Отговори
# 495
Lily_G,благодаря ти за инфото Hug Така и аз се насочвам за какво още мога да питам кумата,но факта,че сега си гледат и второто детенце с тази количка мисля,че сам говори... А за Peg Perego P3 това ми беше първата набелязана количка,тук страшно много мами си возеха децата с такива,но напоследък да ти кажа почти не виждам майка с такава количка.Отностно тежината- те със сигурност не са по-леки от Мамбата - около 12 кг. са.Аз точно заради тежината се насочих към Streety,тя тежи около 7кг. ,ако някой е намерил друга количка подобна на Streety,само че с по-големи (еденични)гуми моля също да сподели.Всички останали колички са около 12кг или повече (има и по 16- 18) Shocked!
А за сгъваемите ванички- видях ги тук,в темичката за пръв път.Аз мисля да си купим възможно най-евтината ваничка,защото се ползва мнго кратко,доколкото аз имам отзиви и не ми се инвестира в тях.

# 496
  • София
Finty ти защо си се спряла на този модел на Peg Perego?Какви са му предимствата,колко тежи?

Има нещата, на които държах - въртяща се дръжка, удобна, стабилна и широка за бебето, добре и леко се движи, към 10 кг е. Голям багажник, една дръжка, не е триколка (аз не искам, според мен при някои ситуации тези колички са нестабилни). Няма зимен кош но си има чувалче към количката - прецених че нямаме нужда от зимен кош тази първата зима, а после ще му е малък и е безмислена покупка. Естествено има пълно легнало положение. Качествена марка. Много доволни отзиви за този модел има по нета и във форума - може да видите.

Мислих дали задължително ми трябва коша за кола да е комплект към количката - но предвид че аз не шофирам няма да излизаме толкова често с кола (само събота и неделя) и ще сме с таткото - той може да носи директно коша или да си ползваме слинга който е купен и чакам да пристигне - така че два-три пъти рев ще изтърпя ако толкова се налага прехвърляне от кош за кола в количка и бебето е киселяк.

Мисълта ми е - количката е доказано стабилна, втора употреба се намират за към 240 лв колкото ми е бюджета за количка, кош за кола ще вземаме може би допълнително или ще насоча баби и дядовци ако много се натискат да подарят нещо полезно (аз не очаквам от тях и даже предпочитам да не го правят, но ....). Не съм решила още, има пое 6 месеца докато я купим

# 497
Опа банда, как сте Simple Smile

Гледам колички обсъждате. Аз много си харесах на Бебе Конфорт- Хай Трек.  Crazy
Ама май ще я търся втора употреба, че никак не са и малко паричките и като сложиш коша за новородено, който се продава отделно и като сложиш и кошницата за кола става- мамма миа Shocked

# 498
  • София
Аз си записах час за 18-ти в МЦ Фемина и ми казаха, че струва 70 лева.

# 499
  • София
защо мислите,че коритото се ползва за кратко,ние го ползвахме до 1г докато детето проходи

а и е хубаво да има стойка,защото иначе е много по-неудобно и тр да се клечи

нашето е и е анатомично

# 500
  • София
Добре, а защо трябва да се клечи? Никой ли не къпе бебока във ваничка сложена на плота в кухнята (особено ако има под от плочки и смесител с изтеглящ се душ това е най-лесната и удобна за опция) - сега масово кухните са в дневната, т.е. е и по-топло. После ако имате място на плота (аз имам и така си го представям) - слагате хавлийката на плота до ваната, гушкате, сушите, слагате памперс - и да опикае един по-силен препарат и това е. Но е удобно. После източвате водата от ваничката директно в мивката и готово.

Или пък ваничката да е сложена на капака на тоалетната?

Между другото аз плота в кухнята го ползвам и вместо дъска за гладене - много по-удобно ми е и се спестява още една джундурия вкъщи.

# 501
   Здравейте майчета Simple Smile
   Аз искам да се похваля, че усещам бебчо  Joy Още миналата седмица четвъртък, петък взе да мъда нещо, но не бях сигурна (нищо че ми е втора бременност). Но вече съм убедена, че е бебчо  Laughing Ох така ми е по-спокойно, защото като ме рита ми дава сигнали, че е добре Simple Smile Дъщеричката ми я усетих точно в края на четвъртия месец, а сега в третия месец и малко.
    За коритото - и аз съм съгласна, нашето си го ползвахме до годинката, че и по-нататък май. Дори скоро нашият тати щеше да го пълни, да си поиграе детето, като във вана Simple Smile
    За кошарите - ние имаме дървена, въобще не съм се замисляла да купуваме преносима. За мен са повече за пътуване или за игра, или за временно докато бебенцето е малко (5-6 месеца максимум), а дървената си е супер. Сега дъщеричката ми е на 3 годинки и си спи в нея като на легло - махлали сме решетките, вече почти от година. А тя е малка за голямо легло, например ъглувка. А на тези преносимите кошари до кога ще спят децата, трябва да се купи легло може би към 1-2г и то малко може би ??? Всъшност всеки си решава, това е моето мнение.
    Лек ден и мнооого усмивки  Grinning

# 502
Здравейте мами, аз отивам на лекар. Краката са ми двойни, ръцете също. Трябва да отида обаче при друг д-р, нашия го няма ooooh! Колкото за количката, аз много харесвам ABC, но са скъпи над 1000лв. ти идва комплекта, а на нас задължително ни трябва и стол за кола. Дори втора употреба са 600лв.  Thinking На мен ми трябва високопроходима количка, имайки предвид пътя, дори и да е по-тежка.

Поздрави от нас  Hug

# 503
  • област Варна
Finty да те осведомя, че в закона за движение по пътищата пише, че деца се превозват на специални седалки. Сега не ми се рови кой точно е члена и как е формулиран и дали не са го премахнали (ама нямам такъв спомен). Та идеята ми е, че номера със слинга в колата не минава.
Намерих го.
чл. 137в, ал. 3 от ЗДП. В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.
Та или столче или въобще нямаш право да си возиш детето до три годишна възраст.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 11:29 от espinoza

# 504
  • София
Finty да те осведомя, че в закона за движение по пътищата пише, че деца се превозват на специални седалки. Сега не ми се рови кой точно е члена и как е формулиран и дали не са го премахнали (ама нямам такъв спомен). Та идеята ми е, че номера със слинга в колата не минава.

Много добре знам, имах предвид че от коша за кола ще го прехвърля в слинга.  Peace

# 505
  • Mostly in my mind
а някой има ли наблюдения върху количките на Cangaroo. има хубави триколки на добри цени. например тази не е никак лооша http://www.bebe-best.com/strollers_detski-kolichki-cangaroo-prod … cts_id-12358.html

# 506
  • област Варна
Finty извинявай не съм разбрала репликата "да си ползвам директно слинга", мислех че говориш да си го ползваш в колата.   bouquet
Лолита аз за сега съм се спряла на http://www.bebe-best.com/strollers_detski-kolichki-cangaroo-prod … cts_id-10599.html. Намерила съм я за 450 лв., надявам се по Коледа да я смъкнат малко. Татето я вдигна с един пръст, защото има дръжка по средата на коша, предполагам с бебе няма да му е по-трудно  Laughing

# 507
Добре, а защо трябва да се клечи? Никой ли не къпе бебока във ваничка сложена на плота в кухнята (особено ако има под от плочки и смесител с изтеглящ се душ това е най-лесната и удобна за опция) - сега масово кухните са в дневната, т.е. е и по-топло. После ако имате място на плота (аз имам и така си го представям) - слагате хавлийката на плота до ваната, гушкате, сушите, слагате памперс - и да опикае един по-силен препарат и това е. Но е удобно. После източвате водата от ваничката директно в мивката и готово.

Или пък ваничката да е сложена на капака на тоалетната?

Между другото аз плота в кухнята го ползвам и вместо дъска за гладене - много по-удобно ми е и се спестява още една джундурия вкъщи.

това с кухнята е приложимо само докато детето започне да рита, което е много скоро и всичко става във вода  Grinning, на тоалетната не е стабилно, а в момета малкия хваща душа и олива цялата баня... ваната я ползваме и сега, той седи прав в нея и си играе, това е едно от най-л'бимите му занимания и скоро не мисля да махаме ваната му, а без нея се пързаля много по пода. Когато пътуваме си взимаме един малък надуваем басеин и него го ползваме за вана. Нашата не е анатомична, допълнително си бяхме взели анатомичка стойка, докато детето беше малко, т.с. до към 6ти месец, след това я махнахме и и седеше сам.

# 508
Здравейте, момиченца!
Кой се беше оплакал от кървящи венци? Аз и преди и сега имам голям проблем с тях. Онзи ден зъболекарят не пожела да ми пломбира зъба, защото венеца ми бил много зле! Купих си вода за уста Елудрил, но засега нямам впечатления.

А относно цената на ФМ във Фемина, защо ли 70 лв. ми се струват малко? Ако искаш диск със запис сигурно ще отидат 20 лв. отгоре или се лъжа? Аз съм чак на 28-ми и нямам търпение!

# 509
  • Mostly in my mind
Finty извинявай не съм разбрала репликата "да си ползвам директно слинга", мислех че говориш да си го ползваш в колата.   bouquet
Лолита аз за сега съм се спряла на http://www.bebe-best.com/strollers_detski-kolichki-cangaroo-prod … cts_id-10599.html. Намерила съм я за 450 лв., надявам се по Коледа да я смъкнат малко. Татето я вдигна с един пръст, защото има дръжка по средата на коша, предполагам с бебе няма да му е по-трудно  Laughing

да, и тази я гледах. също е много хубава. а има ли кош за новородено? м/у другото е доста лека в сравнение с тази, която аь съм постнала - 17 кг  Shocked ама пък от друга страна нали уж триколките били по-маневрени Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт