Боя за коса-blond 15 (Клуб на блондинките)

• 100 306
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
само ще вметна че от кастинга № 811 или нещо подобно косата ми стана шоколадовокафява. някой да не каже че не е предупреден Peace

# 601
Благодарение на Крамър имах най-отвратителния цвят на косата си, и то точно на сватбата ми  Cry

Не се връзвайте на тази билкова основа, това е само рекламно изречение, поне година наред ми гориха косата с Фармавита, уж и тя е на билкова основа, направо си мразя този евтинджос период, особено като си гледам снимките, и то все на фризьор ходих, но с тия бои съм била много зле 

# 602
Благодарение на Крамър имах най-отвратителния цвят на косата си, и то точно на сватбата ми  Cry

Не се връзвайте на тази билкова основа, това е само рекламно изречение, поне година наред ми гориха косата с Фармавита, уж и тя е на билкова основа, направо си мразя този евтинджос период, особено като си гледам снимките, и то все на фризьор ходих, но с тия бои съм била много зле  
И аз съм предубедена към тези бои/на билкова основа/.От 100мл.- вите съм ползвала на Дениз/ преди доста време/- ами не ми изсветли достатъчно,цвета не беше траен и си походих малко шаренка.Всъщност въобще не получих цвета ,който беше по каталог.

# 603
Забелязвам една грешка,която допускат някои блондинки около мен - боядисват наред цялата коса - корените и дължините, затова корените никога няма да са един цвят с цялата коса, защото надолу косата и е бяло русо и практически даже няма нужда от боя, а корените остават жълти.

# 604
Забелязвам една грешка,която допускат някои блондинки около мен - боядисват наред цялата коса - корените и дължините, затова корените никога няма да са един цвят с цялата коса, защото надолу косата и е бяло русо и практически даже няма нужда от боя, а корените остават жълти.

Е те корените ще са си жълти и ако Не боядисваме дължините  Laughing То точно по дължините се получава цвета от каталога или въобще основния цвят на косата,който създава впечатление.А корените винаги ще са си жълти,медни,тъмни,оранж или кавото там се получава.То ако ставаше от едно нансяне на боя бяло рус цвят,никой нямаше да си обезцветява косата първоначално  Laughing

# 605
Е те корените ще са си жълти и ако Не боядисваме дължините  Laughing

Да така е, но ако не наслояваш боя по дължините, то и те ще са жълти и няма да има разлика  Simple Smile
Ако корените не са в желания цвят, то значи боята и оксидантът не са подходящи за нашата коса и трябва да се сменят, а не да се наслояват.
При едни става само с боя, при други си трябва предварително обезцветяване, но преди да прибегнем към блондора, трябва да сме сигурни, че друг начин няма и чак тогава да обезцветяваме.

# 606
  • София
Добре де,аз пак не разбирам.

Very nice поства снимка,на която корените и изглеждат чудесно и казва,че са правеин единствено и само с Лореал Кастинг.

А ти казваш,че това е невъзможно да се получи.

Къде е истината  newsm78
истината е някъде по средата, ако постепенно се е боядисвала може да стане, боядисва се реже я и така докато се получи цветът, виж ако реши че от черна ще става блонди наистина няма как да стане от един път, поне една година ще й трябва за да се получи,
сори че се намесвам ама не обеснявате подробностите и така всеки си мисли, че не е възможно, пък от другата страна казват, че е възможно newsm78 ох обърках се
както и да е, та мисълта ми беше че и мен ще ме хване кастинга сега на израсналите корени без да ги обезцветявам допълнително, преди да почна да се правя руса, първо си купих билкова боя не мога да се сетя марката в момента, но цвета от каталога ми се получи единствено и само в корените, надолу си остана стария цвят,  ooooh! но аз съм овен инат и не се отказвам до като не постигна целта си а именно този

ей като се боядисам ще ви се покажа Wink

# 607
Благодарение на Крамър имах най-отвратителния цвят на косата си, и то точно на сватбата ми  Cry

Крамер е билкова ли???  Shocked
http://-spam233-/KOSA-cramer-color-p-31.html За тази боя ли говорим?

elfi4ka, Cramer Colour е към 15 лв, като силноизсветляващите са 250мл, останалите са 200 (общо заедно с оксиданта).
А на мен пък, както по-рано писах, 121 Cramer ми покри оранжевата част от косата. Е корените - горе долу, с матиране биват.
Поредното доказателство, че всяка коса е различна!   bouquet

# 608
  • sofia
Добре де,very nice твърди,че си прави корените с Лореал Кастинг.А ти твърдиш,че не може да бъде ,защото е безамонячна /или нещо не съм разбрала/.

Кое сега е истината?

Ще се включа по темата. Аз ползвах Кастинг 1021 през юли - търсих боя, която да е щадяща към скалпа. По принцип боядисвам само корените. Цвета стана много светъл, почти като на опаковката, по-светъл от дължините. От много време ползвам 9,13 на Гарние - много светло бежово русо, но с Кастинга стана по-светло.
Знам, че принципа на боядисване при двата вида бои е различен, но резултата беше показателен. Мога да кажа че Кастинг е доста силна боя, защото косата ми малко се изтощи от нея, дори ме пощипваше, но корена ми се изсветли повече от 3 тона. Основата ми е може би 6 тица.

Мирама успех с боядисването. Цвета,който си избрала е хубав. Сигурна съм , че ще се получи. Peace

# 609

хм, аз вече година също слагам Фармавита. На мен ми се отразява добре. При теб изгаряше ли?
Каква слагаш в момента?

# 610
Elasmen , при изсветляване на естествена основа и изсветляване на третирана такава има разлика.При изсветляване на третирана основа/ когато изсветляваме с 1-2 тона или освежаваме/ ,за да не се получава разлика корен-дължина,принципа на боядисване е обратен.Първо боядисваме дължините и след това корените.Ако искаме да изсветлим третирана коса рязко/от тъмно до русо/ - блондор,чрез кичури,римувър.Римувъра снема боята и възвръща предишния цвят.Някъде бях чела ,че след като се снеме боята /с римувър/ако веднага се боядиса косата с нова боя , косата възвръща стария си цвят.Ако някой има опит нека да обясни ще ми бъде интересно. Аз съм изсветлявала на моя близка чрез кичури.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 23:11 от dachita

# 611
...поне година наред ми гориха косата с Фармавита, уж и тя е на билкова основа

И аз знам,че Фармаколор на Фармавита е на билкова основа.
Не знам защо ти е изгоряла косата,на мен ми се отразяваше много добре.
  smile3506
Сама се боядисвах,спазвах си времето точно,косата беше мека и бляскава,нямаше разлика в корените...
Явно наистина си е до коса. Ето снимки от Фармаколор периода ми:

http://deska23.snimka.bg/other/desi-039-s-hair.475081.17461611.big
http://deska23.snimka.bg/other/desi-039-s-hair.475081.18300388.big
http://deska23.snimka.bg/other/desi-039-s-hair.475081.18300413.big

П.С.  Снимките не са от 1 боядисване. Боядисвах се с тази боя 4 месеца някъде.
П.С.2  Това са личните ми впечатления от боята. Не целя да убеждавам никого в нищо( казвам го в случай,че пак има обидени).
   Peace

# 612
Ама какво значи на билкова основа? Боята си е чиста химия, а и за тази цена няма как да е нещо кой знае какво. Пък дори и да са сложили някое грамче билка на прах, която не е и знайно каква точно роля има, това не я прави на билкова основа

Особено пък за изсветляването, където няма наслагване на боя, а се обезцветява, това с билки не може да стане. Правиха ме с най-светлото русо с 12 %, като си гледам снимките сега, според разбиранията ми косата ми е била абсолютна метла. Как не съм го виждала това, не знам  Grinning

На билкова основа е къната. Виждала съм и на живо една боя, която си е абсолютно натурална, на прах и наистина е билкова на Лореал, обаче ми казаха, че няма как да изсветли  Grinning Но тук няма оксидант, няма тубички с амоняк

The Code, косата ти изглежда много добре. Явно ти понася, но моята коса е доста тънка и доста лесно може да се увреди

gardje, последно съм се боядисвала с Лореал проф - всички видове и лакме

# 613
Ох, allba_a, добре, че се намеси, защото вече луда ме изкараха Crazy Едната твърди, че съм се объркала, другата-не знам точно какво иска от мен, може би да ме убеди, че първо съм мазала блондор, после кастинг, за да ми изсветлеят така корените Outta Joint

дачита, това е боята, моят цвят беше 101. И Крамер е много силна боя, внимавайте, ако ще боядисвате краищата, ако са накъсани, могат да изгорят, при мен се получи на бретона, просто нямаше как по-малко да го намажа и леко изгоряха краищата. Аз си я купувам от магазин за 17,50лв.

Така, че пак моят съвет е, мажете само корени!

И не се заблуждавайте, че някоя боя като е билкова или с не знам си какви масла е по-щадяща или по-слаба. Просто са обогатени с тези съставки за по-дълготраен цвят, блясък, мекота и т.н.

# 614
  • Lost in a fairytale ...
...поне година наред ми гориха косата с Фармавита, уж и тя е на билкова основа

И аз знам,че Фармаколор на Фармавита е на билкова основа.
Не знам защо ти е изгоряла косата,на мен ми се отразяваше много добре.
  smile3506
Сама се боядисвах,спазвах си времето точно,косата беше мека и бляскава,нямаше разлика в корените...
Явно наистина си е до коса. Ето снимки от Фармаколор периода ми:

http://deska23.snimka.bg/other/desi-039-s-hair.475081.17461611.big
http://deska23.snimka.bg/other/desi-039-s-hair.475081.18300388.big
http://deska23.snimka.bg/other/desi-039-s-hair.475081.18300413.big

П.С.  Снимките не са от 1 боядисване. Боядисвах се с тази боя 4 месеца някъде.
П.С.2  Това са личните ми впечатления от боята. Не целя да убеждавам никого в нищо( казвам го в случай,че пак има обидени).
   Peace

Какъв е естествения ти цвят? Много хубаво се получава Simple Smile

Да ви кажа, въпреки че много харесвам цвета на косата си, нещо започва да ме гложди отвътре - как може, 50 минути с блондор да не са достатъчни да ми изсветлят косата до светло русо? Получи се по-скоро натурално, като на естествена блондинка, с обливката стана супер, но  не е достатъчно светло, колкото би трябвало, според мен  Thinking
Дали блондора е кофти и не се е "справил" или косата ми се е бъгнала нещо?
И сега ме гложди пак да я изсветлявам. Не веднага, а може би другия месец и без това ще я скъсявам доста  Laughing Поне да видя какво ще стане и дали изобщо ще стане нещо.
Но вече не зная какъв блондор да взимам, правила съм се с Евтерпа, мисля че се казваше и тогава стана светличка и много хубава, за 30-тина минутки, после с ММ Бюти, той е с 6% оксидант и ми ставаше хубава косата, не я изтощаваше много, пък и я изсветли предния път, последно взех някакъв блондор от МЕТРО ( ooooh! ), който беше с гел, а не прахче  и не се справи дори с корена ...

Общи условия

Активация на акаунт