вече няма ДИФТЕТ!!!!!!

• 3 348
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте,
незнам към кого да се обърна и се надявам поне някой да ме насочи.Детето ми имаше АБКМ, поради това е трайно освододено от ваксина против коклюш.След около 5 месеца трябва да направим реимунизация против дифтерия и тетанус(ваксината е Дифтет), а такава ваксина вече няма от къде да се набави.Има Тетадиф но тя е за възрастни и по-големи деца.Знам,че има време за ваксината , но трябва още от сега да почна да търся разрешение. Към Риокоз ли да се обърна.незнам.Ако някой има идея моля да сподели!

# 1
На 31 август направиха реимунизация на детето с ваксина ДТК+полио.

# 2
  • София
ДТК и Дифтет не са едно и също - един коклюш има в повече Wink
И аз се включвам към въпроса, кой ти каза че няма - личната ли, иначе наистина в Риокоз би трябвало да знаят, аз поне там съм звъняла относно ваксини. Ако разбереш нещо, казвай, много сме с АБКМ Hug

# 3
Здравей Elf4е,
личния лекар ми каза, даже и днес  бях при него и ми каза,че предния ден е ходил да провери и каза,че вече няма.Сега незнам къде е проверявал, предполагам там от където взима другите ваксини.Повдигам този въпрос , защото наистина е важен, и доста други Мами ще ги вълнува, за съжаление все повече дечица са с алергия към белтъка на кравето мляко(АБКМ).Моля модераторите да оставят темата тук и да не я преместват, ако не съм я публикувала където трябва.Elf4е кажи ми моля те кой е тел на Риокоз!

# 4
  • Пловдив
За тази ли става дума?
http://www.medicine.bg/lekarstva/diftet
Можеш да пишеш направо на производителите или да се обадиш да питаш къде може да се намери. Това в много краен случай. Произвежда се от Бул Био - НЦЗПБ ЕООД. Ето сайта им:
http://www.bulbio.com/vaccines.html
Контакти:
http://www.bulbio.com/contacts.html

# 5
yulinga,за тази ваксина ства на въпрос. Звъняла съм на посочения номер на Бул Био многократно , но никой не ми вдига, другия вариант е да пиша на мейла и дано някой да ми отговори.

# 6
  • София
Нещо им се е сбъгнала страницата

РИОКОЗ София - столична
София ул."Враня" 20
тел: +359 2 831 21 31
факс: +359 2 831 21 29
e-mail: director@sriokoz.com

http://www.sriokoz.com
Иначе имат цял отдел, аз лично съм говорила с някаква дужурна инспекторка когато ми се наложи, беше много подробна и любезна жената.
Не се притеснявай, ще го разнищим въпроса, докато дойде време за ваксината Hug

# 7
  • Варна
А няма ли отделни ваксини за тетанус и дифтерит. Лично аз съм против ваксините, но знам, че тетануса е живото спасяваща ваксина, т.е. важна и без нея не може, но другите....

# 8
Коклюшната защо не се слага при АБКМ?

# 9
  • София
Току-що се обадих в НЦЗПБ - казаха, че имат Дифтет и може да се купи оттам. Следобяд работят от 13 до 15.30, за сутринта забравих да попитам. Аз също ще слагам такава ваксина, че дъщеря ми вдигна от Пентаксима много висока температура и ме е страх да й слагам ваксина за коклюш. А пък и на самата листовка на Пентаксим пишеше, че в такива случаи е по-добре да не се слага повече ваксина с коклюш.

# 10
миленка_д , ти направо ме зарадва Grinning Grinning Grinning Grinning.Но моля те обясни ми какво е НЦЗПБ и къде се намира.Също ако може да ми дадеш и номера за да звънна и ако имат ваксини, чиято годност ме устройва направо купувам.Предварително Благодаря!

tini-mini , коклюшната ваксина не слага при АБКМ, защото е много Агресивна(може би не е точната дума) и даже в нашия случай може би точно тя  е провокирала алергията.Проблемите при нас се появиха след слагането на пентаксима на 2 и 3 месеца.А детето тогава беше само на кърма.По принцип когато има АБКМ се избягват най-честите алергени - хранителни(ядки, мед и т.н), изкуствени материи, агресивни перилни препарати,ваксини.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 16:50 от AnMary

# 11
  • София
Това е Нац. център по заразни и паразитни болести. Те произвеждат ваксината. Не съм питала за срок на годност, но аз се обаждах и преди няколко месеца и тогава ми казаха, че се произвежда. Така че не вярвам срокът да изтича до няколко месеца. Координатите им са тук http://www.bulbio.com/contacts.html (бяха дадени и по-горе в темата). Другата седмица ще пращам мъжът ми да вземе 2 дози за нас и мога да ти пиша подробности.

# 12
http://www.medicine.bg/lekarstva/imovax-polio
Ето тази ваксина предлози педиатърката ни вместо Пентаксим. Това е моно за полио.
Аз я отказах,  след като прочетох листовката, но това е варианта без коклюш.

# 13
Коклюшната компонента е най-отвратителното "животно", което може да съществува. Има много инфо, сега няма да обяснявам.

Дифтеритът, една от най-страшните болести от времената на нашите баби, сега почти е изчезнал. През 1980 г. в САЩ са регистрирани само 5 случая.Дифтеритът е силно заразно инфекциозно заболяване. Предава се чрез кашлица и кихане, също и чрез различни предмети, използвани от инфектираните деца. Инкубационният период продължава от два до пет дни. Първите симтоми на болестта са: болки в гърлото, главоболие, гадене, кашлица и температура 38-40 градуса. В периода на развитие върху сливиците и небцето се появява мръсно бял налеп във вид на петна, гърлото и гръклянът отичат, което пречи на гълтането и затруднява дишането. В тежките случаи отокът може дотолкова да стесни трахеята, че да се получи задушаване, което е опасно за живота. Болестта изисква медицинска помощ. Лечението се провежда с антибиотици – Пеницилин или Еритромицин.

В наше време вероятността едно дете да се разболее от дифтерит е не по-голяма от тази да бъде ухапано от кобра. Въпреки това, милиони деца на възраст от два, четири, шест и осем месеца биват ваксинирани, а когато тръгват на училище се реваксинират. И всичко това се прави независимо, че редките изблици на дифтерит през последните 10-15 години показват, че при ваксинираните деца заболеваемостта не е по-малка, отколкото при неваксинираните.

По време на една епидемия от дифтерит през 1969 г. в Чикаго, градският Департамент по здравеопазване съобщава, че от 16 разболяли се, 4 са били комплексно (напълно) ваксинирани, а още 5 са били ваксинирани поне веднъж. Двама от тези петима имали данни за пълен имунитет. По време на друга епидемия умират трима болни. Единият от тях и 14 от 23-мата носители на инфекцията, са били комплексно ваксинирани.

Тетанус така и така бият при всяка по-сериозна травма, което пък е напълно глупаво, защото тогава тече много кръв и евентуалният причинител се "избутва" навън от раната. Освен това му трябва анаеробна среда за развитие, а в човешкото тяло всяка клетка има кислород Peace Нямаме тъканни некрози.
И мога още да приказвам, но който го интересува, да пише. Коклюшът е по-опасен за мъничките до 6 месеца, отколкото дифтерия, която почти няма.

# 14
Мечке, пиши, пиши, аз поне имам нужда и ми е много полезно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт