*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 707
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
Много ти благодаря  Hug

# 301
Здравейте, искам да ви попитам какво ви е мнението за този продукт: La roche posay Effaclar Duo
Съдържа:
AQUA / WATER
GLYCERIN
CYCLOHEXASILOXANE
HYDROGENATED POLYISOBUTENE
NIACINAMIDE
ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE
AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE
SILICA
METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER
SODIUM HYDROXIDE
SALICYLIC ACID
NYLON-12
ZINC PCA
LINOLEIC ACID
PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE
CAPRYLOYL GLYCINE
CAPRYLOYL SALICYLIC ACID
CAPRYLYL GLYCOL
PIROCTONE OLAMINE
MYRISTYL MYRISTATE
POTASSIUM CETYL PHOSPHATE
GLYCERYL STEARATE SE
PARFUM / FRAGRANCE

# 302
Извинявам се,че не написах името на крема
Exfoliac
acnomega 200
Merck Medication Familiate
и да довърша заради консерванта,че аз изобщо не мога да разбера кое от всичките съставки е той.
hydrolyzed corn starch,cocamidopropyl pg-dimonium chloride phosphate
polyglyceryl-10 laurate,caprylyl glycol,salicil acid,xantan gum
ceteareth-20,disodium edta,retinyl palmitate,hellantithus annuus/sunflower/
seed oil,10-hidroxydecanoic acid,sebacic acid,1,10-decanediol
tocopherol,parfum/fragance/
Благодаря ти още веднъж за отделеното внимание.

# 303
А какво ви е мнението за следните кремове на Балеа Мед за много чувствителна кожа? Има  ли вредни съставки, комедогенни? Хидратира ли и дали има нещо противобръчково?

balea med tagescreme:
Aqua, Vegetable Oil, Pentylene Glycol, Dicaprylic Ether, Glycerin, Polyglycerin-3 Methylglucose Distearate, Isopropyl isosetearate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Coco-glycerides, Stearyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Aloe Barbadensis, Allantoin, Sodium Carbomer, Sodium Carboxymethyl Betaglucan

balea med nachtcreme:
Aqua, isopropyl isostearate, butylene glycol, glycerin, hydrogenated polyisobutene, pentylene glycol, polyglyceyl-3 methylglucose distearate, coco-caprylate/carpate, distarch phosphate, gehenyl alcohol, dimethicone, myristyl myristate, Palmytic acid, stearyc acid, ethylhexylglycerin, penthenol, tocopheryl acetate, allantoin, aloe barbadensis, xanthan gum, sodium carbomer, sodium carboxymethyl betaglucan

Редактирам за да добавя и почистващо мляко. Май много станаха Embarassed
Балеа мед почистващо мляко
INCI: Aqua, Paraffinum Liquidum, Pentylene Glycol, Glycerin, Octyldodecanol, Polyglyceryl-3 Methylglucoside Distearate, Ethylhexylglycerin, Panthenol, Glyceryl Stearate, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Xanthan Gum, Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Carboxymethyl Betaglucan.

Hug

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 10:27 от jiji_m

# 304
  • Пловдив
Здравейте,
искам да попитам за мнението ви за следния флуид: Olaz beauty fluid:
Aqua, Glycerin, Sorbiat Stearate, Dimethicone, Paraffinum Liquidum, Petrolatium, Cetyl Ricinoleate, Sucrose Cocoate, Alanine, Arganine, Betaine, Glutamatic Acid, Glycine, Lysine, Proline, Serine, Sorbitol, Threonine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dimethiconol, Carbomer, Myristic Acid, Palmytic Acid, Stearic Acid,Sodium Hydroxide, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Sodium PCA, Glyceril Hydroxystearate, Steareth-100, Methylparaben, Propylparaben, Dosodium EDTA, Phenoxyethanol

Той е за чувствителна кожа, не мазна консистенция и много добре се отразява на кожата ми, но докато пишех състава видях, че накрая са изброени парабени...

# 305
Здравейте .Имам едно запитване към продукт за бебета (хидратиращ лосион за след баня на Чико)  Направи ми впечатление,че въпросния лосион съдържа повечко парабени.До каква степен може да навреди на бебето ,и имали място за притеснение. Благодаря Ви !http://teddtedd.snimka.bg/baby/chicco.563837.22086628 Rolling Eyes

# 306
пускам състава на продукт за обем на устните, на ейвън, маже се вечер и макар да го ползвам отскоро за мен има ефект. притеснява ме че го спряха много бързо от продажба.

aqua, glicerin, cetyl ricinoleate, cetearyl alcohol, petrolatum, cetyl alcohol, hydrogenated polydecene, c10-30 cholesterol/lanosterol esters, stearic asid, dimethicone, sorbitol, propylene glycol, magnesium aluminium silicate, phenoxyethanol, peg-10 soy sterol, caprylyl glycol, carbomer, polysorbate 60, methyl methacrylate/glycol dimethacrylate crosspolymer, soduim hydroxide, disodium edta, peg 150 stearate, steareth -20, polysorbate 20, retinol, bht, vanillyl butyl ether, ascorbyl palmitate, dimethiconol, mentha piperita oil, sucralose, mica, sodium hyaluronate, tocopherol, ci 77492, ci 77491, ci 77499

# 307
  • Пловдив
  Praynig Моля за мнение за тази маска за коса :
Aqua, propylene glycol, cetrimonium chloride, cetearyl alcohol, glycerin, parfum, phenoxyethanol, methylparaben, butyparaben, ethylparaben, propilparaben, citronellol, benzyl salicytate, hydroxysohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene, linalool, butylphenyl methylpropional

# 308
Коя е тази маска за коса?

# 309
Aqua, propylene glycol, cetrimonium chloride, cetearyl alcohol, glycerin, parfum, phenoxyethanol, methylparaben, butyparaben, ethylparaben, propilparaben, citronellol, benzyl salicytate, hydroxysohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene, linalool, butylphenyl methylpropional

Постна, по-постна,.... цитираната ....трябва да е под лев

# 310
Здравейте .Имам едно запитване към продукт за бебета (хидратиращ лосион за след баня на Чико)  Направи ми впечатление,че въпросния лосион съдържа повечко парабени.До каква степен може да навреди на бебето ,и имали място за притеснение. Благодаря Ви !http://teddtedd.snimka.bg/baby/chicco.563837.22086628 Rolling Eyes
Здравей. Твърдението на европейската комисия е , че няма достатъчно данни за вредата от парабените. Факт е обаче, че всички значими производителки на суровини(активни съставки) премахнаха парабените от състава на компонентите си. В Дания е забранено употребата на парабени в продукти за деца до 3години. Избери нещо друго...

# 311
Здравей. Твърдението на европейската комисия е , че няма достатъчно данни за вредата от парабените. Факт е обаче, че всички значими производителки на суровини(активни съставки) премахнаха парабените от състава на компонентите си. В Дания е забранено употребата на парабени в продукти за деца до 3години. Избери нещо друго...

Това не е съвсем така. Моля за линк, на който се позоваваш. Ако имаш предвид EFSA, нейното последно становище от 2004 г. е следното, ако някой го интересува http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/afc040929.htm за парабените в храната. Оказва се, че един от парабените - propyl paraben при изследвания с плъхове е причинил проблеми с репродуктивните способности в сравнително ниски дози и от тогава органите НЕ МОГАТ да установят допустима дневна норма. Просто няма такава. И не ми става ясно какво прави един такъв консервант в бебешки крем при положение, че усвояването през кожата е достатъчно голямо, особено ако мажеш цялото тяло всеки ден. Да не говорим, че има пропилен гликол, парфюм и т.н.

# 312
  • Пловдив

Постна, по-постна,.... цитираната ....трябва да е под лев
  bouquet Благодаря за бързия отговор. Италианска е - 30 лв.  Sad и тъй като не мога да усетя някакъв ефект, реших да попитам.

# 313
Аз не съм химик, но съдържанието и на мен ми се видя постно. Толкова много съдържания на маски съм изчела досега. Сподели коя е маската, за да не се набутваме и ние.

# 314

Това не е съвсем така. Моля за линк, на който се позоваваш. Ако имаш предвид EFSA, нейното последно становище от 2004 г. е следното, ако някой го интересува http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/afc040929.htm за парабените в храната. Оказва се, че един от парабените - propyl paraben при изследвания с плъхове е причинил проблеми с репродуктивните способности в сравнително ниски дози и от тогава органите НЕ МОГАТ да установят допустима дневна норма. Просто няма такава. И не ми става ясно какво прави един такъв консервант в бебешки крем при положение, че усвояването през кожата е достатъчно голямо, особено ако мажеш цялото тяло всеки ден. Да не говорим, че има пропилен гликол, парфюм и т.н.

Козметичните компании имат огромно икономическо, а оттам и политическо влияние. Аналогично е положението и с фармацевтичните компании - този, който дава парите поръчва музиката. Докато това е така, няма да се правят подробни проучвания на тема влиянието на различните козметични съставки в/у здравето на хората и  ще говорим за "вероятност", "липса на достатъчно данни" , "няма категорични доказателства" и т.н. ... и ще си мажем децата с антифриз (пропилен гликол)

Общи условия

Активация на акаунт