Отговори
# 510
за количките гледайте и размерите, дали са ок за багажниците на колите, че нашата влиза в астрата, но в корсата не. Също и къде ще я съхранявате, дали ще ползвате асанс;ор - тоест дали влиза в него, ако е от малките. На х-лендера се махат гумите и е удобно за миене, аз известно време приспивах детето вкъщи с количката и това ми беше много удобно. Не е от най-леките,  3колка е и не съм имала никакъв проблем от към стабилност. Има и 4 колки, но аз исках 3 колка, много ми харесва как изглеждат.

за кошовете за кола - взехме на друга фирма - макси кози, но адаптерите с които се слагат са универсални за някои марки.

# 511
  • Sofia
А относно цената на ФМ във Фемина, защо ли 70 лв. ми се струват малко? Ако искаш диск със запис сигурно ще отидат 20 лв. отгоре или се лъжа? Аз съм чак на 28-ми и нямам търпение!
Със записа е 100лв., мисля.

И моите венци започнаха да кървят, но не съм правила нищо засега.

# 512
  • област Варна
Лолита тя Kids Tour-а е триколка, ама с двойно предно колело.Всъщност какво имаше предвид под "уж триколките" като сравняваш двата модела, защото и двата са триколки. Напоследък съм страшно затъпяла и някой реплики трудно ги схващам  Laughing. В 450 лв. влиза и коша за кола. А коша е трансформиращ, т.е. има един чувал който му се надява и става зимен.
А за размерите аз съм спокойна, карам 5 метрова кола със завиден багажник и живея в къща.

# 513
  • Mostly in my mind
то и аз може да не съм се изразила правилно  Joy имах предвид - уж триколките, като тази ,ко ято ти си харесала и която и аз съм харесала. да, и двете са триколки. ама твоята тежи 10 кг, а моята 17 кг. та се чудех 17 кг не е ли много тежко. това имах предвид Mr. Green

# 514
добро утро, то станало ден ......

За венците - Лакалут актив - паста за зъби и тоалетна вода сутрин. Вечер - Лакалут флуор, за да няма кариеси.

Вчера една мама пита за течността от гърдите - и при мен я има, но не се притеснявам.

Колички не гледам, понеже ми обещаха.

И аз се замислям за кошарка, креватчетата които мога да купя тук много ми грознеят, а ония, които стават за по-големи деца (с 2 матрака) не знам колко време ще издържат на разгъване и разглобяване.

Коритце - при нас трябва да е нещо, което се слага във ваната.

Аз вчера гледах шишетата и има комплекти за новородени - мисля да купя един, а после ще докупувам.

# 515
Лолита, до колкото съм чела по форумите, пък и като се замисля 17кг са не просто много, а свръх тежко направо. Като добавиш към тях бебето + няколко килца багаж, ами не знам как ще се бута такова чудо, камо ли да се вдига и носи. Аз лично искам да се огранича до 10, максимум 11кг. И не ми остава много избор  Mr. Green Страшно си бях харесала по едно време Xlander XA ама като видях, че е към 14кг.. #Crazy

Извиянявам се, ако досаждам, но ще съм благодарна ако някоя по-опитна мама тук има информация за моделите, които съм си харесала: Peg Perego P3 & Inglesina Zippy. Интересува ме само как се карат по софийските надупчени тротоари, защото са с 4 двойни гуми, сравнително малки по размер, и се чудя дали няма да е мъка.. newsm78

А за кошарките да си кажа, че съм твърдо за преносима. Едно, че е лека, с колелца и мога да я разнасям по стаите. Още не мога да си представя бебето къде ще спи: дали само в детската, дали с мен и таткото в спалнята, дали само с мен в друга стая, та ми се струва много удобно да можеш да си местиш легълцето според случая. Дървените креватчета ми се виждат освен това на дизайн малко.. "дървени" Joy все ще ме е страх да не си мушне бебето крачето или ръчичките между преградите или да не се удари. Но това си е мое мнение, де..

# 516
  • София
преносимата кошара си я ползваме и сега,не е вярно че стават само за малко бебе

а относно коритото в кухнята и на тоалетната чиния изобщо не е стабилно и ми се струва доста неудобно,но всеки си преценява според обстоятелствата Peace

също така да ви кажа от собствен опит,че е добре коритото да има отвор и маркуч за изливане на водата,оставш си го да тече докато обличаш бебето и готово...иначе е невъзможно да вдигна пълното корито и всичко се олива,само таткото може,но не винаги е на линия и става сложно

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 14:30 от iana28

# 517
  • София
.... а относно коритото в кухнята и на тоалетната чиния изобщо не е стабилно и ми се струва доста неудобно,но всеки си преценява според обстоятелствата Peace

за мен е много по-нестабилно на тия дълги телескопични крака на поставките за ванички отколкото поставени на плота на кухнята, но не държа да откривам аз топлата вода  Peace, просто споделям какво ще пробвам в началото преди да купя наистина поодобна поставка - трябва да се убедя че ми трябва, защото сега изобщо не съм убедена. Тези, които имат дечица имат опит и знаят, но и не винаги човек се замисля кое е мартенигов трик и кое е необходимо.
Точно такава ваничка имам предвид - с опция за източване - директно в мивката.

# 518
  • София
доколкото знам ваничките имат  за източване само анатомичните,но може и да бъркам проучи си Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 16:17 от iana28

# 519
Добър ден и от мен  Simple Smile
Lily_G, не мога да дам мнение от опит за тези колички, които си харесала, спомням си само, че наистина много хубави отзиви имаше и за двата модела във форумите... Мога обаче от личен опит да кажа, обратно на общото мнение, че от моите две колички тая с малките гуми, само че са единични всичките, се бута сто пъти по-лесно и е по-проходима от тая с големите (и двете колички са от еднакъв клас). И понеже са с амортисьори, много меко си вози даже. За мен беше от значение също, че задните не се въртят - така стълбите и бордюрите не са проблем.
Ваничка за къпане ползвах анатомична, докато Рая проходи, после почнахме да се къпем на душа. Хубаво си е да се ползва стойка или плот някакъв (имам 3 ванички  Embarassed , една у нас и по една във всяка от бабите - 2 със стойки и една без, но я слагах на плот в банята). Не е удобно всеки път да клечиш до коритото на земята. Ако мислите да се къпете в стаята, имайте предвид, че подът доста се мокри, дори и когато бебето е съвсем мъничко, пробвала съм няколко пъти. Да не говорим, като почне да си играе и да пляска във водата.
Столчето за кола -  моето беше Макси Кози Кабрио (препоръчвам го, сега сме със следващия размер на Макси Кози, отново съм без забележки) и имах адаптори да си го прикрепям към количката. Тая екстра съм я използвала много по време на пътуванията със самолет или в Бг в града, когато съм ползвала таксита и се е налагало да мъкна и столчето с мен през цялото време. Но никога, само за да не местя бебето. В нашата си кола столчето си стои вътре и не се разнася. Та в тоя смисъл, ако ще си ходите навсякъде с вашата кола, според мен спокойно може да си купите количка и кошница за кола от различни марки. Само да уточня, че имам опит със столчета за кола и колички, но не и с кисели и ревливи бебета  Mr. Green, моето първото беше кротко, разнасях си го като кукличка.

# 520
 Grinning Grinning Grinningздравейте...къде ми изчезна съобщението  newsm78май не мога да се ориентирам

# 521
Макар малко късно да се включвам по въпроса с антителата искам и аз да се поинтересувам, има ли точен срок, в който трябва да се направи изследването, защото някъде май пишеше точните седмици. Бенджолина и аз като теб съм А отрицателна, а татето е положителна. Оставам с впечатлението, че ако не си поискаш от лекарите нещо, което дори е задължително да се направи, имайки предвид че аз например имам една неуспешна бременност, те няма да се сетят. Т.е. просим си нещо, което хем ни се полага, хем ТРЯБВА да се направи. От друга страна мъжлето ме успокоява да не се вманиячавам в някои неща и да си нося само притеснения...

По въпросите с количките и ваничките само мога да чета и да събирам опит от казаното от вас, за което много ви благодаря  bouquet

Вчера на гости ни бяха едни приятели, които чакат и те детенце , но живот и здраве се очаква да е мартенско. Беше много приятно да си побъбриш с друга бъдеща мама....заредих се с много хубави емоции Mr. Green

# 522
 Laughingхи хи ориентирах се smile3501....благодаря ви момичета за съветите...ще направя късния бхс и после ще видим...във ФЕМИНА ми взеха 70 лева без диск да ми дадат там бях на 30.08 но за слдващата смятам МАРКОВС да посетя чух добри неща...ТОТОНИ дай някакви кординати на марковс и отзиви....има ли някой който е правил амниоцентеза да разкаже че ако ми се наложи да знам....хониби...ти какви прави изследвания?момичетата които са били в фемина или ще бъдат при кого ...да разменим мнения?лека вечер на всички Grinning

# 523
anji_86, това с резус фактора и ваксините е голяма обърквация. Може да има, ама може и да няма антитела. В повечето случай няма. И аз съм с една неуспешна, след която ми биха Анти–Д (рифулаг). Сега уж нямам, ама на 17 пак ще питам дали ще ме изследват. По принцип, превантивно в 28 г.с. се бие анти-Д, но не винаги. След раждане и аборт също, до 72 часа след манипулацията.

# 524
Да ви кажа за антителата в България май няма практика да се бие инжекцията профилактично по време на бременността, задължително е до 72 часа след раждане. Това с профилактичните инжекции май е само в някои други страни.

А за периодите за изследвания ми изтекоха очите да се ровя и навсякъде пише различно. На много места пише, че се прави веднъж на всеки триместър, без да се уточняват седмици. В списание 9 месеца обаче прочетох различно: прави се два пъти в 17-20г.с. и после в 26-28г.с. Това се отнасяло за бременни с необременена акушерска анамнеза, но с отрицателен Резус-фактор (предполагам, в случай на първа бременност, без предишни кръвопреливания или аборти). Ето и линк http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=387 - пише го най-отдолу.

Но дайте да не психираме и да гледаме напред, дори и да сме пропуснали изследването в първия триместър (ако изобщо е било задължително), то трябва непременно да отидем сега във втори триместър  Peace

Общи условия

Активация на акаунт