Лятото си тръгва вече, зъбки вади мартенско човече(8)

• 25 464
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Аз да питам два въпроса
Първия има ли и други майки чийто деца не искат да ядат АМ и как процедират
Втория е нали няма проблем да давам пюрета от различни марки, че купих и на Хип и на Гербер и на още няква марка?

# 256
  • София
Tasty0703, аз съм давала и Хип и Гербер, Бебивита също. Проблем с различните марки не сме имали.  Peace

# 257
Здравейте мами Simple Smile не съм писала отдавна, обаче имах доста работа тези дни..
Ние горе-долу сме добре... обаче има едно голямо НО.... проблема с яденето става все по голям. Маргарита има свое мнение по въпроса по колко трябва да яде, което съвсем не съвпада с моето разбира се Sad. Тотално отказва мляко, каквото и да било, пробвах всичко и не става. Сега слагам АМ във всичко което се сетите, плодови пюрета, зеленчукови всичко. Само така го поглъща. На всичкото отгоре ако млякото е повече от пюрето веднага го усеща и съответно почва да пищи. Не стига това ами и отказва биберон Shocked всичко вече минава през лъжичка. Ситуацията е меко казано кошмарна.. всички сме изнервени.. дойде ли време за ядене и в къщи настъпва екшън. Опитвам се на ден да я излъжа да хапне поне 300 гр. мляко слагайки го в различни неща. Попаднах в пълна безисходица, но диването е с характер и не ще. Принудих се накрая и дадох попара в която забележете слагам плод.. е няма такава гадост но само така я яде. Това е единствения начин да набавя донякъде това което дава пустото мляко. Иначе от немай къде съм захранила вече със всичко. Желтък давам през ден по една четвърт, от месата не давам агнешко и свинско. Яде пуешко, заешко и пилешко. Много неприятна ситуация само че просто не виждам как да се справя по друг начин. Това е от нас. Пожелавам на болните бързо оздравяване и лек де на всички Hug Целувки от мен и малкото диване Simple Smile

# 258
Здравейте

Мамма -  Hug Hug Hug Hug Hug боже, как издържаш, милата Hug Hug Hug Hug
Мама Да  Hug Hug Hug Hug Hug Hug е вясвай се по-честичко и по-обстойничко  Wink Wink Laughing Laughing Laughing
Ahony  Hug Hug Hug Hug кърми си, аз толкова се радвам на кърмени деца, толкова ми харесва гледката на кърмеща майка, че ако бях художник щеше да ми е любима тема... Hug Hug Hug Спокойно, ще захраниш, не бързай, след като Вики се чувства добре, супер....
Елена 665, и за теб мислех мила  Hug Hug Hug Hug Hug Деляна има такива моменти, като каже, че не иска мляко и това е. Tasty има същия проблем.... Имало е дни когато е изяждала по 50 мл мляко само -  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out побеснавам направо... И аз така правя - давам в пюретата.... За сега не съм давала попара, въпреки че попарата е много калорична и ако не е наддала поне с 500 гр за месец и половина (на 17-ти сме на консултация) май ще започна и аз попара.... Не е истина колко се вбесявам когато не иска да яде, направо ми иде да я хвана за крака и .... Стисне устни и край.... Рев, рев, рев.... Много е лошо да имаш злоядо дете, много.... Съчувствам ви момичета, защото и аз съм в същото положение.... Гледам другите деца едни хубави пълнички крачета, ръчички, бузки, а ние, слаби, слаби..... Ох, то от глад няма да умрат, но защо на нас се паднаха злоядите деца, ще се побъркаме докато пораснат.....

Кой пита за сядането - след като Деляна започва да реве след 20 мин лежане по корем, а по гръб не иска, и след като и купих фотьойл вече се задържа по 10 сек. седнала сама без опора, а иначе във фотьойла седи по половин час, навежда се напред и се изправя сама.... После я прехвърлям на фитнеса, че и омръзва, после люлката и така.....
Днес ходих по главната на Пловдив... и намерих един магазин където имаше сукмани на Next по 26 лв, яке на Mexx и някой други марки... питам от къде са - и .... от Англия newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 Сигурно пазарят от намаленията....

Сега бягам, че моята зверкиня е гладна май  Praynig Praynig Praynig Praynig Дай Боже да яде

прегръдки на всички  Hug Hug Hug Hug Hug

# 259
Здравейте. Компютърът ни се скапва май. Пак разноски за нов. Cry
Само да кажа за АМ, че и моите не го искат. През нощта и сутрин когато са измрели от глад го пият. През деня и преди лягане- почти никога:cry:
Така менюто е следното:
Сутрин АМ
Закуска каша (ако не са искали мляко сутринта слагам млякото вътре)
Обед пюре
Следобред мляко предлагам, 99% не го пият тогава им давам плодово пюре
Вечер ако са яли само плодово без мляко пийват по малко. Христо съм му намерила цаката за вечерта. Давам му бибероната и го държа в ръце докато се унесе, унесе ли се бутам бутилката и така докато заспи колкото изпие.  Shocked
Лъжат се лесно докато не се усетят, после няма с какво да ги залъжеш. Големи са дяволи. baby_neutral baby_neutral
Притеснено ми когато не си хапват добре, но от друга страна като виждам, че растат се успокоявам. Не искам да им разширявам стомасите от малки. Аз големи ядове имам с теглото, не ми се отглеждат дебелаци. Joy Но за млякото доколкото знам трябва да напъвам, че има калций и др.
На всички мами много Hug

# 260
здравейте момичета.не съм влизала няколко дена.да честитя на порасналите бебоци-живи и здрави да са.на болните дечица-скорошно оздравяване.честити ви зъбчета бебоци-белички и здрави да са ви.четох,четох и почти нищо незапомних. Grinning
много  Hug за МАММА,че твойта никак не е лесна.
някой питаше за месните пюрета.аз от няколко дена давам заешко.първо дадох 60гр,на другия ден остатъка -70 гр.на следващия ден зел.пюре.после цяло заешко-130 гр.и така редувам.заешко и зеленчуково през ден.ще гледам да давам заешко 5-7 дена и после почвам с пуешко,пак 5-7 дена и после пилешко.като през ден ще е зеленчуково с месно.след това ще въведа попарата или глутена и аз нез точно.
колкото до различните марки пюрета немисля че има някакъв проблем,според мен е най-важно да са безмлечни( това си е мое мнение),особено за кърмачките.
Елзас гледах ви снимите,много сте хубавки.и нашата коса влиза в очите,но я слагам на една страна.не ми се ще още да я постригвам,но ако си си решила хващаш и отпред бретончето и режеш.запази си първата и косичка за спомен.абе майчета да ви питам,какво направихте пъпчетата на бебетата-пазите ли ги или ги хвърлите в някой университет Simple Smile?

# 261
  • Враца
Здравейте милички. Аз съм тъжна лястовичките ми си отидоха. Отлетяха на топло. Всяка пролет ги чакам с нетърпение и като дойдат знам че дори дае студено дните ще са малко. Сега знам че дори да е топло пак ще е за малко. Ще се пусне прословутата Врачанска мъгла и така до май месец. Има да висим в къщи и да не виждаме нищо през прозореца.  Cry Затова използваме всяка минута да сме на вън. Дребното ме побърка няколко дни беше непоносимо мрънкав. Имам чувството че това мрънкане лети из въздуха. Де що познавам майчета всичките деца мрънкат тези дни. Добре че се кротна че щях да ви пиша от лудницата. Иначе вече си хапва пилешко с кеф другата седмица мисля да вкарам глутен. Четох четох и стигнах до извода че е в иделната възраст за това. Хареса ми идеята за пюре с конско. Ама вярно сме много предубедени на тази тема. А на прабългарите това им е било основно.  Laughing Мамма леле как успяваш евала аз не бих издържала. Чета ви нещо че дребосите отказват мляко и Сами се опитва на моменти ама още нее нали е лакомник. Една приятелка реши този проблем като мина на следващия номер мляко или по точно от 1 на 2. Но и тя се беше видяла в чудо. А относно килограмите и аз захраних и вкарах на две яденета пюре за да некачва по толкоз много обаче уви то пък кантара не го хвана че да визим има ли резултат. Аз съм била много злояда и ме беше страх дребното да не е като мен то пък няма изхранване. Ама нали е и мъж...Поне не ме е страх че нещо изостава двигателно защото като го сложа в столчето се изправя сам седнал и се задържа бая време така. Че и в количката се набира ама там му е по кофти че няма за какво дасе хване хубаво. Голям смях падна днес в паспортното. Всички се изредиха да гледат бузестото благо бебе. Той пък още на първото щтракване стана разкошна снимка. Та след месец ще си има паспорт мишока. И по случая го заведохме да го снимаме за календарче. Гледаха ни ей така  Shocked защото било септември и годината била аха изтекла. Ама то си е мой проблем все пак като си плащам и искам календарче ми ще ми го направят. На едно място ни върнаха обаче на другото излязоха по умни и ни взеха парите.  Laughing Божее ама така ми се спи че забравих какво щях да пиша. Пропуснах доста и празници и зъбки ще ме извините ама вярно не можах да стигна до компа тия дни. Дано няма повече такива че  Crazy Хубава и спокойна от мен.  Hug

# 262
Nataly Ivanova Нашето момченце пък хапва добре, изпива по около 200 мл на млечно хранене, а е тъничко.  ooooh! И аз гледам другите пухкави дечица, които хапват по по-малко от нас, а пухкавеят, да са живички и здравички, и се чудя защо така. Явно някои си наддават повече от по-малко мляко, а други хапват, но не напълняват.  Hug И ние имахме период, в който не искаше да яде, но отмина. Дано скоро отминат притесненията ти, и на всички мамчета с подобни проблеми.  Hug

Mama Da Много благодаря за съветите за паспорта  Peace

Мамма Съчувствам ти, дано скоро успееш да намериш време за малко сън!  Hug

Да ви се оплача - моят син не иска да седи в столчето за кола. Още от самия първи път, в който го сложих да седне в него, се разрева и се задърпа. Реших, че като мине малко време, ще пробвам пак, и той ще се научи. Пробвам си периодично, но той все се разстройва като го сложа там. Ако продължава така, ще се превърне в проблем. Досега не сме пътували, но вече ще се наложи.

Нашият татко в момента идва от летището към къщи. Отивам да се понапудря   4470

# 263
БУ,Смин,Елзе,имам въпрос-Кърмя,но на обяд давам половин зеленчуково пюре и после дохранвам-но често не иска да цока повече от няколко минути`
А от 3 дни давам и каша следобед,и пак не иска да ме доизцока,Правилно ли ще е  първо да му дам кърма,а после пюре или каша,защото виждам зор с гърдите,
А днес не иска въобще от дясната гърда да зацока,въпреки,че винаги давам първо от нея,че от нея тече по-малко
Вече месец яде зеленчуково и плодово пюре,да почвам ли с месно?

Здравей ilein7,
Извинявам се за закъснелия отговор, но едва сега видях въпроса. Много майки практикуват именно това да дадат на бебето да суче, а 30 минути по-късно да предложат твърда храна на бебето си.  Така се осигурява достатъчен прием на кърма на бебето, а в същото време е спокойно като дойде време за другата храна.

Педиатърът кога мисли, че е подходящо да започнете да давате местни пюрета? Информацията за въвеждането на месото е различна на различни места. Някъде се препоръчва това да става в периода 6-8 месеца, а на други 8-10 месеца. За това е най-добре педиатъра да се изкаже тъй като е най-добре запознат със състоянието на детето и има пряк поглед върху развитието му. Единственото общо е, че се препоръчва започването с пиле или пуйка, които са леки меса.   Peace

Ако съм пропуснала да отговоря на някое ваше питане, искам да ви помоля да ми пусните линк за да отстраня пропуска   bouquet

# 264
Добро утро мами! Първичка съм тази сутрин. Понеже масово захранвате, да питам, как се вари картоф за бебето /да не ми се смеете  Naughty/, с обелката или без. Нямам уред на пара. Реших сама да правя, че ми омръзна да дояждам бурканчета. Тя яде колкото лешник и съм на път да се откажа, че да не я направя злояда насила.
Карменче и нашата не седеше на столче в колата, а у мен, но като стана на 3 м. се заиграваше с играчки над главата си и заспиваше бързо. И сега гледам да и се спи като пътуваме, иначе се случва да се гушкаме, ако е кисела или седи повече от час. За път винаги взимам нова играчка да я забаламосам повече време.
Приятен ден!

# 265
Добро утро мамчета  Hug kaffeetrmker_2
Честити месечинки на всички бебчета ,които днес стават на половин годинка   bouquet  bouquet  bouquet (извинете ме , че не изброявам днес) Да са живи и здрави  Hug
Да почерпя и за моята най-голяма дъщеричка , че днес става на 11 г.

Мами вчера реших да нахраня шуша от шише,че много време не съм го правила ииии честно казана изпаднах в ужасссс  Rolling Eyes Въпреки , че бе гладна отказа твърдо.Как ще я хранят докато съм на училище  ooooh! незнам и съм много притеснена от сега.Не ми се иска да се тормози малката . Praynig толкова свикна да си цоца от мама и да заспива , че и на вън вече не иска да спинка .Чака да се приберем и да си легнем ,за да се сгуши в мен и цоц.. Rolling Eyes Не ме разбираите погрешно удовлетворението от този процес е взаимно, НО .....  newsm78 маи започва да става проблем.От сега усещам как ще бягам от училище   Laughing Laughing Laughing (сега ми е смешно  амааа )  ooooh!
Челси Hug Hug Hug
Ставам , че ме чака екшън днес  Crazy
Елсе аз имах питане , но то остана в миналата тема.Все пак намерих решение поне за сега на моя проблем.Благодаря ! Hug
Карменче много приятни моменти с мъжо  Wink А за столчето , ако не си го слагала от първите месеци сега ще ти е много трудно  Hug
krasita1 таткото ви оздравя ли?За пъпчето чакам да почна училище и там ще го крия зад една снимка (племенницата е на нея  Mr. Green)
Лек ден на всички !!!

# 266
  • София
Добро утро, хайде да почерпя по едно кафенце, че тази нощ Вики ме остави да спя. Ама това е защото снощи изпих 1 чаша бяло вино  Whistling
mama Iv, да е жива и здрава щерка ти, все толкова добричка и хубавичка да бъде. Много да те радва и ти неяnewsm59 Не беше честно да се появиш точно сега, точно си пишех поста и исках да те изненадам с честитката и като публикувах видях, че ти си писала.  Hug
Bona fides, Вики седи седнала. Когато е в количката или столчето се изправя сама и може да седи дълго, без да се опира. Дори онзи ден седя така 1 час, като разбира се от време на време се облягаше. Иначе седи и без опора по средата на леглото, само че мен ме е страх да не падне и да се удари, че после да я е страх да седи, и все гледам ръцете ми да са наблизо. Често я слагам седнала на дивана, че се катурва на меко и много се смее, но по-лесно седи на по-твърди повърхности.
Carmen, как сте? Радвате ли се на тати?  Hug
Уола, като не се вижда през прозореца ще гледаш само нас тук  Hug
Мама ДаHug Hug Hug Аз може да искам да кърмя до училище, но не мисля, че е редно. Не искам да влизам в полемики (казвам свое мнение), но не съм привърженик на твърде дългото кърмене. Искам да започна да я отбивам на година и нещо, че до 2 да съм успяла  Mr. Green
От няколко дни й давам на смуче ябълка (имаме в двора) и вчера дори предпочете ябълката пред гърдата ми  Shocked, чак когато изсмука сока и ябълката стана суха започна пак да суче. Преди й давах така диня, но на рожденият ми ден точно си отхапа парче и се уплаших да не се задави, та вече не й давам.
Красита, аз държа пъпа на Вики на нощното си вкафче да не реши да ходи някъде  Laughing Още не съм решила дали да го хвърлям или да си го държа при мен.
Вчера в парка ни срещна една фотографка и направи цяла фотосесия на Вики, която можело да използва в някой вестник или списание. Сега чакам да ми изпрати снимките, но нещо се бави. Взе ми телефона да ми каже ако ще публикуват снимки и да ни има предвид ако й потрябва бебе за снимки. Много си хареса малката ми звезда, която като видя фотоапарат започна да кокетничи, да се кокорчи и да се смее. Голяма кокона отглеждам.  Heart Eyes Ама такава гордост изпитвам всеки път когато някой се изуми колко е хубава. Това беше много нескромно, ама исках да го споделя, че това е най-голямата ми радост.

# 267
Първо да ви почерпя,че моето момче става днес на половин годинка!!!

4естито и на другите,родени днес!
Mama Da ,няма значение как ще го вариш,ако искаш си го измий и си го свари,пък ако искаш първо го обели,то едно картофче...е лесно. Hug
 Else ,благодаря ти!Ами аз не се съветвам с това с мойта лекарка,понеже като ми каза още от 20 дни да почвам сока,а от30-плодовото пюре,въпреки че кърмя,и спрях да се занимавам с нея.Чета информация от нета и правя каквото реша.Засега ще почна с жълтъкаи после ще дам пиле,пуйка,телешко и така.
Carmenче,столчето остави,ами моят като не иска да легне в количката от 2 месеца,какво да кажа... С колата до майка и там стоим,или пък количката в багажника и го приспя на ръце и като се събуди обратно се прибираме и така.Ужасно е .Но вече почвам по малко  да го слагам седнал и дано като седи и наблюдава света да се оправи!
Лек ден на всички и много целувки!

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 12:08 от Mamma

# 268
  • София
Честито на всички бебоци, които стават на половин годинка   bouquet

# 269
Момичета не съм ви чела, само хвърлих едно око и видях, че калпазанчовците не искат АМ.
Знам какъв ужас е...моя приятелка мина през това .С повече инат и изобретателност успя да се справи.
Първо сменяше млеката и накрая бебето прояде от онези АМ с вкус на ванилия и то с невероятен апетит.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт