Помощ в търсенето на работа - 7

• 77 012
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
И двамата със съпруга ми сме си намирали работа чрез БТ  Peace

# 616
Виж те на каква обява попаднах http://www.jobs.bg/f991856
Интересно!
Значи платените мнения по форумите не са мит newsm78Бях чувала само,че има такива..

# 617
tedincence, можеш да кандидатстваш за стажант в банка, всички банки предлагат подобна възможност. В някои не е платен, в други пък стажа се заплаща минимално, но все пак ще натрупаш опит и после по-лесно ще си намериш работа  Peace

UniCredit Consumer Financing е бившата Кларима - небанкова финансова институция, част от УниКредит Груп и различна от УниКредит Булбанк. Да, работят в клоновете на банката, но са отделна структура, нищо, че не се промотират като такава. TBI Credit също е небанкова финансова институция, част от TBIF Financial Services BV.

По-добре наистина потърси в някоя банка. Кредитен или продажби не те съветвам да започваш.  Peace

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 21:40 от Piece of Cake

# 618
Интересно!
Значи платените мнения по форумите не са мит newsm78Бях чувала само,че има такива..
Наистина интересно...че не го и крият...

# 619
Интересно!

Не, няма. Ние като агенции и HR-и пишем по социални мрежи и форуми, където пускаме допълнително обяви. И отговаряме на въпроси.

# 620
  • София
Аз съм настроена скептично към БТ,два  пъти съм се регистрирала - нито едно предложение за работа(освен, ако не се брои : Погледнете на таблото,там са работните места !
Също не съм чувала и мои познати да са започвали работа чрез тяхно посредничество без връзки,за програмите пак така,все трябва да си човек на някого ,а дори и това не е достатъчно понякога-за курсовете кихат пари(особено за езиците,компютърните),това са моите наблюдения ,но може и да греша  33uu
Обаче нищо не губиш,ако се регистрираш,човек никога не знае ,откъде ще му излезе късмета.
http://rsz.hit.bg/we.html

Това за курсовете ме заинтригува - ще се поинтересувам. Знам един чужд език, но искам да знам още един. Компютърна грамотност имам. Всъщност ще се пробвам да си усъвършенствам английския - знам го на едно не много прилично ниво. Confused

# 621
фирма за транспорт и логистика, но не пише името и се е заблудила. вече си наели човек. обявата е пусната за пръв път в събота, неделя е неработен ден. как си наемат ей така хора. интервюта не провеждат ли, направо недоумявам.  Rolling Eyes и така Simple Smile

Ако е за длъжността спедитор, то е ясно как наемат хора. Всичките фирми за транспорт и логистика са един дол дренки - шефове от комунизма и трябва да чакаш някой да умре, та да успееш да се вредиш (пак с връзки, естествено). Иначе най-много да те вземат като стажант за няколко месеца.

И ако кажете къде в Стара Загора има такава....за стаж...много ще се радвам.

# 622
Лу, първо много зависи в коя сфера искаш да се преместиш и на каква позиция. Принципно в момента всички компании са много предпазливи да наемат кандидати без опит в сферата (но пак зависи). Не мога да ти дам съвет как да им кажеш, защото зависи коя сфера е.

Genocide Lolita, това може да си го спестите, ако самата Вие попитате когато Ви се обаждат за работното време. Така ще им направите добро впечатление, защото всички интервюирающи искат да им спестяват време.

taxtaba, за всяка позиция си изготвяй различна автобиография и мотивационно писмо, като наблягаш на ТРИТЕ НАЙ-ВАЖНИ НЕЩА за работодателя и как Вие отговаряте на тях. Трите най-важни са обикновенно трите първи, които са изброили в ИЗИСКВАНИЯ. Може и повече. Наблягате къде сте го правила, какви са Ви постиженията и такива неща.

Благодаря за отговора. Съгласна съм, че трябва да се включат ключовите изисквания от обявата, но нали това става при написване на мотивационното писмо. По напред във темата, беше споменато, че при всяка обява се изпраща променено CV.  Как на практика става промяната на автобиографията, при положение, че принципно форматът е един и същ (в повечето случаи е европейска аз лично заимствам части от американските резюмета и изброявам задълженията, свързани със съответната длъжност, тъй като считам, че различното CV ще привлече погледа и поне ще бъде прочетено). Интересно ми е в какво се изразява тази промяна? При разнороден трудов опит, както е в моя случай- технолог конфекция и касиер- консултант на какво се набляга в CV (как се променя) при кандидатстване за офис позиция в сфера, различна от двете изброени? Бих искала също така ида ви попитам изпращате ли МП дори и да не са посочени, като  документи при кандидатстване?

П.П. Относно малкото обяви в малките градове наистина е така. В повечето случаи се търсят продавач- консултанти, шивачки и сервитьорки за не много висока заплата. Рядко има нещо по различно. Продължавам да се надявам и на моята улица да изгрее слънце, което предвид прогнозата за времето няма да стане скоро.

Стискам палци  newsm10 на всички търсещи да се върнат в редиците на трудоваците.

# 623
Момичета, някоя от вас има ли отзиви за "Бестимекс" като работодатели? Поканиха съпруга ми на интервю в сряда за търговски представител. Simple Smile

# 624

taxtaba, за всяка позиция си изготвяй различна автобиография и мотивационно писмо, като наблягаш на ТРИТЕ НАЙ-ВАЖНИ НЕЩА за работодателя и как Вие отговаряте на тях. Трите най-важни са обикновено трите първи, които са изброили в ИЗИСКВАНИЯ. Може и повече. Наблягате къде сте го правила, какви са Ви постиженията и такива неща.

Благодаря за отговора. Съгласна съм, че трябва да се включат ключовите изисквания от обявата, но нали това става при написване на мотивационното писмо. По напред във темата, беше споменато, че при всяка обява се изпраща променено CV.  Как на практика става промяната на автобиографията, при положение, че принципно форматът е един и същ (в повечето случаи е европейска аз лично заимствам части от американските резюмета и изброявам задълженията, свързани със съответната длъжност, тъй като считам, че различното CV ще привлече погледа и поне ще бъде прочетено). Интересно ми е в какво се изразява тази промяна? При разнороден трудов опит, както е в моя случай- технолог конфекция и касиер- консултант на какво се набляга в CV (как се променя) при кандидатстване за офис позиция в сфера, различна от двете изброени? Бих искала също така ида ви попитам изпращате ли МП дори и да не са посочени, като  документи при кандидатстване?

П.П. Относно малкото обяви в малките градове наистина е така. В повечето случаи се търсят продавач- консултанти, шивачки и сервитьорки за не много висока заплата. Рядко има нещо по различно. Продължавам да се надявам и на моята улица да изгрее слънце, което предвид прогнозата за времето няма да стане скоро.

Стискам палци  newsm10 на всички търсещи да се върнат в редиците на трудоваците.

Аз лично мотивационни писма рядко чета, защото обикновено виждам, че не са писани за позицията, за която е подадена кандидатурата. Иначе вече няколко пъти тук чета, че "автобиографиите са еднакви, нали са образец", "изглеждат еднакво" и "какво толкова може да е различно и да грабне".
Една добра автобиография би наблегнала най-вече на изискванията, които са в обявата. Нека да погледнем една обява за работа за офис асистент например. Обикновено се иска опит, компютърна грамотност и английски език.
Но всъщност какво иска работодателя от един добър офис асистент. Колкото и незначителна да Ви се струва всяка една позиция, за работодателя сте много важен. И трябва да му докажете, че ще сте най-добрите, за да Ви даде работата.
Обикновено хората, които са HR и се занимават отдавна с това не изкарват много време в излишни въпроси. На мен ми се е случвало да чуя някой по телефона и знам, че това е моят човек. Но как съм стигнала до него.
В никакъв случай не обичам европейския стандарт. С колкото и колеги да говоря, всички го мразят. Не знам кой го въведе в масова употреба. Не обичам и форматите на автобиографии, които се генерират от сайтовете за намиране на работа. Обичам автобиография със снимка. Така запомням кандидата по-лесно, после си спомням всичко за него. Ако например съм видяла 3-ма човека за една позиция в един ден, после сядам и ги преглеждам отново, за да взема решение какво да правя. За тези със снимка ми е толкова лесно да си спомня всичко по време на интервюто.
Но да се върнем на съществената част, че леко се отплеснах. Та на какво да наблегнете? Какво иска един работодател от своята офис асистентка например? Какво иска от търговеца? Какво иска от склададжията? Вие притежавате ли тези качества, правили ли сте нещата преди, дори и малка част от тях?
Раздвижете малко автобиографиите, сложете позицията, за която кандидатствате най-отгоре, напишете каква е причината да напишете автобиография...

# 625

Но да се върнем на съществената част, че леко се отплеснах. Та на какво да наблегнете? Какво иска един работодател от своята офис асистентка например? Какво иска от търговеца? Какво иска от склададжията? Вие притежавате ли тези качества, правили ли сте нещата преди, дори и малка част от тях?
Раздвижете малко автобиографиите, сложете позицията, за която кандидатствате най-отгоре, напишете каква е причината да напишете автобиография...

А тя откъде да знае? Каквото го иска, би трябвало да го е написал в обявата. Даже и свирки да иска, ще пише "представителен външен вид" или нещо от сорта.
А защо хората пишат автобиографии? Защото им ги искат не е ли опция?  Thinking

ПП В наше село още се впечатляват от европейския формат на автобиографиите. При положение, че днешната младеж никой не благоволява да я научи как да състави молба, автобиография и т. н. важни документи, а за болшинството шефове автобиографията започва с: "Именувам се... и произхождам от бедно селско семейство...", много си е удачен даже.  Laughing

# 626
Как` Сийка, точно и аз това казвам...
Просто да се впише това, което има като изисквания. Те работодателите и HR-ите четата по диагонал първо, гледат за ключовите думи. Нали целта е да се стигне до интервю.

# 627
Red Velvet и други занимаващи се с подбор на персонал, моля за съвет.Искам да кандидатствам за работа в банка ,на какво да наблегна в мотивационното писмо.Завършила съм финанси ,но преди осем години и по стечение на обстоятелствата съм работила като барман и продавач-консултант.Нямам стаж  по специалността .Или може би няма смисъл да кандидатствам.Едно от изискванията е" Предишен опит в продажби или на подобна позиция е предимство" моят опит в продажбите дали се брои?И да попитам за някои от изискванията  пише ,че са предимство когато подавам документи трябва ли да отговарям задължително на него или просто дава само предимство пред други кандидати.Благодаря Ви предварително,може и на лични.   bouquet

# 628
  • Велико Търново
Момичета, някоя от вас има ли отзиви за "Бестимекс" като работодатели? Поканиха съпруга ми на интервю в сряда за търговски представител. Simple Smile
Съпругът ми работи там миналата зима, питай, каквото те интересува  Hug, май по-добре на лични  Simple Smile

# 629
Red Velvet и други занимаващи се с подбор на персонал, моля за съвет.Искам да кандидатствам за работа в банка ,на какво да наблегна в мотивационното писмо.Завършила съм финанси ,но преди осем години и по стечение на обстоятелствата съм работила като барман и продавач-консултант.Нямам стаж  по специалността .Или може би няма смисъл да кандидатствам.Едно от изискванията е" Предишен опит в продажби или на подобна позиция е предимство" моят опит в продажбите дали се брои?И да попитам за някои от изискванията  пише ,че са предимство когато подавам документи трябва ли да отговарям задължително на него или просто дава само предимство пред други кандидати.Благодаря Ви предварително,може и на лични.   bouquet

Това е хубав въпрос. Аз ще отговоря от моя опит. Когато го слагам в изисквания, това е важно. Тоест--не гледам хора, които нямат опит. Продажбите са много разтегливо понятие--едно е да продаваш дрехи (не казвам, че Вие сте правила това), друго е финансови продукти. Сега е много разпространено всичко да се съчетава с така наречените продажби или "sales".
Но зависи много каква е позицията--дали е junior позиция или не е.

Има много въпросителни, всеки случай се гледа поотделно. Винаги предимство ще имат другите кандидати с опит.

Общи условия

Активация на акаунт