Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 192
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
аз не се чудя на момичетата които искат рано да захранват,чудя се на педиатрите които все още го предлагат,те не четат ли,не учат ли,не ходят ли на някакви лекции,все пак живеем в динамичен век,и всичко се развива много бързо и има всякаква информация и достъп до нея.Преди 5 години захраних на 4м и половина с плодово пюре,сок не съм давала до почти годинка,и тогава захраних само защото не можах  да устоя на всички критики около мен-било от роднини,майки и т.н.И съжалявам,детето ми не беше готово,не искаше да яде,и сега е злоядо.Отдавам го на това-кърмене на 3 часа,вода през нощта и захранване рано(все лекарски препоръки без оглед на това че детето ми не е за този режим,но Млада майка бях... Embarassed).Сега ще се замисля чак след 5-я месец,пък дори и да се налага с АМ да я храня ако нямам кърма.

newsm10 newsm10

# 436
Давам на малката Нан 1 понякога повръща все едно е яла кисело мляко.Да сменям ли Нана.

# 437
Добро утро

Да ви се похваля, вече трети ден Денис спи по цяла нощ. Като го изкъпя и нахраня към 8ч. се събужда чак в 8ч. сутринта. Току що се събуди, но не изглежда гладен, само се усмихва и си играе с играчките в шезлонга, към 9ч. сямтам да го нахраня, като преди това направим сутришна гимнастика.
 Също така минахме на 5хранения дневно /това от 2дни откакто не се буди вечер/. През деня изяжда по 120мл. АМ, само вечер преди лягане му приготвям 150мл. изяжда ги но може би в рамките на 1ч.
Всичко това се случи откато сменихме АМ и минахме на Аптамил, преди това ядеше по 7пъти по 150мл., след като минахме на Аптамил пак му правех по 150мл., но трудно ги изяваше или най-много ипиваше по 100мл. и постоянно хвърлях, а той после все повръщаше.
Така че явно открихме нашето АМ. Хубавото е че дори дане яде повече от 3ч. не реве от глад, докато с другите млека на 2-рия час ревваше и едвам успявах да го задържа до 3-тия час. Явно това мляко го засища повече.

За спането през деня - Денис си спи почти между всички хранения поне по 1ч. Ако случайно пропусне да заспи между някое хранене, на следващото си наваксва като спи поне 2ч. Случвало ми се е например да го нахраня в 12ч. след това да трябва да яде в 3ч., но той заспива към 2:30ч. и после се събужда към 5ч. умрял от глад  Grinning

# 438
  • Варна
Добро утро!
И Павел спа добре тази нощ. В 7 ч. се събудих от звучно цокане и познайте какво видях като надникнах в кошарката - лапнал нашия палеца и смуууче ли смуче... Crazy Озни ден го засмука на 2 пъти по 5 мин. и така се приспа, после го пусна. От тогава не го беше правил и ето че днес... Дадох му да яде, поиграхме си и го сложих в кошарката, доспа му се и започна пак да търси палчето. Предлагах всякакви възможни биберони  - всичко отхвърли и пъха ръцете в устата. Този път заспа преди да немери палеца.
Докато спи ще използвам да изгладя новата партида дрехи, която взехме от племенника - голяма помощ е това!  Heart Eyes
Нашия татко и батко заминаха на мач в Добрич. Ние за сега сме у дома. Дано времето да става за разходка днес.  Hug
Като казах разходка се сетих, че гумата на количката е спукана и опита да я залепим онзи ден се оказа неуспешен, защото някой майстор си е оставил ръцете преди това... Имам една резервна ще проверя с нея как е положението, дано да е добре, че не се продават и такива вътрешни гуми отделно...
Хубава и усмихната неделя на всички!  Hug

# 439
  • Варна
Добро утро!
И Павел спа добре тази нощ. В 7 ч. се събудих от звучно цокане и познайте какво видях като надникнах в кошарката - лапнал нашия палеца и смуууче ли смуче... Crazy
newsm62

Добро утрооооо!
Много ми е весело сега с този палец, но като дойде време за отучване ще има  newsm45.
Ние го цокаме мощно, чак се зачервява.

# 440
Марчела,оф ,че не приятно егати гумата...обадили се на въпросната?

# 441
  • Варна
Марчела,оф ,че не приятно егати гумата...обадили се на въпросната?
Не съм се обадила... Хич не обичам да се разправям, а и тя може да не е знаела... както и да е.
Вчера ходихме пак при чичката да ни я напомпи, че да можем да се разходим. Днес щях да ходя да проверявам резервната, но ми отмъкнаха рамата на количката в Добрич...  Joy (забравихме да я свалим от колата  Crazy) и сега с Паф сме заклещени у дома. Той още спи, а аз се рамотоавам тук. Качих снимки във фейса от разходките.  Hug

# 442
 Joy
горката, мятай го на кенгуруто Crazy

# 443
Joy
Ако е моя малчуган , няма проблем, ама Пафчо си обича количката  Grinning
Пу-пу , много хубаво си ви стоят и си спинкат в количките ..... благородно ви завиждам  Blush Моя клюкарчо нищо не иска да изпусне  Laughing

# 444
  • Варна
Joy
Ако е моя малчуган , няма проблем, ама Пафчо си обича количката  Grinning
Пу-пу , много хубаво си ви стоят и си спинкат в количките ..... благородно ви завиждам  Blush Моя клюкарчо нищо не иска да изпусне  Laughing
Хихихи, сладуркото Никола кара мама да го носи! Ами любознателно си е детето, аз му се радвам много!  Heart Eyes Ама ти си знаеш как се носи де:))). Пафчо си обича количката, ноооо като няма риба и рака е риба, нали така:))) Само дето няма 3 месеца и се притеснявам за кенгурото... Иначе не се бях сетила за него и като ме подсети Валя много се зарадвах Hug, после обаче ми огасна усмивката... Сега мисля да го сложа в коша за колата и да отидем на гости с такси. Явно няма да се разхождаме преди да се върнат останалите мъже.  Rolling Eyes

Охооо аз докато пиша той нашия заспа на активната гимнастика!  hahaha Joy голям образ е!  Heart Eyes Явно ще си стоим у дома... Crazy

Вижте гооо: прилича на майка си по любовта към спорта явно:))) Много бързо се умори:))) http://june2010.snimka.bg/baby/malkite-s-krovishta.502018.20659137

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 12:46 от mar4ela5

# 445
николови, супер за добрите резултати! И нашия беше толкова началото на август и дадоха зелана светлина за ваксинация  Wink
 Попаднах на една статия, където пише, че бибата е най-добре да се махне 7-8 месец, докато бебчо още не разбира много. Но това не е ли рано, т.е. скоро?  Laughing Ако може мамите с опит да споделят, кога са отказли децата. Вярно, че после вече растат зъбчетата, но не искам да рискувам да си засмуче пръста Sad Тя не че и сега не го търси и лапа, но овладявам положението като тикам бибата.

# 446
  • Пловдив
Мая, аз направих грешката (може би, не знам, така си мисля) да махна биберона на големия ми син на 9 месеца, мисля, че беше. Той го ползваше единствено за заспиване тогава. Е, детето си намери палеца. И после и от палец трябваше да го отучваме.  ooooh!

# 447
Попаднах на една статия, където пише, че бибата е най-добре да се махне 7-8 месец

Laughing Ивайла тогава започна да я смуче  Laughing Махнахме я на 1г.6мес. без никакви проблеми, дори без рев, само заспиваше по-бавно.  Peace

Не съм ви чела назад, че нямам никакво време. Местенето върви с пълна сила, но се оказах без помощници за децата, та навсякъде съм с двамата.  Crazy Малкият не е проблем, но каката ....  Twisted Evil Утре, живот и здраве, вече ще сме там, но още няма нет, не знам кога ще смогна да ви изчета. Дано всички сте добре!  Hug

# 448
  • София
Здравейте мацки Laughing !

# 449
Марчела, много неприятно това с рамата, а намерихте ли я или сте без количка?

Общи условия

Активация на акаунт