Болница Токуда - тема 6

• 42 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Някой знае ли с коя банка за стволови клетки има подписан договор Токуда?

Токуда болница има сключен договор с банка за стволови клетки "Булген". Не може да има договори със всички банки и не може да влиза всяка, на която пациента се е спрял.

# 691
А в обикновенните стаи , поне през деня бебетата са постоянно при майките нали?
При първото ми раждане политиката в болницата беше такава, две майки в стая-две бебета няма такива филми като бебето реве и т.н и аз не мога да си почивам.

И в Токуда през деня искаш - не искаш бебето е при теб. Вземат ги за преобуване на 3 часа и за някой изследвания, когато са по график. Може да го оставиш на неонатологичните сестри за малко, ако имаш посетители и излезеш в коридора. Иначе си е все при теб до вечерта. Не толерират особено оставянето при сестрите!!!!
При мен имаше записано в картона да ми носят бебето САМО за кърмене, защото бях на системи и беше наложително почти да не се изправям. Чувствах се много зле от упойката, а беба постоянно плачеше и трябваше да я гушкам. На 2-3 пъти повиках сестри да я вземат, защото ми се повръщаше от болка, но те ми се репчеха, че детето ТРЯБВА да е при майката... без значение какво пише в картона ми.
Това ти го казвам, за да не се настройваш на бойна вълна, че ще те отделят от малката. Няма да ти се наложи поне денем.

# 692
Съни, това означава , че само булген има достъп до болницата или , че само за нея не се заплаща таксата от 300лв?
Аз съм се насочила към друга.
Добра, мерси Hug Ако има и опция аз да си кърмя детето нощем след развижването в стаята за кърмене, както е написала Бояна , ще се възползвам Hug

# 693
Съни, това означава , че само булген има достъп до болницата или , че само за нея не се заплаща таксата от 300лв?
Аз съм се насочила към друга.

Таксата се заплаща само за банката, с която болницата има сключен договор. Булген изнасяха лекция относно това какво представлява процедурата, как се случват нещата точно и т.н. Това се случи в един от дните на отворените врати- последната сряда на Септември...може и друг път да са присъствали.

# 694
Много странно ми звучи, ако не избера Булген трябва да сменям болницата ли newsm78, един вид или тя или нямам право на избор? newsm78

# 695
Да не е приятно в този случай, когато си се спряла на друга. И аз се чудя доста по този въпрос и питах дали работят с друга банка, но момичето, което организира деня на отворените врати ми каза, че работят с Булген.

# 696
Цитат
Предполагам, че мога да заявя самостоятелната стая в родилното след самото раждане, защото един ден преди секциото не ме бърка в каква стая ще съм.

mari:) , по-добре си заяви самостоятелната стая още при приемането-аз като постъпвах се оказа, че изобщо няма места в родилен сектор и ме настаниха в Гинекологията-самостоятелна стая в родилното се освободи един ден преди да ме изпишат и аз си стоях в Гинекологията в Лукс стая.Иначе можеше да ме преместят веднага след секциото в родилното в нормална стая

mozzi поправи ме ако бъркам, но в гинекология е ВИП стаята нали!? newsm78 .... питането ми е като си била там бебето носиха ли ти го при теб или е както спомена Бoяна, че не се разнася из отделенията!?  newsm78 .... това означава ли, че ако съм във ВИП, а не в ЛУКС няма да си видя бебока  #Crazy ....

# 697
ДА си дам и аз мойто мнение за Токуда не съм ви чела,незнам за какво говорите,но мойто мнение  е отрицателно,като навсякъде има и + и - те
да хубаво е чисто е ,подвижни легла.но целия сбиротак от доктори е там

# 698
Съни, сега се разрових назад в темите, стволови клетки може да  се съхранят от всяка избрана от теб банка, просто се заплаща 300лв такса, явно с Булген имат договор и не изскват такава такса при вземането им.

# 699
  • в 1001-та нощ
Да попитам тези, които са лежали в гинекологията - какви са условията там? Брой легла, колко често правят изследвания, минават ли да мерят кръвно и т.н.? Май ще трябва да ме приемат за наблюдение и ми се иска да имам повече информация.

условията са идентични с тези в родилния сектор; персоналът е доста по-любезен и внимателен

4 легла в стая и всичко друго е същото

изследванията - колкото често са назначени, температира и кръвно 2 пъти на ден - сутрин и следобед

# 700
Благодаря a.l.e.n.a  Hug

# 701
  • в 1001-та нощ
да ти кажа ...доста повечко полежах в АГ-то и като детенце ме гледаха ..... просто наистина - все едно си имаш семейство ....

дано не е сериозно при теб, стискам палци Praynig при кой лекар си?
какво ще ти правят?

# 702
Момичета, аз се записах на ЖК в Токуда след 20 седмици лутане,първият лекар в Шейново ми каза, че бебето ми не се развива (вървим си с три седмици разлика) и трябва да го изхвърля до няколко дни, после бях в Плевен при една лекарка, но ми е много далеко, от Ловеч съм, но живея в София,затова се спрях на д-р Дуковски от Майчин дом.Той ми помогна да задържа бебчо след кървене, но след като няколко пъти му повторих, че само той ме увери, че няма нужда да се записвам на ЖК, то до 20г.с. не ми беше пускал урина, кръв само веднъж и то не на гладно (въпреки че аз попитах няколко пъти дали трябва, той казваше,че няма нужда).Не ми беше мерил кръвното, което се оказа 140-100. Та след всичкото лутане по доктори реших да отида в Токуда на ЖК и да раждам при д-р Лазарова там, но съм адски наплашена. Избрах Лазарова, четейки вашите мнения, но не сме се срештали оште (пиша така, тъй като ми няма едното копче от клавиатурата, Blush) Надявам се да не се разочаровам и този път.Все пак ште ми е първо раждане,а вече минахме през Ада   Cry (това включва и несъвместимост на кръвните групи) Та, моля ви, успокойте ме, че избора ми е правилен, знам че сигурно ште ви се стори глупаво, но ...  Sad все пак съм на 21години.

# 703
  • Дъблин
Съни, сега се разрових назад в темите, стволови клетки може да  се съхранят от всяка избрана от теб банка, просто се заплаща 300лв такса, явно с Булген имат договор и не изскват такава такса при вземането им.

Потвърждавам, ние избрахме Криосейв за сърханение на стволовите клетки. В деня на операцията дойде тяхна представителка и взе кръв от пъпната връв.

А за условията в гинекологията, понеже първата нощ ме настаниха там, сега се сещам, че наистина бяха много любезни. Дори за най-елементарни неща - когато носеха термометрите сутринта бодро-бодро ни поздравяваха, докато в родилното се събуждах от това, че някой ме дърпа за рамото и ми тика термометър в ръката  Rolling Eyes

# 704
Та след всичкото лутане по доктори реших да отида в Токуда на ЖК и да раждам при д-р Лазарова там, но съм адски наплашена. Избрах Лазарова, четейки вашите мнения, но не сме се срештали оште (пиша така, тъй като ми няма едното копче от клавиатурата, Blush) Надявам се да не се разочаровам и този път.Все пак ште ми е първо раждане,а вече минахме през Ада   Cry (това включва и несъвместимост на кръвните групи) Та, моля ви, успокойте ме, че избора ми е правилен, знам че сигурно ште ви се стори глупаво, но ...  Sad все пак съм на 21години.
Първо да те питам имаш ли някаква терапия с инжекции - фраксипирин или клексан??? Това е важно и спешно, но само лекар може да го назначи, не така по форум.
Горката Лазарова, само такива и се събрахме  Wink И аз съм в твоето положение. Бебето изостава с 3 седмици и сме доста рискова група. След като обиколих какви ли не лекари из София се спрях отново на нея. Вдъхва ми доверие, не плаши излишно, но и не претупва нещата.   Мери ми тонове 2 пъти/ седмица, пуска ми често кръвни и урина, иска от акушерките да ми мерят кръвно на всяко ходене, отделно и аз меря в къщи и показвам записките. Само доплер не може да ми прави и ме праща във Фемина, каза че на техните измервания вярва.
Първото ми бебче пак тя го извади -  секцио. Много съм доволна и от качествата и на лекар и като човек  Peace Е, тогава бебето си беше наред - 3200гр 51 см.
Днес на доплера пак ме убеждаваха, че единственото място за мен е Майчин Дом, но аз държа на Лазарова и неонатологията на Токуда.
И да попитам тук - има ли майче с недоносено бебче родено в Токуда да каже какви са условията за престой в кувьоз след 1я месец???

Общи условия

Активация на акаунт