Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 758
  • 742
  •   2
Отговори
# 165
Здравейте и от мен да се разпиша и аз и да успокоя Диди че наистина звучи страшно и се надчвам искренно да не е вярно. Това за главичката в едно положение и Габи го превеше постепенно взе да си я върти и държи в другата посока, а зА изправянетоп не знам дали не се дъжи на един масаж който педиатърката ми каза да и правя, винаги след баня я обръщам последнователно на двете страни и с леко притискане и двата пръста минавам по продължението на гръбначния стълб до опашката и тя се изпъва цялата това го правя винаги след баня и на двете страни, така ме посъветва педито , може би затова още от по - малка си държи главичката изправена, пък и е голямо клюкарче иска всичко да види  hahaha и аз ТВ-то съм в групата направо умира да гледа ТВ.
За ваксините на нас ни сложиха само едната за 2рия месец защото другата я нямало още, и не се знае кога ще дойде в Бг
оставям ви мамчета , цунки от мен и лека за сега,  Hug

# 166
И мойто бебоче не обича да го слагам по корем ,но като ,че ли като е голичко и го масажирам по гръбчето му е приятно и стои повече време без да мрънка.Главата си я вдига за кратко и по малко,но като го гушна вече не я клатушка. Вода не ми е отказвал до сега,но аз рядко му предлагам.Притеснява ме ,че използва гърдата ми за биба и само така заспива,опитвам да му напъхам залъгалка,но той я плюва и се сърди.Не ми се иска  да го изнервям и засега май така ще се успиваме.За витамин Д  на нас педиатърката ни каза по 2 капки сутрин на гладно ,а и ние вървиме едри -на 2мес.бяхме5700кг.и58см.

# 167
дундата я мия както аз се мия,разликата е само в препаратите Flutter

# 168
Все ще питам мамите на момиченцата: Как им почиствате дудките? Питам познати и всеки различно, някой не чистят

Аз я почиствам с тампонче напоено с физиологичен разтвор, така ни показваха в болницата.
Относно къпането, нашата Симона в началото пищеше като я сложихме във ваничката, но постепенно отсамосебе си спря да плаче и сега изпитва невероятен кеф още щом започнем да я разсъбличаме . Наистина направи няколко проби с различна температура на водата  Thinking

djidji_p на консултацията миналия месец и личната и частната ни педиатърка казаха да давам по 4 капки вигантол понеже нашата фонтанела по принцип е по голяма

А да попитам има ли други бебчета като моето жабче, което на денонощие изпива около 400-450 мл вода???? Незнам това не е ли прекалено  newsm78 Другата седмица сме на консултация и ще питам педи, ама все пак и с вас да се посъветвам

Честити месечинки на всички! Да са ни живи и здрави порасналите вече бебчета!

# 169
  • Пазарджик
Благодаря ти, Feichka! Hug

Морска, защо не пробваш да я люлееш и накърмиш едновременно. Днес и Калина отказваше да яде следобяд и се бях притеснила и така я прилъгах след банята, че плачеше гладна, а се дърпаше като й предлагам да яде. ДОсега е правила така няколко пъти и до час - два се оправя положението, но при вас е много време. Не знам защо правят така - стачка ли е, нещо сме яли, което не им харесва ли?  newsm78 Гушкай я, астави я да поплаче и да се успокои в теб и дано засуче.

# 170
Със захлaждането на времето Ками започна да пие доста по-малко вода. В жегите изпиваше задължително по около 100-120 мл. на ден.

И нашето мъниче ни изненада с неприязън към къпането, щото цялото семейство сме водолюбиви уж ...
Ама май и при нас се оказа, че причината е, че съм затопляла водата прекалено много. Откакто го къпя с по-хладка вода, му е доста по-приятно. Но все още усещам и някакъв безмълвен  "страх от потъване" и съм решила, че живот и здраве, догодина ще ангажирам една приятелка да му направим един курс по плуване за бебета. Иначе банята - преди хранене, заради повръщането.  Peace

А днес и мой бебо е ял точно 3 пъти !!! Не знам каква е тази нова "мода" сред мъниците  Shocked

На майчетата с притеснения около бебоците - не го мислете толкова. Здрави са ви дечицата , ще видите !!!
Ще израстнат здрави и красиви, без никакви "деформации" и даже няма и да си спомняте за страховете си  Hug Hug Hug

Спокойна нощ на всички !  Hug

# 171
# 172
didi24и ние сме от телевизионните манияци,мн обича телевизора или компа само като ги фиксира и не могада я отделя от там  Joy
За къпането и при нас като при Красито от начало мн пищеше и се сърдеше ,но сега елате я вижте,мн се кефи ,рита с крачета и се смее,но нашата я усетихме че обича по -топла водичка 38-40 градуса! Peace

# 173
  • Оранжевата стая
на нас пък док каза да не я пипаме  newsm78

банята я мразим - рев, рев, рев

# 174
djidji_p ,не знам стачка ли е какво е,изкарах една кошмарна нощ Tired събужда се реве,предлагам гърда прави един мост и рев,смених и памперса видях ,че е акала малко ,но въобще не беше пишала и се притесних както не и давах вода изпи около 90 мл Sad после пак на ръце да и предложа да суче ,пак рев,и така я оставих да реве и накрая като се измори засука малко и заспа.Тази сутрин  в 7 и 30 се събуди гладна разбира се,предлагам цица не иска и пак същата драма от през ноща оставих я да реве и после засука,сега пак и предлагах не иска............докога ще продължи това Outta Joint...........

Xlora,как се състои не пипането?как я миеш?

за банята пробвайте с хладка вода,бебетата не обичат топла Peace

# 175
Колко да е хладка? Аз я къпя с температура 36-37 градуса, нали така пише по книгите  Tired

Морска, как е Елито?

# 176
Мая,аз не меря Т на водата на око преценявам Simple Smile

Елица сега пак рева в ръцете ми и засука после ,но малко хапна Tired

# 177
  • Оранжевата стая
Морска, док каза да не разтваряме устничките и да не я мием с препарати, защото се изсушавала лигавицата, а трябвало да си седи "естествената смазка" там. Мия я на чешмата и оставям силна струя вода да пада отгоре, за да измие каквото може, като лееееко разтварям.  Crazy
И на мен ми се иска да направя "основно почистване" ама не смея пък да не я повредя нещо  Mr. Green

# 178
хихи като казвам препарати,вечер в банята с гел душа за глава и тяло в водата,така я мия,като се на ака с мокра кърпичка почиствам леко отварям,защото винаги има 'ако' вътре и после на мивката с вода измивам.Не мога да си представя да не я измия там,все едно аз да не се мия,какво ще стане то Laughing

# 179

и аз мия дудата,защото има АКО почти винаги и ще влязат бактерии във влагалището.Мия като със беб.душ гелче минавам там с ръка и изплаквам .Ако сте слагали крем против подсичане и отворите големите срамни устни ще видите как се е насъбрало и това трябва да се изчисти.Само това се отваря-големите външни срамни устни и там се почиства,другаде не се пипа-ако ме разбрахте.
Водата за къпане я проверявам само с лакът-да е приятно топла.
А за това да не искат да се къпят бебоците да не е от позата.Моята я къпя само като я държа под гърдите и мишниците и дефакто само краката и коремчето е във водата,с лице към водата,и тя рита ли рита и така си държи и главата изправена,ако я обърна по гръб-не иска,страх я е .

Общи условия

Активация на акаунт