Петно върху мебел от ПДЧ!

• 2 753
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, ако някой знае как да премахна петно оставено от декоративна свещ, ще се радвам да ми помогне. На шкафа за телевизора ни остана грозно петно, което е пропило и е в червен цвят, восък няма. Просто едно грозно петно, ужасно е! Вероятно в жегите докато не сме били във вкъщи тази свещ се е залепила за шкафа и го е оцветила. Да му се не знае и късмета!

# 1
Oпитай с гъбките на Фино,с които се чисти без препарат.Принципно петно върху ПДЧ би могло да се почисти и с грапавата част на обикновена гъба и след това да се подсуши.Не знам кое те притеснява да опиташ да го почистиш както се почиства обикновена мебел от ПДЧ ?Ламинираните покрития са доста устойчиви,но мястото на кантирането вече е по-слабо и там трябва да се внимава с навлажняването. Wink

# 2
Много неприятно. Погледни и ТУК, дано нещо ти свърши работа.  bouquet

# 3
  • София
Момичета, то като че е пропило във фурнира така ми се струва на мен  с "Меглио" опитах-не става ,ще го снимам да го видите!

# 4
Момичета, то като че е пропило във фурнира така ми се струва на мен  с "Меглио" опитах-не става ,ще го снимам да го видите!
  Това може да се случи само ако ПДЧ-то е покрито с естествен фурнир.Тук вече спасението е само да измислиш нещо декоративно да сложиш отгоре .

# 5
  • София
Пробвай със сешоар да нагорещиш останалия восък и като се разкисне, го забърши с кърпа.

# 6
Пробвай с ацетон или нещо такова. На мен майстора ми остави шише с нещо такова, с което да си изчистя мацаниците от нещо като фулмастри по шкафчетата.

# 7
Ако е естествен фурнир с кореселина, който ти е оставил майстора ще попилее лака

# 8
Ако е естествен фурнир с кореселина, който ти е оставил майстора ще попилее лака

Ламинирано ПДЧ е или там както се казва. Той го чисти пред мен и си се чисти перфектно, без да се наранява по никакъв начин.

# 9

Ламинирано ПДЧ е или там както се казва. Той го чисти пред мен и си се чисти перфектно, без да се наранява по никакъв начин.

Не мога да си представя ,че това ПДЧ, щом е ламинирано би се оцветило и то от свещ...в смисъл да попие цвета , то при него всичко остава на повърхността ,което значи ,че с кореселин би се изчистило . Те така чистят и следите от производството на мебелите .

# 10
Zorrytta, твоето е ламинирано и коресилина върши работа.
Но ако е с фурнир - коресилина ще разяде лака

# 11
Zorrytta, твоето е ламинирано и коресилина върши работа.
Но ако е с фурнир - коресилина ще разяде лака

Да, предполагам. Не бях прочела за фурнира.

# 12
  • София
Благодаря ви много момичета, утре ще опитам с корселин, дано се оправи!

Общи условия

Активация на акаунт