Отговори
# 525
sssvetla благодаря за отговора, аз си мислех, че количките с по-малки гуми возят по-зле от тези с много големите, но явно не е задължително да е така  Simple Smile А можеш ли да споделиш кои модели бяха твоите две колички? Извинявай ако си писала преди, но вече ми стана голяма каша в главата от четене  Blush

# 526
Здравейте,

Много уморена,само чета-релаксирайки пред комп-а
Чудесни съвети давате,определено е добре да има обратна връзка между бременелките и родилите вече Hug

# 527
  • Mostly in my mind
сега прочетох статията , която Lily_G е постнала. там за хемоглобина пише

Цитат
Ако се подвърди, че сте анемична (с хемоглобин под 10), лекарят ще Ви предпише желязо.

да не би да са искали да напишат 100? малко невероятно ми се струва това 10  newsm78

# 528
Ако е под 10 хемоглобина и гаечни ключове да ръфаш, няма да има много смисъл!  hahaha

# 529
а, объркали са се 100%, няма как хемоглобинът да е под 10.  Laughing имали са предвид 100.

# 530
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте коремчета  Hug Aз гледам да не пропускам да ви чена, но няма време за писане. Но да ви се похваля намерих си кошче за кола. Една колежка каза че ще ми даде нейното, супер 60-70лв. по малко  Party
Вчера ходих в Русе в родилното и ме прегледаха че се бях притеснила(От 02.08 не сам била на лекар). Видях как тупка сърчицето на бебчо и се успокоих. А понеделник или сряда съм на 4Д Party Нямам търпение, сигурно ще ми каже пола  Heart Eyes

# 531
Мими, няма смисъл от толкова зор за прегледи! Предишната ми бременност лекарката която ме гледаше на ЖК ми каза, че не е хубаво да има два ехографа в една и съща седмица и затова гледахме да не съвпадат прегледите.
Аз се водя един вид рискова бременност и пак ходя веднъж в месеца, не са ме викали по - често.  newsm78

# 532
Ехооо, мамчета Simple Smile
Минавам само за "здравейте" и се връщам да ви чета, че ме нямаше няколко дни  Hug

# 533
Здравейте мами, аз отивам на лекар. Краката са ми двойни, ръцете също. Трябва да отида обаче при друг д-р, нашия го няма ooooh! Колкото за количката, аз много харесвам ABC, но са скъпи над 1000лв. ти идва комплекта, а на нас задължително ни трябва и стол за кола. Дори втора употреба са 600лв.  Thinking На мен ми трябва високопроходима количка, имайки предвид пътя, дори и да е по-тежка.

Поздрави от нас  Hug
Дано всичко да е ок! fingerscrossed Flowers Four Leaf CloverИ аз задържам доста вода.Сутрин като се претегля съм едни килограми,вечер с 2-3 кг повече,което ми се струва множко,а на следващата сутрин пак съм си със сътрешните килограми.Но днес се събудих подпухнала и като се претеглих се оказа,че от едната до другата сутрин съм качила 2 кг,което според мен е невъзможно да са реални килограми.Чакаме да споделиш твоите резултати и дано да няма нищо притеснително!
А отностно количката на АБЦ - в момента са на промоция в някои немски сайтове за по 289 евро и ако решим,че е добра направо от там ще си я поръчаме,а за кошчето за кола мисля да изчакаме,че едни приятели май ще ни дадат тяхното Макси Кози,пък ако ни се размине,дотогава все ще хванем някое друго намаление Mr. Green

# 534
Добър вечер от мен!От 3 дни нямаме нет,а от вчера чакам да дойдат да го оправят.След обяд вече им вдигнах скандал  #2gunfire и го оправиха за 2 минути.
Както и да е,сега като погледнах колко сте изписали за тея дни  ooooh!...Но изчетох всичко  Naughty.

Добре дошли на новите мами!Радвам се,че групата ни продължава да расте  Hug.

Гледах,че говорите за колички,та моят опит е:Доволна съм от марката "КЕНГУРУ",но най-важното е да е лека и маневрена!

# 535
сега прочетох статията , която Lily_G е постнала. там за хемоглобина пише

Цитат
Ако се подвърди, че сте анемична (с хемоглобин под 10), лекарят ще Ви предпише желязо.

да не би да са искали да напишат 100? малко невероятно ми се струва това 10  newsm78

Объркали са мерните единици. 100 е. В Швайц ми го казват като 10.6, 11.9, така, че споко.

На някой правили ли са изследване за стрептококи от група В?
Нещо не разбирам:
Стрептококовата инфекция от група В бързо се появява и изчезва, затова ако в началото на 9-те месеца резултатите са били отрицателни, към края може вече да са положителни.
Е ако каже някой как става това?  newsm78

# 536
Нещо не разбирам:
Стрептококовата инфекция от група В бързо се появява и изчезва, затова ако в началото на 9-те месеца резултатите са били отрицателни, към края може вече да са положителни.
Е ако каже някой как става това?  newsm78

на мен ми изследват, даже преди малко си видях резултатите и са отрицателни, в някаква генетична лаборатория ми ги изследваха, сайта им е http://genicalab.com/, може да ги питаш каквото те интересува  Peace
има и информационни материали, качени на пдф...

всичко, за което ме изследваха е с отрицателен резултат и поне за това се поуспокоих малко  Simple Smile

# 537
Здравейте и от мен,
нещо ме стяга корема и съм малко притеснена  Sad
Някое софийско коремче ще ходи ли утре на лекцията на 9 месеца в ЦУМ ?

# 538

Нещо не разбирам:
Е ако каже някой как става това?  newsm78
[/quote]

Ами нали това изследване се прави чак в късната фаза на бременността?  newsm78 Всъщност не знам дали се изследва специално или се открива със стандартната микробиология, но четох че е важно да се разбере дали жената е носител на стрептококи малко преди раждане (35 - 37г.с.), защото истинският риск е от инфектиране на бебето в процеса на раждане. Иначе между 15 - 40% от жените сме носители на тези бактерии и това носителство протича напълно безсимптомно. Дори при ниски нива на бактериите може тестът да даде отрицателен резултат, но ако в последствие се размножат (примерно при силно паднал имунитет) наличието им ще се открие и може да е проблем ако това стане непосредствено преди раждането. Ето и една хубава статия (ама днес ми върви да ви спамвам с линкове  Mr. Green)
http://www.childbirth.org/articles/GBS.html

# 539
Хемоглобин 10 и 100 е едно и също  Peace , само че в различни мерни единици.
Това с подуването на ръцете и краката, на мен досега не ми се е случвало, но ако е твърде много, на мен лично ми се струва притеснително  Thinking. Доколкото знам, в комбинация с повишени нива на албумин в урината може да е признак за токсикоза и да е опасно за бебето. Никого не искам да плаша, подуването на крака и ръце по време на бременност май е често срещано явление, но не е лошо за ваше успокоение да ви пуснат пак едни изследвания на урината.
Lily_G, количките ми са Bugaboo Bee и Simo. Не смея обаче да ги препоръчвам на всеки, макар че, както съм писала, и от двете съм супер доволна - и двете са оправдали очакванията ми на 100%, че и отгоре. Твърде специфични са, но ако трябваше да си купя само 1 комбинирана, не бих избрала нито една от двете... Както се оказа, то такава комбинирана количка, която да покрие всичките ми изисквания и нужди, няма измислена  Laughing затова си купих две. Втората май изобщо я няма на българския пазар и не случайно, тя си е норвежка марка, перфектна за суров климат - тук е предпочитаната марка колички.
Като се замисля, при една по-мека зима в Бг и ако се използва някъде от средата на март, Бугабу-то бих я препоръчала горещо, стига да си я вземеш оборудвана с всички екстри  Wink . Това обаче е перфектната количка и си заслужава парите за хора, които много пътуват. Като мен  Simple Smile .

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 20:59 от sssvetla

Общи условия

Активация на акаунт