Отговори
# 150
Синческа, съжалявам много за положението на брат ти  Hug

# 151
Минавам да почерпя защото Митко става на цели десет месеца

Снощи му купихме трикола и е много щастливо детето. Стиска се за нея и не иска да става от там. Детето цял месец си я мечта тая триколка къде що видеше такова се залепваше за него и нямаше отлепване.

Честито  и на всички други които стават днес на 10 месеца

Салата-торта

Ето сега и *рецептата* ако може така да се каже  Grin

Основата е тази стъргана салата/въздушна. Продуктите са почти като в нея, като може да се импровизира според вкуса и желанието. Тази на снимката е голяма около 30-32 см d, пое около

Продукти

1 кг чисти сварени и обелени картофи,
1 буркан кисели краставици,
400 гр шунка,
4 варени яйца
200 гр крема сирене
400гр майонеза
1 пак. желатин (на д-р Йоткер малките) в 120 мл вода

За украсата

1 майонеза, луканков салам, пастърма, луканка, шунка, филе, яйца, кашкавал, пушено сирене, маслини.............. и тн

Приготвяне

* Желатина се накисва в студена вода да набъбне.
* През това време във форма с падащи страни (или подобна цилиндрична) облепена със стреч фолио (или просто найлон) се настъргват половината картофи.
* Притискат се хубаво с ръка по дъното и по края на стените.
* Отделно се нарязват шунката; краставиците; настъргват яйцата; останалите картофи; смесва майонезата с крема сиренето и разбива хубаво.
* Желатина е вече готов и се смесва със сместа на крема сиренето и майонезата. Разбърква се хубаво.
* С около 1/3 от тази смес се заливат картофите.
* Бързо се поставят шунката; след това краставиците, притиска хубаво с ръка и залива с втората 1/3 от сместа (много бързо се желира и сгъстява, а е хубаво да се *вмъкне* в останалите дупчици на продуктите)
* Поръсват се и настърганите яйца и след тях картофите.
* Залива се с последната 1/3 от майонезената смес.
* Прибира се в хладилник за 2-3 часа да стегне.
* През това време се приготвя украсата - на фунийки, на розички, на лилии и тн., яйцата са с извадени жълтъци, които са смесени с меко сирене + лъж. горчица. и пак шприцовани.  Жълтите фунии са кашкавал/сирене за тост - онези тъничките и меки, различни  видове, много лесно се работи с тях.
* Изважда се тортата и маха металния пръстен - трябва да не падне  Grin (аз бях готова да правя руска салата, ако стане това)  и намазва с шпатула цялата *торта* тънко с майонеза.
* Настъргва се кашкавал и *хвърля* по външността, за да залепне.
* Украсата започнах от центъра и нареждах навън.
* След това и основата.

Не съм я правила тази торта много ми хареса картинката просто ама сега мисля да я направя

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 11:07 от sinapovaaya

# 152
Добро утро и Честит празник!!!

sinapovaaya - страхотна солена торта, дай рецепта  Peace

Честити 10 месеца на всички дечица

# 153
  • София
Добро утро и честит празник!

Честити месечинки на всички празнуващи последните дни!

Честити християнчета на Алиса, Катето, Нея, Стелету и Омана (Лея много е порастнала, много са сладки и двете)!

Синческа  Hug!

Весс дано сте вече добре! Милото човече! Наистина много кръв тече от устата...

yani4ka_83 бързо оздравяване на мъниците.

За Южния и аз бих се пробвала да се метна на 102 и да дойда. Ще се радвам да се запозная с някои нови майки и бебоци.

# 154
Здравейте на всички!

Първо искам да почерпя, че от вчера Васи е християнче!

Благодаря на тези, които се сетиха за нас! Всичко мина перфектно! Васи не плака изобщо!

Честита месечинка със закъснение на Ади на Кики, на Пламенка на Норчето и на всички деца, родени на 05.11.

Честит Рожден Ден на Бая! Да си жива и здрава и много щастлива!

Честита месечинка и на всички, родени на 06.11.

Оставям ви, отивам да качвам снимки в клюкарника (сиреч Фейсбук)  Joy

# 155
Привет!

Да почерпим и за нашата месечинка днес  Simple Smile

Да са ни живи и здрави децата и много да ни радват!

Честити християнчета!

Ние ще правим кръщене последната седмица на септември.

Синческа  Hug ...нямам думи...  Cry

# 156
Здравейте и честит празник!
Каменчо е станал голям досадник и лепка. В последно време се дразни от хора, като имам гости или пък ние сме на гости - започва да реве и да иска само аз го нося, ама в някоя стая, където няма други хора. Вчера бяхме за малко на кръщенето на племенницата и това чудовище орева орталъка. Майка ми много я доядя, че бебето не ще тя го гушне и не стърпя да отбележи, че е много разглезено.
Освен това минаваме на двукратен сън, защото ако спи и следобед, после откарва до 23,30, прекалено късен час за толкова млад човечец. А и държа в 21.00 да заспи, за да мога да си отворя една бира, да изгледам един филм и тогава да си легна спокойно.
Другото досадно е, че има 4 зъба, а си ги скърца. Като някой гризач.
Болните бебета - да оздравяват по-бързичко!
Синческа, много тъжно, не знам какво да кажа  Sad

# 157

Честити християнчета на Алиса, Катето, Нея, Стелету и Омана (Лея много е порастнала, много са сладки и двете)!

Много благодарим!!!
Спретнахме си една срещичка на Арбанаси  Grinning,за което другите мами ще приложат снимков материал  Mr. Green Wink

Ние се оказхме герои  и изобщо не плакахме от попа,даже ни беше много интересно,за което получихме похвала Wink

Честити месечинки !

# 158
  • Пловдив Белащица
Синческа и аз съм без думи! Дано поне не се мъчи (ако наистина изходът е само такъв), но все пак стискам палци за някаква малка надежда грешна диагноза или чудо.

Бая, честит рожден ден на патерици. Много да те слушат мъжете ти и ти тях, да се обичате и да имаш много късмет в живота.

Ето от мен няколко заглавия за предстоящите празници. Не се притеснявайте да редактирате, ако някой има идея за по-добро звучене.

• Неусетно първата година мина, рождени дни започват в Ноемврийската дружина.
  • През този месец всеки ден, за някое Ноемврийче е рожден.
  • Торти, свещи и балони, за Ноемврийчета ще има много весели купони.

Нещо се мъча за есента и отиващото си лято да измисля, но нямам муза.

# 159
Здрасти, мамчета! Аз вече съм си вкъщи, така че ще гледам вече редовно да пиша.

Пристигнахме миналата седмица, но таткото си беше взел отпуска в наша чест и всеки ден имахме мероприятия - по паркове, плажове, гостита, ресторанти и т.н. Хубаво, ама свърши...

Да ви се оплача, че Тео не иска да яде никаква твърда храна. Нямаме заместено ядене изобщо и си караме основно на АМ. Заради зъбите ли, заради жегите ли, не знам, но много се притеснявам... Какво ли не пробвах, нищо не работи при това дете... Стиска устни и ако изобщо успея да набутам нещо в устата му, то си остава там докато случайно не изпадне навън след няколко часа...

Успокояващото е, че на тегло и ръст сме си в норма.

Другото ново е, че вече седим, пълзим и ходим хванати за ръчичка. Даже няколко стъпки направи самостоятелно  Heart Eyes

Ох, после ще продължа, че малкия се опитва да докопа клавиатурата...

# 160
  • София
Привет момичета.

Днес Ина е по-добре - устната й е не е подута и кръв вече не тече. Вчера на 4 пъти рукнаха пак кървища, аз се самопсихясах и тръгнахме към Пирогов. Обаче там явно в Детската хирургия нямаше никой и ни препратиха към Неврохирургичен кабинет, пред който имаше всякакви изпочупени глави от всички възрасти, та набързо се отказах да чакам.
Пооправи се човечето, но още не дава да погледна за какво става дума - виждам само цепнатинка на вътрешната част на устната и чертичка на венеца, която продължава нагоре. Ужасна работа, още ми притреперва като се сетя  Confused

Стеле - честито християнче!

За срещата и аз съм на линия, само казвайте къде и кога.

Десита - добре дошла. Тео е станал още по-сладък  Hug

# 161
Desita,
и Каменчо не ще да яде, много пъти съм споделяла тази негова особеност  Simple Smile Ама не се притеснявай - най-късно до пубертета ще са прояли. А и няма дете, което да се остави да умре от глад. Днес бях направила картофено пюре и сипах малко в бебешката копанка, но след втората лъжица се отказа. Пробвала ли си да даваш на Тео от вашите храни? Аз като давам от нашата трапеза всичко яде, само че става дума за твърде малки количества.
vess_82,
преди 2 седмици някъде и моето диване си разцепи устната - някакси падна и си перфорира горната устна на долните зъби. Много рева и устната му беше надвиснала над брадичката като пилешка човка. Оба че се сетих, че се дава арника за такива наранявания и му дадох 2 гранулки да измуче. След 20 мин. устаната му спадна напълно.

# 162
  • в ябълковата градина
И моя дребосък е страшна лепка.
Не ме оставя за секунда да си почина.
Никой друг не дава да го пипа.
И той се пребива най-редовно.
Имаше една лилава грамадна цицина на челото.
Този случай най- се изплаших.
Имаше и сцепена устна.
Днес си направи аркада на едната вежда, дори не видях как.

# 163
Здравейте, поздрави на всички които имат поводи за празнуване Hug
И ние цял ден ядем и пием, баткото ни стана на 6г днес. Нямам много време за писане, че само шетам напред назад, сега пак чакам гости.
Поздрави за сега

# 164
  • София
Джулия, разсмя ме с твоя стил на писане хихих Hug
Янечек, сравненито за пилешка човка, тотално ме разсмя хиххихи ама на тебе сигурно не ти е било до смях

Честито и от мен на християнчетата, и на месечинковците, и на рожденниците!
Деси, Пламена също се гнуси на по-едрите парчета храна, но рядко отказва де хихих Ако все пак Тео яде пюрета можеш да смесваш пюре с по-едра храна, аз така я лъжа. Иначе от масата ако й подам нещо никога не отказва, колкото и да е голямо парчето. А вече трябва и на гърба да имам очи, постоянно нещо намира да си го мушне в устата, дори лепенка етикет от обувките й съм намирала залепена на небцето й  ooooh!... сега сме на гости у баба й и най-любимото занимание на Пламена е да разхвърля лукчетата на дядо й от фруктиерата. и винаги успява поне едно да си мушне в устата и едвам го вадя, така стиска ченетата... Честити първи крачки на Тео, и Пламена вчера направи 2 но бяха без да иска хихихиххи, веднага щом се усети и тупна на задника

Вес, що не пробваш с Арниката, и аз съм чувала че много помага.... дано бързо да й мине на Ина

Общи условия

Активация на акаунт