Майчинството счетоводно - 33

• 49 620
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив

1.Не няма да се връщам на работа,ако може разбира се.И да,синът ми става на 2 г на 9 май,тоест вече ще съм излязла в 45 дневен болничен.-тогава ще се ползваш от застъпеното майчинство

2.Искаш да кажеш ,че ще взимам майчинство колкото съм взимала с 2-то си дете  newsm78-да,точно така,ако изпълниш условията-без работа/отпуск/болничен/ясла до 45 дневния ти

3.И ако е така документи трябва да се подадат 45 дена преди термина ,а сега абсолютно нищо.Да си чакам ли?-да,сега нищ, бремееш на спокойствие и взимаш 240 лв,с 45 дневния се подават нещата и тогава дните от 45 дневния до 2 г на Виктор ще ти ги платят на 120 лв.Като ти почне 45 дневния може да пуснеш Виктор на ясла

болничния изтече на 4.09.2010г. Счетоводителя ме увери,че е представил документите в НОИ.

по принцип е рано още да го представя в НОИ-обикновен към 12 октомври

обезщетението от 9 до 30 септември ще го получиш накрая на октомври.до 5 ноември ще получиш за целия октомври и така до 5 число ще го получаваш докрая на 410 те дни

# 616
aneliq001,мн ти благодаря за бързия отговор....  bouquet

# 617
болничния изтече на 4.09.2010г. Счетоводителя ме увери,че е представил документите в НОИ.
по принцип е рано още да го представя в НОИ-обикновен към 12 октомври
обезщетението от 9 до 30 септември ще го получиш накрая на октомври.до 5 ноември ще получиш за целия октомври и така до 5 число ще го получаваш докрая на 410 те дни
Елфита, моя случай е аналогичен на този,
до 14.08 ми беше третия болничен и след тази дата вече съм в майчинство, декларацията ми е подадена на 28.09, чудя се през следващите дни дали ще ми изплатят само августовските дни или и целият септември  newsm78 Или за септември трябва да чакам да внесят осигуровките в края на октомври и чак през ноември да си чакам парите  Thinking

# 618
много ви моля,кажете ми,сигурна съм,че е писано някъде,но малките не ме оставят да прочета.детето ми навърши годинка,за втората година майчинство,трябва ли при работодателя да подавам някакви декларации или нещо подобно.счетоводителката на фирмата незнае,колкото и да е фрапиращо,а аз имам някакъв спомен,че с баткото подавах декларация за втората година майчинсто.благодаря предварително.

# 619
  • София-Младост
много ви моля,кажете ми,сигурна съм,че е писано някъде,но малките не ме оставят да прочета.детето ми навърши годинка,за втората година майчинство,трябва ли при работодателя да подавам някакви декларации или нещо подобно.счетоводителката на фирмата незнае,колкото и да е фрапиращо,а аз имам някакъв спомен,че с баткото подавах декларация за втората година майчинсто.благодаря предварително.
Молба, за да ползваш полагаемитя ти се отпуск по чл.164 КТ, прил.3 за да получаваш и необходимото обезщетение.

# 620
  • Пловдив

Елфита, моя случай е аналогичен на този,
до 14.08 ми беше третия болничен и след тази дата вече съм в майчинство, декларацията ми е подадена на 28.09, чудя се през следващите дни дали ще ми изплатят само августовските дни или и целият септември  newsm78 Или за септември трябва да чакам да внесят осигуровките в края на октомври и чак през ноември да си чакам парите  Thinking

парите от 14 до 31 август ще получиш края средата на октомври.като може би с тях или малко след тях ще ти преведат и целия септември
до 5 ноември парите за октомври
и така до края на 410 те дни

# 621
Наближава времето  да попитам,как се прави ......осигуряваш се на висока сума до излизане в 45 дневния болничен и след издаването му се подава във фирмата.И кога всъщност може да преминеш към по-ниски осигуровки,нали в болничния период плащаш само здравните?????А ако 45 дневния е от 15 число????Малко се обърквам.......

# 622
  • Пловдив
Наближава времето  да попитам,как се прави ......осигуряваш се на висока сума до излизане в 45 дневния болничен и след издаването му се подава във фирмата.И кога всъщност може да преминеш към по-ниски осигуровки,нали в болничния период плащаш само здравните?????А ако 45 дневния е от 15 число????Малко се обърквам.......

оставаш си на осигуровките,на които си досега
по време на болничния се плаща само здравна 20,16 лв

ако 45 дневния е на 15 число,трябва да платиш социалните осигуровки за половин месец
за да си спестиш тези пари обаче си пусни болничен/неплатен отпуск от 1 до 15 число

# 623
  • Стара Загора
Молба, за да ползваш полагаемитя ти се отпуск по чл.164 КТ, прил.3 за да получаваш и необходимото обезщетение.
аз също имам молба-някъде в темите назад имаше дори текст и приложението за разпечатване,съжелявам че не си запаметих стр и темата.16 ли беше,19 ли newsm78
може ли някой ако си го е копнал да го качи пак?
благодарности на всички момичета които помагат  bouquet

# 624
  • Пловдив
аз също имам молба-някъде в темите назад имаше дори текст и приложението за разпечатване,съжелявам че не си запаметих стр и темата.16 ли беше,19 ли newsm78

Малко преди да  изтекат 410 те календарни  дни  броят се от началото на 45 дневния болничен

1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО - (Приложения 3 изтегли от тук http://www.bgstuff.net/content/view/1296/523/

2. Копие от акта за раждане на детето

3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете

4.Молба за отпуск до работодателят-свободен текст

5. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО –не е задължителна,само ако ти я поискат

Ето един примерен текст за заявлението:

З А Я В Л Е Н И Е

От ................................., ЕГН: ................. , на длъжност .....................

На основание чл.164, ал.1. КТ и чл.46, ал.1, НРВПО,

Заявявам, че ще ползвам отпуск за отглеждане дете до 2г., считано от ............... до .............. г.

Прилагам:
1. Декларация по чл.46, ал.1 НРВПО за обстоятелствата, свързани с правото ми да ползвам отпуска
2. Акт за раждане на детето. – за справка

С уважение:

..........................

Дата: ................
гр. Пловдив

Ето и молбата за отпуск до работодателя

До Изпълнителния Директор
                                                                          на фирма ………………

М О Л Б А-ЗАЯВЛЕНИЕ

От  …………………………………………………………………………………………..
/трите имена на служителя/
на длъжност  ……………………………………., отдел …………………….., дирекция ………………..   /длъжност и място на работа/

Уважаеми Господин ………………,

Моля да ми бъде разрешено да ползвам :
отпуск според чл. 164, ал. 1 от КТ за отглеждане на дете до 2 г. възраст
за детето ми ...
                      /трите имена на детето/
родено на ......................................, в размер на ......................................... календарни
дни за периода от ............................ г. до ............................... г. включително.

Декларирам, че детето ми не е настанено в детско заведение и не съм прехвърлила правото си на отпуск за отглеждане на дете на друг правоимащ член на семейството ми.  

Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

С уважение:
гр.  ..................                          /................................./

Ето я и декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
по чл. 46, ал. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските

Долуподписаната ……………………………………………………………… с ЕГН ………………..……… с постоянен адрес : ……………………………… л.карта № ……………………… , издадена на …….……….... от ……………….
на длъжност ………………………………….

ДЕКЛАРИРАМ

1. Детето ми, ……………….,родено на …….………... г., с ЕГН ……….……………. не е настанено в детско заведение.
2. Не съм дала съгласието си платения отпуск за отглеждане на дете по чл.164, ал.1 от Кодекса на труда да се ползва от бащата /осиновителя/ или от някой от моите или неговите родители,работещи по трудово правоотношение, съгласно чл.164, ал.3 от Кодекса на труда.
3. Детето ми не се отглежда от безработно лице по програмата в „Подкрепа на майчинството”.

Известна ми е предвидената по чл.313 от Наказателния кодекс отговорност за деклариране на неверни данни.

дата: ………………….                                                                     ДЕКЛАРАТОР: ............

град:Пловдив

# 625
Еlfita, заслужаваш да бъдеш позлатена Hug  bouquet Money И на мен ми влиза в употреба последния ти пост!

# 626
  • Варна
Бременна съм и се водя на 2 трудови договора, за да си вдигна майчинтвото. Въпроса ми е ако преди 45-дневния болничен прекъсна 2-рия трудов договор, това ще ме ощети ли по някакъв начин?

Повтарям си въпроса, че минах между капките Simple Smile

И да питам, ако все пак прекъсна втория договор от кой ден трябва да стане това? Аз излизам в 45-дневния болничен на 1-ви декември.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 09:24 от Toni_baraboni

# 627
  • Пловдив
Бременна съм и се водя на 2 трудови договора, за да си вдигна майчинтвото. Въпроса ми е ако преди 45-дневния болничен прекъсна 2-рия трудов договор, това ще ме ощети ли по някакъв начин?

И да питам, ако все пак прекъсна втория договор от кой ден трябва да стане това? Аз излизам в 45-дневния болничен на 1-ви декември.

прекъсването на 2 я договор няма да те ощети-обезщетението ще се изчислява въз основа на двата си осиг дохода,независимо,че към момента на издаване ще си на единия договор само
втория го прекъсни на 30 ноември-ще те с един работен ден от осиг доход за ноември.защото 45 дневния ти започва на 1 число,ако почваше на 2 ро число,щеше да прекъснеш втория дог на 1 и нямаше да те ощети изобщо

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 10:17 от Elfita

# 628
  • Варна

прекъсването на 2 я договор няма да те ощети-обезщетението ще се изчислява въз основа на двата си осиг дохода,независимо,че към момента на издаване ще си на единия договор само
втория го прекъсни на 30 ноември-ще те с един работен ден от осиг доход за ноември.защото 45 дневния ти започва на 1 число,ако почваше на 2 ро число,щеше да прекъснеш втория дог на 1 и нямаше да те ощети изобщо

E, да ама ако го прекъсна на 30-ти ноември няма да ми вземат ноември при изчисляването на майчинството, а това ми е супер важно, там се осигурявам на 2000лв.

# 629
  • Пловдив
E, да ама ако го прекъсна на 30-ти ноември няма да ми вземат ноември при изчисляването на майчинството, а това ми е супер важно, там се осигурявам на 2000лв.

защо да не ти вземат ноември newsm78

базата ти е декември09-ноември10

Общи условия

Активация на акаунт