Wizz Air 2

• 97 636
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ти защо бързаш толкова да се чекираш? След това не можеш да правиш никакви промени повече.

Grinning Защото след седмица излизам в отпуск и трябва да търся къде да си принтирам бордните карти. (BTW двете бордни карти, защото сме двама, по два екзепляра ли да ги принтирам или по един е достатъчен?) Някъде четох, че е възможно чекиране и 1 месец по-рано, ако е "отворено" чекирането,  въпреки че официално е от 7 дни до 3 часа преди полета. И най-вече, все още не знам, дали ако не можеше да се чекира сега, щяха да излизат тези полета за въвеждане на данни.  Rolling Eyes ====
...  Grinning Току що получих най-накрая потвърждение за полета ми за юни. Пише, че сумата е платена чак днес от банката. И нарочно пробвах да чекирам този полет, за да видя дали ще ми даде полета за попълване на имената. Не ми даде, значи щом на другия полет след месец ми дава полета за чекиране, би трябвало да мога да се чекирам и сега.  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 16:13 от edna_mechta

# 616
Официално на сайта е дадено, че чекирането може да се направи от 7 дни до 3 часа преди заминаването на полета  по разписание.

Така е  Peace Ако ти изкарва форма, в която да си попълниш данните, то де факто тази форма винаги се появява като клинеш на "онлайн чекиране", но не значи, че можеш да се чекираш по-рано  Peace

# 617
Здравейте!
Ще пътувам през май до Бергамо. За първи път ще се кача на самолет и всичко около резервации и чекиране ми е много "чуждо". Горе-долу разбрах как се прави резервацията, но ми е интересно на връщане от там какво трябва да направя. В смисъл отново се разпечатват картите за връщане или незнам!? Много съм неориентирана... и друго при плащане по банков път трябва да внесе цялата сума /билет + багаж/ или само билет?

# 618
Ако в Италия няма да имаш достъп до принтер, по-добре още като си купуваш билетите, си избери он лайн чекиране само от София, а за Бергамо си плати чекиране на летище. Иначе там ще трябва да търсиш интернет клуб, за да се чекираш и да си разпечаташ бордните карти. Ако все пак решиш да търсиш такъв, като застанеш с лице към централния вход на гарата в Милано, на улицата отдясно има такъв. Разбира се, ако ще стоите там по-малко от седмица можеш да се чекираш оттук и за връщане.
Като направиш резервацията, плащаш това, което си заявила- билети, багаж, чекиране на летище и т.н. Докато не си се чекирала обаче може да добавяш още багаж или др.услуги, които да платиш с карта.

# 619
beca много благодаря! Ще стоим 10 дни така че второто чекиране ще е на летището! Още веднъж много благодаря!

# 620
Ако не ме лъже паметта (а тя рядко си го позволява  Wink), на Орио ал Серио (летището в Бергамо) има машини-киоскове, на които можеш да си разпечаташ бордната карта  Peace

Чекирането на летището ще ви струва допълнително.

# 621
Кафенце, я поясни за тези машини, плийз  Mr. Green

# 622
Нещо като тези на Ryanair са (по-различни бяха), но можеш да си принтираш всякакви бордни карти. Водят се self service check-in kiosk

# 623
  • София
Ако в Италия няма да имаш достъп до принтер, по-добре още като си купуваш билетите, си избери он лайн чекиране само от София, а за Бергамо си плати чекиране на летище. Иначе там ще трябва да търсиш интернет клуб, за да се чекираш и да си разпечаташ бордните карти. Ако все пак решиш да търсиш такъв, като застанеш с лице към централния вход на гарата в Милано, на улицата отдясно има такъв. Разбира се, ако ще стоите там по-малко от седмица можеш да се чекираш оттук и за връщане.
Като направиш резервацията, плащаш това, което си заявила- билети, багаж, чекиране на летище и т.н. Докато не си се чекирала обаче може да добавяш още багаж или др.услуги, които да платиш с карта.

Момичетаа, питала съм в Wizz Air и оттам са ми казвали, че ако отиване и връщане от дадена дестинация са в рамките на две седмици, можеш да си разпечаташ и двете бордни карти (за отиване и за връщане)  още преди да заминеш от България. Нека някой, който е бил с онлайн чекиране и в двете държави, да каже дали наистина още с бордната карта за отиване, му излиза и бланка за онлайн чекиране за връщане.  bowuu

# 624
Благодаря, Кафенце  Hug
Сега да питам друго.
Имам резервация за Бергамо, март месец.
20 Март 11:05 отиване
27 Март 12:35 връщане
Дали ще мога да си разпечатам бордната карта за на връщане на 20-ти?

# 625
  • София
Благодаря, Кафенце  Hug
Сега да питам друго.
Имам резервация за Бергамо, март месец.
Дали ще мога да си разпечатам бордната карта за на връщане на 20-ти?

Ами, нали и аз това казвам.  Grinning

# 626
Аз попринцип вече няколко пъти съм се чекирала онлайн. Бланка за на връщане не се появява.
Веднъж така "изгорях". Отиването беше до Рим, връщането от Болоня. Преди да замина си направих чек-ин'а за Рим, но за Болоня (т.е. връщането) не ми позволи. Така и не разбрах защо. Пътуването беше в рамките на една седмица- от неделя до неделя и въпреки това не успях да се чекна за връщането, за това предполагам, че има значение и часът, в който се чекираш.
Пф не знам как да го обясня.
В случая, както е при мен

Мисля, че за връщането ще мога да се чекирам след 12:35 на 20 март., но не и преди това. Не съм сигурна обаче...

# 627
  • София
Ами, аз досега не съм се чекирала онлайн, а пък камо ли да трябва да се чекирам онлайн и за връщане (тоест да има онлайн чекране на връщане, за да не се прави безплатно на летището), но тази информация я имам от Wizzair, която писах по-горе. Значи, ти не си успяла да се чекираш онлайн за връщане и си платила там на летището, така ли? Да не би там да е нямало вариант за онлайн чекиране и затова - на летището?... Не мисля, че часът има значение. Ако ти е отворено чекиране 7 дни преди полета (тоест преди връщане), значи трябва да има бланка още в България за чек ин онлайн.  Rolling Eyes
 Heart Eyes

# 628
Да попитам - някой пътувал до Рим-Фиумичино, уеб-чекиране или на самото летище? Питам,защото като прових декември резрвацията на билетите, избрах уеб-чекиране от София, а за връщане от падащото меню опцията беше само "чекиране на летище". Това означава ли,че ще ни таксуват на Фиумичино по техните тарифи.

# 629
Winnie е права. Не може да се генерира бордна карта по-рано от 7 дни. Точно по сметките на F_Diamond. И часът има значение, разбира се. Ако искате да пробвате, купете билети без онлайн чек-ин, проверете и след това ще си добавите към билета и чекиране на летище.
И изобщо не мога да разбера защо Wizz са го направили това (само се сещам). Изиджет имат отворен чек-ин 2 месеца предварително, Райън - 15 дни.
Това за 15-те дни не знам къде са го казали, но в сайта го няма все пак.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 09:40 от delda

Общи условия

Активация на акаунт