Помощ в търсенето на работа - 7

• 78 258
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
  • до една звездичка
Ами най-малкото какво значи обгрижване според вас?
за възрастен човек грижата е като за малко дете - памперси, храене, тоалет, разходки, компания, даване на лекарства и тн, според зависимост от състоянието на възрастния Peace

+ готвене. Peace

И разликата, че за едните е далеч по-приятно, отколкото за другите.

# 286
мацки ,кажете как проверявате в търг.регистър фирма ,в която кандидатствате ? - не  трябва ли  булстат или данъчен номер да напиша,питам ви ,защото днес бях на интервю-първото от 3 месеца насам ,та фирмата в която ме поканиха има доста разнородна търговска дейност ,иначе офиса е перфектен ,на много хубаво място срещу Сити центъра,тих и приятен ,г-н управителя се държа много дружелюбно , мисля че се харесахме взаимно ,но тепърва предстои втора среща .

# 287
  • до една звездичка
мацки ,кажете как проверявате в търг.регистър фирма ,в която кандидатствате ?

А ти какво точно искаш да им провериш?

# 288
ами и аз не знам -всъщност да ,за какво ги проверяваме там?

иначе отивам в кариери.бг и разни подобни ,да огледам има ли недоволни служители от търсената фирма

# 289
  • до една звездичка
ами и аз не знам -всъщност да ,за какво ги проверяваме там?

иначе отивам в кариери.бг и разни подобни ,да огледам има ли недоволни служители от търсената фирма

И там не бих отишла. Laughing
Не бих разчитала, по-точно, де.
Рядко нещо положително ще видиш - само неграмотни мрънканици от изготени, съкратени, уволнени и пр. Outta Joint

# 290
ох вярно е и това ,ама знае ли човек ,какво ще го сполети та да се пази !!
а сега виждам,че обявата е видяна от 1475 търсещи работа !! ужас ,май до тук ми бяха надеждите ,а къде се вижда колко хора са кандидатствали по една обява ?

# 291
  • при него
ох вярно е и това ,ама знае ли човек ,какво ще го сполети та да се пази !!
а сега виждам,че обявата е видяна от 1475 търсещи работа !! ужас ,май до тук ми бяха надеждите ,а къде се вижда колко хора са кандидатствали по една обява ?
Мама69, не се отказвай така лесно! Стискам ти палци, щом веднъж са ти се обадили, значи лъч светлинка има Simple Smile
*малко на шега, но сигурно ако питаш тук ще получиш повече мнения, за която и да е фирма, отколкото в търговския регистър или в кариери бг.

И сега не на шега, тъй като знам че в темата има пишешщи мами, които се занимават с подбор на персонал, може би ако конкретизираш за самото интервю, как точно се "харесахте", какво евентуално те притеснява и би искала да проверяваш в ТР, та може би ще получиш подходящи съвети/ насоки. Естествено без да споменаваш името на фирмата.

# 292
ако ме поканят на второто интервю ,ще пиша ,защото започнах да ставам и суеверна  fingerscrossed !

# 293
Някой знае ли нещо за Профи кредит ??? Поканиха ме на интервю а фирмата нищо не ми говори.

# 294
  • На брега на реката
Бърз въпрос - когато обявата е на английски, трябва ли и CV-то ми да е на английски. Защото пише:
Цитат
send your application in English via e-mail DIRECTLY to....
Да знам дали да превеждам всичко, не че ми се занимава, но обявата много ми хареса  Simple Smile

# 295
Бърз въпрос - когато обявата е на английски, трябва ли и CV-то ми да е на английски. Защото пише:
Цитат
send your application in English via e-mail DIRECTLY to....
Да знам дали да превеждам всичко, не че ми се занимава, но обявата много ми хареса  Simple Smile

Най-добре, ако не е посочен език, на който да е написана автобиографията, е да я изпратиш на езика на обявата.

Често обаче се случва да се пусната обяви на български, а в нея е посочен на кой език да е написана автобиографията. Това е така много често за чуждестранни компании, за които основният критерий не е чуждия езика на кандидата като например френски, а може и английски език, но компанията е например френска и търси добър специалист.

# 296
Щом пише "application in English", мисля че е ясно. Значи искат CV, мотивационно писмо и текста в мейла, т.е. всичко, да са на английски. Принципно ако знаеш езика и се целиш в по-висока позиция, е за дължително да си имаш подготвено CV и на английски. Моето примерно е само на английски, така и не съм направила добър превод на последния вариант на български. Но досега и не ми се е налагало да пращам на български, което така написано звучи странно, но явно на такъв вид 'английски' обяви отговарям. Wink

# 297
Щом пише "application in English", мисля че е ясно. Значи искат CV, мотивационно писмо и текста в мейла, т.е. всичко, да са на английски. Принципно ако знаеш езика и се целиш в по-висока позиция, е за дължително да си имаш подготвено CV и на английски. Моето примерно е само на английски, така и не съм направила добър превод на последния вариант на български. Но досега и не ми се е налагало да пращам на български, което така написано звучи странно, но явно на такъв вид 'английски' обяви отговарям. Wink

не погледнах цитата, а директно отговорих на въпроса Embarassed

# 298
  • На брега на реката
Да, благодаря ви. Заех се вече. Фирмата за втори път пуска тази обява, но тогава не обърнах внимание на изискванетo. Този път ще се поправя  Embarassed

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 22:33 от Pupinka

# 299
Не бих разчитала, по-точно, де.
Рядко нещо положително ще видиш - само неграмотни мрънканици от изготени, съкратени, уволнени и пр. Outta Joint

Аааа немой така, не е вярно. Аз за моята фирма писах още докато работех там.  Simple Smile  И отбелязах, че останалите мнения отговарят 100 % на действителността.

Общи условия

Активация на акаунт