*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 806
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
  • в белята
Sofi ,това беше дадено в интернет и наистина си права ,че нещо не е както трябва. Hug Hug HugДнес го купих балсама и ето състава от кутийката:
Logona Masque cappilaire Jojoba 150 ml
AQUA,GLYCERYL STEARATE SE,SIMMONDSIA CHINENSIS(JOJOBA) SEED OIL,CETYL ALCOHOL,BEHENYL ALCOHOL,BETAINE,ARCTIUM LAPPA SEED OIL,BETULA ALBA LEAF EXTRACT,URTICA DIOICA (NETTLE) EXTRACT,LAWSONIA INERMIS (HENNA)EXTRACT,CARTHAMUS TINCTORIUS (SUNFLOWER) SEED OIL,PCA ETHYL COCOYL ARGINATE,LECITHIN,LANOLIN,GLYCERIN,LAURYL LACTATE,MICA,DISODIUM COCOYL GLUTAMATE,SODIUM COCOYL GLUTAMATE,PARFUM (ESSENTIAL OILS)SODIUM CITRATE,CITRIC ACID,SILVER OXIDE,CI77891,LIMONENE,LINALOOL

# 271
  • Торонто
Цитат на: liubi11 в Вт., 04 Ян. 2011, 18:07
Здравейте,искам да попитам какво ви е мнението за състава на този матиращ гел

aqua, butylene glycol, glycerin, octocrylene, cyclopentasiloxane, isopropyl myristate,ethylhexyl methoxycinnamate, ammonium acryloyldimethyltaurate/ vp copolymer,sorbitol, glyceryl stearate, dimethicone, nylon-12, butyl methoxydibenzoylmethane,canola oil, cetyl alcohol, triceteareth-4 phosphate, tocopheryl acetate,cyclohexasiloxane, saccharide isomerate, polysilicone-11, methylparaben, imidazolidinyl urea, propylparaben, parfum, silica, alumina, salix nigra, isohexadecane, disodium edta,propylene glycol, sodium polyacrylate, peg-10 dimethicone, polysorbate 40, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, sodium c8-16 isoalkylsuccinyl lactoglobulin sulfonate,sodium methylparaben, copper aspartate, magnesium aspartate, manganese aspartate,zinc aspartate, citric acid, phenoxyethanol, betula alba, bht, ci 77891, ci 47005, ci 42090, ci 14700

Здравей, би ли ни казала кой е "този матиращ гел"?

На Орифлейм е,интересно ми е на какво ниво всъшност им е козметиката

Освен че е матиращ, е и овлажняващ. Използвани са активни съставки за мазна кожа. Има сериозна УВ защита, затова аз бих го ползвала само ако ще съм на открито. А също и ако бяха използвани по-добри консерванти. Предполагам, че е приятен за ползване, но пак казвам ако работиш на закрито според мен няма голям смисъл от него.

# 272
  • Торонто
Здравейте! За много години на всички! Hug
Искам да помоля за коментар на този крем на "Avene", подарък ми е: Avene thermal spring woter. Mineral oil (parafinum liquidum).Squalane, dimethicone.gliceryl stearate. Butylene glycol.Glycerin,behenyl alcohol,ozokerite, beshenzoic acid. Butyrospermum parkii(shea butter).Carbomer, chlorphenesin,phenoxy-ethanol, tetrasodium edta. Tri-ethanolamine, xanthan gum.

Като ти е подарък ползвай го, но за купуване не бих го препоръчала.
Това е един съвсем обикновен (и евтин) състав, никаква иновация, никакви нови активни съставки. Освен маслото от шеа друго няма, е, ще трябва да броим за такава и минералната вода на Avene, така или иначе само това е.
Сериозните фирми си позволяват да продават скъпо такива състави, иначе ако е някое ново име няма много шансове с такъв крем...

# 273
Здравейте ,искам да ви  попитам ,ползвате ли продуктите на българската фирма за козметика Мота 6
Преди много години ползвах тения крем Collagena  и бях доволна ,миналата година  
ми подариха крем с перлен прах на същата марка и той ми хареса ,но се рових  в сайта им и прочетох за останалите им продукти .Имаше и такива на които пише 100 %
натурални ,без парабени и .....
но никъде не видях конкретен състав на някой от кремовете които ме интересуват за да ви го постна за по-конкретно мнение .
Чудя се дали да поръчвам кремове да очи и шия и деколте ?
Здравей. Не зная защо българските производители не си пишат съставите на продуктите в сайтовете(вероятно не разчитат на нет търговията). Ето тук мисля, можеш да попиташ самия производител ...http://collagena-bg.net/
Иначе преди 10г бях на обучение в Антверпен- иновативна изследователска лаборатория на Lubrizol и кремчето на въпросната фирма се държа на тестовете като по учебник. Аз лично не съм ги пробвала, моля ако решиш сподели ...

# 274
A какво е мнението ти  за този крем - вода, С12-15 алкилов бензоат, глицерилов стеарат СЕ, прунус дулцис, цетеарилов алкохол, сорбитол, бутироспермум паркий, брасика кампестрис стерол, диизопропилов адипат, сквалан, токоферилов ацетат, бехенилов алкохол, пантенол, убиквинон, цетеарилов глюкозид, ксантанова дъвка, натриев цитрат, парфюм, бензилов алкохол, феноксиетанол

# 275
Ползвала съм крем за около очи с перлен прах . много бях доволна затова искам да си взема и други техни продукти .Едва отлепих етикета от тубичката и сега ще се пробвам да го препиша

AQUA. ETHOXYDIGLYKOL. DECYL OLEATE. GLYCERIN . GLYCERYL STEARATE . PEG 100 SREARATE .
PRUNUS . ARMENIACA . XYDROLYZED PEARL . STEARIC ACID.CETYL ALCOHOL. PAULLINIA CUPANA.
BUTYLENE GLYCOL. AESCULUS  . HIPPOCASTANUM. COLLAGEN AMINO ACIDS .ORANGE /CITRUS AURANTIUM
DULCIS/ EXTRACT . CARBOMER. TRIETHANOLAMINE . EDTA. FENOXYETHANOL . METHYLDIBROMO . GLUTARONITRILE.

оле преборих се с малкото етикетче ,Мерси предварително

# 276
А може ли да коментирате състава на този ФДТ:)
L'Oreal True Match
Aqua / water, isododecane, cyclopentasiloxane, glycerin, cyclohexasiloxane, PEG-10 dimethicone, polymethyl methacrylate, butylene glycol, dimethicone, isoeicosane, disteardimonium hectorite, cetyl PEG/PPG-110/1 dimethicone, sodium chloride, C9-15 fluoroalcohol phosphates, polyglyceryl-4 isostearate, hexyl laurate, isostearyl neopentanoate, diazolidinyl urea, methyparaben, propylparaben, tocopherol, panthenol, [+/- may contain: CI 77891/ titanium dioxide, CI 77499, CI 77491, CI 77492/ iron dioxide, mica].

Има ли вредни съставки и става ли по принцип за по-суха кожа?

# 277
  • Торонто
Sofi ,това беше дадено в интернет и наистина си права ,че нещо не е както трябва. Hug Hug HugДнес го купих балсама и ето състава от кутийката:
Logona Masque cappilaire Jojoba 150 ml
AQUA,GLYCERYL STEARATE SE,SIMMONDSIA CHINENSIS(JOJOBA) SEED OIL,CETYL ALCOHOL,BEHENYL ALCOHOL,BETAINE,ARCTIUM LAPPA SEED OIL,BETULA ALBA LEAF EXTRACT,URTICA DIOICA (NETTLE) EXTRACT,LAWSONIA INERMIS (HENNA)EXTRACT,CARTHAMUS TINCTORIUS (SUNFLOWER) SEED OIL,PCA ETHYL COCOYL ARGINATE,LECITHIN,LANOLIN,GLYCERIN,LAURYL LACTATE,MICA,DISODIUM COCOYL GLUTAMATE,SODIUM COCOYL GLUTAMATE,PARFUM (ESSENTIAL OILS)SODIUM CITRATE,CITRIC ACID,SILVER OXIDE,CI77891,LIMONENE,LINALOOL

Хубав е състава, няма нищо лошо в него, но е малко надценен ако правилно си спомням цената. Не съм сигурна дали ще кондиционира достатъчно, добре е да споделиш след като го пробваш Simple Smile Ами това е, освен цената няма нищо друго притеснително.

# 278
Отново да попитам за кремчето дето го пуснах в предишния си пост ,
Казаха ми че перления прах вложен в него играе ролята на естествен UV филтър 
и няма нужда след него да се нанася  допълнително нищо с UV за допълнителна защита ,
" Покрива и запълва неравностите по кожата"  мислите ли че има наистина такъв ефект или само такава реклама са ми направили

# 279
Отново да попитам за кремчето дето го пуснах в предишния си пост ,
Казаха ми че перления прах вложен в него играе ролята на естествен UV филтър 
и няма нужда след него да се нанася  допълнително нищо с UV за допълнителна защита ,
" Покрива и запълва неравностите по кожата"  мислите ли че има наистина такъв ефект или само такава реклама са ми направили
Кремчето е класическо, перления прах играе роля на т.н. пудрен елемент и мисля, че ще си изпълни функцията за която са претендитали производителите, притежава и естестена  UV защита. Мисля, че след като си харесала крема около очи на колегите, не трябва да имаш притеснения и за този.

# 280
Здравейте и за много години,
ако мога да попитам за един крем против петна и белези,какво е мнението на специалистите.
aqwa,tri-c12-13 alkyl citrate,di-c12-13 alkyl malate glycerin
glycouc acid,lactic acid,polymethyl methacrylate
glyceryl stearate,cyclopentasiloxane,butylene glycol,
sodium hydroxide,hydroxypropyl starch phosphate
peg-100 stearate,bisabolol,propylene glycol alginate
methyl glucose sesquistearate,cetyl alcohol,pentylene glycol
cocamidopropyl dimethylamine,zinc gluconate,cetearyl alcohol
stearyl glycyrrhetinate,disodium lauriminodipropinate tocopheryl
phosphates,zea mays starch,hidrolyzed corn starch ostenylsuccinate
ох,има и още но не мога да го разчета.
До тук дали ще ви стане ясно за какъв продукт става дума?
Или ще търся лупа ,за да го довърша.

# 281
  • София
Софи, имаш страшно набито око!  bouquet В последно време така хубаво ги коментираш продуктите, че всяка дума ти е безгрешна. Като кажеш , че нещо е еди какво си заради еди каква си причина винаги целиш в десятката!
МАската за коса на Логона и аз я ползвам от около месец и половина някъде. НАистина силен кондициониращ ефект няма. Моята коса е нетретирана и идва малко по-недостъчен. Редувам го с по-силен (но за жалост не био еко органик) продукт. НЕ сляга обем ана косата обаче, не утежнява, не омазнява.

# 282
  • Торонто
Софи, имаш страшно набито око!  bouquet В последно време така хубаво ги коментираш продуктите, че всяка дума ти е безгрешна. Като кажеш , че нещо е еди какво си заради еди каква си причина винаги целиш в десятката!
МАската за коса на Логона и аз я ползвам от около месец и половина някъде. НАистина силен кондициониращ ефект няма. Моята коса е нетретирана и идва малко по-недостъчен. Редувам го с по-силен (но за жалост не био еко органик) продукт. НЕ сляга обем ана косата обаче, не утежнява, не омазнява.

Ами така е защото реших по-добре по-бавно, но качествено да разглеждам темата отколкото да бързам и да пропускам важни работи Simple Smile
Благодаря P-r-o-l-e-t   bouquet

# 283
  • София
Здравейте, за пръв път се включвам в темата. Засега само ви чета. Стигнала съм до "За добрата козметика 2". Поздравления за енергията и ентусиазма, момичета и момчета.  bouquet
И тъй като нямам търпение вече да стигна до сегашната тема, бих искала да поискам мнение за следния продукт:

AQUA, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER*, GLYCERIN*, CAPRYLIC/CAPRIC TRYGLYCERIDE*, SHOREA STENOPTERA*, LAMINARIA DIGITATA EXRTRACT*, SQUALANE*, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, DICAPRYLYL ETHER**, XYLITYLGLUCOSIDE**, ANHYDROXYLITOL**, XYLITOL**, CERA ALBA*, STEARIC ACID*, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE**, DIGLYCERIN*, PRINUS PANASTER*, SILICA,C.I.77891/TITANIUM DIOXIDE,C.I.77491/IRON OXIDE, POTASSIUM PALMITOYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN*, GLYCERYL STEARATE*, CETEARYL ALCOHOL*, ROSE DAMASCENA FLOWER EXTRACT*, SCLEROTIUM GUM*, DEHYDROACETIC ACID**, BENZYL ALCOHOL**, LACTIC ACID*

*натурални съставки
**екосертифицирани съставки

Български е, струва 19 лв. Ще съм изключително доволна, ако го оцените добре. Предварително благодаря.
Междувременно се връщам да ви чета.

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 19:28 от bodra

# 284
Досега никъде не видях някой да е коментирал кремовете на IWOSTIN като състав,водят се медицинска козметика,много изчистена,но дали наистина е така,ако може експертите да кажат?!В момента използвам техен крем -Интензивно Овлажняващ SPF20-Ето и състава:Aqua,Iwonics Aqua,Ethylhexyl Methoxycinnamate,Ethoxydiglycol,Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate,Butyl Methoxydibenzoylmethane,Caprilic|Capric Triglyceride,Isopropyl Palmitate,Glycerin,Mineral Oil,Octocrylene,Aluminum Starch Octenylsuccinate,Glyceryl Stearate,Cetearyl Alcohol,Soybean|Glycine Soja|,Protein:Oxido Reductases,Phenoxyethanol,Methylparaben,Propylparaben,Ethylparaben,Butylparaben,Sodium Acrylate,Taurate Copolymer,isohexadecane,Polysorbate80,Disodium Edita,PEG-8,Tocophenol,Ascorbic Acid,Ascorbyl Palmitate,CitricAcid,Parfum

Общи условия

Активация на акаунт