Отговори
# 585
за МД София(Варна не знам как е) - то не беше редно и асанс'ор да падне и да изпотроши краката на бремениите мами в 8ми месец, за хигиената в отделенията няма да говоря, санитарките ти викат, да не ходим ние в тия тоалетни, а те препълнени, мръсни, омазани, за баня и къпане ме беше гнус и страх да не си тругна с една камара инфекции.. ааааааааааа.....май само на 5ти етаж, където е патологигна бременност е една идея по-добре, за родилното не знам, не съм била. Не искам просто да се сещам за там, лекарите - не попаднах на такъв, въпреки 4е бях там, заради добрите лекари, не казвам, 4е няма, аз нямах късмет да съм при такъв, храната е отврат, лелките я събират за животните си, каквото остане в тенджарите. за да те видят се влачиш до стаята на акушерката и чакаш ред, инструментите са от едно време, а за прегледа на спешния кабинет ме ливнаха с една ледена вода уж за дезимфекция и след това една ръка до ушите и ти крещат - отпусни се  Shocked и кво ли не още, млъквам, че откачам като се сетя.

# 586
Аз живот и здраве ще имам щастието да родя там!  Mr. Green
Снаха ми като роди беше на 12 - тия етаж и бяха правили ремонт и беше добре, иначе на 7 - мия наистина е ужасно.
Абе дано всичко да е наред, пък другото са бели кахъри.

# 587
някой пие ли ей такива витаминчета? доктора ми ги предписа и днес си ги взех http://www.arishop-pharma.bg/pregnacare/index.html

иначе при нас кипи усилен ремонт на детската стая - къртим, праскаме, чукаме  Joy

Аз пия такива от самото начало според мойта доки това е най-доброто в момента.Аз по късно съм на 4Д стискайте палци ще докладвам утре Praynig

# 588
някой пие ли ей такива витаминчета? доктора ми ги предписа и днес си ги взех http://www.arishop-pharma.bg/pregnacare/index.html

иначе при нас кипи усилен ремонт на детската стая - къртим, праскаме, чукаме  Joy

Аз пия такива от самото начало според мойта доки това е най-доброто в момента.Аз по късно съм на 4Д стискайте палци ще докладвам утре Praynig

newsm78 има доста голяма разлика с матерната, на мен не ми препоръчаха конкретни и аз си взех центрума, дали да ги сменям  Thinking

# 589
Аз живот и здраве ще имам щастието да родя там!  Mr. Green
Снаха ми като роди беше на 12 - тия етаж и бяха правили ремонт и беше добре, иначе на 7 - мия наистина е ужасно.
Абе дано всичко да е наред, пък другото са бели кахъри.

А дано са направили ремонт и да вземат да направят и на другите отделения (на 7мия бях единия път, просто... Sick ) и малко повече контрол, защото ме е яд, че трябва да се случи нещастие, за да вземе мерки някой.

# 590
Много ви благодаря за подкрепата Hug Аз все си мисля,че бебенцето си е съвсем здраво и нормално,дано да е така наистина и да не му се отразило по никакъв начин моя проблем със сърцето.
Totoni,  Shocked на мен ми стана абсолютно същото миналата седмица и постоянно повтарях, че не мога да дишам, помислих, че пак бебето ни ще си .... Веднага отидох на д-р в неделя, а докато стигна до там беше ми минало-около 30мин. Накрая докито каза, че било фалшива тревога и бебо си е бил наред-как да му обясня какво ми е било, като аз отново се хилех-то е перманентно при мен  Mr. Green Е от тогава ми се поддуват краката  newsm78.
Докторката каза,че това се получава обикновенно при по-възрастни мами,но в много редки случаи (явно като нашите с теб) се получавало и при нормална бременност и при по-млади майки.Неудобното в случая беше,че хората ми направиха всевъзможни изследвания и измервания на бебчо,почувствах се страшно неудобно,защото нямаше никаква следа от това,което аз чувствах цял следобяд,чак до вечерта!Едва ли не съм отишла там,защото се чудя какво да правя в къщи,а там е пълно със спешни случаи.Много кофти се почувствах,въпреки че се успокоих,че всичко е наред (или поне така изглеждаше да е).А в къщи преди да отидем до болницата си мерих кръвното и пулса - кръвното ми беше учудващо добро (повече от нормалните за мен 90/60),но апаратчето отчете и аритмия,точно както и аз си я чувствах.Но в крайна сметка аз отидох не заради себе си,а заради бебо,притесних се да не му се случи нещо лошо.Е сега вече съм пос-покойна и си дишам нормално и всичко е наред!Благодаря ви още ведъж!Мнооого,много Hug на всички вас и бебчетата Grinning
П.С. Отностно алергиите- да имам 2 - към домашен прах и хистамин,но аз освен витамините за бременни други лекарства не съм пила скоро!А по принцип откакто съм бременна само 2 пъти пих Осцилококцинум и Прополки,като бях тръгнала да се разболявам,но и това беше преди поне месец!

# 591
Totoni, loryn, аз също се задъхвам и трудно си поемам въздух понякога, особено когато се натоваря малко повече. Отдавам го на това, че организма ми все още се чисти от цигарите, ако и вие сте ги спрели преди бременността може и заради това да е.

# 592
въобще не се притеснявайте да питате лекарите, особено за дишане, аз съм с астма и лекарката, която ми я следи ми каза - вас бременните направо ви осиновяваме, защото по принцип бебето се развива в състояние, в което има по-малко кислород от нормалното, та ако и на майката вече не и стига въздух вече си става доста опасно за бебето.
и аз съм с 90/60 та и до 84/48 стигах, а пулса ми хвурчи на 110, и ми беше ужасно зле и ви разбирам с тва сърцебиене е много гадно.
Стискам палци всичко да се разминава бързо и безпроблемно  Hug

ако искате като решите къде ще раждате, живи и здрави да стигнем до там, може да го добавим като инфо на 1 стр, да видим дали ще се засечем с чисто новите бебоци  Grinning за сега както се оказа с happy-mamma на там вървим хихихихиихи  Hug

# 593
Не няма нищо общо със задъхването, много е гадно. Незнаех какво ме боли от зор излезнах на бегом от метро, е все пак си взех пасатора  Embarassed Но най лошото беше както казва Totoni, че като отидох нямаше и помен от това, пък доктора дойде за 10 минути. А колкото за цигарите не мисля, че от тях, аз пушех по 3-4 цигари дневно и нямах никакъв проблем с тях да ги спра.

Поздрави от мен и ратащото ме бебе   Party

# 594
  • Mostly in my mind

иначе при нас кипи усилен ремонт на детската стая - къртим, праскаме, чукаме  Joy

newsm78 има доста голяма разлика с матерната, на мен не ми препоръчаха конкретни и аз си взех центрума, дали да ги сменям  Thinking

знам много бъдещи мами пили Центрум. ами витамини, какво да ти кажа. тези Прегнъкеър казват, че били много хубави. ако те интересува цената - 30 таблетки са към 10 лв.

# 595
Момичета забравих да се похваля, днес карката са ми moresmile много добре се чувствам, дори си виждам жилите

# 596
знам много бъдещи мами пили Центрум. ами витамини, какво да ти кажа. тези Прегнъкеър казват, че били много хубави. ако те интересува цената - 30 таблетки са към 10 лв. [/b]
Аз съм на Prenatal, не мога да кажа колко са хубави, но са с много вещества вътре. Аз обаче не ги пия много често защото ми става лошо от тях Sick и се чудя дали да взимам други, жал ми е да ги хвърля защото дадох 36 лева за тях

# 597
фентъзи, пий ги след като си хапнала добре;
и аз от време на време ги връщам, хем са друга марка, ама май е нормално

# 598
центрум матерна са към 18лв за 30 таблетки, но чета сега някакви мнения, че били калцирали повече костите, тоест ако е нормално раждане може по-трудно да мине бебето през родовия канал, но това са някакви мнения, а не сериозно проучване от сигурен източник.
като сравних 2та продукта има доста голяма разлика в количеството на отделните витамини в тях, а не чак толкова на вида витамини  Thinking
и на мен ми ставаше зле няколко пъти, но започнах да пия центрума разделен от храненетата и сега го понасям по-добре.

# 599
  • Mostly in my mind
жал ми е да ги хвърля защото дадох 36 лева за тях

о, да не си си помислила и да ги хвърлиш, че и мене ще ме заболи сърцето чак  Laughing

то и моите мислих, че са към 30 лв. като гледах предварително в нета, но те били много видове Pregnacare.
аз утре след закуска мисля да почна да ги пия, че ми трябва специална настройка и да съм си вкъщи. хич не мога да пия големи хапчета  Embarassed надявам се да нямам странични ефекти или да ги връщам. ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт