Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 916
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
feyaa,ако съм те засегнала,то е било неволно...и имах съмнение ,заради твои постове,в които рекламираш един бг сайт с оригиналните есенции Peace
извинявам се публично    bouquet Two Hearts

Мир! Hug

ах.. длъжна съм да поясня и аз - далеч съм от мисълта да обвинявам някого, даже и производителя на алкохола (той да си носи отговорността за произведеното), аз също уважавам Пашкулев    Peace

Питането ми беше с чисто практическа цел - да изхвърлям ли при това положение или да ползвам, благодаря за отговора!  Hug
съветвам те да си ги подновиш само тези ,в които плуват "бели неща"  bouquet

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 13:43 от feyaa

# 241
За алкохола аз писах, че по технология на приготвяне на брендито (което трябва да е оригинално, например Коняк, Метакса, от бълг. Плиска, В.Преслав) се приготвят и уискито и ракията, но трябва да сте сигурни, че са оригинални.
По съвсем друг начин се приготвя водката и бълг. уиски, ракия на Пещера и т.н.-от спирт+есенция.
Пашкулев според мен не използва бренди, защото аз вкъщи ползвам един отлежал коняк и стават страшно ароматни комбинациите, нищо общо с тези на Пашкулев. Неговите почти нямат аромат.

# 242
Здравейте, изчетох цялата темата и страшно се заинтригувах, Може ли да кажете адресът на кабинета на д-р Пашкулев

# 243
http://www.veridia.eu/bg/ помага чичко Google/

# 244
Благодаря за отговора, този сайт го намерих но не бях сигурно просто дали става въпрос за същото. Имам нужда от съвет - синът ми тръгна на детска градина и вече цял месец не свикна, даже проблемът се задълбочава. Всяка сутрин от тръгването от къщи започва да плаче, гушка се в мен и повтаря че не иска да ходи на градина и иска мама. Плаче неудържимо през цялото време и по коридорите в градината, но все пак отива при госпожата. Вечер след градина повтаря че не искал да ходи пак там. Четох и със моито скромни познания се спрях на следната комбинация - 16 (Honeysuckle), 20 (Mimulus), 25(Red schestnut), 33 (Walnut). Единствено се чудя дали да добавя и  6 (Cherry plum), заради плачът му сутрин а доста често като се събуди от сън започва да плаче истерично без видима причина и не можа да се успокои дълго време. Малко дълго стана но ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.

# 245
  • София
Evelin78, на първа страница пише, че комплектите вече не се предлагат от Веридия.
Купи си ги директно от офиса на Пашкулев срещу Скай сити в Гео Милев. Преди отиване там трябва да им се обадиш.
dpashkulev@yahoo.com. Телефоните са 871 50 47 или 0888 214483. Д-р Пашкулев.

А що се отнася до комбинацията - непосредствено преди тръгване за градинка най-добре му дай RR капки, а личната комбинация в градината във водата (ако си имат индивидуални шишенца) или след градина 2-3 пъти.
16 (Honeysuckle), 20 (Mimulus), 25 (Red schestnut), 33 (Walnut) са ок. Нужно е да добавиш още нещо, но не 6 (Cherry plum).
Ако мислиш, че е много тежко за него ходенето на градина, а и с този плач нощем - сложи му 29, Витлеемска звезда.
И избери още едно от тези цветя - 8, 14 или 19.

# 246
много благодаря за изчерпателния отговор   bouquet поръчах ги току що и утре ще са при мен.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 12:20 от Evelin78

# 247
  • София
А тези сложни дълги "разговори" за алкохола направо бяха малко в повече, но и аз да не пропусна да се изкажа  Laughing.
Правя справка с книгата: Майчината тинктура се прави с 50% от "наситената" с цветя вода и 50 % бренди. Концентратите за пълнене на шишенцата се правят в следното съотношение - 1 част от тинктурата майка и 240 части бренди.
От което няма как да не следва извода, че е много важно какъв алкохол слага производителя.

Инструкциите за личните комбинации в книгата са - "Препоръчва се коняк или някакъв вид гроздова ракия, но и всякакъв концентрат с по-малко от 50 градуса. Деца или алкохолици могат да използват комбинации без алкохол. Алтернативно може да се използва ябълков или малинов оцет или глицерин."

Не знам какво представлява глицерина  newsm78, но така пише - а и на курса ни казаха, че може да се слага.

# 248
 Grinning Мисля ,че нещата са ясни вече за всички. lovekiss
Хайде да ви "поръся "с ЛЮБОВ ,та да Ви е хубав деня. babydust7

# 249
Ето аз какво намерих,когато търсих как се разреждат капките.Мисля ,че е точно и изчерпателно.Feyaa,кои е този сайт с оригиналните есенции?
Различните методи на приготвяне и приемане на комбинациите:

1. Метод на чаша с вода:
Методът на чашата с вода е особено подходящ при остри кризи и при кратковременно приемане. Той се препоръчва при започване на терапия с цветята на Бах. Всяка сутрин в голяма чаша с изворна вода се капват по 2 капки от всеки изходен концентрат (4 капки за Рескю Ремиди) и сместа се пие на малки глътки през целия ден.
Трайност - до 24 часа

2. С бренди или ябълков оцет:
Вземете 20 ml ( 30 ml) тъмно шишенце с капкомер. Налейте до 1/3 или 1/4 бренди (ябълков оцет) и го допълнете с изворна вода. За 20 ml-рово шише капнете по 4 капки от избраните есенции (за 30 ml - по 6 капки от есенция). За Рискю капките се удвояват.
Пие се по 4 капки 4 пъти на ден: сутрин след ставане, преди обяда, преди вечерята и вечер преди лягане.
Съхранение: на хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, далече от GSM, РС, телевизор и други електроуреди
Трайност: 2 месеца за приготвена с бренди комбинация; 1 месец за тази с ябълков оцет

3. Само с вода:
Приготвя се като в предишния метод, но без бренди или оцет
Съхранение: в хладилника
Трайност: максимум една седмица

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 21:00 от Sweta

# 250
Ето аз какво намерих,когато търсих как се разреждат капките.Мисля ,че е точно и изчерпателно.Feyaa,кои е този сайт с оригиналните есенции?
Различните методи на приготвяне и приемане на комбинациите:

1. Метод на чаша с вода:
Методът на чашата с вода е особено подходящ при остри кризи и при кратковременно приемане. Той се препоръчва при започване на терапия с цветята на Бах. Всяка сутрин в голяма чаша с изворна вода се капват по 2 капки от всеки изходен концентрат (4 капки за Рескю Ремиди) и сместа се пие на малки глътки през целия ден.
Трайност - до 24 часа

2. С бренди или ябълков оцет:
Вземете 20 ml ( 30 ml) тъмно шишенце с капкомер. Налейте до 1/3 или 1/4 бренди (ябълков оцет) и го допълнете с изворна вода. За 20 ml-рово шише капнете по 4 капки от избраните есенции (за 30 ml - по 6 капки от есенция). За Рискю капките се удвояват.
Пие се по 4 капки 4 пъти на ден: сутрин след ставане, преди обяда, преди вечерята и вечер преди лягане.
Съхранение: на хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, далече от GSM, РС, телевизор и други електроуреди
Трайност: 2 месеца за приготвена с бренди комбинация; 1 месец за тази с ябълков оцет

3. Само с вода:
Приготвя се като в предишния метод, но без бренди или оцет
Съхранение: в хладилника
Трайност: максимум една седмица

ето този е сайта : www.aspenbg.com тел+359888 990 275 на Англииския производител   Healing Herbs ltd. Тази фирма се състои от общество от 10 тина човека ,които се занимават само и единственно с това  да приготвят цветни есенции с много Любов и търпение  в най подходящото време на дадено цвете в разгара на неговият цъфтеж.Те притежават правата(имат 7 спечелени дела срещу  "други фирми борещи се за същото  )  и  част от черновите  на оригиналните ръкописи на д-р Бах(знаете ,че самият той ги е изгорил) Надявам се не Ви доскуча с тази пледоария ,но исках да уточня ,че това не е случайна ф-ма в Криводол (нямам нищо против този град просто името ми звучи смешно )

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 23:13 от feyaa

# 251
  • Sofia
vihrogonche, страхотно, много много ти благодаря!  Hug Hug Hug
Дано съм ти била полезна  Hug Ти на какво се спря?  Peace Прочетох и видях.
И? Имаш ли вече положителни резултати?  Hug

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 00:05 от vihrogonche

# 252
  • София
Здравейте
искам да попитам момичетата, който са си поръчали капки от д-р Пашкулев, той конкретни смеси ли прави или може човек да си закупи и целият комплект от 38. И ако може да кажете и цена на комплекта ще бъда много благодарна!

# 253
Може,78 лв е комплекта с 2 бр.РР ,всички са по 20 мл.пиши им по мейла,отговарят  Peace

# 254
  • София
Може,78 лв е комплекта с 2 бр.РР ,всички са по 20 мл.пиши им по мейла,отговарят  Peace
Благодаря, много!

Общи условия

Активация на акаунт