Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 771
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Денито,абсолютно по същия начин мия Wink

# 181
  • Оранжевата стая
да - за миенето е така - и аз отмивам акитата оттам  Grinning
за къпането - нашата ваничка има картинка на едната страна и малката колкото и да пищи докато е по гръб,, като я обърна по корем и се зазяпва в картинката и забравя да реве  Party

# 182
Здравейте, момичета!

Да се похваля, че ние си имаме вече шезлонг-стол и в момента госпожицата заспа блаженно в него!

BAN снимката е страхотна, както, разбира се, и фотомодела!

Lulu25
според мен идеята къпането да е преди храненето е да не повърнат бебчовците. Маги не реве вече като я къпем, ревеше само първия месец, после свикна. Сега гледа с интерес, спокойна е докато я мажа, но започна ли да я обличам винаги се сърди! Понякога, ако сме стояли повече време навън, първо й давам да хапне малко, изчаквам 10-15 минутки и се изкъпваме, а после се дохранваме и заспиваме. То заспиването при нас вечер е доста мъчна работа - яде, заспива, след най-много половин час пак иска да яде, по някой път даже започва да гука и усмихва и чааааак към 23.30 заспива. А снощи ми направи такава строева подготовка - събужда се в 2.00, 4.00 и 6.00, точно през два часа. Отдавна не се е случвало въобще да се буди през нощта, обикновено си спи до 5.30 - 6.00 часа, а веднъж и до 8.30  #Crazy

По корем я слагам, но повечето пъти се сърди и започва да мрънка веднага, а като не е сърдита си полягва на една страна и започва да опитва какъв вкус има юмручето й! Иначе като я гушна си държи главичката и много обича да разглежда, особено като сме навън.

cherri за мое съжаление и ние така заспиваме и не знам по натам как ще я караме, батко й си заспиваше с биберона в уста, после го изплюваше, но при нея как ще стане не знам.

На пиенето на вода не е фен още от самото начало, даже напоследък усети ли биберона на шишето и го избутва с езиче, а ако случайно се излъже да дръпне обикновено на втората глътка се задавя и започва да плюе, в жегите обаче ми направи впечатление, че сучеше по-често и явно от кърмата водичката й стига.

Малко дългичко стана, но поне използвах докато малката спи. Успешен ден!

# 183
Алекс вече удвои кг си....................
Мисля, че напразно се тревожиш, той просто не е гладен.  Hug Знаеш, че бебетата трябва да удвоят теглото си до края на 5-ия месец, значи наддава повече от добре.  Wink Сигурна съм, че ако наистина не му достига млякото, ще започне да пие от шише.  Peace

Малко по диагонал ви прочетох, но ще се опитам да се включа по актуалните теми.  Grinning
Момиченцата се мият както е обяснила Денито
BAN, чудесна снимка, дай линкче към цялата фотосесия!  Praynig Винаги ми е било чудно как нагласят бебоците в тези пози, без да се размрънкат. Thinking
И Борислав не иска да яде тези дни.... Rolling Eyes Тоест, суква по минутка-две и после почва да реве, ако настоявам. Не ми прилича на стачка, защото като цяло е спокоен, или изсуква много бързо всичко, или в момента просто няма апетит. Няма да го мъча, пълни пампите, хили се, не изглежда гладен.  Sunglasses Само заспиването взе да става проблем - не иска в кошарата, не иска на ръце, не иска в кошчето, не иска на гърда, а само се сърди. Виждам го, че е уморен, търка очите, прозява се, но му е много трудно да заспи. Пробвах да го оставя да пореве, но стана милия вир-вода и целия трепереше, толкова се разстрои.  Sad Общо взето, редувам всичко изброено, докато съвсем капне и задреме - спи 15-20мин. и пак е кукуряк. Така се получава, че го приспивам около час, за да спи 15мин.  ooooh! Ако имате някоя идея, кажете. Бъркам някъде задачката, но къде точно  newsm78

# 184
  • Пазарджик
И Борислав не иска да яде тези дни.... Rolling Eyes Тоест, суква по минутка-две и после почва да реве, ако настоявам.

И ние сме точно така. Аз се притеснявам защо загуби апетит. 

Морска, сетих се още един трик - да даваш да суче, когато стане от сън, тогава са сънени и спокойни и не отказват.

# 185
И Боил се дърпа тия дни от цицата, но аз все си мисля, че е проблем с кърмата - въпреки че памперсите засега са ок. Снощи пробвах да поизцедя малко и ми направи впечатление как тече много странно. Теква, спира, пак теква, пак спира... Мисля си, че ако и на него му е така, сигурно се изнервя. Пак почнах да се наливам с чайове и да се тъпча с жито, пък да видим.
Милкуз, със заспиването също ми е много познато - прозява се, търка очички и реве свирепо. Дори не иска да лежи когато му се спи. На гърдата се дразни. В момента се приспиваме пак на гърда, но с повече настойчивост - притискам го, за да не може лесно да се пусне и почвам да го люшкам и да танцувам. Иска ми се вече да го оставям сам да заспива, но подозирам, че резултатът ще е същия - рев до посиняване... ooooh!
Иначе и ние сме от телеманиациате. Вкъщи така се успокояваме - стои прави и гледа телевизия, или компютър. А навън зяпа всичко възможно. Вчера минахме по Витошка и изучи всички покриви от двете страни на улиците. Как не му се откачи главата да се върти Simple Smile И в такъв захлас изпада от тия покриви, че всеки опит да му сложа биберон е неуспешен, защото изпада от зяпналата му уста  Laughing

# 186
Лулу25, ще пробвам и така да го приспивам  Hug Въпреки че хич не ми се иска - уж не е чак толкова тежък, но гръб и кръст не ми останаха вече ... Ама така ми се пада.  Laughing С Ивка се чудех на майките, които си приспиват децата на ръце и ги разнасят навън, че не искат в количка, сега ми се връща да видя какво е.  ooooh!
Борето пък в количката мълчи единствено ако има листа над него  Crazy Сега винаги избирам маршрут под дървета.

# 187
Забравих да уточня, че зяпането на покриви се осъществява от кенгуруто. Количка въобще не признава - пробвах и на Смшлянова съвета, при нас не проработи. Иска прав на 90 градуса, а не на 30. Simple Smile

# 188
  • Пазарджик
Аз пак се пробвах да сложа Калина в слинг - тясно й е, не знам колко стегнато да завържа, че да остане пространство и за нея в плата, струва ми се, че раменцата така се свиват много в слинга, а и крачетата й стърчат. Аз сигурно не правя нещата както трябва. Единственото нещо, което постигнах е да ядосам мъжа ми.  Sad Май накрая ще си купя слинг с халки, пък каквото стане, май ще поредното купено нещо, което няма да се ползва, като количката и шезлонга.  Sad

# 189
Здравейте сладурани!
Джиджи пи съжалявам че съм те стресирала,но аз пак си настоявам, че 4 капки вит Д са супер много! Но всеки си вярва на педиатъра! Аз никога не бих дала толкова ако ще и 15кг да е  Wink  Hug
Морска как е малката хапва ли?! памперси пълни ли?!
За приспиване та се изкажа  Whistling До сега в живота си не съм приспивала дете на ръце  Whistling Честно казано дано и не ми се наложи! Ивана мрази позата люлка, или по скоро мрази да е легнала  Crazy Или права напред или никак  Crazy Да не говорим, че по принцип не обича много да я гушкат, най много 7-8 мин и после се изнервя и започва да мрънка  Crazy Иска си легнала, без никакви възглавници или каквото и да е  Flutter  Пробвах да и повдигна количката малко да гледа, еми не ще! Дразни се, дори и в столчето за кола  Rolling Eyes Заспива си винаги сама! Слагам в леглото и я оставям Simple Smile Като е нервна поревава 3-4 мин, вдигам я за 2-3, после пак и така докато се умори  Whistling  Crazy Докато беше по малка и имаше колики я разнасях по цял ден, но в кенгуруто, и може би самия допир и притискането в мен с ръце сега я дразнят сега  Rolling Eyes Ако е в кенгуруто стои и по дълго права, но в мен не  Rolling Eyes
За апетита - един ден има, един ден няма, не се притеснявам, защото наддава повече от колкото ми се иска дори  Crossing Arms
Бан  Hug Hug Страхотна снимка Hug Радвам се че се завърна в редиците ни!
Банята - винаги 1 час преди ядене, т.е. към 8! Къпем с хладка водица, почиствам и дудката както Денито е казала, и след това останалото време  до хранене го отдаваме на масажи и гимнастика! умира от кеф  Crazy
АА щях да излъжа - заспива гушната само като си карам степера  Crazy Crazy Crazy Аз си ги карам с нея, гушвам я, а тя започва с глас да ми се хили  Mr. Green Mr. Green И на 5-тата минута е отцепила  Whistling Mr. Green
Когато е количката само ми се кара ако и пусна сенника  Mr. Green Че и скривам гледката  Mr. Green
Вода пием от време на време, аз забравям да предлагам! Но в жегите пиеше повече де  Peace
Друго.. друго.. не се сещам  Hug
Приятен уикенд на всички, тази седмица май повече ще си постояваме в къщи с това смотано време  newsm78

# 190
И при нас приспиването е приключение. Митето изобщо не спи в креватчето си. Още в родилния дом се наложи да го взимам при мен в кревата, защото огласяше целия етаж и дежурните акушерки час по час тичаха да видят: "какво му правя на туй дете". Първоначално го приспивахме в количката, която за целта се паркираше в хола и се започваше едно люляне на смени от цялата фамилия. После една мама ме посъветва да го люлея в столчето за кола. Първоначално действаше, на с течение на времето стана живо изпитание. С кака му щяхме да хванем тендовагинит  Grinning. В крайна сметка купихме електрическа люлка. Засега върши работа, но ще видим докога. А вечерно време не мога да го приспя по друг начин освен на гърда, като след като заспи минимум половин час трябва да го държа в ръце, иначе се буди и се скъсва да плаче. 

# 191
Бъррр какъв студ !Принуди ни и нас да си останем в къщи и това определено не ни хареса. Моят хубостник все на гърдата ми иска да виси.Ама и това не е работа, защото не го прави от глад ,а за да спинка и взе да повръща вече.Отново опитах да заместя гърдата с биба,като реших тоя път да съм по-упорита и след дълга борба с тая пуста залъгалка,горкото отстъпи и я зацока. Така заспахме Blushноо за кратко.Щом го видях,че се събужда бързо тикнах бибата и така го ядосах, че чак сълзички започна да рони.Е отказвам се ,май още дълго ще сме без режим .Предчувствам невъзможноста да го оставям при някой ако ми се наложи някога. Cry Все си мисля,че тоя проблем ми дойде до главата от кърменето на поискване.        За къпането-обожаваме го ,независимо с каква температура е водата,но за сметка на това не обичаме масаж и гимнастика.Да не би да не ги правя както трябва newsm78

# 192
Здравейте и от нас Hug
След вчерашната консултация Боби е наддала с 1.100гр,т.е. вече е 6.100 гр и е висока 60 см.Продължаваме да я караме само на кърма и вода.Ние пък много вода си пийваме,особено като бяха големите жеги.Вчера ни пеха само Пентаксима и за щастие я понесе добре.Другата седмица ще сложим и Симфлориска-от него е по-раздразнителна,ще видим този път.....
И ние като Milkuz,от два дена хопва набързо,за около 5 минути.И аз се чудя дали се е нахранила,но си пълни памепресите,не е нервна и е видимо доволна от живота Grinning Явно смуче на по-големи обороти
За приспиването на ръце-не ми е познато такова нещо ,поне до този момент.Нахрани се ,слагам я в кошарата,слагам и бибата/иначе си вкарва пръстите/ и след 10-минути е заспала Grinning
Това е от нас за сега,приятна вечер Hug

# 193
Здравейте и от нас Hug!Днес и ние вече не искаме да ядем.Дърпа се и реве.Вечер я слагам и си заспива в кревата дори да седи и 3 часа преди да заспи,през деня повече и харесва да спи в количката навън.Отзад на главичката имаме едно петно чисто голо само там е паднала до кожа косата.Можете ли да ми кажете след колко дена действа Биогаята,че това ако хич го няма.По цял ден си тъпчем ръцете в устата,не помага ни биберона ,ни нищо.

# 194
zyzi2, виж това: http://www.framar.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%B9%D0%B0- … -pid30012234.html

Накратко:регулира функцията на червата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт