Имам проблем с алкохола

• 24 718
  • 224
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Темата малко се измести от цялостния проблем с пиенето към шофирането. В тази връзка бих ти предложила да му пуснеш това клипче - http://www.vbox7.com/play:deff5921 (макар и да не е свързано конкретно с карането в нетрезво състояние) Дано то го накара да се поразмисли малко поне как шофира. А и не само той, а всеки, който сяда зад волана (клипът е изключително силен  /няма кървища и гнусотии/, но все пак не го препоръчвам на твърде чувствителни хора)

# 166
  • София
Немо, понеже темата е да се посъветва авторката какво да прави ... ти съвет имаш ли в крайна сметка, или влизаш да й се поскараш, да й пообясниш колко е лоша и зла и как мъжа й е за окайване и дотам?
Тя много добре знае, че мъжът й пие навън с приятели, защото му е по-приятно отколкото да е у дома. Идеално й е ясно, че това, което прави не е правилно.
Затова пита.
Това, че ще влезеш и ще напишеш 20 поста, които ще преразкажат това, което тя вече знае и е казала, не виждам с какво ще помогне. ю
Така че - съвет имаш ли???

# 167
клипче - http://www.vbox7.com/play:deff5921
/няма кървища и гнусотии/, но все пак не го препоръчвам на твърде чувствителни хора)

Никакви  Peace

ооооофффффф ... съвет та съвет .. колко по-директно да го кажа ???? съвет ли иска ??!  да го напуска .. Peace

# 168
клипче - http://www.vbox7.com/play:deff5921
/няма кървища и гнусотии/, но все пак не го препоръчвам на твърде чувствителни хора)

Никакви  Peace

ооооофффффф ... съвет та съвет .. колко по-директно да го кажа ???? съвет ли иска ??!  да го напуска .. Peace

Аз си знаех, че така ще стане.. Tired Въртим - сучим и все до развода стигаме!

# 169
всички други съвети според съфорумките не са съвети  Peace

тъй че - няма мъж няма проблем  Whistling

# 170
Конкретно и ясно - мъжът и ще продължава да пие докато обстановката с приятелите му е по-приятна за него отколкото обстановката в къщи  Confused ... брат ми преди време имаше подобен проблем .. и не с бира .. така че знам какво говоря  Tired

Този, който има склонност да тушира проблеми с алкохол, ако не обстановката в семейството, друг проблем ще си намери. И пак ще пие.

# 171
  • На земята, която е всъщност звезда.
Конкретно и ясно - мъжът и ще продължава да пие докато обстановката с приятелите му е по-приятна за него отколкото обстановката в къщи  Confused ... брат ми преди време имаше подобен проблем .. и не с бира .. така че знам какво говоря  Tired

Този, който има склонност да тушира проблеми с алкохол, ако не обстановката в семейството, друг проблем ще си намери. И пак ще пие.

Peace Плюс това, ако обстановката в къщи не му харесва, защо той не каже направо какво не му харесва и най- вече да направи така, че да му харесва?  newsm78 

# 172
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Боже, до обстановката вкъщи стигнахме ooooh!
Обстановката   вкъщи   си е много  добра, когато  няма  алкохолни  изпарения.

Немо, приеми  моето съчувствие  за брат  ти, обаче  що си мислиш, че моят мъж и брат ти  са едно и също лице newsm78 И защо изобщо  сравняваш   напълно  непознати, генетично   и житейски  различни   двама човеци, чиято  единствена прилика  вероятно  са вторичните им полови белези?

Аз не съм пуснала темата, за  да  търся отговор кой е крив и кой е прав  в нашите отношения. Не съм я пуснала с идеята   да порева публично  на виртуалните ви рамене и после да бия шута  на  мъжа ми. Пуснах я точно защото  не ми се иска  да стигаме  до раздяла. Ако не  ми пукаше  за този мъж, изобщо нямаше  да търся начини,  а щях да го натиря при майка  му  и  да си гледам детето  на спокойствие  и рахат. Както казах  по- нагоре, напълно  независима  съм  от него.

Що не си пиша в темата? Ами защото    от снощи досега  не съм имала възможност да седна на компа.

Благодаря  на всички  за  многото смислени съвети, които  получих. Започнах  да прилагам някои от тях.
Снощи например  измъкнах  някаква отдавна  забравена бутилка  джин, сипах си  щедра  порция в една  чаша, долях си тоник  и  седнах до вечерящото  мило  на  сладка  раздумка.
Той:- Какво е това?
Аз: Джин с тоник.
Той: Какво, ще пиеш ли.
Аз:Ахъм.
Той: И що?
Аз: Ами детето  спи, уморена съм, гледам- всичко живо пие..щом всички пият, значи   сигурно е хубаво да  разпуснеш  с алкохол
Той: Добре де, ама ти нали  не  обичаш да пиеш?
Аз: Е, че какво пък- ще се науча.

Час по- късно, след като на два пъти тайно съм отливала  в мивката  съдържанието  на чашата и съответно- на два пъти съм доливала от бутилката с  джина, аз съм отново с пълна чаша  и   се правя  на  леко пийнала.

Той: Пак ли  си сипа?
Аз: На тебе нещо преча ли ти?
Той: Не, бе...ама утре, да ти кажа, ще ти  е  гадно. Джинът  е  ебати спирта, направо ще те довърши. По- добре спирай, че  после  сама ще  се псуваш.

Разговорът продължи в тази леко заядлива посока и приключи с това, че  той ми отмъкна  чашата и я изсипа в мивката.
Очевадно  не  му хареса  опитът ми да пия, обаче аз ще   постоянствам  в усилията  си  да  го накарам да погледне през моите очи.

Организирах си за утре вечер среща с приятелки.  Казах му, че  ще сме навън до  около 11. Но ще се прибера не по- рано от един   и  понеже  съм сигурна, че  ще ме чака, докато се върна, ще се погрижа  да изглеждам доста не   на себе си. На всичко отгоре  ще  му   налетя  пиянострастно, та да видим дали  ще му е драго   пияна като   талпа  жена  да му се лигави и да му се обяснява в любов Mr. Green

Да видим ще го заболи ли от неговите камъни по неговата глава Peace
И 

# 173
 Laughing Все пак не забравяй да ухаеш поне леко на алкохол, Бронте!

# 174
Laughing Все пак не забравяй да ухаеш поне леко на алкохол, Бронте!

Сакън! Това е  ключовия момент от  цялото излизане Laughing Не   полъхва  ли  от устата  ми   на каквото трябва, си  вкарвам мощен автогол. Понеже  ще съм с кола, планът  ми  включва  купуването  на патронче    " уиски" " Савой  клуб" hahaha, с което обилно  ще си  нажабуркам устата, преди  да слезна от колата   пред  блока.
Пък да видим тогава  кой- кум  и кой- сват Crossing Arms

# 175
Аз с моята фантазия... Направо видях съпруга ти да прави физиономията на котето от аватара ти.... И нищо чудно така да реагира.  Laughing

# 176
Аз с моята фантазия... Направо видях съпруга ти да прави физиономията на котето от аватара ти.... И нищо чудно така да реагира.  Laughing

Пък аз с моята  фантазия  си представям, как  докато ме чака нещастен и притеснен, се  накърка  греховно  и  самотно  у дома Sick И как, като се върна,  той ще е на  фаза  "Ти ся-я-я  мене уважаваш ли ма?", та  тогава, вмирисана, невмирисана, пияна, непияна,  физиономията  на котето  от аватара   пак  ще е на  моето лице hahaha

# 177
Добра идея, но имай впредвид, че ако той обърне някоя чашка докато си навън, ни на алкохол ще усети че му миришеш, нито ще отрази състоянието ти, в кавички.
По- добре му звънни по някое време и му кажи да дойде след 2 часа, примерно, да те прибере, понеже не можеш да шофираш в това си състояние.
Хем няма да пие, хем да те види ,,накълвана,,.

# 178
Нали вече е шофирал след употреба на алкохол - не е гаранция, че няма да пие.

Бронте, разиграй в ума си различни вариации на утрешната вечер - да си подготвена за реакция. Малко са тия, които успяват да реагират на нещо неочаквано (аз май не съм сред тях). А ако реакцията ти е като на котето - ще отиде по дяволите целия замисъл.

# 179
Не съм чела всичко написано по темата, особено онези моралистски и нравоучителни съвети, които те насочват да го оставиш или да се разведеш, в случай на сключен брак - това не винаги е решение, пък ме нападайте колкото искате - аз пия колкото искам и живея с мъж, който пие, колкото иска, без да му броЯ чашите.

Конкретно към авторката - писала съм преди много страници, но сега пак ще ти кажа, че приемаш нещата прекалено - оставИ човека да диша, не му слагай хомот! Колкото му викаш: "Недей ела, то - пак ела!" По-скоро поговори с него дали нещо, което му тежи, не е причина за честите му срещи с чашката, дали не се събира с приятели точно, за да се откъсне от проблемите, които премълчава... Защо мислиш, че когато един човек върши всичко безропотно, не таи в себе си нещо, от което му идва да крещи и начинът, по който го прави, не са тези "6-7 бири на ден", които на теб ти вадят очите, само защото ти напомнят за алкохолизма на баща ти - има хора, които мълчаливо роптаят срещу света и този ропот е "пропит" в алкохола...

... Когато се запознах със съпруга ми, като аз съм втори брак, той пиеше по литър ракия и горница. Сега пие значително по-малко (писала съм някъде по-напред колко - не броЯ, както казах, Wink), но никога, повтарям, НИКОГА, не съм говорила, намеквала, натвърдяла, че той така пък иначе... трябва да спре да пие.
Ако човекът до теб е безценен и го доказва, ако ти го обичаш такъв, какъвто си го запознала, бъди търпеливо великодушна в обичта си и ще ти се върне. Това не значи покорство, това значи широкоскроеност - ти ще прецениш какво трябва да направиш за вас като семейство и няма да са ти нужни странични мнения - ние само можем да си търкаме клавиатурите.
Търпение и сила ти желая! Искрено!

Общи условия

Активация на акаунт