Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 195 556
  • 862
  •   1
Отговори
# 690
Добър вечер!
Баща ми страда от заболяването от три години.
Моля, ако някой има опит за частен хоспис, който на първо време би го взел агресивен и подходящ психиатър  за назначаване на терапия, тъй като не успяваме да овладеем агресията?
Предварително благодаря на отзовалите се.

# 691
Здравейте, моя свекър/67г/ е с диагноза Алцхаймер от няколко години. С всеки изминал ден се влошава все повече. Почти никакви подробности не знаех за болестта и  те първа започнах да се интересувам. Случайно  попаднах на този форум и изчетох всичко, което е написано. Доста неща научих и същевременно се изплаших. Досега не осъзнавах, какво точно ни очаква. Ще следя групата и ще споделям новости, ако науча, за тази коварна болест.

# 692
Добър вечер!
Баща ми страда от заболяването от три години.
Моля, ако някой има опит за частен хоспис, който на първо време би го взел агресивен и подходящ психиатър  за назначаване на терапия, тъй като не успяваме да овладеем агресията?
Предварително благодаря на отзовалите се.

От ника ти не се вижда за кой град става въпрос.
В петък разбрах, че има хоспис на "Фритьов Нансен" в София, но чакам да ми дадат координати, за да го видя. При мама,(ох, не смея да го кажа), не е Алцхаймер. За психиатър да помогнат другите момичета. Hug Иначе пиша в темата, защото мнооого хора опираме до частните хосписи и специфични лекарски прегледи.
Успех! Стискам ти палци да се справиш. Hug
П.П. В събота мама не ме прегърна, не ме целуна, не се сбогува с мене. Все едно не съм й дъщеря. Cry

# 693
Здравейте,
за София град и региона става въпрос.
Благодаря за отговора и стискам палци за вас.
Наистина ми е необходима информация за качествен психиатър, защото имаме спешна нужда от овладяване на тази агресия, затова моля, който има опит, ако може да даде повече информация

# 694
Здравейте,
Наистина ми е необходима информация за качествен психиатър, защото имаме спешна нужда от овладяване на тази агресия, затова моля, който има опит, ако може да даде повече информация

Не съм в Сф, но психиатърът на баща ми предписа психотик, който успешно овладя агресията, но го прави изключително сънлив и отпаднал. Спряхме психотика, защото той не е така през цялото време, но от време на време пак има по-леки пристъпи на агресия. Хосписът, в който е татко е държавен, но пак плащаме 50 лв. на ден.

# 695
Здравейте,

Не съм в Сф, но психиатърът на баща ми предписа психотик, който успешно овладя агресията, но го прави изключително сънлив и отпаднал. Спряхме психотика, защото той не е така през цялото време, но от време на време пак има по-леки пристъпи на агресия. Хосписът, в който е татко е държавен, но пак плащаме 50 лв. на ден.

Кажи на Мария името на психотика и тя да отиде при психиатър в Александровка болница ми казаха, че от 13 часа всеки ден има свободен прием. И да го предпишат. По-добре сънливи, отколкото агресивни. Може би с натрупване от лекарството да идва това успокоение в някаква степен.

# 696
  • Sofia
Здравейте, за съжаление и аз попаднах в тази групичка. Баба ми е с деменция от три години. Много отслабна. Отсанала е кожа и кости. Все още се храни,но слабее. Речниковият запас вече е беден. Не ни разпознава,не познава и себе си. На памперси е от две години, но понякога ги маха сама.. Живеят двете с майка ми,но са жалка картинка т.к. и майка не е добре (болят я много краката, едва ходи).  Помагам колкото мога.  С всеки изминал ден става все по-трудно...

# 697
Здравейте, за съжаление и аз попаднах в тази групичка. Баба ми е с деменция от три години. Много отслабна. Отсанала е кожа и кости. Все още се храни,но слабее. Речниковият запас вече е беден. Не ни разпознава,не познава и себе си. На памперси е от две години, но понякога ги маха сама.. Живеят двете с майка ми,но са жалка картинка т.к. и майка не е добре (болят я много краката, едва ходи).  Помагам колкото мога.  С всеки изминал ден става все по-трудно...

Кураж! Hug Много сме. Ще се справим напук на държавата. Peace
И аз като я видях на 24.12. толкова слаба, особено в краката ooooh!, дори за рак си помислих. Но като размислихме, вече 4-5 месеца тя почти не се движи и губи мускулна маса. Много ни се зарадва, но на мене празниците ми бяха без всякакво настроение. Така е поне 2-3 дни след всяко посещение. Cry

# 698
Мога да препоръчам психиатър от София, който разбира от деменция, алцхаймер. Рали Димитров, кабинета му е в Гоце Делчев. В гугъл има точен адрес. Няма телефон ходи се на място. Преглед извън здравна каса е 80лв. Майка ми не е с алцхаймер, но има корова атрофия + генерализирано тревожно разстройство.( или нещо от тази група) . Никога диагнозата не е абсолютно точна. Рали Димитров успя за 1 година да я подобри много, но в последствие пак се влоши. В момента я дрогираме....не умишлено. На нея и е непрекъснато нервно. Нищо не и помага. Намира утеха в съня. Тя има още проблеми с кръвта и от скоро с бактерии в урината. Вече не знам, кое да лекуваме. А да , преди 2 седмици падна и сега не може и да ходи. Трагедия. От както майка се разболя, и аз станах доста тревожна. Преживяхме много. В момента все спи почти не става, а миналата година беше доста добре...но уви.

# 699
  • София
Препоръчайте ми домове в София и региона, че вече опряхме до там.

# 700
Препоръчайте ми домове в София и региона, че вече опряхме до там.

Ще ти пратя на лични.

# 701
Моля ви да пишете препоръките си за домове в темата, а не само на лични, ако не е проблем. Без открита реклама разбира се. Тук много хора се интересуват от тази информация и ще им е полезна. Благодаря.

# 702
Моля ви да пишете препоръките си за домове в темата, а не само на лични, ако не е проблем. Без открита реклама разбира се. Тук много хора се интересуват от тази информация и ще им е полезна. Благодаря.

Аз не се наемам с "препоръчай" по принцип. И не бих ги коментирала в интернет пространството.

# 703
  • София
Аз пък мисля, че трябва даже да заковем списък с домове, подходящи за хора с А. на първа страница на темата.

Ние се чудим дали соц. патронаж или дом, обаче май ще се търси дом, че дядото излиза неразумно, ходи далече, а и има нужда да си общува с някого.

# 704
  • София
Майка е в дома в с. Свидня. За момента всичко изглежда добре. Мои близки дълго бяха проучвали домовете в и около София. Казаха ми, че от всичко видяно и прочетено са се спрели на тези в Свидня и в Лозен. Моя приятелка има дядо в Да Винчи от доста години - доволни са. И трите имат сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт