Майчинството счетоводно - 33

• 49 752
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
явно счетоводителят не ти е прекъснал неплатения като си представила болничен
да коригира данните

# 451
Тоест това е грешка на счетоводителя и по закон имам право да получа пари от тези болнични?

# 452
  • Пловдив
да

# 453
Благодаря за бързия и точен отговор. Това поправимо ли е или да се простя с надеждата да полча пари (болничните са от 7 юли до 12 август)?

# 454
Благодаря, момичета, страхотни както винаги   bouquet А някой има ли информация за евентуални данъчни проверки на фирмите, в които майки се осигуряват на максималната заплата, ако фирмата не отчита печалба (не знам точно каква е ситуацията, но някой ми го вметна)?

# 455
  • Пловдив
поправимо е-писах още в първия си пост
да коригира данните счети и нещата ще се оправят
малко повече бумащина за нея,но пропуска също е нейн

# 456
Здравейте ,
имам няколко въпроса свързани с предстоящото ми започване на работа след майчинство. Ще се радвам ако ми отговорите
1. Отпуската за гледане на дете до навършване на 2 години ли е ? Има ли значение , че детето ми е родено преждевременно.
2.Синът ми е роден на 15 декември - това означава  , че на 15 декември или на 16 трябва да съм на работа??
3. След майчинството искам да си взема платена натрупана отпуска -трябва ли да се връщам на работа за известно време и тогава да я вземам или може без да  се връщам.
4. Заплатата ми по време на тази платена отпуска на базата на майчинството ли или на брутната  заплата ще се изчисли ? По време на майчинството не са ни променяли заплатите.

# 457
  • София
И аз искам да се включа с един въпрос - по термин трябва да изляза в майчинство на 19 ноември, но аз искам да остана на работа до 1ви декември. Възможно ли е първия болничен да бъде издаден от тази дата - 1ви декември?

# 458
  • Пловдив
Здравейте ,
имам няколко въпроса свързани с предстоящото ми започване на работа след майчинство. Ще се радвам ако ми отговорите
1. Отпуската за гледане на дете до навършване на 2 години ли е ? Има ли значение , че детето ми е родено преждевременно. -не,няма значени.отпуска ти е до 2 г на детето

2.Синът ми е роден на 15 декември - това означава  , че на 15 декември или на 16 трябва да съм на работа??-на 16

3. След майчинството искам да си взема платена натрупана отпуска -трябва ли да се връщам на работа за известно време и тогава да я вземам или може без да  се връщам. -може да я ползваш без да се връщаш

4. Заплатата ми по време на тази платена отпуска на базата на майчинството ли или на брутната  заплата ще се изчисли ? По време на майчинството не са ни променяли заплатите.-отпуска ти се изчислява на заплатата ти от преди майчинството,а не на 240 лв

И аз искам да се включа с един въпрос - по термин трябва да изляза в майчинство на 19 ноември, но аз искам да остана на работа до 1ви декември. Възможно ли е първия болничен да бъде издаден от тази дата - 1ви декември?

може да излезеш в 45 дневен от 1 декември,но дните от 19 до 30 ноември ги губиш и няма да ти ги дадат след раждането
за целта носиш на АГто бележка,че си рабтила за периода 19-30 ноември

# 459
Много благодаря за бързия отговор  bouquet  bouquet  bouquet

# 460

може да излезеш в 45 дневен от 1 декември,но дните от 19 до 30 ноември ги губиш и няма да ти ги дадат след раждането
за целта носиш на АГто бележка,че си рабтила за периода 19-30 ноември
А какво ще кажеш за една "врътка"? Защо не помолиш АГ-то си да нагласи нещата така, че терминът ти да се измести с 11 дни? Така няма да загубиш 11 дни болнични.
Elfita, какво ще кажеш, има ли вариант да се получи така? (знам, че не е съвсем законно Embarassed, ама ... може, нали?)

# 461
  • Пловдив
да,не е много законно,но вече е късно за това

все пак да пита АГто

# 462

все пак да пита АГто
Мисля, че не е късно, има варианти, тъй като винаги може да се получи изоставане на плода или корекция на термина по други причини...
Според теб, ако се получи при АГ-то, ще мине ли и в НОИ?

# 463
  • Пловдив
ако АГ то се съгласи,ще мине

# 464
  • Майничка

все пак да пита АГто
Мисля, че не е късно, има варианти, тъй като винаги може да се получи изоставане на плода или корекция на термина по други причини...
Според теб, ако се получи при АГ-то, ще мине ли и в НОИ?

Елфита е права, късничко е вече. Преди 4-5 години ставаше и в 8-ия месец, но сега лекарите от ЖК подават на твърде много места (и всеки път) датата на термина, та едва ли някой ще си вкара таралеж в гащите.

Общи условия

Активация на акаунт