапна нещо, но нали първи ден. Днес пак и дадох , пак след кърмене и слагам в устата и тя след секунда започва малко по малко да го избутва. Та чудя се, да продължа ли да кърмя и после каша или обратно или пък не и харесва кашата и аз не знам???? ooooh!
Честито на празнуващите!
Поздрави на всички!
Лека и спокойна нощ!

# 442
lapiovra, не че съм експерт по захранването Laughing, но тъй като скоро и аз минах през същото, мисля, че просто е необходимо да свикне с новия вкус на кашата и лъжичката, което ще стане постепенно. Първите няколко дни си мислих, че няма да започне да яде, правеше едни физиономии на отвращение и ѝ беше много неестествено да яде нещо различно от кърма, но спокойно...скоро ще свикне и ще хапва с апетит. Hug

# 443
Мамчета, задължително ли трябва децата да са с обувки в проходилката?

При разговор с ортопед (д-р Алексиев) ни обясни, че за прохождането е най-добре на бос крак, а обувките били за навънка. Най-добрата обувка според него била тип маратонка. Само се чудя все пак върху чорапките терлици ли да слагам или нещо друго, че зимата колкото и да отопляваме теракота си е студен?

# 444
Ние май оздравяваме. Снощи нямаше температура, днес не сме мерили още. Дано минем без АБ.
Карменче, Вини като не ти дава да му избършеш нослето, как си представяш да ме завреш помпичка за сополки и той да стои мирен. Ние сме същата картинка. Само като ме види, че доближавам с Физиологичен разтвора слагаме двама, мъж ми я държи права и стиска ръчичките, аз хващам главата да не мърда и слагам. Препоръчвам Стеримар спрей, той пръска на дози под струя налягане и добре почиства нослето. После по коремче, докато изтекат сополките. Ако хремата е подозрително дълго, трябва да се изследва секрет от носа за разни гадинки, стафилококи и т.п.
Бразил, естествено, че ще слагаме терлички, ако е много студено зимата може и вълнени да купим.
lapiovra за захранването и ние сме така, избутва с езиче, ако случайно глътне се кани да повръща. В книгата ми пише, че това означава, че не е готова още. Док каза, че в белия свят кърмят изключително до годинка, да не се притеснявам. Това било често за кърмени деца. Защо да пиеш вода, като има бира с една дума.Някои деца ядат добре ако са гладни, т.е. първо храна, после кърма. Други са спокойни ако първо са накърмени и после новите манджи. Запознаването може да стане и между кърменията, когато детето е на кеф, по 1,2 лъжички.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 11:01 от Mama Da

# 445
Добро утро мами  Hug
Минавам на бързо да честитя всички месечинки ,които пропуснах  Rolling Eyes Да са живи и здрави бебоците ви   bouquet  bouquet  bouquet
Съжалявам да чуя , че имаме още болнички дечица  Sad Имат моите палчета  fingerscrossed fingerscrossed babydust7за бързото им оздравяване
Мама Да  Hug smile3501
Мимето78 ние умишлено отидохме вечерта на празника на Милка , защото през деня щеше да е лудница.Не че нямаше пак хора ,но беше по спокойно.Имам снимки (бяха изрисувани и трите  Laughing ), но не знам кога ще ми остане време да ги кача. HugСпециалността ,която уча е РПРСР (Регионално планиране и развитие на селските регионо) води се ,като икономическа  Peace Дано каката вече е по добре  Praynig
moon ние се кърмим на поискване, но определено не можем да изядем едно малко бурканче. Много често го хапва за 3 дена.Зеленчуковите ги отказа категорично,домашните изобщо не иска да чуе за тях ,а за кашите, ако успея да я излъжа поне 50 гр. да хапне и то преди кърмене ,когато много е огладняла.Вече се видях в чудо и аз.Вчера обаче си стърга със зъбките от една ябълка и то с такъв кеф ,но като количество беше мн. малко  ooooh! Ние май ще прескачаме пюретата и кашите и направо на супи и манджи  Thinking
викито честити зъбчета  tooth tooth
При нас е изключително забързано темпото в момента и няма време изобщо.Малката е много крива заради горните зъбки .По цяла вечер не спи , а иска да се гушне в мама .През деня ,както се смее и гуца и  започва да плаче много силно (много жално) и ,ако не я гушна и сложа да цокне  не млъква.Моя се видя в чудо докато съм в лекции и го усещам , че вече няма търпение да тръгва на работа.Милия чувства се толкова безпомощен  Heart Eyes
Ами това е за сега трябва да сготвя преди да ида на лекции  Hug
За всички  Hug Hug Hug и лек ден !

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 09:13 от mama Iv

# 446
Цитат
Защото ние хапваме по окло 80грама зеленчуково, но понякога е около обед друг път слетобед, зависи от това даин е достатъчно гладен ,и дали не му се спи, защото се приспиваме само на гърда и така ми е много трудно да улуча момента в който му е интересно и хубаво да хапва пюре
същото е положението и при нас Simple Smile

Карменче, коризалията е боаронско хомеопатично за хрема. Наистина ако следваш класическата хомеопатия не би трябвало да го даваш, но моят хомеопат, които е от класическата школа, ми е казал, че мога да го давам, когато нямам друго. А при Валери наистина помага, но точно по начина, по който писах. Ако се дава според упътването - по една стрита таблетка на час, не действа особено. Иначе детски пубертет наистина има - между втората и третата годинка (плюс минус няколко месеца), много тежък период е това  Wink

# 447
Добро утро, мами Simple Smile Вчера хапнахме пуйка със зеленчуци и днес сме добре, няма изприщване. Много ни хареса, изпапкахме цяло бурканче 130г, хем никога досега не сме хапвали такова "Коледно" меню.

Mama Da   smile3501 Браво за смъкнатата температура, стискам палци да не трябва да пиете антибиотици.  fingerscrossed
На Вини му слагам Стеримар, но не е лесно, той се дърпа само като го види, блъска го с ръчички и си върти главата наляво-надясно. Едва му улучвам ноздрите. Наистина ще трябва някой да го държи, че сама не мога да го направя добре.

марисса Благодаря  Hug

Днес пак изглежда, че ще бъде слънчево. Всички болнички бебченца да оздравяват бързичко.  Hug Hug

# 448
Иначе детски пубертет наистина има - между втората и третата годинка (плюс минус няколко месеца), много тежък период е това  Wink
Що бе, по гаджета ли тръгват? Wink Шегувам се, чувала съм нещо такова, ще чета като му дойде времето. Да ви кажа, преди 20г. като не знаехме много, лесно си ги гледахме.
CarmenHug

# 449
Що бе, по гаджета ли тръгват? Wink
  Joy Joy

Мамите, които дават АМ, да ви питам какво мляко давате сега? Какво е това преходно мляко и кога се дава?

Ние сме все още на Фризопеп заради алергията, но мисля да го сменя вече, и без това съм убедена, че алергията не е от нормалното АМ.

Общи условия

Активация на акаунт