Няколко въпроса

• 2 414
  • 15
  •   1
Отговори
 Здравейте на всички, имам няколко въпроса и се надявам че ще можете да ми отговорите на тях. На 53 години съм и имам дъщеря на 17 години, дали ще има проблем с възрастта ми ако искам да осиновя дете? Може ли да осиновя дете ако имам вроден сърдечен порок и ми е правена операция? Налага ми се също да тегля кредит за обучението на дъщеря ми, но няма да имам никакви проблеми в погасянето му защото имам група инвалидност и получавам пенсия, също тъка имам и допълнителни доходи, но все пак дали това би било проблем?
Предварително благодаря на всички.
Лека вечер. Hug

# 1
  • София
А защо не се замислиш да станеш приемен родител? Попрочети, може би за теб е по-добра опция. Иначе най-вероятно няма да има проблем да осиновиш, но малко по-голямо детенце  Peace

# 2
Аз изобщо не държа да е бебе,а може би до 7 годишна възраст.Искам да осиновя дете защото имам възможност да замина за Америка, а ако съм приемен родител няма да мога да взема детенцето.Само се притеснявам за сърдечните проблеми, възрастта и кредита.Дано не са проблем.

# 3
На моя близка, оперирана, с изкуствена става, кандидатстваща за детенце от 6 до 9 г. (по времето, по което кандидатства, беше на 54) с напълно готови документи и почти одобрена, и отказаха, след като лекарите и казаха, че вероятно ще се наложи пак да се оперира (така и стана).

# 4
Е моята операция е правена прени 24 години, сега пия синтром и нещата са добре, да се мадяваме че няма да ми се налага да ме оперират пак.Имам 2 спонтанни аборта и едно изгубено бебе, а след дъщеря ми не мажах да забременея пак.

# 5
Не написах това с предположението, че ще ти се наложи пак операция (пази Боже!), а че много сериозно обръщат внимание на здравето на кандидата след 50 години. Жената е от хората с достатъчно "връзки" (мразя тази дума) и все пак и отказаха. Обезпечена е и жилищно, и материално и е човек, който би могъл да даде страшно много обич на едно дете. Понякога я чувствам като майка за себе си, толкова е грижовна и въобще се държи майчински, но... Confused
Аз ти пожелавам успех, ако все пак решиш да опиташ!  bouquet

# 6
Благодаря ти Бижу, ще опитам естествено и ще се моля да разрешат.Сега ни предстой ремонт в къщи и след няколко месеца ще подам документите.И непременно ще пиша какво е станало. Hug

# 7
Здравейте!Аз си осиновявам в момента второ детенце и искам да попитам дали някой татко на осиновено дете е ползвал отпуската по бащинство,която е 15дни и дали изобщо се полага на тези бащи при осиновяване,защото при раждане на дете се полага.

# 8
Здравейте!Аз си осиновявам в момента второ детенце и искам да попитам дали някой татко на осиновено дете е ползвал отпуската по бащинство,която е 15дни и дали изобщо се полага на тези бащи при осиновяване,защото при раждане на дете се полага.
За първи път чувам, че на татковците се полагат 15 дни отпуск при раждане на дете! Shocked

# 9
Полагат се, но само при раждане. При осиновяване нищо не се полага. Отпускът се плаща от НОИ и може да се вземе с прекъсвания.

# 10
Ами при три родени деца, едва сега го научавам това... ooooh! Но това е защото системата много обича да ни "информира". Crossing Arms

# 11
Ами при три родени деца, едва сега го научавам това... ooooh! Но това е защото системата много обича да ни "информира". Crossing Arms

Тази промяна влезе в сила от 2009 г., 15 календарни дни се ползват от деня на изписване на детето от родилния дом.

# 12
Така може.  Peace С доста нововъведени екстри се разминахме... децата ми са родени в далечните 1990 и 1993. Къде съм тръгнала и аз... ooooh! Laughing
Благодаря за инфото.  bouquet

# 13
  • София
Е, моето е родено 2008 г., но пак се разминахме с тази екстра. И аз мисля, че се полага само при раждане, въпреки че пише, че се полага след изписване на детето от здравното заведение, така че можете да пробвате  Peace. Знам, че от родилните домове дават една бележка за таткото при изписването - може и от домовете да дават нещо подобно  newsm78

# 14
Здравейте на всички, имам няколко въпроса и се надявам че ще можете да ми отговорите на тях. На 53 години съм и имам дъщеря на 17 години, дали ще има проблем с възрастта ми ако искам да осиновя дете?

Когато , аз кандидатствах за осиновяване   голямата ми дъщеря беше на същата възраст и соц. работничка ми каза , че това е моето предимство /като сама кандидатка тогава - без съпруг/ , защото тя била достатъчно голяма и ако нещо се случело с мен - детето  което ще дойде в нашето семейство няма да се върне в дом , а ще се грижи за него сестра му. 
За здравословното ти състояние  искай становище от лекар специалист - да напише , че е стабилно и т.н и каквото трябва още за да докажеш , че си в физическа форма и това не пречи . Така постъпиха мой познати кандидат осиновители при кандидатстването, защото единият от семейството име подобен проблем .Успех

Общи условия

Активация на акаунт