Отговори
# 330
Bebo_82 - аз също имах кошмарно раждане Twisted Evil. Не бих се престрашила за второ раждане.
Болката никога няма да я забравя. При мен разликата беше в това, че си платих за екип, а насреща никакво отношение. Не ми се говори на тази тема.

Искам да попитам мамите, които са давали Тобрекс- капките за очи--- Колко време слагахте капки, в листовката пише, че лечението е 7дни, педито пропусна да ми каже, а оченцето още сълзи.
Моля за съвет. Praynig

# 331
Bebo_82, радвам се, че всичко е приключило благополучно и сте си у дома да се радвате един на друг.  Вече всички мами с термин 16 август се разписахме. То дали останаха мами, които да не са се разписали???

# 332
tonita85, относно запушените очни каналчета - със сина ми пробвах няколко вида антибиотични капки и нито едни от тях не дадоха нужния резултат. Накрая, след поредният очен преглед, попаднахме на лекарка, която ме посъветва да правя масаж на окото и за няколко дни слузта се разнесе.
Сега, когато се роди дъщеричката ми, отново се сблъсках с този проблем. На няколко пъти капах кърма и правих масажи. След няколко от тези процедури, очето е вече добре и не сълзи.
Ще се опитам да опиша как точно се прави масажа. Плъзгаш твоя пръст отдолу на окото в посока основата на окото ( към нослето). Трябва да се натисне лекичко, иначе няма ефект. Аз го правя докато бебето се храни, така вниманието му се отвлича и няма да протестира. При сина ми, явно каналите са били доста запушени, защото при масажа направо си изтичаше гной, но при Ема-Мария гнойта покриваше очето й чак след около час. Тогава пак почиствах и отново действах с масажа, кърма капех три пъти на ден по една капка.

# 333
  • София
Здравейте.
Ние си взехме каката и вече сме пълна къща. Досега беше при баба си, но от понеделник вече си е при нас. Реших да не я пускам още на градина хем да си я видя, че бях се затъжила много, а освен това ми се иска да мине първата ваксина  на бебока.
Adelina ние почти всеки ден сме в Борисовата градина. Може да се разберем нещо и да се разхождаме заедно.
Red Shoe  моята щерка беше също много ревливо бебе. Аз също си мислех, че не й достига кърмата и затова започнах да я дохранвам с АМ. Това по никакъв начин не реши проблема. Тя си ревеше, аз си ревях  Embarassed и се вкарах в един филм с това дохранване. ooooh!
Лекарката каза, че си има такива по-ревливи бебета. Незнам какъв й беше проблема, но си е факт, че си е ревлива и до ден днешен.
Бебето ми е доста по-спокойно. Междудругото сега и аз съм доста по-спокойна, отколкото първия път. Изнервящо ми е малко това хранене, когато му скимне, но пък така си осигурявам спокойствието. Много се надявам да си направи сам режим и да разреди паузите между храненията скоро.

# 334
  • София
red shoe и моята Михаела е от ревливите, но си мисля, че е глезанка, щото като  взема на ръце в повечето случаи спира. Как наддава твоя бебок? Ние в началото имахме проблем с наддаването , педиатър каза да я дохранвам, тя яде само два пъти добавката за  5 дни, наддаде 200гр. и спрях АМ. Днес пак я мерих - 400гр. за две седмици. Доктора каза, че е добре, но понеже бързо расте на см. може да пробвам пак с добавка по 20мл. Сега я приготвих, да видим.
jenap, защо дохранването е довело до проблем? Че и на мен хич не ми се иска да я дохранвам, ама пък ако е гладна?

# 335
desinca за сега постъпвам, като Zolka - малко на балкона да привиква. А ми се струваше хладно миналите дни - сега разбира се е повече от прекрасно времето. Чакам само да се скрие слънцето от тераса (защото яко напича до към 14.00) и я слагам в количката навън да спинка или мрънка. Ще се престраша да излезна и пред блока или до магазина, а след това, когато сме съвсем смели ще отидем и на дълга разходка в Борисовата... поне около нас паркове има.
sungirlaug какъв слинг си си взела? Чувала съм, че има различни модели, някои от които страшно неудобни (в смисъл, че бебето може да падне)

Желаем ви приятен ден!

# 336
tonita85, относно запушените очни каналчета - със сина ми пробвах няколко вида антибиотични капки и нито едни от тях не дадоха нужния резултат. Накрая, след поредният очен преглед, попаднахме на лекарка, която ме посъветва да правя масаж на окото и за няколко дни слузта се разнесе.
Сега, когато се роди дъщеричката ми, отново се сблъсках с този проблем. На няколко пъти капах кърма и правих масажи. След няколко от тези процедури, очето е вече добре и не сълзи.
Ще се опитам да опиша как точно се прави масажа. Плъзгаш твоя пръст отдолу на окото в посока основата на окото ( към нослето). Трябва да се натисне лекичко, иначе няма ефект. Аз го правя докато бебето се храни, така вниманието му се отвлича и няма да протестира. При сина ми, явно каналите са били доста запушени, защото при масажа направо си изтичаше гной, но при Ема-Мария гнойта покриваше очето й чак след около час. Тогава пак почиствах и отново действах с масажа, кърма капех три пъти на ден по една капка.

Благодаря  ти много за отзивчивостта Simple Smile!
Само да ти питам, че ен разбрах самото око ли масажираш или под окото?
Дано да има ефект и при нас Praynig

# 337
Здравейте и от мен, малко се позагубих, но почнахме с разходките и на Божидара много добре й се отразяват. Гледам да прекарваме повече време навън, докато още е хубаво и приятно.
Днес бяхме на първа консултацийка. За 22 дена е качила 630 грама и е пораснала 2 см. Според педиатърката е ок, а и на мен така ми се струва. Само на кърма сме. Предписаха ни вигантол, по 2 капки дневно сутрин на гладно. На вас предписвали ли са ви и смятате ли да давате?
Единствено ни притесни малко, че когато я преслуша, каза че й се счува някакъв шум и ни даде направление и ни взе час за кардиолог. Според информацията в нета често срещано е да има шум при малките деца и особено новородените и обикновено се израства, но въпреки това до 16.09. ще ми е притеснено

# 338
  • София
Момичета не бъдете толкова предпазливи. На нас педиатърката ни каза така: на седмия ден след изписването - 30 мин на терасата, на десетия ден 30 мин навън пред блока, на 12 ден в парка.
Ако само го изкарвате за по 30 мин на терасата то ще свърши хубавото време докато решите да го изкарате навън. Ако ви е страх още да ходите в парка, изкарайте бебоците пред блока, на площадката или до кварталния магазин. Бебетата много обичат да са навън на чист въздух, поне моя обожава.
Единственото което аз внимавам като ходя в парка е да избягвам места с концентрация на малки деца, но той парка е голям и винаги може да се намери по-спокойно място.

Жени, вие по кое време ходите в Борисовата? Ние с Вили вчера ходихме, и дори кърмихме на една закъцана пейка и беше супер разходката, малкия супер се накефи. Ако се наканите пак да ходите, пиши ми или ми прати смс (номера ми го имаш).

Да попитам някой от вас престрашавал ли се е вече да ходи до мола с бебо? Иска ми се да си взема нещо от намаленията сега ама се чудя дали е удобно с бебко да ходя и дали ще ме пускат с количката в магазините?

# 339
  • Габрово
Здравейте мамчета и бебчета изпратете ми паролата за да кача снимки на бебка

# 340
  • София
Лейдис, подготвям вече темата за Родени, ще помоля по-креативните мами да измислят име, че мен никак ме няма в римите

# 341
jenap, adelina_bg,
хайде утре на разходка в Борисовата!Хайде направо една срещичка момичета! Който може и иска да идва.
Аз само не мога сутринта, но следобед съм ок?! Какво ще кажете???

# 342
  • София
Валина, на нас ни предписаха Вигантол от 25-ия ден и й давам Аз с  разходките съм зле засега - малката май не обича много да излиза , максимум 30 минути навън и се почва рев. Дано после като порасне малко да заобича Praynig

# 343
Здравейте и от нас!И ние доста се позагубихме напоследък,но сме все навън да използвам хубавото време и така....Вчера бяхме на консултация-Дени е вече точно 4 кг и 53см-качил е 1кг и е пораснал с 2 см.Хубавото е,че продължаваме да сме само на кърма,засега не се налага да го дохранвам.Коликите ни мъчат доста-давам Колийф,но само вечер.Иначе ми е такова щастие с него,струва си всяка безсънна нощ,всяка тревога...Вчера му сложиха ваксината и се държа много геройски моето лъвче!
За заглавие на новата тема,ще помисля малко и ще се включа по-късно с предложение.Та това е засега,прегръдки и целувки на всички! Hug

# 344
Аз набързичко за един отчет...
Днес ходихме на първата си консултация - Калоян е наддал 1.300кг за месец и е пораснал с 4.5см  Grinning
Аз се притесних,че е много,но док ми обясни,че бебчетата,които се раждали по-мънички (2,900 в нашия случай) първите месеци качвали повечко,а и отражение си давало това,че го храня само с АМ (за съжаление)
Иначе за нослето и аз капвам с разтворче и после с помпичката,а за пъпчиците (които не подминаха и нас) мазах с бочко и то рядко,а те се изчистиха сами
Относно коликите - за сега се спрях на саб симплекс,успокояват го повече от колийфа и инфакола,дано продължат да му действат
А за излизането навън - с малкия сме по улиците от 10-я ден на раждането му  Grinning
първите дни престоя ни беше по-кратък и толкоз,сега не се спираме и на него определено му харесва
Това е днес от мен...хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт