Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 464
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Майчета, днес дадох на Вики или по-точно се опитах да й дам пюре на ХИПП от тиквички и картоф. Мнооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооого е твърдо и едва го разбих, въпреки това останаха топченца и тя отказа изобщо да го яде. Иначе си хапна банонов крем на Гербер.

# 211
Привет на всички!
Честити месечинки на порастващите бебоци, а на болничките - бързо оздравяване!

Относно захранването на бебета на кърма и идеята първата година да е предимно на мляко - кога все пак смятате да замествате ядене изцяло и как - много ми е интересно. Аз на следващата консултация ще обсъждам започването на захранването с педиатъра и ще ви споделя, ако има нещо интересно.

Ахони, кажи ти как си решила да постъпиш - видях, че и ти си за късното захранване.

# 212
Здравейте на всички!
Честити месечинки на всички порастващи бебчета-живи здрави и мнооого щастливи .
Ние сме болни всички с изключение на мъжа ми .Малката е със страшна хрема и се буди по 100 пъти на вечер защото и се запушва нослето и неможе да диша.Баткото и той е хремав , а аз умирам от гърло .
Нямам настроение за нищо.
Хайде до скоро  bouquet

# 213
Майчета, след като разредих пюрето с тиквички и картофи с вода и въпреки това не искаше Вики да го яде, взех та го стоплих и тя яде. Забелязах, че и млякото понякога като не е стоплено не иска да го яде.
Мами, а някоя от вас купила ли е вече чаша с мек накрайник и дръжки за бебо? Аз мисля да й купя неразливаща се такава, защото доста усилено иска да си държи шишето като я храня.
А за бибероните на Чико с прорез - пак ще трябва да купувам нов - вече трети за доста кратко време, защото много се цепят и се разширява прореза им. Имам и на Авент с прорез, но той пък нещо много голям идва, въпреки че на първа позиция и го нагласям. Постоянно се полива. А й давам от такъв биберон, като й давам вечер в млякото бишкотки на Пласмон, защото от биберон с дупки се запушват.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 20:49 от elzas

# 214
Добро утро хайде по едно  kaffeetrmker_2
Честити месечинки на Коко на мама Антония,Вини  на мама Кармен,Дарито на мама Mamma ,Радост  на мама хелена,Марга на мама elena665 ,Петя  на мама polia ,Гергана на мама tanu-to ,Калоян на мама rompecabezas ,Миша на мама lapiovra   bouquet Много здрави и щастливи дечица да са ! Hug
Снощи се наложи да дам на малката Панадол  ooooh! Бяхме на гости и на връщане плака много наложи се да спирам на една спирка да я гушна , но в момента в ,които я подавам на баща и и кака и започна пак да плака. Rolling Eyes Пътя ми се видя многоо дълъг  ooooh! , а беше само за 10 мин. Момента в които спрях колата и я гушнах нямаше проблеми дори взе да им се смее , но таткото ни доста се притесни.Ауууу да ви кажа аз си мислих , че досега хапането с венците  болеше, но с зъбките е  Sick #Crazy  брррр едвам се сдържам да не изкрещя  Crazy #Crazy #CrazyИ сега да ви я похваля (няма само да се оплкваме я) вчера на обед спа 4 ч. Mr. Green и мама  с нея  Mr. Green
Имаме и пак нов номер от два дена.Когато я закачат си подава едната ръчичка започва да я върти и да я гледа с много смешен поглед  Laughing Heart Eyes много е сладка  Hug
malkata mama скорошно оздравяване  Praynig Hug
елзас и моята не ги яде дори когато ги разреда с кърма  ooooh!
Цитат
Мами, а някоя от вас купила ли е вече чаша с мек накрайник и дръжки за бебо?
Мисля,че Карамелчето мислеше да купува  Peace
krasita1 и вашия татко да оздравява бързо  Praynig
Благодарим за милите думи относно зъбчетата  bouquet
Лек ден ви желая!!!

# 215
  • София
Добро утро и честита месечинка на  Коко на мама Антония,Вини  на мама Кармен,Калоян на мама rompecabezas , Дарито на мама Mamma ,Радост  на мама хелена,Марга на мама elena665 ,Петя  на мама polia ,Гергана на мама tanu-to ,Миша на мама lapiovra  . Много здраве и щастие на децата и техните родители. Всички болни мами и деца-бързо оздравяване!
Виждам ,че доста не спят през нощта. Вики също промрънква и ако не стана да му дам биберон се събужда и после няма заспиване. 
За пюретата- всички,които са по-гъсти ги разделям на половинка и изсипвам в друго бурканче (пак от бебешко пюре). Добавям малко от преварената вода,ама вряла и затвярям бурканчето. Енергично разклащам и готово! Ние нали сме с алергия и пюретата ни са все такива та съм им хванала цаката. Дано съм била полезна! Много  хубав и усмихнат ден! За всички ви Hug

# 216
Благодаря за пожеланията, милички Simple Smile Честит ден и от мен на всички празнуващи бебчета и техните маминки. Вече сме на цяла половин годинка!   party023  Two Hearts

Аз засега съм имала нужда да разреждам само тези пюрета, които са с картоф. Даже ги прекарвам през една малка цедка за чай и стават по-кашести. В началото ги правех по-редички като добавях АМ или топла водичка, а сега вече не ги разреждам много след прецеждането. Постепенно му ги сгъстявам. Скоро ще престана да ги прецеждам. Иначе се отказах да ползвам биберони с цепки, просто му давам бисквитката с лъжичка. И без това отказа да яде плодово пюре в мляко, така че му го давам и него с лъжичка. Даже отваря една голяма уста и чака. Много е забавен Simple Smile

Честити зъбчета на всички, на които са им покарали. Ние още си нямаме зъбчета, вече нямам търпение да поникнат. Иначе венчетата отдолу и отгоре са побелели, но нищо не пробива засега. Само го тормозят.

Вини вече си държи шишето с млякото самичък даже и като е пълно с 200мл, а вчера седна се задържа доста дълго време преди да се килне.

Мамички, имам едно питане - сега като стане хладно есента, ще им обувате ли нещо под дънките? Има ли бебешки чорапогащничета, не съм виждала, ама не съм и търсила, честно казано. Защото ми се струва, че само по къси чорапчета и с дънки отгоре може да му е студено.

Нека всички болнички бебенца оздравяват бързо и повече никога не се разболяват!  newsm51

# 217
http://vbox7.com/play:92e9718e
Carmen4е,ами ще трябва да слагаме-има такива чорапогащничета,ако не има и по-големи ританки,а другият вариант е с космонафтче!А пък нали знаете,че дънките въобще не топлят,но дано се забави зимата,че как ще я караме в студеното!
честита месечинка на  Коко на мама Антония,Вини  на мама Кармен,Калоян на мама rompecabezas  , Дарито на мама Mamma ,Радост  на мама хелена,Марга на мама elena665 ,Петя  на мама polia ,Гергана на мама tanu-to ,Миша на мама lapiovra  Hug
Снощи пък ако знаете как се удари Жорето-седнали сме на масата и той седнал у баба му,а на масата един пълен буркан с мед и той като го грабна и право в устата го засили,удари се ,какъв е бързак само,и 1кг как го вдигна,ама бая жалничко си поплака миличкия!
krasi,дано таткото е оздравял! Hug
malkata mama,бързо да се оправяте! Hug
Къде сте,момичета,развали ни се групичката Sad Confused
Вижте тези сладурчета-  http://vbox7.com/play:b9d32dbb
http://vbox7.com/play:92e9718e

БУ,Смин,Елзе,имам въпрос-Кърмя,но на обяд давам половин зеленчуково пюре и после дохранвам-но често не иска да цока повече от няколко минути`
А от 3 дни давам и каша следобед,и пак не иска да ме доизцока,Правилно ли ще е  първо да му дам кърма,а после пюре или каша,защото виждам зор с гърдите,
А днес не иска въобще от дясната гърда да зацока,въпреки,че винаги давам първо от нея,че от нея тече по-малко
Вече месец яде зеленчуково и плодово пюре,да почвам ли с месно?

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 16:43 от ilein7

# 218
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile)
Честити месечинки повечето вече стават на половин годинка Simple Smile
Ние сме с темп от сутринта не сме спряли да ревем отказваме тотално да яде..........и ако до 2дни не се появи зъб направо ще лудна. То не бе игра не бе носене няма и няма и не и заспива унася се и почва да реве със сълзи милата......преди малко изяде 40мл и заспа на шишето от умора......
За пюренцата ако са по гъсти ги разреждам с млякото й и така ги яде иначе почва да се дави.....
За дрешките майка ми вчера й накупи някои неща и ми прати смятам да й купя космонфтче надявам се че има и големи а и тя не търпи да е навлечена почва да реве и е такова шило че вечно е изпотена даже и сега а в стаята е нормална темп Simple Smile)
Наопаклах ви се и аз едно хубаво ама съм каталясала и смятам да полегна дано поне спи 1час....
Хубав ден от мен

# 219
  • София
Благодаря Ви за поздравите и пожеланията момичета!  Hug  Heart Eyes

# 220
Здравейте майчета, и аз днес съм каталясала от ходене. Ама сега ми се е паднало да се наразхождам, че като си отида в София другата седмица край на това скитане.

Ех, най-накрая, ето малко снимки и от нас: http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.20458543

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 19:15 от elzas

# 221
Поздрави на всички наборчета на Миша и благодаря за поздравите! Живи и здрави да са ни дечицата!
Пак съм назад с материала, не знам кога ще имам време да наваксам. Сега ходя на очни и нали и татко и все още е обездвижен и не знам, ако мога да се клонирам ще е добре, но уви. Опитвам се да се прибирам за кърменето, но не винаги мога да отсъствам от лекции. Хранят се със шише, добре че има запаси от замразена кърма. Не съм захранила, ще изчакам да свършат очните и тогава. Искам да не заменям хранене, но не знам как ще се получи. Не знам дали след като я накърмя ще иска новата храна и изобщо не знам как да постъпя. Първо да кърмя или първо новата храна и после кърма?
Отивам да спя, че утре пак на училище  Hug Hug Hug за всички вас

# 222
Добро утро! Аз ли съм първа днес?
Хайде на кафетоооооо!   food010

Честита месечинка на Божидара на Мама Ив, да й е жива, здрава, да расте умна и красива девойка  Two Hearts

# 223
Добро утро маминки  Hug
Минавам да почерпя за половин годинката на моята шуша  Heart Eyes

и нещо за пииване

Честита месечинка на Никол на мама dekryo   bouquet Да ти е жива и здрава малката принцеска  Hug
Много пусто във форума  newsm78 , да не сте сърдите всички  Wink Дали да не взема и аз да се разсърдя за нещо  newsm12 и  да спра да пиша  newsm78 newsm78 newsm78?Маминки хайде стига сте се цупили и намирали причина да не пишете  Naughty темичката ние толкова хубава  Hug Ех ,къде останаха тези времена , когато за 2-3 дена изписвахме тема.Като гледам другите отчетни ,как си пишат и ми става много мъчно ?Жалко е наистина  Rolling Eyes
Карменче Благодаря ти мила за пожеланията  Hug Сипвам си от кафенцето ти (май едно няма да ми стигне днес ) , че  Shocked .Тези зъбки хем избиха и пак е крива и мрънка по цяла вечер  ooooh!
Вени как е кашлицата на Ичка ?  Hug
Синева къде си мила ?Как е бебе Любо оздравя ли? Hug
lapiovra   Hug Hug Hug Не ти е леко и на теб .И аз имам такава чуденка и единственото за сега, което ми идва на ум е да си увелича лактацията , за да се произвежда повече мляко и да оставям запаси .Но пък от друга страна ,когато съм на училище ще  bombs то ни тъй ,ни иначе  newsm78 Ще чакам да видя, какво ще те посъветват  Peace За теб  Flowers Four Leaf Clover babydust7

# 224
Мама Ив, да ти е жива и здрава шушка!

И аз се чудя, къде изчезнаха всички?  newsm78
Сега като не става за излизане, може пак да стане по оживено в темичката ни.

Ние тази нощ пак не спахме, не стига, че си легнах към 12 часа, заради индийският филм за Вер и Зара,  супер филм, аз съм голяма привърженичка на индийската киноиндустрия. Малката се буди поне 7-8 пъти, та сега съм малко като  Tired

Общи условия

Активация на акаунт