Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 189
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Марчела как така ви откраднаха рамата колата отключена ли беше?

# 451
  • Варна
Ей, мацки, не са я открадналииии, Joy а мъжа ми отиде с колата до Добрич и рамата остана в багажника.  Joy Сори, ако нещо неразбираемо съм написала.  Hug Следобед като се върна излязох аз. Гумата естествено беше мека. Отидох да я напомпя и изобщо не издрържа напомпена, резервната също. Утре ще ходя на вулканизатор. Дано едната поне я оправят, че иначе оставам без количка. Стиснете по едно палче.  Hug
Ако се оправи гумата утре, като свърша другите задачи съм на линия в морската.  Hug Hug

# 452
Явно не сме се разбрали  Laughing
Ако времето става за разходка и аз съм в Морската утре.

# 453
Здравейте, момичета.  Grinning

Вие перете ли всички играчки - плюшени, текстилни /дрънкалки, гризалки и т.н./?  Rolling Eyes
Една приятелка със 7-мес. бебе пере всичко, а на повечето от тях /да не кажа на всичките/, пише да се почистват само с влажна кърпа, повърхностно почистване...

# 454
Здравейте, момичета.  Grinning

Вие перете ли всички играчки - плюшени, текстилни /дрънкалки, гризалки и т.н./?  Rolling Eyes
Една приятелка със 7-мес. бебе пере всичко, а на повечето от тях /да не кажа на всичките/, пише да се почистват само с влажна кърпа, повърхностно почистване...
Аз стелиризирам,което може, инъче плюшените нищо не ги правя, някой път ги потупвам  леко Grinning

# 455
Аз ги пера всичките. Тези, които са с музика след прането не свирят, но после се оправят.  Peace

# 456
  • Пловдив
Аз ги пера всичките. Тези, които са с музика след прането не свирят, но после се оправят.  Peace
И аз така!

# 457
И аз така!
и аз пера всичко

# 458
Привет,
ние се завърнахме отново, бяхме за 2 дни извън София.
По повод ранното захранване, писах, писах, но в крайна сметка кой каквото си реши. Аз съм от изпатилите си, при все че захраних не толкова рано - на 5 м. Така че млъквам на тази тема, но един единствен съвет - преди да решите да захранвате рано, поразровете се, почетете, пък тогава. Става дума за здравето на детето, все пак. Моят абсолютен минимум е 6 м., живот и здраве, като не съм сигурна, че тогава ще започна, ще следя за признаци на готовност, ако се наложи и след 7 м. ще започвам. Голямата им дъщеря след първия злополучен опит на 5 м. е захранена действително на 7 м. и половина. Като абсолютният ми минимум за заместване на млечно хранене е 1 г., освен ако дотогава детето недвумсилено не покаже друго.

# 459
Здравейте  мамчета.Най -накрая успях да ви изчета  Grinning.Последно успях да надникна към 5-6 страница и сега докато ви изчета....
Мартеа, куражлийка си ти, с бебе на палатка даже не смея да мечтая.
За храненето, ние ядем 6 пъти по около 140-150 мл., но това е относително, заради водата, в която го разреждам.Е, не мога да се прицеля точно на 135 мл. вода, за да сложа 4,5 лъжички мляко.И ние сме на Аптамил.Ама и той няма никакви претенции, даже не мога да го разбера точно кога е гладен.От по-малък е така, колкото му дам е доволен.Ако му дам 100 мл.изцоква ги и не плаче за още, ако му дам 140 или 150 пак ще ги изцока.Никога, ама никога не е избутвал биберона с език, за това понякога съм се чудела как другите бебета показват кога вече са наядени. newsm78
Някай по-напред беше писал, че не трябва да се надвишава 1 л. мляко на денонощие.И аз го четох в една стара книга от свеки, но там пък си е описано ранното захранване, т.е няма как да се надвиши това количество мляко, защото вече има заместени хранения през деня.
А, да, да си кажа и за палеца.На два месеца едва го научих на биба, пробвах различни марки и модели, най-накрая захапа една с формата на тези от едно време.. LaughingОт известно време обаче, си я хваща , вади я от устата и налучкваме палеца и цока ли, цока, така звучно, че се се чува надалеч, пак бутам бибата и я изстрелва с езика с такава сила, че едва я улавям.
За захранването,педиатърката ни  е млада, но е  по старата схема, и все пак, още не ми е споменала да захранвам.И аз мисля, да започна със зеленчукови пюрета, но такъв страх ме тресе, че няма да се се правя, че ще ви следя, особено Смилянова, като по-веща /Смилянова да пишеш подробно  Grinning/.Аз с този страх, детето да не остане гладно, още не мога да го прежаля, че му давах АМ, още от рано.Както и да е, минало-заминало.
И като споменах по-горе педиатърката, нормално ли е, поне за тези месеци да ни беше видяла, поне гънките на крачетата отзад.Тя все още не ги е погледнала до сега, само гледа дали стои стабилно подпрян на крачета.
Щях да пиша още, но поста ми прескача непрекъснато из текста, накъдето си иска, и не мога да видя какво  излиза.

# 460
  • Пловдив
Добро утро и от мен.
Моят мъник вече е по добре след настинката.Размина се само със сополи и две неспокойни нощи   Peace
В петък ходих на гинеколог.Всичко ми е наред.Взеха ми и цитонамазка.За спирала ми каза след първата менструация да отивам.
За захранването мисля най-рано на 4 навършени месеца и да започна със зеленчуково пюре.Все си мисля,че кърмата ми вечер започна да намалява.Храним се на 2,5-3 часа през деня.Вечер като го накърмя към 6 винаги е издържал до 8,30 когато го къпем.А от една седмица насам към 7,30-8 такъв рев наддава,че нищо не е в състояние да го осмири освен цица.В началото си мислих,че му се преспива и не може да се унесе,защото не използва биба,но в рева си така ожесточено си лапа юмруците,че чак цялата ръка ще си лапне.И като му дам да цока цокне 10 мин поспи около 5 и се ухилва до уши.И с кеф си изчаква банята. И взех да си мисля,че вечер кърмата ми намаля и затова иска през 1 час да яде. Иначе като заспи към 9,30-10 откарва до към 5 сутринта.Вместо до номалява броят на яденетата,моят лакомник си ги увеличава.От 7 на ден вече са 8

# 461
Добро утро и от нас!

Гледам и две не виждам - Крис реши да ни устрои интересна нощ - от 4ч. нататък цока и не заспа това дете. Добре, че беше с нас в леглото, та се унасях от време на време. Проблемът е там, че е преоткрил пръстчетата си тези дни и не спира да ги смуче звучно Crazy

Преди малко научих от една позната, че имало кофти партида Вигантол в аптечната мрежа в момента и ме предупреди да не купуваме, че на нас ни предстои скоро (ние не сме давали за сега, педката каза на есен). Не знам до колко е вярно, но се чувствах длъжна да ви кажа. Hug Имало изпратено писмо до аптеките и се изтегляли от продажба.

# 462
Добро утро момичета.
Колко е лошо времето тук при нас, май днес ще сме заклещени вкъщи

Да попитам майките на момченца успяхте ли да забелите вече пишлетата. Ние го забелихме до половината и повече не иска. На баткото пак така стана и накрая се наложи да ходим на хирург, което беше ужас и сега така ме е страх да не стане пак така Sad

# 463
  • Пловдив
Аз още не съм забелвала.Моята лекарка ми каза да не барам нищо.Като навършил една година тогава.Незнам дали е правилно това.Пробвала съм се,ама нищо не можах да направя

# 464
  • Пловдив
veronic аз забелвам по време на баня, но нещо май не се справям, напоследък все забелвам до едно ниво, не повече. Нямам си на идея дали е наред всичко, на другата консултация ще накарам доктора да го види.

Общи условия

Активация на акаунт