Спа хотелите в България.Впечатления и разочарования

• 104 193
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • София
За Скалите аз съм със смесени чувства - чисто, хубаво спа, хубав фитнес - с доста и нови уреди любезен пресонал, уникална гледка, реновирано добре ( а не частично като на повечето места), но дотук.
Ресторанта - най-скапаната храна която съм яла от години (то май и никой не я яде де, а бяхме около 50 души) , закуската - бива, ама менюто в ресторанта - отврат (върнах се в Татовото време. само на вид изглежда като храна от 21-ви век). Леко бавничко обслужване.
Апартаментите са безумни - вляво има едно стайче 1.8 на 2.8 м с врата в което има само едно легло и шкафче - багажът в куфара на земята - ако искаш. там спа едното дете ( 6 г.), до тази стая има спалня с нормални размери, ама без врата  Shocked Shocked Shocked, отсреща е хол с разтегателен диван и той без врата (там спа другото дете - 6 г.). Супер "удобно" за семейства с 2 и повече деца. Добре, че моите са спали все заедно, та се кефиха на независимостта си, но на нас с тати определено щеше да ни е по-комфортно, ако стаята ни се затваряше. Все пак за апратамент с отделни помещения сме платили. Не зная защо са решили да пестят точно от вратите. Rolling Eyes На част от стаите балконите им са ...остъклени само дето нямаше простори и сушилки, иначе си като в къщи.  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 09:23 от bibi

# 271
И аз мисля че Калиста чувствително свалиха нивото.
Ние бяхме преди няколко месеца и не сме доволни.
Персонала е нов и не добре обучен в СПА- то.
Едната парна баня не работеше.
В стаята имаше закъсан тапет.
И като цяло в тези Старозагорски бани е пълна разруха и скука. Няма какво да се прави.
А баш на центъра на тези бани има един изоставен ресторант който е направо зловещ.... Stop
А и още нещо ресторантът на Калиста е много скъп а обслужването въобще не отговаря на качеството... Naughty

# 272
  • София
Искам да си напиша и тук мнението за хотел Сана Спейс, в Хисаря, както обещах на момичетата от отдел резервации...

Не сме отсядали до сега в този хотел. Когато ходим в Хисаря (а това е относително рядко, веднъж годишно), отсядаме винаги в хотел Хисар. Миналият уикенд се оказа, че е пълен, поради което направихме резервация в Сана Спейс - за една нощувка, апартамент, тъй като сме 2 възрастни и 2 деца.

В събота сутринта ми се обаждат по мобилния от Сана, някъде около 8 часа, за да потвърдя дали възнамеряваме да се възползваме от направената резервация. Аз потвърждавам и се заемам с финализиране на багажа, закуските и всички останали неща, които си правим преди пътуване.

Тръгваме и когато сме изминали половината път (намираме се на магистралата, в близост до Пазарджик), мобилния ми звънва отново. От Сана Спейс. Да ме уведомят в 12 часа без 10 минути, че ми отменят резервацията...   Честно казано в цялата ни практика с пътувания по света и у нас (а ние определено сме от пътуващите), до сега такова нещо не ни се беше случвало...

Причината за отмяна на резервацията официално беше, че в апартамента имало невероятно голям теч, който не можели да овладеят... Обаче ако аз съм била настоявала, да сме изчакали към 1 час, когато те щели да ми се обадят, за да ме информират дали другата жена, която е резервирала апартамент щяла да ходи и ако нямало, да настанели нас....

Ние спряхме на ОМВ-то, за да осъзнаем случващото се, с банските, джапанките и децата, и отпрашихме към Велинград, проверено и хубаво... Добре си изкарахме, не успяха да ни съсипят уикенда, но направиха сериозен опит з в тази посока....

За нашето семейство Сана Спейс е окончателно аут! Ако се наканим за Хисаря, ще е в хотел Хисар, където, ако има места - ти казват, ако няма - също! Според мен в Сана се е появила някоя мутра в последния момент, на която не са могли да откажат. Адски непрофесионално!

# 273
  • София
Петя, много си права - могли са да ти предложат 2 двойни стаи (гледам децата са ти големи Simple Smile) и да покрият разликата за тяхна сметка - все пак те са неизрядната страна. Винаги има запас по 2-3 стаи свободни  ДОРИ И ПО ПРАЗНИЦИ.
Някои хора още не осъзнават какво значи пазарна икономика, КОНКУРЕНЦИЯ и мероприятая по привличане и запазване на клиненти особено с навъдилите се напоследък сайтове за колективно пазаруване. там ежедневно има супер оферти за без пари  
Аз си го бях набелязала този хотел и след прочетеното, ако щеш ми вярвай няма да стъпя. Не, че ще им накривя шапките, ама ей така за принципа !

# 274
Смятаме в началото на май месец да си направим спа почивка във Велинград. Прочетох темата и се
спрях на два хотел Велина и Акватоник. Препоръчайте ми един от двата. Двореца ми е много скъп.
   по добре  велина Peace

# 275
Написах го и в другата тема, точно такъв номер като на Петя на мене ми го извъртяха от Севтополис Павел Баня. При направена един месец предварително резервация, добре че поне се обадиха във вторника, че да се преориентирам.

Може да са номер едно, но...мразя курвенски номера.

# 276
Написах го и в другата тема, точно такъв номер като на Петя на мене ми го извъртяха от Севтополис Павел Баня. При направена един месец предварително резервация, добре че поне се обадиха във вторника, че да се преориентирам.

Може да са номер едно, но...мразя курвенски номера.

От известно време по тази причина резервирам само чрез Тур агенция. Вярно е че плащам предварително част от цената, но пък ми дават по-ниски цени от рецепцията и няма възможност за подобни фалове.  Peace

# 277
Ралче, дори за една нощувка ли може да се плаща през агенция? Щото ние много рядко ходим за повече, мъжът ми не  е фен.

# 278
Ралче, дори за една нощувка ли може да се плаща през агенция? Щото ние много рядко ходим за повече, мъжът ми не  е фен.

Колкото искаш, толкова. Нали те за това работят.

# 279
Ма перфектно тогава, да ти кажа ли. Ще го имам предвид.  bouquet

# 280
  • София
Е как пък през агенция не може да стане фал Laughing Миналото лято нали така изгоряхме за Гърция? Три дни преди заминаването - ами извинете, ама станала грешка, в този хотел няма места Twisted Evil И това през една от най-опитните бг агенции - Турист сервиз, с пакет на един от най-големите немски тур оператори - Дертур. Греди има навсякъде...

# 281
Е как пък през агенция не може да стане фал Laughing Миналото лято нали така изгоряхме за Гърция? Три дни преди заминаването - ами извинете, ама станала грешка, в този хотел няма места Twisted Evil И това през една от най-опитните бг агенции - Турист сервиз, с пакет на един от най-големите немски тур оператори - Дертур. Греди има навсякъде...

Ами тогава си четеш договора и искаш компенсация. Има си начини. Затова имат застраховки на туроператора.  Mr. Green

Но в БГ хотелите масово правят горните номера когато не си си платил капаро за резервацията. Идва някой познат в последния момент, забождат пръста в списъка на гостите и виждат кой не си е платил капаро. Обаждат му се с безумна причина за отмяна на резервацията и ти нищо не можеш да направиш. Дори не можеш да се оплачеш никъде, защото нямаш никакъв документ черно на бяло.  

# 282
  • София
Благодаря ти за ценния съвет! Как не се бях сетила да си прочета договора ooooh! Другия път ще знам - като си го прочета и като ме компенсират с друг хотел, в който въобще не съм искала да ходя, ако ще да е две звези отгоре, така едно хубаво ще ми стане на душата...нищо че са ми вдигнали кръвното два дни преди заминаването, важното е компенсация да има! Grinning И застраховки имали, казваш...Тц, тц...Гледай значи какви неща учи човек от форума Grinning

# 283
Благодаря ти за ценния съвет! Как не се бях сетила да си прочета договора ooooh! Другия път ще знам - като си го прочета и като ме компенсират с друг хотел, в който въобще не съм искала да ходя, ако ще да е две звези отгоре, така едно хубаво ще ми стане на душата...нищо че са ми вдигнали кръвното два дни преди заминаването, важното е компенсация да има! Grinning И застраховки имали, казваш...Тц, тц...Гледай значи какви неща учи човек от форума Grinning

Хайде без ирония, подигравка и най вече заяждане. А? Какво ще кажеш? Че и аз мога да ти отговоря със същото, че и отгоре и ще превърнем темата в излишен панаир.

Грешки стават навсякъде и никой не е напълно застрахован срещу тях. Никога не съм казвала, че през агенция не могат да станат фалове. Върни се и прочети назад! Просто споделих собствения си опит с подобни проблеми и как аз се опитвам да си намаля опциите за провал на почивката ми. Като не ти харесва да ме четеш... отминаваш поста ми и не се нервиш.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 13:37 от Анонимен

# 284
  • София
Грешки стават навсякъде и никой не е напълно застрахован срещу тях.
Е, точно същото написах и аз.
Само не разбрах защо реши, че се нервя? Целият ми пост е пълен с усмивчици Simple Smile Аз съм един много ведър и миролюбив човек Grinning

Общи условия

Активация на акаунт