Февруарче малко спирка няма - нека да му мисли мама (18)

• 27 766
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
имам въпрос към все още кърмещите майки. Спазвате ли все още някаква диета? Имам предвид да избягвате мляко, лук, боб..
Моето чудене е защотото не мога да разбера защо Дани издава едни странни звуци като го кърмя. Като скимтене.
Не мога да разбера дали е защото му харесва или нещо не му е добре. Докато пие чувам как му бълбука коремчето точно както когато беше малък и имаше колики. Но иначе много обича да сучe и никога не отказва цица. Даже се чудя как изобщо ще го отбивам.

Веси, реално няма нужда да се ограничаваш от нищо в менюто си (е, може би от алкохола и тежките наркОтици  Mr. Green ) Ако нещо от храната, която ти приемаш преминава през кърмата и Дани е по чувствителен, то реакцията ще е доста по-късно, а не по време на кърмене. Ако нещо го дразни по време на кърмене, вероятно ще се извива, плаче, дърпа от гърда или някаква подобна реакция. Балансираното и разнообразно хранене е много важно за майката, защото така не се лишава от важни вещества, а и не се тормози с ограничения. От всичко по малко, това е добър принцип. Ако има установена алергия, тогава диетата е оправдана, но иначе, няма причина да се мъчиш.

Криси, здравей и от мен  Peace Това за намаляващата кърма преди цикъл и промяната на вкуса е възможно, но далеч не е задължително. Има майки, при които се забелязва, но често няма никаква промяна. При някои майки кърмата може да намалее покрай цикъла за няколко дни и тогава честото кърмене помага за справяне с трудните дни.

Честито за лесните зъбчета, пожелавам ти (с  малко завист  Mr. Green ) все така да избиват и занапред  Peace

Щях да пиша още, ама ме удари кърмаческата деменция  Tired Ай честито на всички, мор да тръшне тирана (разбирайте мъжете, дето не слушат) и лека седмица  Hug

# 466
  • някъде тук
ДД Hug Наскитах се добре днес Laughing ходихме до Мола  пообиколих ама  като съм без дете и количка  просто незнам какво да правя ,чудех се къде да си дяна ръцете  Laughing  Не купих кой знае какво едни пантофки и едни обувчици Найк на Жорко, исках и якенце да му взема ама не харесах нищо Rolling Eyes Цените в Некст  ми се видяха горе долу като в сайта, само дето нямаше много голям избор за момченца Peace Е поне ще си имам повод пак да Молувам за яке другата седмица Wink

Добре дошли на новите мами и от мен Hug

П.С. За малко да забравя днес ставаме на 8 месеца Laughing Ето и почерпката

# 467
  • York
 wavey

Добре дошла, Криси  Peace
Аз да се изкажа за диетите - никакви такива  Mr. Green Хапвам си всичко де що ми се яде и въобще не се ограничавам Animal Pig  И биричка си пийвам абсолютно всяка вечер fiuuuuuu 

... реално няма нужда да се ограничаваш от нищо в менюто си (е, може би от алкохола и тежките наркОтици  Mr. Green ) ...
леки може тъй ли  Joy

Ние днес не сме излизали и дятето издивява вече. След края на формулата ще размърдаме дупетата към мола  Rolling Eyes Hо пък съм много доволна от себе си  Mr. Green Поръчах на мъжа ми кецове да има с какво да джапа всекидневно и то за без пари.  Laughing Да живее eBay  Mr. Green

Още щях да пиша, но забравих  Embarassed

# 468
Понякога, аз шоколада щото го слагам в тая графа, леки наркотици  Mr. Green А без шоколад съм загубена  Wink
По тоя повод, пробвах пукащата милка, ууууууужасТ, много е неприятен. Все едно съм изпила едно шише веро или имам фоерверки в мозъка. Брррр

# 469
Krissie Krust добре дошла в отбора Hug
Съни аз давам попара на Преслав, но нещо не му се нравеше в началото докато свикна че не е съвсем гладка и сега си премята парченцата в беззъбата устица Laughing
Любезна възхищавам ти се как стоически издържаш всички гадинки  bouquet Hug
Стар аз ангините ги моря със сладолед- дано се размине на Стас Hug

# 470
И сега малко се чудя каква каша да давам след оризовата. Идеи?  newsm78
Идеи да искаш:
http://www.ibebe.bg/bebeshki-hrani/kashi/razstvorimi-kashi.html?limit=all
Аз докато избера първите две, в чудо се видях! hahaha
Но вече съм голяма и знам - безмлечно чудо - точка НЕТ! Naughty
Даже мисля да се хвърля в най-дълбокото със Слънчо. Гледах съдържанието на останалите - пък глутен, пък захар, 'ми като поръчах Humana и Hipp, к'во? Едното с глутен, друготото със захар... Аман! Joy

# 471
Преслав е на Слънчо откак е проял каши.

# 472
Понякога, аз шоколада щото го слагам в тая графа, леки наркотици  Mr. Green А без шоколад съм загубена  Wink
По тоя повод, пробвах пукащата милка, ууууууужасТ, много е неприятен. Все едно съм изпила едно шише веро или имам фоерверки в мозъка. Брррр

А на мен ми е любим , възхитена съм ! Току що даже закупих 2  Blush!

Мии, намерила си има цаката на ангините , а  Laughing ?

# 473
  • София
Хcat, моля, посъветвай и мен относно кашите. Сега купих на Нестле оризовата, на която пише, че се прави с кърма. Лекарката на бебчо обаче ми каза да правя с вода. И не трябва ли кашите да имат и плод? Аз това рожкови, честно казано, не мога да разбера какво е. Въобще, много съм зле с кашите. Само знам, че не трябва да има глутен и захар, и с това се изчерпват познанията ми. Мерси  bouquet

# 474
Криси, какво да те посъветвам, нали това казвам и аз, че се омотах от твърде големия избор на каши, предлагани на пазара. Laughing
Мога да ти кажа, обаче следното - не се започва с глутенова каша и е желателно да не съдържа захар (това си го знаеш). Макар, че децата вече са големи и на 6-7 месеца изобщо не е толкова фатално - стомахчетата им могат да го понесат, не е като да са на 4 месеца.
Безмлечните каши можеш да разредиш с вода, кърма, адаптирано мляко (без прясно). Аз направих грешката да взема безмлечна, уж за да е по-полезно (овес, пшенични, и т.н.) - едва се яде. Разредих кашата с кърма и се прие значително по-добре. Оризова не мисля да давам още, защото много запича и е желателно да се дава със сливи или круша.
В кашата добавям плод по избор и според наличното. Предпочитам да сложа и плод вътре, за да не яде детето само нишесте. Няма майтап, но откакто започнах да давам каши, Алекс ми се струва значително по-тежък! Shocked
В момента ги редувам през ден с плодово пюре, но още ще ги разредя, че май много калории трупат. Когато свършат двете вече пробвани каши, ще взема млечна (сигурно Слънчо) и то нещо, което не мога (или не ми се занимава) да си направя -  например без банан, ябълка, круша, защото така или иначе си ги яде постоянно, а нещо зърнено-пшенично.
Рожковите са бобови растения, и аз не съм ги опитвала. Peace
Толкова от мен по темата за кашите. Аз знам, че нищо не знам! Grinning

# 475
  • Бургас
Krissie Krust, като цяло,ако кашата е безмлечна се приготвя с АМ или кърма.Ако е млечна,само с вода.
Не е задължително да има плод. Моята Димана само оризова и само каша от елда не яде,ако й я смеся с плодово пюре,тогава я хапва.
Рожковите действат стабилизиращо на стомаха.  Peace

А по повод кашите,пробвах Хумана,Хип,Нестле и Милупа и ги яде с 300 зора....ей днес й дадох Зърнин М,на Слънчо и много я хареса.

п.с.Адаш,писали сме заедно.  Hug

п.с.2.Стар,Шаманче, има един на Милка с бисквитки, Limited Edition, страхотен е.  Embarassed

# 476
О, Съни Скай, породи любопитството ми и още утре ще бъде задоволено  Mr. Green

За кашите, аз много харесвам домашно  приготвена каша от кафяв ориз (цък  Wink ), защото дори и без мляко, има страхотен вкус и аромат  Peace А от готовите, при Алекс избирах безмлечни и добавях плод. Ставаше чудесно  Peace

# 477
Благодаря на всички за отговорите.
И аз да си призная, че хапвам шоколад. Но не мисля, че това е проблема, защото не съм го спирала тоз наркотик Simple Smile Все пак съм си пристрастена.
Но нещо съм се притеснила за това сумтене на Дани и мислех да спирам прясното мляко. Него много го обичам и пия поне по една чаша на ден. Както Шаманчето казва обаче може би няма смисъл, защото реакцията би дошла след това. А човека си суче, сумти си и после гледа щастливо. Може да е някакъв нов вид изявяване на задоволство от негова страна... знам ли. Докато суче обаче винаги ме отблъсква с ръце, но той това го прави отдавна. Винаги съм си мислела, че е защото не му стига млякото и иска по бързо да тече (аз не съм от най-млекодайните)

И аз не мога да заместя цяло хранене за сега. Дани винаги си търси млякото. Яде понякога по едно, а понякога по половин бурканче от 190гр.
Месо пробвах да дам преди 2 седмици, но не му хареса. Пробвах с морков, картов и телешко на ХИПП и още с едно дето беше с пуешко, пак на ХИПП. За сега отлагам даването на месо. Затова пък миналата седмица в понеделник и в четв. сложих по четвърт жълтък в пюрето. И така ще почна през ден да го давам.

Иначе за кашите да кажа - толкова много му харесват, че като види шишето се разтреперва и ако не го дам веднага се стига до рев. Давам ги вече месец, към 20 часа. Първо давах без глутен и захар. До тук все млечни съм давала - на Милупа и ХИПП. Сега вече съм въвела глутена. Само за захар следя да няма. Приготвям всички каши с вода, защото така си пише на етикета.
Xcat, за тежината и аз имам такива наблюдения. Дани не беше хич дебело бебе, а като, че ли откакто давам кашите понаедря. Това с разреждането на кашите не е лоша идея и май и аз така ще взема да правя - през ден поне да давам Simple Smile

# 478
Бела, честита месечинка на твоя порастнал бебок Simple Smile

# 479
  • Варна
Аз пък ям всичко, спазвах диета в началото докато беше периода с коликите това до 2 месец от там до момента ям и пия всичко с изключение на Алкохолните концентрати, иначе всяка вечер си пия по 2 чашки биричка, кола и кафе също пия и шоколад ям. Така като гледам нито на кърмата ми се е отразило, нито на Павли. Днес за първи път ми дойде от това също не забелязвам някаква промяна относно кърменето. Даже нещо не иска да ми яде нищо освен кърма, е аз знам кво иска но няма да му стане работата  Grinning.
Каши давам от край време на Слъчно и ми харесват доста повече отколкото другите, на Ирена давах само Хип и сега с тях започнах, но по вкусни са тези на Слънчо.
Някой беше писал че слушал някакви майки как захранвали децата си беше възмутена от това на колко месеца били прояли кюфтета, аз пък на Павли давам пица, гризки, кроасани, от нашите яденета му давам с хляб, пържен картоф съм му предлагала да опита, таратор, суджук е ял и по тая логика трябва на кръст да ме разпънат. Всеки по свои начин си решава как и кога ще си захранва детето и какво ще му дава. Ирена я гледах по книга, с Павли го карам както дойде в крайна сметка като не иска да яде други млека и пюрета ще му давам това което иска с изключение на някой въглехидрати и Ети.

Общи условия

Активация на акаунт