*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 682
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
  • Торонто
Здравейте, искам да ви попитам какво ви е мнението за този продукт: La roche posay Effaclar Duo
Съдържа:
AQUA / WATER
GLYCERIN
CYCLOHEXASILOXANE
HYDROGENATED POLYISOBUTENE
NIACINAMIDE
ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE
AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE
SILICA
METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER
SODIUM HYDROXIDE
SALICYLIC ACID
NYLON-12
ZINC PCA
LINOLEIC ACID
PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE
CAPRYLOYL GLYCINE
CAPRYLOYL SALICYLIC ACID
CAPRYLYL GLYCOL
PIROCTONE OLAMINE
MYRISTYL MYRISTATE
POTASSIUM CETYL PHOSPHATE
GLYCERYL STEARATE SE
PARFUM / FRAGRANCE

Това ще да е за третиране на пъпки. Изглежда добре направен за проблема, би трябвало да е с приятна консистенция, консервиращата система е ок.  Тъй като не е крем за регулярна грижа за кожата няма много какво да кажа за него. Смятам, че ще работи.

# 331
  • Торонто
А какво ви е мнението за следните кремове на Балеа Мед за много чувствителна кожа? Има  ли вредни съставки, комедогенни? Хидратира ли и дали има нещо противобръчково?

balea med tagescreme:
Aqua, Vegetable Oil, Pentylene Glycol, Dicaprylic Ether, Glycerin, Polyglycerin-3 Methylglucose Distearate, Isopropyl isosetearate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Coco-glycerides, Stearyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Aloe Barbadensis, Allantoin, Sodium Carbomer, Sodium Carboxymethyl Betaglucan

balea med nachtcreme:
Aqua, isopropyl isostearate, butylene glycol, glycerin, hydrogenated polyisobutene, pentylene glycol, polyglyceyl-3 methylglucose distearate, coco-caprylate/carpate, distarch phosphate, gehenyl alcohol, dimethicone, myristyl myristate, Palmytic acid, stearyc acid, ethylhexylglycerin, penthenol, tocopheryl acetate, allantoin, aloe barbadensis, xanthan gum, sodium carbomer, sodium carboxymethyl betaglucan

Редактирам за да добавя и почистващо мляко. Май много станаха Embarassed
Балеа мед почистващо мляко
INCI: Aqua, Paraffinum Liquidum, Pentylene Glycol, Glycerin, Octyldodecanol, Polyglyceryl-3 Methylglucoside Distearate, Ethylhexylglycerin, Panthenol, Glyceryl Stearate, Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Xanthan Gum, Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Carboxymethyl Betaglucan.

Hug

Нямат вредни съставки, комедогенни сигурно не са. Хидратиращи са, изглеждат приятни на апликация, но не като тези от съвсем високия клас. Да кажем нещо като Др Хаушка (подобна база).
Най ме смущава липсата на активни съставки (без да броя традиционните вит Е и алое). Противобръчковият ефект ме съмнява.
Млякото като го гледам е почти същото като кремовете, но му е добавен и течен парафин.
Общо взето не би трябвало да са много скъпи.

# 332
Sodium hyaluronate88%, water, SD alcohol 38-B (organic lavender alcohol)*, althea officinalis (marshmallow) root extract, chaenomeles japonica (quince) seed extract, aesculus hippocastanum (horse chestnut) seed extract, sodium PCA.
*Certified organic by Quality Assurance International.

* Contains no dioxanes, parabens, phthalates, petroleum products or animal-derived ingredients.

За този крем/серум какво ще кажете?Дали си заслужава близо 40лв/30мл?

# 333
  • Торонто
Здравейте,
искам да попитам за мнението ви за следния флуид: Olaz beauty fluid:
Aqua, Glycerin, Sorbiat Stearate, Dimethicone, Paraffinum Liquidum, Petrolatium, Cetyl Ricinoleate, Sucrose Cocoate, Alanine, Arganine, Betaine, Glutamatic Acid, Glycine, Lysine, Proline, Serine, Sorbitol, Threonine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dimethiconol, Carbomer, Myristic Acid, Palmytic Acid, Stearic Acid,Sodium Hydroxide, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Sodium PCA, Glyceril Hydroxystearate, Steareth-100, Methylparaben, Propylparaben, Dosodium EDTA, Phenoxyethanol

Той е за чувствителна кожа, не мазна консистенция и много добре се отразява на кожата ми, но докато пишех състава видях, че накрая са изброени парабени...

Не е лош. Има използвани някои наистина хубави съставки за база, но пък комбинирани с течен парафин и вазелин. По принцип няма особен проблем с тези суровини, но някои хора са чувствителни към т.нар. petrochemicals , а казваш, че е за чувствителна кожа. Има ги масово дори в бебешки продукти, така че е доста индивидуална реакцията, на теб явно ти понасят добре.
За парабените - точно тези не ме притесняват. За лице ли е или за тяло?

# 334
  • Торонто
Здравейте .Имам едно запитване към продукт за бебета (хидратиращ лосион за след баня на Чико)  Направи ми впечатление,че въпросния лосион съдържа повечко парабени.До каква степен може да навреди на бебето ,и имали място за притеснение. Благодаря Ви !http://teddtedd.snimka.bg/baby/chicco.563837.22086628 Rolling Eyes
Здравей. Твърдението на европейската комисия е , че няма достатъчно данни за вредата от парабените. Факт е обаче, че всички значими производителки на суровини(активни съставки) премахнаха парабените от състава на компонентите си. В Дания е забранено употребата на парабени в продукти за деца до 3години. Избери нещо друго...

Това не е съвсем така. Моля за линк, на който се позоваваш. Ако имаш предвид EFSA, нейното последно становище от 2004 г. е следното, ако някой го интересува http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/afc040929.htm за парабените в храната. Оказва се, че един от парабените - propyl paraben при изследвания с плъхове е причинил проблеми с репродуктивните способности в сравнително ниски дози и от тогава органите НЕ МОГАТ да установят допустима дневна норма. Просто няма такава. И не ми става ясно какво прави един такъв консервант в бебешки крем при положение, че усвояването през кожата е достатъчно голямо, особено ако мажеш цялото тяло всеки ден. Да не говорим, че има пропилен гликол, парфюм и т.н.

Здравей, мисля, че не предоставяш пълна инофрмация. Дала си част от контекcта само. По тази логика слагам цитат, от същия линк, който ти си дала:

"We (European Commission) would agree that there is very unlikely to be any immediate or long term danger to health from the presence of propyl paraben "
Превод: Много малко вероятно е да има каквато и да е непосредствена или дългосрочна опасност за здравето поради наличието на пропилпарабен

# 335
  • Благоевград
Привет, Sofi бих искала да те попитам (тъй като обсъждате съдържанието на органик и др. козметика), би ли ми казала, дали дадена органик козметика, въпреки че е такава може да не е добра ...при взаимодейтсвието й с кожата - независимо на само хубави съставки ...?

Благодаря за вниманието!

# 336
  • Торонто
Може да не ти понесе добре на кожата. Някои органик съставки са по-дразнещи от синтетичните такива. FDA беше пуснала хубав линк на руски по въпроса, но сега не знам къде е.
Натуралните масла като цяло са и по-тежки като усещане, има някои леки, но са много скъпи и аз поне не виждам да се употребяват често.

# 337
  • Торонто
Здравейте .Имам едно запитване към продукт за бебета (хидратиращ лосион за след баня на Чико)  Направи ми впечатление,че въпросния лосион съдържа повечко парабени.До каква степен може да навреди на бебето ,и имали място за притеснение. Благодаря Ви !http://teddtedd.snimka.bg/baby/chicco.563837.22086628 Rolling Eyes
Здравей. Твърдението на европейската комисия е , че няма достатъчно данни за вредата от парабените. Факт е обаче, че всички значими производителки на суровини(активни съставки) премахнаха парабените от състава на компонентите си. В Дания е забранено употребата на парабени в продукти за деца до 3години. Избери нещо друго...

Това не е съвсем така. Моля за линк, на който се позоваваш. Ако имаш предвид EFSA, нейното последно становище от 2004 г. е следното, ако някой го интересува http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/afc040929.htm за парабените в храната. Оказва се, че един от парабените - propyl paraben при изследвания с плъхове е причинил проблеми с репродуктивните способности в сравнително ниски дози и от тогава органите НЕ МОГАТ да установят допустима дневна норма. Просто няма такава. И не ми става ясно какво прави един такъв консервант в бебешки крем при положение, че усвояването през кожата е достатъчно голямо, особено ако мажеш цялото тяло всеки ден. Да не говорим, че има пропилен гликол, парфюм и т.н.

Козметичните компании имат огромно икономическо, а оттам и политическо влияние. Аналогично е положението и с фармацевтичните компании - този, който дава парите поръчва музиката. Докато това е така, няма да се правят подробни проучвания на тема влиянието на различните козметични съставки в/у здравето на хората и  ще говорим за "вероятност", "липса на достатъчно данни" , "няма категорични доказателства" и т.н. ... и ще си мажем децата с антифриз (пропилен гликол)

Ако мога все пак да насоча мислите ви и в друга посока. Ние като козметична фирма (разработваща формулите на много марки) работим без парабени единствено само защото такава е тенденцията и такова е търсенето от потребителите  (след като вече отвсякъде им се набива в главите колко са вредни). Не че някакви изследвания са ни показали тази вреда.
Новопоявяващи се фирми, на които им трябва нещо, за което да се хванат, с което да са различни и да привлекат вниманието, нещо, с което да вземат клиентелата на големите са способни да измислят какви ли не клеймове. Ако няколко такива фирми се разрастнат достатъчно и придобият авторитет - модата вече е създадена и всички започват да я следват. Според мен ярък пример са фирми като Bare Escentuals, Benefit, Too Faced, Fresh и други подобни най-вече в Сефора. От бивши малки фирми всички тези са вече афторитети, допълнително самата верига Сефора възприе тази политика за собствените си марки.
Далече съм от мисълта, че парабените са полезни, но така или иначе няма полезен консервант. Има доста по-страшни - защо никой не говори за тях, ами парабени та парабени.
firehead, сигурно и в твоите думи има вярно, но да кажем, че истината е някъде по средата.

# 338
  • Пловдив
Здравейте,
искам да попитам за мнението ви за следния флуид: Olaz beauty fluid:
Aqua, Glycerin, Sorbiat Stearate, Dimethicone, Paraffinum Liquidum, Petrolatium, Cetyl Ricinoleate, Sucrose Cocoate, Alanine, Arganine, Betaine, Glutamatic Acid, Glycine, Lysine, Proline, Serine, Sorbitol, Threonine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dimethiconol, Carbomer, Myristic Acid, Palmytic Acid, Stearic Acid,Sodium Hydroxide, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Sodium PCA, Glyceril Hydroxystearate, Steareth-100, Methylparaben, Propylparaben, Dosodium EDTA, Phenoxyethanol

Той е за чувствителна кожа, не мазна консистенция и много добре се отразява на кожата ми, но докато пишех състава видях, че накрая са изброени парабени...

Не е лош. Има използвани някои наистина хубави съставки за база, но пък комбинирани с течен парафин и вазелин. По принцип няма особен проблем с тези суровини, но някои хора са чувствителни към т.нар. petrochemicals , а казваш, че е за чувствителна кожа. Има ги масово дори в бебешки продукти, така че е доста индивидуална реакцията, на теб явно ти понасят добре.
За парабените - точно тези не ме притесняват. За лице ли е или за тяло?

Мила Софи,благодаря ти много за отговора. Флуида е за лице, много е лек и подходящ преди нанасянето на грим. След всички тези неща за парабените, бях с противоречиво мнение дали да продължда да го ползвам, но щом казваш, че тези не са от най-лошите, си оставам с него, все пак ми понася добре на кожата и тя не се омазнява, както става с други флуиди или кремове, пък били те и матиращи и себурегулиращи.

# 339
А каква е разликата между серум и флуид?

# 340
  • в белята
За съжаление ,малката съсипа кутийката преди да препиша съдържанието на LIerac Initiatic за нормална към мазна кожа ,но от вече едно месечно ползване мога да кажа че - попива добре ,,наистина ми матира кожата и съвсем не е толкова лек за зимата ,не е свършил кой знае какви чудеса с кожата ми обаче- не е станала с по-бистър тен например ,и това което ме дразни най-много и заради което надали ще го взема втори път е ,че е силно парфюмиран ,е то бива ама са се уляли ,часове след като съм го нанесла ,мога да го надуша .

# 341
bk, явно не си доволна, но нека се изкаже Sofi за този крем - написах състава, но за нормална към суха. Ще чакаме.....  Simple Smile
Дано не се окаже поредният обикновен хидратиращ крем, без активни съставки!!!
Sofi, помагай....... Heart Eyes  bouquet

# 342
  • София
bk, явно не си доволна, но нека се изкаже Sofi за този крем - написах състава, но за нормална към суха. Ще чакаме.....  Simple Smile
Дано не се окаже поредният обикновен хидратиращ крем, без активни съставки!!!
Sofi, помагай....... Heart Eyes  bouquet

И аз се присъединявам към молбта за коментар на крема на Лиерак. Софи, предварително блгодря   bouquet

# 343
Моля за коментар за състава на този бебешки продукт
A-derma gentle foaming gel for body and hair 500 ml - 18 lv.
 WATER,SODIUM COCOYL GLUTAMATE,AVENA SATIVA(OAT) KERNEL EXTRACT,SODIUM COCOAMPHOACETATE, ACRYLATES/C 10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, AVENA SATIVA KERNEL OIL, BEESWAX(CERA ALBA), BHT,CHLORPHENESIN,ETHYLHEXYL PALMITATE,PARFUM,PHENOXYETHANOL,PROPYLENE GLYCOL,SODIUM CHOLRODE, SODIUM HYDROXIDE, SQUALANETRIOLEIN

# 344
Моля за коментар за състава на този бебешки продукт
A-derma gentle foaming gel for body and hair 500 ml - 18 lv.
 WATER,SODIUM COCOYL GLUTAMATE,AVENA SATIVA(OAT) KERNEL EXTRACT,SODIUM COCOAMPHOACETATE, ACRYLATES/C 10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, AVENA SATIVA KERNEL OIL, BEESWAX(CERA ALBA), BHT,CHLORPHENESIN,ETHYLHEXYL PALMITATE,PARFUM,PHENOXYETHANOL,PROPYLENE GLYCOL,SODIUM CHOLRODE, SODIUM HYDROXIDE, SQUALANETRIOLEIN
Здравей.Този продукт е с  иновативен и качествен състав. Използван е един от най-новите анйонни ПАВ на база кокосово масло - SODIUM COCOYL GLUTAMATE, друг мек и недразнещ пенител, масла, екстракти, пчелен восък....надявам се да си доволна.

Общи условия

Активация на акаунт