*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 668
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Чета с огромен интерес темата и бих искала да помоля специалистите за коментар на два крема.
Първият е за около очи на Веледа и цената му е около 50 лева.

Ingredients: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glyceryl Stearate SE, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Panicum Miliaceum (Millet) Seed Extract, Ruscus Aculeatus (Butcher's Broom) Root Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Petal Extract, Xanthan Gum.

Вторият е също за  околоочния контур и има цена 35 лева. Фирмата е Plante System.

Ingredients: INCI formula: Water, Centaurea cyanus distillate, Butyrospermum parkii, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl Alcohol, Sesamum indicum oil, Glycerin, Acacia Senegal Gum, Hydrolyzed rhizobian gum, Ruscus aculeatus, Arnica montana, macadamia ternifolia oil, Arctostaphylos uva ursi extract, Theobroma cacao extract, lilium longiflorum extract, Macadamia ternifolia extract, Olea europaea extract, Hippophae rhamnoides Extract, Camellia sinensis Extract, Oryza sativa hull powder, Chondrus crispus, xanthan gum, tocopherol, citric acid, potassium sorbate, benzyl alcohol, dehydroacetic acid .

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 08:45 от didaka

# 466
  • София
За първи път използвам корейска козметика, за момента съм доволна от резултата, но бих искала да разбера до колко е добър състава.
Марка: Skin79
Продукт: Super+ Beblesh Balm Triple Functions SPF25 PA++
Свойства: UV, Whitening, wrinkle free
Ценови диапазон: 20-35 долара

Състав:

От светкавицата има неразчитаеми неща, ето ги поред: FLOWER WATER, TRICLOSAN, CERAMIDE 3, CHOLESTEROL, LYCIUM CHINESE FRUIT EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) EXTRACT, CORNUS OFFICINALIS FRUIT EXTRACT

Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 15:55 от katomova

# 467
Здравейте, много ви моля за отговор за този крем Rilastil Micro' Fluido Idratante, италианска марка, около 30 евро, ако това има значение. Понеже ми е подарък, не знам дали ще става за мен, на 27 години съм. На шишенцето пише на италиански, но доколкото разбрах е против бръчки.
Eто и състава:

Aqua, Dimethicone, Diethylhexyl Carbonate, Steareth-2, Glycerin, Ectoin, PPG-15 Stearyl Ether, Steareth-21, Cetearyl Alcohol, Isostearyl Avocadate, Simmondsia Chinensis Butter, Simmondsia Chinensis Oil, Dimethicone/vinyl Dimethicone Crosspolymer, Betaine, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Biosaccharide Gum-4, Retinol, Ethyl Linolenate, Ethyl Linoleate, Squalane, Arginine, Acrylates/vinyl Isodecanoate Crosspolymer, Cetyl Palmitate, Xanthan Gum, Sodium Laurayl Lactylate, Tetradibutyl Pentaerithrityl Hydroxyhydrocinnamate, Silica, lsoceteth-10, Butylene Giycol, Glycine Soja Oil, Cholesterol, Phytosphingosine, Carbomer, Tocopherol, Acacia Senegal Gum, Propylene Glycol Alginate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Benzoic Acid, Disodium EDTA, Parfum.

Благодаря предварително   bouquet

# 468
Всъщност ако има проблем това не са парабените, а имидазолинидил уреа - формалдехид отделящ консервант. Иначе кремчето е ОК, но бих препоръчал масло на Алверде - хем няма консерванти въобще  Simple Smile
Здравейте  Simple Smile
В момента си избирам крем или масажно олио против стрии за бременни и попаднах на това
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=101444
обаче това му е състава
Water, Cyclopentasiloxane, Dicaprylyl Ether, Sorbitol, Cetearyl Alcohol, Oryza Sativa Bran Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Sodium Acrylate, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Palmitoyl Pentapeptide-4, Cetyl Palmitate, Glycol Stearate, Phenoxyethanol, Stearic Acid, Isohexadecane, Butylene Glycol, Imidazolidinyl Urea, Ceteareth-20, Methylparaben, Ethylparaben, Polysorbate 80, Propylparaben, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Carbomer, Sodium Hydroxide, Butylparaben, Polysorbate 20.

на мен почти нищо не ми говори, обаче с толкова парабени това подходящо ли е въобще за бременни?

# 469
LES = Lauryl Ether Sulfate, проблемът е в натриевия, тъй като е силно алкален и агресивен, причинява премиване на кожа и коса, за първото причинява трансепидермална водозагуба впоследствие. Амониевият е неутрален и по-мек. Проблемът на съставителите на козметични продукти е, че вие, потребителите, търсите силната пенливост като качество, а ЛЕС-производните са номер едно в това отношение. Е, има и други, но ценово са по 5.
Мисля съм го писла преди - ако в подредбата е ЛЕС-еди-какво-си е на 4о и по-назад място (т.е. в 1-2 %) няма проблем, или поне не драстичен.
Извинявам се предварително, ако въпросът е бил задаван и преди, но ми се ще да получа генерализирано обобщение от специалисти, относно един въпрос, повдигнат в една друга тема тук.
Става дума за шампоаните за коса, съдържащи SLES.
Какво трябва да търсим на етикета на по-добрите шампоани, ако мога така да ги нарека и ако няма СЛЕС в състава на шампоана, то по-добре ли е да има амониум- нещо- си- ЛЕС? Thinking

# 470
CI радвам се, че си с нас.  Hug
Питането ми е за боите за коса. Някъде в първите теми сте ги обсъждали но така и не разбрах каква е разликата между професионалните бои които се предлагат във фриз.салони и тези които се продават по магазините, и за какво трябва да сме бдителни.

# 471
is citrate,retinyl palmitate,Здравейте на всички.
Искам да попитам за два ексфолианта за лице,и двата немски,от които очаквам добре да ексфолират .Прави ми впечатление и разликата в цената,а дали е оправдана?
Face Mildes Peeling 75ml.-17lv
aloe Barbadensis Gel,aqwa,sodium laureth sulfate,PEG-6,caprylic capric glycerides,glycerin
PEG-40 hydrogenated castor oil,jojoba esters,bambusa arundinacea stem ehtract,
arginine,parfum,carbomer,hanthan gum,disodium laureth sulfosuccinate,
sodium benzoate,potassium sorbate,citrit acid,phenohyethanol,methilparaben,
ethylparaben,propylparaben,butylparaben,isobutylparaben,benzyl alcohol,
methylchloroisothazolinone,methylsothiazolinone,magnesium chloride,
magnesium nitrate,propylene glycol,trethylene glycol,sodium hydrohide,
ci 77289.
Iseree Beauty-100ml-5lv
aqwa,polyethylene,glicerin,sodium cocoyl glutamate,acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer,
nylon,panthenol,phenohethanol,tocopheryl acetate,hanthan gum,lactose,parrum,
sodium chloride,methilparaben,sodium hydrohide,microcrysalline cellulose,ethylparaben,buthylparaben,

disodium edta,isopropyl alcohol,sodium lactate,cellulose,caffeine,panicum miliaceum ehtrate,
alcohol,hydrohypropyl,methylcellulose,chorella vulgaris/lupinis albus protein ferment,tr

# 472
tris citrate,retinyl palmitate,tannic acid,coleus forskohul root ehtrate,potassium sorbate,ci-77007.
неможах да довърша състава в предния пост.

# 473
Здравейте !
Виждам,че днес си почивате,но ви моля когато сте във форма да ми драснете baby_neutral
След Химически пилинг (средно дълбок)малко се обринах.Не мога да разбера дали е от крема който ми предписа дерматолога или нещо като станична реакция newsm78.Имам още един пилинг след 4 дни,но искам вашия съвет.Знам,че има парабени,но....
Съвета на дерматолага беше,да нанасям крема обилно ,през 2 часа.Няколко дни до пълното излющване.Евтин е ,9.30лв.50мл. туба.(за 8 дни започвам 2-ра туба Crazy)
Втория крем е на La Roche Posay 50+SPF  UVB +UVA fluid при слънчеви алергии.
Благодаря предварително Hug

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 01:11 от ˙·٠•●teddtedd ●•٠·˙

# 474
Изкарвам супер темичката напред с поредното питане към нашите специалисти  Heart Eyes
Тези дни Нивеа пуснаха някаква Natural серия, с 95% естествени съставки. Тъй като техните продукти обикновено имат всички недолюбвани химии (нормално за цената им), ми е интересно да чуя мнение за един от новите им кремове.

Nivea Visage Pure & Natural Anti-Wrinkle Day Creme (цена не знам, предполагам е в техния price range):

Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Alcohol Denat., Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Coco-Glycerides,  Methylpropanediol, Octyldodecanol, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate, Arctium Lappa Fruit Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Methylisothiazolinone, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha- Isomethyl Ionone, Geraniol, Parfum

Въпросът е до колко е естествен съставът и как мислите, има ли потенциал за хубаво действие срещу бръчки (по точно фини линии)? И последно дали мога да го ползвам при положение, че съм на 25, а го дават 30+?

Благодаря предварително!   bouquet

# 475
Тези дни Нивеа пуснаха някаква Natural серия, с 95% естествени съставки. Nivea Visage Pure & Natural Anti-Wrinkle Day Creme (цена не знам, предполагам е в техния price range):
Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Alcohol Denat., Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Coco-Glycerides,  Methylpropanediol, Octyldodecanol, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Methylisothiazolinone, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha- Isomethyl Ionone, Geraniol, Parfum
ъпросът е до колко е естествен съставът и как мислите, има ли потенциал за хубаво действие срещу бръчки (по точно фини линии)? И последно дали мога да го ползвам при положение, че съм на 25, а го дават 30+?
Това е рядко срещан комплекс, дължащ се на "новия стандарт" на Космос (обединение, дало крачка назад от принципите на натуралната козметика, оставяйки редица съмнителни хим реакции и 95 % натурален състав) - нито натурално, нито с добра сензорика, нито с ефикасно действие. С други думи, Арома Пчелен мед отпреди 20 години е с повече достойнства. Оставил съм кофти съставките, тъй като те са повече. Дано няма повече такива "натурални продукти". Последното съмнение е за противобръчково действие ...

# 476
CI радвам се, че си с нас.  Hug
Питането ми е за боите за коса. Някъде в първите теми сте ги обсъждали но така и не разбрах каква е разликата между професионалните бои които се предлагат във фриз.салони и тези които се продават по магазините, и за какво трябва да сме бдителни.
Малка. Принципът е, че може да се нагоди цвят във фриз салон. Или че може да се използва нещо, което или е опасно, или токсично, че да си го правиш сам.
Но в огромния случай просто си плащате много повече. МНОГО ПОВЕЧЕ.

# 477
  • София
CI, добре дошъл  Hug

Имам и аз въпрос относно този крем на AnneMarie Borlind, ZZ Sensitive, Day Cream

Aqua (Water), Coco-caprylate/Caprate, Squalane, Glycerin, Sorbitol, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Polyglyceryl-3 Oleate, Tribehenin, Polyglyeryl-3 Polyricinoleate, Zinc Oxide, Magnesium Sulfate, Tocopheryl Acetate, Alcohol, Cera Alba (Beeswax), Panthenol, Allantoin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterol, Lactic Acid, Achillea Millefolium Extract, Althea Officinalis Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Equisetum Arvense Extract, Hypericum Perforatum Extract, Melissa Officinalis (Balm Mint) Leaf Extract, Ononis Spinosa Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Thymus Serpillum Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Bisabolol, Rosa Centifolia Flower Extract, Ascorbyl Palmitate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Tocopherol, Lecithin.

Крема има ли  UV защита,дали е подходящ за много суха кожа и има ли нещо притеснително в състава?

# 478
А какво ви е мнението за бронопол в детските пасти за зъби? Визирам Бочко.

# 479
А какво ви е мнението за бронопол в детските пасти за зъби? Визирам Бочко.
Все пак продукта трябва да бъде консервиран, а пастите за зъби са много "тегави" откъм избор на консерванти - общо взето този или натриев метил парабен.
Лично аз не го харесвам в какъв да е продукт.

Общи условия

Активация на акаунт