Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

• 438 821
  • 474
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Рея  не виждам какво сложно има ,сплиташ плитка навиваш  я около топчето в средата на тавата и товая е....тя слънцето е по сложна за правене. Peace
Савина ,тука които краде идеи и после показва какво е откраднал    WinkHug Joy Joy Joy

# 211
  • Sofia
Савина ,тука които краде идеи и после показва какво е откраднал    WinkHug Joy Joy Joy[/b][/color]
Разбира се, с удоволствие. По отношение на манджите си съм голям ексхибиционист.  Mr. Green

# 212
Рея  не виждам какво сложно има ,сплиташ плитка навиваш  я около топчето в средата на тавата и товая е....тя слънцето е по сложна за правене. Peace

Нали знаеш, че някой път като се запъне човек и ........и е убеден на 100 процента, че няма да може да го направи  ooooh!
Иначе рози съм правила, възелчета, слънце, ама туй чудо много ми се вижда сложно  ooooh!
Моето тесто много набухва, така, че варианта слънце ще го приложа, пак  Heart Eyes поне да съм спокойна, че ще се "изява"както трябва  Joy

# 213
Така, днес се престраших и направих питка. По лесното и сполучливо тесто на Лабрекс. Hug
В момента се пече.
Слагам 2 снимки от преди това.
и тук наръсена със семена
Като цяло не е никак трудно, месих в машината, първият път втаса много добре, но като я извадих да я оформя, спадна. Tired
Разточих си една кора, изрязах формички, слепих ги с вода за самата питка и Воала!
Само дано стане сега. Praynig
Току-що я покрих с фолио, защото беше тръгнала да гори. Но много се е надула.  Laughing

# 214
Това епитата по модел на Valentina Zurkan, бяхме се подлудили когато Лабрекс пусналинкана нейните прелесни пити. Peace
А тази е на Дианчето и е прекрасна така я е измайсторила ,че на Зуркан ряпа да ядат  Wink Hug
Амбицията е хубаво нещо мила дерзай Hug Hug Hug  bouquet

ЗИЧЕ, може ли линк към темата, където сте обсъждали тази пита!  Praynig

Аз днес се пробвах с нея, но не ми хареса как стана. Добре втаса, ама с печенето не се разбрахме нещо.

Като че ли спадна леко, след като я вкарах във фурната. Рони се, едвам я отлепих от тавата. Освен това се разляха краищата на листенцата - как ги запазвате така добре оформени?

Ето я тук втасала и после опечена:

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 22:56 от горица

# 215
  горица,може да ти е превтасала питката.
  Колко време и на каква температура се е надигала?

# 216
  горица,може да ти е превтасала питката.
  Колко време и на каква температура се е надигала?
И аз предлолагам че е превтасала  Thinking

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 09:09 от Alyona

# 217
Момичета, сигурно сте прави. Оставих я да втасва 1 час, ама върху парното. Иначе спазвах много стриктно инструкциите (аз съм си такава, изпълнявам всичко както е по книга, дори и да ме съмнява нещо. Някой ден ще умра от печатна грешка  Laughing)

# 218
  В/у парното ли?  Simple Smile

# 219

Върху радиатор, предполагам. Crazy

# 220
  • Варна
Имам едно спешно въпросче Ще правя "Питка възелчета" за НГ, сега гледам в рецептата пише 1 яйце. После не се обяснява дали цялото се слага в тестото или само белтъка и жълтъка се остава за намазване  newsm78 newsm78 newsm78

Благодаря предварително!

# 221
Здравейте,
днес правих малки питки, които завързах на възелчета. По рецепта, след омесване на тестото, го прибрах в намазан с олио плик в хладилника за 3 часа. Адски много се учудих, когато видях че тестото е втасало чудесно, в хладилника.  Shocked Laughing

# 222
Имам едно спешно въпросче Ще правя "Питка възелчета" за НГ, сега гледам в рецептата пише 1 яйце. После не се обяснява дали цялото се слага в тестото или само белтъка и жълтъка се остава за намазване  newsm78 newsm78 newsm78

Благодаря предварително!
   Бих отделила половинка жълтък за намазване,а останалото (другата половинка и белтъка) бих сложила в тестото.

После бих разбъркала първата половинка жълтък с малко олио,и с тази смес бих намазала втасалата питка.  Simple Smile Peace

# 223
  • Варна
Имам едно спешно въпросче Ще правя "Питка възелчета" за НГ, сега гледам в рецептата пише 1 яйце. После не се обяснява дали цялото се слага в тестото или само белтъка и жълтъка се остава за намазване  newsm78 newsm78 newsm78

Благодаря предварително!
  Бих отделила половинка жълтък за намазване,а останалото (другата половинка и белтъка) бих сложила в тестото.

После бих разбъркала първата половинка жълтък с малко олио,и с тази смес бих намазала втасалата питка.  Simple Smile Peace

Благодаря, Селма, но рецептата е само с едно яйце, затова се чудя дали само белтъка да сложа в тестото или цялото яйце а с отделен жълтък да мажа?!? Ти имаш в предвид един жълтък да разделя на две ли  newsm78 няма ли да е малко?!?

# 224
Страхотна тема  Peace, да видим какво ще сътворя и аз.

Общи условия

Активация на акаунт