Майчинството счетоводно - 33

• 49 657
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Едва днес в сайта на НОИ ми се показаха осигуровките за август и тук възниква озадачението ми-от 2ри август съм била в болничен до края на август,1ви август ми е неработен,от фирмата ми платиха 70% за първите 3 дни от първия болничен и сега в сайта пише само тази сума като осигурителен доход,но за работни дни са посочени 22 дни,така ли трябва да бъде?А за болничните още нямам инфо в сайта...дали са подадени,дали се обработват...
Ох,получих информация от фирмата,че още не са ми занесли болничните,незнайно по какви причини,щели да ги занесат днес,кой знае...Незнам какво да направя в случая Sad
Гггъбка,извинявам се за тъпия въпрос ,но как разбра чешефовете са ти платили сумата  от болничния? Embarassed
Защото това се опитвам и аз да разбера.Тъпо ми е да ги попитам.Но не знам има ли начин да разбера сама. newsm78Благодаря ти предварително.
Проверявам в сайта на НОИ- www.noi.bg , с ПИК,който се взима също от НОИ срещу една молба,която ти дават там и лична карта,става за 2 минути.
Аз ПИК имам ,но там проверих дали и кога са ми преведени паричките от НОИ.Къде се търси дали работодателят ми е платил и колко. newsm78

# 601
  • София
Ани4ка,справки и после справка за социално осигуряване,там се виждат парите от първите 3 дни на болничния които са ми изплатили те или по-скоро осигурителния доход върху който е платена тази сума.Но,те може да са ти платили осигуровките,а да не са ти платили реално парите,евнетуално,незнам точно как е.Аз понеже имам и електронно банкиране към дебитната ми карта и специално преводите си ги проверявам там кога са пристигнали,от кого да преведени и т.н.

# 602
Цитат
там се виждат парите от първите 3 дни на болничния които са ми изплатили те или по-скоро осигурителния доход върху който е платена тази сума
сумите са разделени на 2 или? newsm78
Благодаря ти ще пробвам.  bouquet

# 603
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Здравейте момичета, спешно се нуждая от отговора на един въпрос:
Аз съм в майчинство от 27.01.2009, почнах работа на 15.07.2010 и не съм ползвала отпуск до сега. Искам сега да ползвам и ми казаха, че имам 23 дни до края на годината.
Според мен до декември 2010 от януари 2009 са си 2 години по 20 дни, т.е. грубо към 40 дни.
Дали аз бъркам или нещо са объркали в счетоводството?
Знам, че ще получа компетентен отговор от вас, за да потърся правата си.
На обикновен трудов договор съм, с всичк осигуровки.

# 604
  • Пловдив

Според мен до декември 2010 от януари 2009 са си 2 години по 20 дни, т.е. грубо към 40 дни.

една година е до януари 2010

но трябва да е повечко отпуската от 23 дни до момента-другото е,че може би не искат да ти дадат отпуската за 2010 г

# 605
  • София
Цитат
там се виждат парите от първите 3 дни на болничния които са ми изплатили те или по-скоро осигурителния доход върху който е платена тази сума
сумите са разделени на 2 или? newsm78
Благодаря ти ще пробвам.  bouquet
Да,трябва да са отделно.

# 606
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)

една година е до януари 2010

но трябва да е повечко отпуската от 23 дни до момента-другото е,че може би не искат да ти дадат отпуската за 2010 г
аз смятам така от януари 2009 до януари 2010 е една година и би ли трябеало да имам платена отпуска, когато съм си гледала детето
до края на 2010 става още една година
т.е. по време на майчинството, полага ли се платен годишен отпуск?

# 607
  • В.Търново
Момичета,моля за инфо на кои дати превеждат майчинството и детските?Са знам за кога да очаквам първото си майчинство Wink

# 608
elfita благодаря за отговора....  :bouquet :надявам  се доки да се съгласи...а за самото майчинство просто смятам грубо на 500лв 90процента ли ...демек 450лв или има и др подробности там с нето и бруто еи това не ми е ясно как се изчислява...в нои ми излиза осигурена на 5оолв..извинявам се за нахалството Embarassed

# 609
  • sofia
Все още не ми изплатено майчинството за 09. Има ли и други такива случаи или проблеми е при мен?
И още един въпрос -  забравих си ПИКа, не мога и да си намеря бележката от НОИ. Трябва ли да пускам нова молба или какво мога да направя въобще.
Благодаря предварително.

е рано е още за септември-ще ти го преведат до 5 октомври.тъй като 5 е вторник-тогава ще е

трябва да ти генерират нов пик с нова молба

Благодаря!  bouquet До сега винаги са ми го превеждали най-късно до 29 на същия месец, та за това  си помислих че има проблем.

# 610
  • Пловдив
elfita благодаря за отговора....  :bouquet :надявам  се доки да се съгласи...а за самото майчинство просто смятам грубо на 500лв 90процента ли ...демек 450лв или има и др подробности там с нето и бруто еи това не ми е ясно как се изчислява...в нои ми излиза осигурена на 5оолв..извинявам се за нахалството Embarassed

ако дръпнеш термина и 45 дневния ти започне на 1  април,обезщетението ще ти е 380 лв /при положение,че няма да ползваш друг болничен освен 45 дневния ти/
няма как обезщетението ти да е 450 лв

Момичета,моля за инфо на кои дати превеждат майчинството и детските?Са знам за кога да очаквам първото си майчинство Wink

кога ти изтече третия болничен
детските са края на месеца-30 число

# 611
Здравейте мами професионалистки!

Имам следния казус:

В момента съм в майчинство за второто си дете,което е на 1г.5м. почти.Тоест получавам по 240 лв за него.
Преди навършване на годинката му ,взимахме майчинство по 533 лв долу горе.Тоест мъжа ми ме осигуряваше на 1000 лв,но не бяха пълни 9 месеца ,а по-малко и съответно самото майчинство стана по-малко,защото се взимаха доходи от първото ми майчинство.

В момента съм бременна в 6 г.с. както се вижда от подписа ми.Терминът ми е за 28 май.

Какво следва да се прави от тук нататък?Трябва ли да се връщам на работа и да се внасят някакви осигуровки,за да взимам 2 годишно майчинство или може да продължавам да съм в майчинство при положение,че не целя взимане на по-високо такова.И ако е така то върху какъв доход ще ми се изчисли новото майчинство на новото бебе?
На практика бебето ще се роди,когато синът ми  тъкмо ще навърши 2г. Сега ще ми спрат ли наполовина неговото майчинство?И въобще какво ще стане и колко ще взимам ако не ме връщат на работа.

# 612
  • Пловдив
elfi4ka ,честито мила за третото съкровище   bouquet. -напълни ми сърцето

45 дневния за третото ще ти започне преди второто да е навършило 2 години,нали така??

тогава ще се възползваш от застъпено майчинство за третото дете,но до 45 дневния за третоот не трябва да се връщаш на работа/отпуск/болничен или ясла за второто ти дете
за третото ще взимаш 1 година 533лв,а втората 240 лв

рано е още за документи с 45 дневния,като дойде ред пиши ще ти ги пратя-подават се прил12+прил4+молба обезщетението да ти е като за второто

# 613
elfi4ka ,честито мила за третото съкровище   bouquet. -напълни ми сърцето

45 дневния за третото ще ти започне преди второто да е навършило 2 години,нали така??

тогава ще се възползваш от застъпено майчинство за третото дете,но до 45 дневния за третоот не трябва да се връщаш на работа/отпуск/болничен или ясла за второто ти дете
за третото ще взимаш 1 година 533лв,а втората 240 лв

рано е още за документи с 45 дневния,като дойде ред пиши ще ти ги пратя-подават се прил12+прил4+молба обезщетението да ти е като за второто

1.Не няма да се връщам на работа,ако може разбира се.И да,синът ми става на 2 г на 9 май,тоест вече ще съм излязла в 45 дневен болничен.
2.Искаш да кажеш ,че ще взимам майчинство колкото съм взимала с 2-то си дете  newsm78
3.И ако е така документи трябва да се подадат 45 дена преди термина ,а сега абсолютно нищо.Да си чакам ли?

Много ти благодаря Елфита .Мерси за поздрава  Hug  bouquet

# 614
  • В.Търново
elfita благодаря за отговора....  :bouquet :надявам  се доки да се съгласи...а за самото майчинство просто смятам грубо на 500лв 90процента ли ...демек 450лв или има и др подробности там с нето и бруто еи това не ми е ясно как се изчислява...в нои ми излиза осигурена на 5оолв..извинявам се за нахалството Embarassed

ако дръпнеш термина и 45 дневния ти започне на 1  април,обезщетението ще ти е 380 лв /при положение,че няма да ползваш друг болничен освен 45 дневния ти/
няма как обезщетението ти да е 450 лв

кога ти изтече третия болничен
детските са края на месеца-30 число

болничния изтече на 4.09.2010г. Счетоводителя ме увери,че е представил документите в НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт