Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 464
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро и от нас!

Честити месечинки на бебчовците!
ilein7 , Мама Ив, да са ви живи и здрави рожденниците!

ilein7 , и ние сме като вас, хич не ни се стои в количката, дори я слагам почти седнала, за да може да гледа и да се залисва, ама не, тя иска да гледа от ръцете на мама. Та като сме вънка почти се носим. В столчето също не щем, добре, че е баткото, та като пътуваме и прави най- различни смешки и я занимава, иначе няма как като шофирам да я държа, та понякога съм спирала с колата, да я взема за малко, че се засинява от рев.  ooooh!
И в къщи от няколко дена сме така, все на ръце, нито на шезлонга, нито на столчето и играчки не иска. Много е кисела в последните дни. Добре, че пак е баткото, единствено той може да я залиса, дори вчера си свалих едно филмче и успях половината да го изгледам без да ме притесняват. Играеха си двамата на спалнята, батко и и беше наредил едни много шарени карти и тя ги гледаше в захлас. Моята беба е като котките, по гръб не иска да лежи, все по корем, даже и почти винаги спи по корем. От вчера пък я гледам като се ядоса, даже лицеви опори е почнала да прави. Изправя се сама на ръчички и на пръстите на краката и така стои за малко.

Мама Да, и аз мисля да пробвам с  домашни пюренца, че моята беба май много, много не и допадат купешките. Въпреки, че съм започнала захранването вече 15- 20 дена, да е изяла най- много 3-4 пюренца и то само зеленчукови, плодовите категорично ми отказва. Вчера и дадох прясно изцеден сок от круша, тя само като го опита и го изплю, и се разрева, че искам да и натикам буквално шишето, за да пие. Но аз въобще не  искам да я насилвам, като и се допие, тогава ще и давам. Та важното при подготовката на домашните пюрета е да се варят зеленчуците с колкото се може по- малко вода, защото в нея отиват витамините!

Момичета, освен в Билла и то не винаги, от къде може да се купят био плодове и зеленчуци? Че ние си нямаме село, от пазара не знам, с колко нитрати ще са бъкани, не че и тези от Билла няма да са същите, ама ....

Айде, че малката си взе сутришната дрямка, та ще приготвяме за разходката.
На всички мамчета  Hug

# 271
Елсе аз имах питане , но то остана в миналата тема.Все пак намерих решение поне за сега на моя проблем.Благодаря ! Hug

Mama Iv, извинявам се за пропуска - не знам как не съм го видяла. Радвам се, че си намерила решение и се справила с неакането на Дара  Hug

ilein7, ти си експертът за твоето бебе  Hug Поздравления, че правиш информиран избор при действията си   bouquet

# 272
Добро утро и от нас с Вики, която в момента усилено разучава една книжка с менютата на ХИПП. Нещо напоследък много киха, а снощи дори и бише като че ли запушено нослето и тази сутрин чак не можеше да диша през него, че се наложи да я събудя по-раничко и да й пръсна спрейче, като след това извадих големи хубости от вътре.
Ахони - видях ви в списанието. Голяма е бузка. ПУ ПУ ПУ А аз си мислех, че ние сме с бузи. Купих си и списание Кенгуру и сега ще пращам едни талони за томбола, но тъй като са 8 на брой, се чудя в отделни пликове ли всичките да пращам или всички на едно място в един плик?!

Ние отиваме да хапваме АМ + пюре от боровинки.

# 273
  • Варна
Здравейте и от мен, честити месечинковци
Нямам грам време да ви изчета но попаднах само на мамите със злоядите деца. А аз си мислех че само моето пищи и не иска по гръм и не иска Ам. Сега съм на очни никой не е в състояние да я накара да яде ама никой какво ли не правят хората ама не иска. Не че при мен яде със зор яде 3 пъти мляко по 200мл ама със зор каши ли не правя пюрета ли не давам като ревне и като запищи няма мира. Не ме питайте как още ми издържат нервичките. Не стига това ами и посреднощ се буди с писъци и ревове и играем и си дъвчем беберона с млякото по 2ч. Не спя и не ям вече то време за нищо няма будна ли е трябва да е в мен и постоянно нещо да играем да се разхождам и т.н. оставя ли я в кошарата на дивана където се сетите 5мин спокойствие и дъвкане на нещо което е докопала и след това писъци. не знам как още издържам и ходя давам панадол и от днес ще го давам на всеки 4ч защото иначе съм в състояние да превъртя вече. Не стига това ами сега и на опашка в данъчното трябва да се редя най-късно утре че е 10-ти. Наоплаках ви се ама виждам че не съм аз и малко ми олеква И аз се замслям за попара белким нея яде види ли беберон почват писъци какъвто щете да е имам една торба беберони вече лъжицата по я иска ама и тя е за 5мин каквото изяде изяде от там на сетне се пищи и така Simple Smile

# 274
Mama Iv, да ти е жива и здрава щерката. Много да ви слуша и да ви помага. Не се притеснявай за сученето на Дарка, сигурна съм че ще намериш решение, пък и университета е в "съседния квартал"  Laughing, най-много да я взимаш на лекции с теб и то да учи детето  Hug Hug

Честито и на всички които празнуват месечинки днеs.

ELSE аз имам питане относно захранването (или някоя от мамите ако може да ми помогне). Започнахме да се захранване преди около седмица. Явно още не е свикнал с лъжичката и винаги избутва с езиче пюрето или си бърка в устата и вади каквото намери там. Искам да питам докога горе долу продължава това избутване с езичето или все още не е готов за захранване. Да поспра ли малко и или да продължавам с опитите. Иначе детето е на кърма, нямаме режим, все още се кърмим 1-2 пъти през ноща, отказва вода въпреки че предлагам заради жегите.. Може да пие и от шише, защото имаше период, през който хранех с изцедена кърма. Седи си стабилно вече, виждам че проявява интерес когато ние се храним.

# 275
Здравейте и от мен !
Честита месечинка на всички бебоци празнуващи днес !
ilein7 , Мама Ив, да са ви живи и здрави рожденниците и много да ви радват !
Мама Ив искам да те питам на  Дарка като и изникнаха зъбчетата спряли да се буди вечерта ? Моя шишко става на три часа че даже някой път и на един и докато не захапи цицата не иска да заспива . Направо незнам как ще го отуча да заспива без цица .

# 276
здравейте майчета.
честити месечинки на порасналите бебчета-живи,здрави и много късмет.
Мама ИВ-честита ти рожденичка,само да те радва.татко ни беше болен преди мен,а после кашлицата му май беше от цигарите,поне така казва Mr. Green
Ахони-можеш само да се гордееш с Вики.
Кармен Hug-дойде и твоят ден.
на всички майки на които дечицата отказват да ядат много  Hug и се  Praynig да проядът бебоците.
аз когато правя дом. зел. пюре обелвам картофа и го нарязвам на дребно и наистина се слага малко вода.
ние снощи почти неспахме,миша цяла нощ се въртя и проплакваше и съм като разбита,ще гледам на обед да легна с нея че иначе не се издържа.а трябва да купувам и на каката учебните помагала.
айде лек ден  Heart Eyes

# 277
Божичкоооо, къде я видяха тая жега и днес синоптиците. Казаха, че днес щял да бъде последния летен ден, като вчера горе-долу. А вчера в Русе беше ЖЕГА наистина. Не се траеше. А днес, я погледнете - нищо общо. Ветрилник

# 278
Karamel ако имаш възможност би ли обяснила за тези млека с вкус на ванилия, такива не съм виждала да пробвам и тях дано прояде. Благодаря предварително Simple Smile

# 279
Честити месечинки на бебчовците!
Мама Ив, ilein7 да са ви живи и здрави рожденниците!

# 280
  • София
Момичета, аз отдавна не съм писала, но всеки ден ви чета.
Elena665, дъщеря ми беше на АМ и нейното мляко беше с аромат на ванилия - Милумил се казва, на фирма Милупа.

# 281
elena665
Доколкото знам Лактана имат такова мляко, но не знам дали не е 3-ката.
Иначе съм сигурна, че на Селия 2-ката е с вкус на ванилия, защото тя в момента такова дава.
Предполагам, че и други фирми имат такива млека.

# 282
Здравейте,

мама Ив, честито на девойката  Hug Hug Hug Hug Hug Да ти е жива и здрава и да те радва с много шестици и малко пакости  bouquet  bouquet  bouquet

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБОЦИТЕ И МАЙКИТЕ ИМ, КОИТО ИЗДЪРЖАХА ГЕРОЙСКИ ПОЛОВИН ГОДИНА  Hug Hug Laughing Laughing Laughing Laughing

За злоядите деца - аз с лъжичката съм експерт - тикам в устата, тя плюе, аз обирам и пак тикам, тя пак плюе, аз пак обирам и ...... и така около 30 мин минимуум, но изяжда едно пюре.... проблема е, че ако ядем нещо с морков, трябва след хранене, да я преоблека, защото цялата става в пюре и така захабявам дрехи  Cry Cry Cry Cry вече съм захабила поне 5 бодита.... и от 2 дни, ама няма да се смеетя, слагам и една перелина за боядисване за фризьорство  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Ами то ми писна, тя плюе, маха с ръце, понякога докопва и чинийката и ако не съм сложила тази с вакуума и познайте какво се случва.... Ама съм много задобряла в тикането на пюре в устата, натискам езика някак си надолу и изсипвам лъжичката.... Ноооо, с биберона не става..... Няма начин....

Аз забравих какво щях да пиша...

Ахони, радваме се заедно на артистичните успехи на Вики - фотомодел от малка, а, ти да видиш калпазанката тя - ах ще я изям..... голям сладур  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Ох, с тия домашни пюрета ..... И аз вече се позамислих, всички познати готвят на децата си, ама всички, и няма значение че могат да си позволят по 5 пюрета на ден, което си е около 15 лв - само за пюрета, пак готвят... Питам аз една приятелка и тя ми вика - ами на мен ми е приятно да готвя за детето си.... Божеееее, аз се чудя как да не наготвя на мъжа ми, който е ужасен чревоугодник и познайте как ме тормози с претенциите си....Ох, незная, но много ме съмняват тия зеленчуци, но пък като се замисля, не мога да я опазя от нитратите, все един ден ще хапне и нитрати и какво ли още не.... Ох, не зная....

Дидипейчева, милата  Hug Hug Hug Hug Hug

Столчето за кола - моята шоши обожава да пътува - ми то ние все сме на колела, та стои в стола, спи, но като и омръзне и познайте, започва да реве, да иска да се обръща по корем, не мога да я удържа, е.... вземам я на ръце .... Когато мъжа ми шофира естествено.... И така за около 5 мин .... Зная, че не е редно, но какво да направя - то пътуваме по 5 часа до Варна, спираме да се храним, да сменяме памперса и кучка параскева да се разходи и да пие вода.... Ние сме цирк като пътуваме - като спираме по бензиностанции и хората ни гледат от джипа излизат мама, татко, бебе и куче от багажника  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Иначе на късите разстояния в града няма проблем никакъв, но то седи ли се например 2 часа в едно и също положение, горките деца.....

Ние се събудихме..... Бягам....

Синева и STEELLEE  не са се вясвали отдавна. Какво ли става с тях? Ако прочетат това, веднага да драснат някой редю
Хайде целувки  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 283
мерси момичета, чакам баща ми и ще ходя да търся мляко с вкус на ванилия Rolling Eyes..
натали много се смях с поста ти Grinning на това с перелината ама ще взема и аз да пробвам това с перелината, че и ние сме същия случай.. не мога да насмогна на пране и гладене. ..

# 284
Привет майчета и бебковци, днес купих на Вики една книжка от тия гумираните с картинките, че сутринта й бях дала една от брошурите на ХИПП с видовете пюрета, дето са като книжка, разгъваща се на много и детето голяма забава му дръпна, та за това реших  да й взема една такава книжка. Преди малко й давах пюре от боровинки и като метна с ръка това дете ............................малеееее изправи ми се косата  #Crazy - новото боди, което беше толкова хубаво просто вече е с петно на ръкава, една подложка на шезлонга и тя е оцапана, както и чаршафа на моето легло. Натърках ги сега с един сапун за петна, дано се изчистят.

Аз съм малко тъжна - моят татко днес замина пак. Той е международен шофьор и много ми е мъчно, когато го няма. А и още по-мъчно ми става, когато знам, че в неделя се прибираме в София, при свекървищито, а майка ми пак остава сам самичка в Русе. Така ми беше хубаво, когато тати си беше тук, а днес сутринта го изпратихме. Ох  Cry  Cry  Cry Как не ми се ходи в тая София.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 17:27 от elzas

Общи условия

Активация на акаунт