Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 767
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз пък предния път забравих да се отчета от прегледа и ваксините - 5,660 кг и 57 см, първата ваксина мина все едно, че я е кацнала муха, но втората доста я ядоса и доста плака. След ваксината направи 5 часова пауза (през цялото време спа) . На следващия ден вдигна Т 37,2 , дадох Тайлол и спадна. После вече не е вдигала - слава Богу Praynig
Поздрави  Peace

# 151
здравейте, не знаех,че това се казва сминдух. Незнам от него ли е, но вчера и днес имам много повече мляко. Значи за последните 3 седмици - първата почти нямах мляко, после се появи за 2-3 дена и пак спря и вчера и днес пак имам. Но Алекс пък сега иска да пие само от едната гърда и плаче на другата. Така изпива всичко от едната,а другата натежава и трябва да използвам помпа и се получава, че пак много не му достига мляко. Прочетох, че всички дават витамини на бебчетата си. Моята докторка нищо не ми е казвала за тях, но след малко имаме час и ще разбера. Алекс вече удвои кг си и прочетох, че тогава се дават. Като цяло тук в щатите отглеждат бебетата по леко друг начин. Абсолютно от никой не съм чула да даде вода или сок на бебе под 6м. Алекс и вода не иска да пие. За АМ, че не го иска, мисля 4е не е от млякото, а просто не иска от биберона, макар,че смених много. Просто свикнал е да суче и затова май...

# 152
Диди, всичко това все едно аз съм го писала.

И аз, и аз  Mr. Green Аз дори и като я оригвам тя пак си я държи на дясно, като я нося с лице към мен пак е на дясно...чак от скоро почна да се върти (скоро, скоро 5-6 дни). Пепси, аз така правя - сменям я в кошарата, даже отскоро спи само наляво ( не че по някое време не я обръща пак надясно, де  Tired). Когато ходих при Живков (ортопеда), той ми каза всички забавления, играчки, гласове да й идват от ляво. Доволна съм, че вече взе по-често да си я държи и напред, което доскоро беше мисия невъзможна. Също мрази по корем  Peace

Морска, сетих се за Био Гая-та. Дали няма да има ефект? При нас тя подейства да се нормализира акането, ама то всяко дете различно...

Да попитам, има ли други бебчета освен нас, които мразят банята  Confused Всички казват, че това им е най-приятната част, а нашата щом усети водата и рев през цялото време, чак на цицата се успокоява.  Thinking

# 153
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но ви чета, обикновено от телефона докато се приспиваме с малкия, та все не успявам да се включа. Ние сме вече 6500, 60 см.
Четох за проблемите на Andjelina с пръцкането и свиването - това го има и при нас, голямо пръцкане  и напъване и обикновено веднага след ядене, даже още на гърдата започва да се извива и да се напъва. Така беше допреди 2-3 дни, дали е било период или сега поотмина защото започнах по-редовно да давам Сабсимплекс не знам, ще видим.
И нашето ако беше зелено преди 2 седмици със слуз, сега е жълтичко и пак не знам дали се оправи заради това което направих - забелязах че при ядене се дави, спира прави паузи, чуди се, ядосва се, и че гърдите особено едната са доста напрегнати и започнах да чета за хиперлактацията - когато има много мляко, обикновено има и много предно мляко, което е бедно на мазнини и може да предизвика дискомпфорт и колики, ако се поема като основно хранене. Препоръчва се да се прави блоково хранене - за определен период се кърми само от едната гърда, след това от другата. Аз правех това на 6 часа от всяка гърда в продължение на 3 дни. Ако другата е много напрегната много леко изцеждах. Идеята е, че когато гърдите са препълнени и не се изпразват им се дава сигнал да намалят производството на мляко, оттам се намаля и дела на предното мляко. Освен това сега малко изцеждам с помпата и давам със шишето преди всяко хранене за да няматакова напрежение в гърдите когато се храни, да е спокоен и да суче по-дълго, а не да се наяжда бързо с предно мляко, да се дави и после да се оригва  по няколко пъти. Не знам дали е правилно това което правя - ще маркриам за да видя какво ще напишат момичетата от Ла Лече лига.

# 154
  • Обетованата земя
 Аз тази вечер звъннах на ортопеда, който ми препоръчаха и той каза че прегледа за крачетата се заплаща и не е по каса-35 лв, защото се гледа на ехограф. А за вратлето ми аза, че ще го види и може евентуално да ме прати на нагревки-физиотерапия-да му правят масажчета  Rolling Eyes и каза че понякога зад тези оплавания се криела изривена шия и се стигало до операция, ао не се вземат мерки "овреме".  ooooh! Дано няма нищо такова при никое бебче! В понеделник съм на прегледа и пак ще пиша. За лежането по коремче толкова не ни харесва, че не мога да си представя някое бебче да му харесва. Само веднъж без да иска се обърна в съня си по корем и спа непробудно доста дълго време!  Laughing
 Аз забравих да се отчета за консултацията ни онзи ден-вече сме 6.050 г долу-горе, щото махат на око памперс и пеленка и 60 см, аз въщи го мерих 61, ама карай ориентировъчно Simple Smile
За водата-имаме много и доста пълни памперси всеи ден с пишкано, но акането ни е нарядко. Сега пак му сложих една свещича да видим...
Майче, Ивко реве по време на банята само ако е гладен, иначе гледа любопитно какво става, аз му плясам крачката във водата и пиукам с играчките и се правя на въодушевена колко е якоооо!  Joy

# 155
Диди, много страшно звучи това с изкривената шия!  Shocked

# 156
  • Обетованата земя
Да, така е, ама той ми го каза за да ме сплаши навреме да ида. Аз естествено така или иначе исках час възможно по-скоро! Вярвам, че няма да има нищо страшно! Бебоците ще си въртят главиците навсякъде съвсем скоро, сигурна съм!  Hug Но все пак да знам че и на ортопед съм го завела, така или иначе за крачетата щях да ходя!
П.С.: нашият мъник е голям телеман от сега! Не мога да го разсея от ТВто. Знам че не е много хубаво, ама той все там зяпа като е пуснат телевизора. Чак се и смее и забавлява преди малко на комиците  Joy А току що мъжа ми ме укорява, тоя "суинг" вика дето го купи, само дето го купи, и аз викам сЛинг и Ивайло така му се изсмя, голям смях падна  Mr. Green

# 157
Мая, Боил така се съдираше от рев по време на баня. Почваше да реве още щом усетеше, че татко му го е понесъл към банята. Това, което направихме - не той, а аз почнах да го водя в банята. След това пробвах малко по малко. Първо топвах крачета и чакам реакция, после дупето. Като  ревне, спирам. Оказа се, че не съм уцелвала температуата на водата - той предпочита към 32-34 градуса. Сега свикна и поне не плаче, мисля, че му е приятно. Но след баня какъв рев му дърпа.... никакъв масаж не мога да направя. По едно време се кефеше, от около седмица обаче са страшни писъци докато ке намажем и облечем. Не знам какво да го направя.
Аз междудругото го храня преди баня. След нея го слагам само за да се приспи. Някой може ли да ми каже каква е идеята на това банята да е преди хранене?

# 158
Аа, и честити месечинки на всички наборчета! Simple Smile

# 159
  • Обетованата земя
Днес съм много активна  bowuu Лулу, ние го къпем преди ядене, за да не повърне. Баща му в началото на банята го държи за гърдичките над коритото и така го натиска, и може да повърне. После го слагаме по гръбче в коритцето.
Сега съм го обърнала Ивайло да гледа наляво от шезлонга към телевизора и така стои  Wink

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 22:00 от didi24

# 160
  • Варна
Ето, Теди сега си спи и главичката му е на лявата страна, единствено като е изпрвен и е килната на дясно малко. И на нас ортопеда ни каза, че ако не се оправи до 6 месец (за което той се съмнявал), се правело лека операция, лек разрез, за да се освободи сухожилието. По скоро ме успокои отколкото да ме разтревожи.
Lulu25, за мен лично идеята е да се успокои бебето на гърдата и да си заспи сладко. Другата причина лично за насе, че Теди връща почти на всяко хранене.

# 161
Диди, да заведи го да се успокоиш! Аз я водих миналия месец, основно заради главичката. Иначе нашите гънки хич не са еднакви, но ортопеда каза, че е всичко й е нормално, и на ехограф я гледа  Rolling Eyes Засега му вярва, все пак е известен детски ортопед.
За телевизията и Рая е така, днес се беше загледала в Робинята Изаура, ще кажеш, че всичко разбира, и една поза като дърта баба заела -подпряла си ръката, абе много смешна  Laughing Лошото е, че от ден на ден все повече се заглежда в тв-то. Днес даже докато сучеше спря и си извъртя главата към него. Вече ще почна да го спирам и да се старая да не го вижда, дано да има успех.
Лулу, мерси за съвета  Hug Ще пробвам с различна температура на водата. За храненето аз я храня час преди банята, че уж да е спокойна докато я къпя, ама не - това да я обличаш/събличаш и да я къпеш са й най-неприятните неща.
За храненето преди баня, може би да се успокоят децата и нахранени и изкъпани да спят уж по-добре, знам ли  newsm78

# 162
Елица отказва да яде,от 15'30 не е яла,минава 22'30 Tired

# 163
  • Варна
Елица отказва да яде,от 15'30 не е яла,минава 22'30 Tired
Тя си навакса предната вечер и сега ти прави бойкот. Това в кръга на шегата. Спокойна ли е поне?

# 164
Все ще питам мамите на момиченцата: Как им почиствате дудките? Питам познати и всеки различно, някой не чистят
Майче  една позната ми беше казала да слагам на една клечка за уши 1-2 капки бебешко олио и така да почиствам ,аз лично така практикувам.Някой почиствали с мокри кърпички важното е там да не остава крем или мръсно защото възпалението тръгвало към бъбреците.За къпането слагай по малко светена вода във водата за къпането ,така ми бяха казали за баткото и наистина спря да плаче,на Анабела банята много и харесва голямо въртене на главата голям смях. Hug

Общи условия

Активация на акаунт