"Шоколадова коса" 2

• 195 713
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте момичета. Следя ви от първата тема в търсене на не жълтеещ и не червенеещ кафяв цвят  :Lil: .След 5 години рус период, вече почти 2 съм на ниво 5 -цап. Най- доволна бях от Лак ме 5 нещо си, но за съжаление миналата есен  спряха да го внасят и се  към  5 AV. Това бяха боите от които немалко ми жълтееше косата след няколко измивания. В началото на април реших да експериментирам с безамонячните бои и се оказа, че още по-малко ми жълтее косата между боядисванията. И за сега оставам на тази вълна Laughing

# 406
Мисля  си, да матирам косата си която си е кафява, но от известно време боядисвам. Дали това може да скрие червените оттенъци, моля някоя бивша блондинка, която е по-запозната с матирането да сподели как действат. Идеята ми е, че сивото може би ще скрие червеното?

# 407
Лонда Аш Браун премахва червеникавите оттенъци... Едно уточнение, говоря за професионалната Лонда, която се използва за салони, не за тази по магазините. Една приятелка ме светна къде продават професионални продукти и съм доволна, за 12 лв си купих боя и окислител професионални, както и маска за коса за 1 л. - 23 лв.

За шампоанче ли говориш мила или за боя?!?  Hug

ако прочетеш внимателно ще разбереш Wink

# 408
   Да ми подскажете,коя не професионална боя е най-покривна за белите коси?
След години неуспешни опити с безамонячни бои,с къна и пр.,съм се спряла на Гарние тъмнокестенявото и засега се кротвам тук.Покрива 100%,не дразни скалпа,няма червеникави отенъци.Другите Вели,Шварцкопфи и т.н. ми щипят сериозно.
Дано да измислят боя,която хем да боядисва,хем да щади косъма.Засега такава уж е Иноа,но първо-аз лично не съм сигурна,и второ:не мога на 2 седмици,когато ми се покажат корените,да тичам в салона.

# 409
LilaC,последно се боядисах с Гарние (7.1) и белите косми ми лъснаха още след първото измиване.....Същото се случи преди месеци и с Лореал. (говоря за амонячните бои)

Лонда Колор ми се видя по-трайна,но нещо от магазините изчезна моя цвят....  Thinking

# 410
  • Paris
LilaC,последно се боядисах с Гарние (7.1) и белите косми ми лъснаха още след първото измиване.....Същото се случи преди месеци и с Лореал. (говоря за амонячните бои)

Лонда Колор ми се видя по-трайна,но нещо от магазините изчезна моя цвят....  Thinking

И при мен така се получава напоследък с Гарние. Затова и търся нещо друго. Поне да издържа 5 измивания. newsm78

# 411
Селма,изглежда твоята коса по-трудно хваща боя.Моята хваща всякаква,стига да е амонячна.
Може би ако стоиш по-дълго с боята от указаното??

# 412
Селма,изглежда твоята коса по-трудно хваща боя.Моята хваща всякаква,стига да е амонячна.
Може би ако стоиш по-дълго с боята от указаното??
   Ох,може би....
   А стоенето с боята по-дълго,не се ли отразява неблагоприятно в/у цвета?Примерно ,да се получи нещо неочаквано различно?   Thinking (нямам много опит....  Rolling Eyes )

# 413
Аз също нямам опит,само (не много задълбочени)наблюдения.Една и съща боя,аз стоя около 25 мин.,моя приятелка с "ината" коса-час и половина-два.Накрая и двете сме тъмнокестеняви,без бяло.И след 2 -3 седмици,като избият белите корени,процедурата се повтаря,уви.
Тъй като цветът е безопасен-тъмнокестеняво,близо до черното,никакви неочаквани различия не са се получавали,но за по-светли отенъци не знам...А и не е много хубаво,според мен,за косата да стои толкова дълго с боя,да беше къна-разбирам,но химия Thinking
Дано да намериш подходящата за теб боя!Няма да ходим като баби,я!

# 414
# 415
Не е нормално боята да ви се отмива и да ви лъсват белите косми. Ако това става, то е хубаво да смените боята. Помислете и за по-специални грижи. На Kerastase има специален шампоан, който се използва след като се боядиса косата. Все още не съм го пробвала, но възнамерявам да си го купя и понеже съм супер доволна от другите им продукти се надявам и този шампоан да не ме разочарова.
При наличие на бели косми е хубаво да се прави препигментация, да се използва основен тон за по-добро покритие и слаб оксидант. За корените 6%, а за дължините ако ще ги освежавате 3%.
С моята руса боя стоенето по-продължително време не помага за по-доброто покритие на побелелите косми, но при вас може и да помогне.
Принципно не е хубаво да се прекалява със стоенето защото боята пресушава косата, но хубавото при вас е, че използвате боя с по-слаб оксидант и ако останете по-дълго време с боята, пораженията няма да са толкова големи, колкото ако сте си сложили боя с 12% оксидант.
Специално въпросът с побелелите косми е много индивидуален и ако при един се покриват лесно, то при друг може да е доста трудно.
Съветът ми е препигментация, основен тон и шампоани и маски за боядисана коса.
Домашните маски с масла са противопоказни. Те също свалят боята и спомагат за лъсването на белите косми.
Аз съм стигнала до заключението, че професионалните бои покриват много по-добре побелели косми, а и са много по-трайни. На пазара има голямо разнообразие на професионални бои и някои от тях са на доста прилични цени.

# 416
  • Paris
B & C, относно препигментацията-ти казваш, че се нанася само боята на проблемните зони, а в интернет намерих, че боята се смесва с малко вода.  newsm78 Ти пробвала ли си и двата варианта? Кой е по-сполучлив? И прави ли се тази процедура на всяко боядисване?
А кой е този шампоан на Керастаз, който се ползва след боядисване?

# 417
  • София
боядисвам майка ми с Палете, Средно кафяв, тя има много твърд и дебел косъм, но и много е побеляла, единствено Гарние и Палете й покриват на 100% белите коси само, че от Гарнието получи алергия и сега може да ползва само Палете  Peace
Аз последния път се боядисах с Syoss уж светло кестеняв стана тъмно, и вече почти нямам боя, падна на 3-та седмица  ooooh! сега открих един спрей на L'oreal Elseve за лесно разресване, освен, че ми дава плътност на косата я прави бляскава и наистина лесно се разресвам, дава и обем  Party

# 418
Да, аз също съм чела, че се смесва боята с малко вода, но това се прави за по-лесно намазване. Боята е гъста и ако мажете само боя, ще ви е по-трудно. На мен в магазинът от който пазарувам ми казаха да се намажа само с боя и аз така правя, но при мен побелелите косми са концентрирани на слепоочията и мажа предимно там, та не смесвам с вода и не ми е трудно да са намажа само с боя.
Тази процедура я правя на всяко боядисване.
Шампоанът на Kerastase e този:
Kerastase - Reflection Chroma Sensitive

# 419
  • Paris
B & C, много ти благодаря за отговора. Още на следващото боядисване ще го направя и ще докладвам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт