*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 859
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,искам да попитам какво ви е мнението за състава на този матиращ гел

aqua, butylene glycol, glycerin, octocrylene, cyclopentasiloxane, isopropyl myristate,ethylhexyl methoxycinnamate, ammonium acryloyldimethyltaurate/ vp copolymer,sorbitol, glyceryl stearate, dimethicone, nylon-12, butyl methoxydibenzoylmethane,canola oil, cetyl alcohol, triceteareth-4 phosphate, tocopheryl acetate,cyclohexasiloxane, saccharide isomerate, polysilicone-11, methylparaben, imidazolidinyl urea, propylparaben, parfum, silica, alumina, salix nigra, isohexadecane, disodium edta,propylene glycol, sodium polyacrylate, peg-10 dimethicone, polysorbate 40, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, sodium c8-16 isoalkylsuccinyl lactoglobulin sulfonate,sodium methylparaben, copper aspartate, magnesium aspartate, manganese aspartate,zinc aspartate, citric acid, phenoxyethanol, betula alba, bht, ci 77891, ci 47005, ci 42090, ci 14700

# 256
  • Торонто
От ЛС:

Привет - да питам и за това средство на Clinique - Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector

http://www.clinique.com/templates/products/spp/index.tmpl?CATEGO … DUCT_ID=PROD16126

Състав: Water, Dimethicone, Butylene Glycol, Polysorbate 20, Methyl Trimethicone, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Glycerin, Silica, Polymethylsilsesquioxiane, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Methyl Gluceth-20, Polysilicone-11, Sigesbeckia Orientalis (St. Paul’s Wort) Extract, Retinyl Palmitate, Plankton Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Juice Extract, Arabidopsis Thaliana Extract, Sea Whip Extract, Whey Protein/Lactis Protein/Proteine Du Petit-Lait, Pinanediol, Camphanediol, Glycine Soja (Soybean) Protein, Ergothioneine, Acetyl Hexapeptide-8, Caffeine, Micrococcus Lysate, Palmitoyl Oligopeptide, Anthemis Nobilis (Chamomile), Linoleic Acid, Sodium Mannose Phosphate, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Carbomer, Glyceryl Polymethacrylate, Cholesterol, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, PEG-8, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Sodium Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol.

Има всичко налично да осъществи това, което е рекламирано като активно действие. Използвани са много активни противобръчкови съставки - такива, които работят в дълбочина и такива, които придават визуален ефект на заличаване на бръчките. Тоест по теоретични данни няма как да не работи. Консервантът също не е лош.
Разбира се за любителите на натуралната козметика този продукт няма да е техния избор. Но пък бърз видим противобръчков ефект с натурален продукт също не би било възможно да се постигне.

# 257
Божееее, ще ме изядете  Hug

Никакви съвети да се замени специализирания дезинфектант за лещи с цитросепт не виждам да съм дала. В предния пост на Vanya, който ме подсети за цитросепта, ставаше дума, че има продукти, които нямат био алтернатива, като например въпросния дезинфектант. Последва моят отговор: напротив дезинфектантите имат алтернатива в природните продукти, но не знам дали е подходяща за целта! Мисля, че съм го написала ясно и в контекста на целия разговор, и наистина не разбирам с какво предизвиках тази бурна реакция.

Относно децата и четенето на форума - извинете, но това е форум за възрастни хора, доколкото ми е известно и ние всички като такива носим отговорност за това какво и дали четат децата ни в този форум или където и да било в интернет. Аз няма да ви търся отговорност ако моето дете прочете и последва ваш съвет, публикуван тук - ще търся вината изцяло в себе си.

# 258
  • София
Аз пък не виждам някой да е реагиал бурно. Да си призная в първия момент и аз си помислих, че ми го предлагаш като заместител и гледах  #Crazy  защото изказването ти е извън всякаква връзка с моето мнение по - горе, отнасящо се до сайта/продукта.
Не мога да разбера защо когато някой не е на същото мнение в този форум се приема като бурна реакция, нали е за това - всеки да си напише мнението, та третия, който чете и се интересува от нещо да види няколко гледни точки.

# 259

Аз пък не виждам някой да е реагиал бурно. Да си призная в първия момент и аз си помислих, че ми го предлагаш като заместител и гледах  #Crazy  защото изказването ти е извън всякаква връзка с моето мнение по - горе, отнасящо се до сайта/продукта.
Не мога да разбера защо когато някой не е на същото мнение в този форум се приема като бурна реакция, нали е за това - всеки да си напише мнението, та третия, който чете и се интересува от нещо да види няколко гледни точки.

Такаааа... Явно "рецепторите" ми за агресивност са се поизострили, защото определено не възприех написаното и от теб и от MissNellie като кротък приятелски спор.
Може пък едни и същи думи да "звучат" различно на екрана и на живо. Било каквото било.  Peace

# 260
  • София
Междувременно прегледах линковете. На мен са ми интересни.
Имам приятелка, която е химик занемаваше се и с правене на козметика и аз покрай нея се запалих по тези неща. Понякога наистина много съжалявам, че нищо не разбирам от разни химикали и подобни. Животът би ми бил много по - лесен.

Във форум, в който всеки спори няма как рецепторите ти да не се задействат

# 261
  • Торонто
Цитат
Ще помоля за мнение за следния нощен крем : Burt's Bees Radiance Night Creme

Търся интензивно овлажняващ крем за зряла кожа, който обаче да не омазнява прекомерно и да не ми се образуват черни точки 
Ingredients: Aqua (water, eau), prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, stearic acid, glycerin, tapioca starch, cholesterol, lecithin, parfum (fragrance), royal jelly, helianthus annuus (sunflower) seed oil, citrus medica limonum (lemon bioflavonoids) peel extract, equisetum hyemale (horsetail) extract, humulus lupulus (hops) extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, pinus strobus (pine tree) cone extract, beta-carotene, olus (vegetable oil, huile vegetale), sodium borate, xanthan gum, chlorphenesin, phenoxyethanol, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, isoeugenol, limonene, linalool
Самоцитирам се, защото питането ми е важно, а е останало назад вече  Peace

Малко се позабавих Simple Smile

Не искам да повярвам, че това е продукт на фирма с претенции... Масата не е много лоша, но е някак си бедна - можеше малко по-разнообразни емолиенти освен едно бадемово масло. Както и да е, както казах не е толкова зле, но при активните съставки можеше много повече. Всички до една са под 1%, а това са все екстракти, за които тази концентрация е нищожна.
Има и доста алергени от парфюма.
На конкретния ти въпрос не вярвам да омазнява прекалено. А за черните точки има някаква теоретична вероятност, тъй като stearic acid е на предна позиция, а това е твърда мастна киселина.

# 262
Файърхед, не всяко изразяване на противоположно мнение е бурен спор Wink Тази форма на индиректна комуникация е особено благодатна за неправилно тълкуване..ето, аз си помислих че препоръчваш Цитросепт, ти си имала друго предвид...изяснихме се Wink

Прощавайте другите, и най-вече Софи (знам, че такива мнения натоварват темата и ти губят времето) за спама!  bouquet

П.п. аз пък се чувствам отговорна и за децата, и за другите хора. чувтствам се отговорна за това какъв ефект имат действията ми върху обществото.  "Всеки за себе си " е типично отношение в БЪлгария и заради него липсва т.н. гражданско общество Confused

# 263
Много ми харесва идеята продуктите да бъдат по-натурални, по-природни, но донякъде ме притеснява и вманиачеността по етикета "био".

Ще направя аналогия с лекуването на здравословни проблеми - билколечението е нещо прекрасно, но в някои случаи трудно би помогнало, поне резултатът няма да е бърз; представям си го по-скоро като нещо превантивно...

Вероятно същото е и с биокозметиката. Прави ми впечатление, че голяма част от биокремовете са ориентирани по-скоро към почистващата грижа, към младата кожа, че трудно биха се справили с по-специфичните нужди на една зряла, загубила плътност кожа.

# 264
Много ми харесва идеята продуктите да бъдат по-натурални, по-природни, но донякъде ме притеснява и вманиачеността по етикета "био".

Ще направя аналогия с лекуването на здравословни проблеми - билколечението е нещо прекрасно, но в някои случаи трудно би помогнало, поне резултатът няма да е бърз; представям си го по-скоро като нещо превантивно...

Вероятно същото е и с биокозметиката. Прави ми впечатление, че голяма част от биокремовете са ориентирани по-скоро към почистващата грижа, към младата кожа, че трудно биха се справили с по-специфичните нужди на една зряла, загубила плътност кожа.
Здрасти. И на мен не ми допада това вманиячаване...още повече, че няма точни определения, приети от всички...Споделям философията http://www.sephora.com/browse/templates/popNatural.jhtml
и я следвам, а всичко, което ползваме  е въпрос на информиран, зрял избор, подбор според познаването на себе си, финансите и препоръките.

# 265
  • Торонто

aqua, butylene glycol, glycerin, octocrylene, cyclopentasiloxane, isopropyl myristate,ethylhexyl methoxycinnamate, ammonium acryloyldimethyltaurate/ vp copolymer,sorbitol, glyceryl stearate, dimethicone, nylon-12, butyl methoxydibenzoylmethane,canola oil, cetyl alcohol, triceteareth-4 phosphate, tocopheryl acetate,cyclohexasiloxane, saccharide isomerate, polysilicone-11, methylparaben, imidazolidinyl urea, propylparaben, parfum, silica, alumina, salix nigra, isohexadecane, disodium edta,propylene glycol, sodium polyacrylate, peg-10 dimethicone, polysorbate 40, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, sodium c8-16 isoalkylsuccinyl lactoglobulin sulfonate,sodium methylparaben, copper aspartate, magnesium aspartate, manganese aspartate,zinc aspartate, citric acid, phenoxyethanol, betula alba, bht, ci 77891, ci 47005, ci 42090, ci 14700

Здравей, би ли ни казала кой е "този матиращ гел"?

# 266
Здравейте, бихте ли коментирали следния състав на Стягащ гел за околоочният контур Madara (цена 47 лв.)

Състав (INCI):
Aqua, Rosa Damascena Flower Water*, Alcohol, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Lecithin, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Glycerin*, Decyl Cocoate, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract*, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Carum Petroselinum (Parsley) Extract*, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract*, Betain, Cetearyl Alcohol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Xantan gum, Glyceryl Stearate, Mentha Piperita (Peppermint) Extract, Titanium Dioxide***, CI77019 (Mica)***, Sodium Hyaluronate, Lactic acid, Aroma**

* Съставки от Био земеделие
** Натурални етерични масла
*** Натурални минерални пигменти и/или неорганични съставки
99.99% от всички съставки са натурални
16% от всички съставки са от Био земеделие

Здравейте и Честита Нова Година!

Съставът е хубав, изчистен - в смисъл без много съставки само за пълнеж, а такива с конкретно предназначение. Емулгаторите са с натурален произход, активните са достатъчно много и в активни концентрации.
Не харесвам по принцип алкохол в продукти за около очи ты като може да изсуши нежната кожа в тази област. Но това евентуално може да се компенсира с емолиенти, така че кажи как е на апликация. И все пак сигурно е по-добрият вариант отколкото някой гаден консервант.
Също сподели моля те наистина ли е гел или има вид по-скоро на крем.

Цената - може би е малко висока, но поне продуктът е хубав.

В тази връзка да отворя една скоба, че скоро се мъчих да купя подарък на прилична цена до 30$ - измъчих се! Сума ти време прекарах по рафтовете да разглеждам марките L’oreal, Garnie, Olay - скръб. Не че са толкова лоши продуктите, но според състава, който видях повече от 10$ няма как да платя.
Само за информация харесах някои кремове на Nuxe и още 1-2 марки, които вече не помня - струваха над 50-60$. Явно поне за тук това е цената за хубава козметика.
Е, накрая реших да разгледам и Нивеите, които умишлено подминавах и изненадващо взех един нощен крем, който определено превъзхождаше всички Лореали по съотношение цена/ качество.
Вие момичета си имате и хубави български продукти на нормални цени.

Впоследствие видях, че FDA е коментирала този продукт, но след толкова писане ще си постна и аз мнението Simple Smile

Привет отново!
Благодаря за коментарите! Все още не съм купила този крем, само го разглеждах и прекопирах информацията за състава от онлайн магазина, затова не мога да дам отзиви. Ако го поръчам, ще пиша какви са ми наблюденията.

# 267
Цитат на: liubi11 в Вт., 04 Ян. 2011, 18:07

Здравей, би ли ни казала кой е "този матиращ гел"?

На Орифлейм е,интересно ми е на какво ниво всъшност им е козметиката

# 268
  • При децата ми
Здравейте! За много години на всички! Hug
Искам да помоля за коментар на този крем на "Avene", подарък ми е: Avene thermal spring woter. Mineral oil (parafinum liquidum).Squalane, dimethicone.gliceryl stearate. Butylene glycol.Glycerin,behenyl alcohol,ozokerite, beshenzoic acid. Butyrospermum parkii(shea butter).Carbomer, chlorphenesin,phenoxy-ethanol, tetrasodium edta. Tri-ethanolamine, xanthan gum.

# 269
Здравейте ,искам да ви  попитам ,ползвате ли продуктите на българската фирма за козметика Мота 6
Преди много години ползвах тения крем Collagena  и бях доволна ,миналата година 
ми подариха крем с перлен прах на същата марка и той ми хареса ,но се рових  в сайта им и прочетох за останалите им продукти .Имаше и такива на които пише 100 %
натурални ,без парабени и .....
но никъде не видях конкретен състав на някой от кремовете които ме интересуват за да ви го постна за по-конкретно мнение .
Чудя се дали да поръчвам кремове да очи и шия и деколте ?

Общи условия

Активация на акаунт