Болница Токуда - тема 6

• 42 317
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Бояна, значи почти нямам шанс бебето да е постоянно при мен ако съм в обща стая.Ти в каква беше Лукс или Вип, едната е в родилно, другата в гинекология?Обяснете ми моля за недостатъците на втория тип?Тя е по-ефтина , но защо не се предпочита?В нея може ли отново таткото да остане?
Ами то май е хубаво да се подадат няколко оплаквания на тази тема.Може пък г-н Токуда да промени правилата в тази насока Simple Smile

# 676
  • София
Бояна, значи почти нямам шанс бебето да е постоянно при мен ако съм в обща стая.Ти в каква беше Лукс или Вип, едната е в родилно, другата в гинекология?Обяснете ми моля за недостатъците на втория тип?Тя е по-ефтина , но защо не се предпочита?В нея може ли отново таткото да остане?
Ами то май е хубаво да се подадат няколко оплаквания на тази тема.Може пък г-н Токуда да промени правилата в тази насока Simple Smile
В обща стая няма шанс бебето да е при теб цяла нощ с аргумента, че другите майки ще си почиват- това правило е ясно по начало. Аз бях в лукс стая, която е в родилното отделение. Ако си във Вип стая в гинекологията бебето няма да стъпи в нея, защото то не следва да се разнася по отделенията /поправете ме ако греша/. Мисля, че и там таткото може да остава.

За оплаквания не виждам място. Стандартите и у нас, както в останалите страни ги налага мнозинството, а то има различни от моите и твоите предпочитания и претенции. Затова и се налага ние с теб да спорим за някои неща, защото не са така често срещани като претенции. И с раждането всичко тепърва предстои в тази насока.

# 677
  • София
Стандартите и у нас, както в останалите страни ги налага мнозинството, а то има различни от моите и твоите предпочитания и претенции. Затова и се налага ние с теб да спорим за някои неща, защото не са така често срещани като претенции.

Да, за съжаление има много майки които смятат, че трябва да си починат още няколко вечери преди да се приберат у дома с бебето и спокойно си го оставят вечер на акушерките. То затова все още има практика в болници като Шейново бебетата да се водят само за кърмене и на всеки 3 часа, което си е доста абсурдно, но има жени които точно това пък търсят.

И аз много исках да съм с бебето непрекъснато, но нямаше как. Някак си се примирих с това още докато си избирах болницата.

Можете да помолите да ги водите чак в 1 часа, след като ги нахараните, за да избегнете нощния АМ. На мен поне ми разрешиха това да направя. 

# 678
Мерси, много, значи или самостоятелна стая в родилното или обща стая, другата изобщо не ме топли май Simple Smile Предполагам, че мога да заявя самостоятелната стая в родилното след самото раждане, защото един ден преди секциото не ме бърка в каква стая ще съм.
А всъщност колко часа държат в реанимация след опрерацията?Аз много се надявам бебето ми да се обърне и да родя нормално след вече едно секцио, но не ми дават голяма надежда.
Някой знае ли с коя банка за стволови клетки има подписан договор Токуда?

# 679
Момичета, ще ме извините за невежеството, но ще ми е първо бебе и не съм много наясно...та да си питам - защо държите толкова много бебо да е при вас нощно време и да не му дават АМ... newsm78 За да не се отбие ли евентуално, като му дават отначало с биба...? newsm78 Плс, не се смейте, наистина не ми е ясно... Hug И още нещо - аз ще съм живи здрави секцио - персонала ще ми помага ли с изцеждането отначало, защото и това ми е болен проблем - незнам как става... Confused

# 680
  • София
Някой знае ли с коя банка за стволови клетки има подписан договор Токуда?

Като питах на регистратурата ми казаха, че нямат договор с определена банка. Може обаче нещо да се е променило. Всяка банка има право да влиза да взима материал до колкото разбрах.

# 681

[/quote]
Предварителната уговорка не значи нищо щом се появи на смяна някой, който е решил нещо друго. Лично аз реших проблема като се опънах много лошо и заявих, че съм избрала болницата по тези причини, че съм в самостоятелна стая по същите причини и не приемам Не за отговор. последен стадий, ако останалите средства са изчерпани е да се заплашат, че ще бъде подадено оплакване и нещата се оправят. При всички положения е добре да се опита с добро, със спокойствие, но настоятелност. А ако бебето си е при теб няма как да му дават АМ и всичко останало. И е важно нещата да се заявяват при всяка следваща смяна. След първите 36 часа вече всички ще знаят и вероятно ще се съобразяват. звучи неприятно, но пълно щастие няма. В повечето български болници подобни диалози изобщо са невъзможни, та и възможността да се спори е нещо. Confused
[/quote]
Благодаря ти за отговора, това звучи разумно. То ясно, че ще е с добро отначало, иначе няма как, хич не ми се ще да се изпокарам със сестрите и да ме гледат накриво после....  Whistling дано не се налага нещо подобно.

Но да попитам още нещо. Аз си представям нещата долу-горе така: Дай боже ражда се детенце живо и здраво, носят го сестрите за първи път след раждането, аз ги моля да ми го оставят за през цялото време - те казват "не може" или "за през нощта не може". Към кого трябва да се обърна - към лекаря от неонатологията, който е на смяна? Или ако и той откаже, на кого мога да се оплача? На шефа на АГто, на административния директор на болницата? Има ли някаква процедура? Дано не ви се стори странно че съм толкова настоятелна, но аз видях какво се случи с моята приятелка и нейното бебе и никак не ми се ще да се стига до там. Жената си се цедеше, хвърляше кърма, на детето му даваха нощем АМ, тя реве, то реве и т.н.

Относно банката за стволови клетки - доколкото ми е известно Токуда работят с всички банки, достатъчно е да си платиш таксата от 300 лв за да допуснат екипа.

# 682
  • София
А всъщност колко часа държат в реанимация след опрерацията?Аз много се надявам бебето ми да се обърне и да родя нормално след вече едно секцио, но не ми дават голяма надежда.
Няма реанимация след секциото- превеждат те в стаята ти и там те наблюдават на монитор. За стаята в нощта преди секциото- преди поне не държаха на всяка цена да спиш там и много хора отиваха рано сутринта в деня на операцията.
Аз си представям нещата долу-горе така: Дай боже ражда се детенце живо и здраво, носят го сестрите за първи път след раждането, аз ги моля да ми го оставят за през цялото време - те казват "не може" или "за през нощта не може". Към кого трябва да се обърна - към лекаря от неонатологията, който е на смяна? Или ако и той откаже, на кого мога да се оплача? На шефа на АГто, на административния директор на болницата? Има ли някаква процедура?
Ако си настоятелна и спокойна не вярвам да имаш проблем. дори и да решиш да се оплачеш и им го кажи като въпрос- налага ли се, нужно ли е, защото вярваш, че ще се разберете. И аз също вярвам, че ще се разберете- вече доста години минаха и такива случаи като нашите вече е имало доста и нощуването на бебетата при майките се е случвало повече от веднъж.
А иначе оплакване можеш да подадеш и през формата за оплакване в сайта им.

Не ги мислете толкова тези работи. Разберете се с водещият лекар всичко, а после ще импровизирате на място. Мислете, че всичко ще се случи по най- добрия начин и така и ще бъде. Hug

# 683
Благодаря Бояна, Grinning
Определено смятам да се фокусирам върху последния ти съвет и живот, и здраве всичко де е наред!

# 684
Бояна, и аз така искам ако може , да отида рано сутринта в деня , но пък докторката ми каза, че трябва да отида на предния ден, пак ще я попитам, ако може първата опция ще ми е в пъти по-добре.
amidala13 , точно поради тази причина.Не искам бебето ми да опитва изкуственно мляко, при условие , че съм решила да кърмя, аз затова главно ще се боря да е при мен денонощно.За залъгалката, не виждам смисъл от нея, не е желателно да се дава поне през първите седмици от раждането , точно поради тази причина, обърква сукателния рефлекс на бебето.

# 685
  • софия
Цитат
Предполагам, че мога да заявя самостоятелната стая в родилното след самото раждане, защото един ден преди секциото не ме бърка в каква стая ще съм.

mari:) , по-добре си заяви самостоятелната стая още при приемането-аз като постъпвах се оказа, че изобщо няма места в родилен сектор и ме настаниха в Гинекологията-самостоятелна стая в родилното се освободи един ден преди да ме изпишат и аз си стоях в Гинекологията в Лукс стая.Иначе можеше да ме преместят веднага след секциото в родилното в нормална стая

# 686
Момичета, ако сте в обща стая с още 3 майки и 3 бебета, не  е редно да искате индивидуална смяна на правилата само за вас. Не всички родилки са в добро състояние да будуват цяла нощ и то от чуждо ревящо бебе. Но в самостоятелна стая няма грам логична причина да отказват да ви оставят бебето.
Да попитам тези, които са лежали в гинекологията - какви са условията там? Брой легла, колко често правят изследвания, минават ли да мерят кръвно и т.н.? Май ще трябва да ме приемат за наблюдение и ми се иска да имам повече информация.

# 687
А в обикновенните стаи , поне през деня бебетата са постоянно при майките нали?
При първото ми раждане политиката в болницата беше такава, две майки в стая-две бебета няма такива филми като бебето реве и т.н и аз не мога да си почивам.Така или иначе кърмех бебето на 3часа и през ноща.Но просто така процедират навсякъде, тук нещата са различни и трябва да се съобразявам с искащите почивка майки.Лично аз поставям детето над моето спокойствие, но не всички са на това мнение, вярно , че след моето секцио и аз се чувствах доста изморена, с кърмене на 2-3часа , денонощно но просто няма как, това беше моя избор!

# 688
  • София
А в обикновенните стаи , поне през деня бебетата са постоянно при майките нали?
При първото ми раждане политиката в болницата беше такава, две майки в стая-две бебета няма такива филми като бебето реве и т.н и аз не мога да си почивам.Така или иначе кърмех бебето на 3часа и през ноща.Но просто така процедират навсякъде, тук нещата са различни и трябва да се съобразявам с искащите почивка майки.
В общите стаи стоят по цял ден, но ще те излъжа от колко сутринта /6 часа, например/ до 22 часа или до 1 през нощта. Разбира се, само ако майката иска. Има бебета, които се носят само за храненето. Виж за храненето през нощта при тези случаи, предполагам, че няма да има проблем да настояваш да го кърмиш през нощта в стаята за кърмене, а не в общата. Моето бебе беше в интензивното отделение няколко дни, но само аз го хранех и през деня, и през нощта. Не са ме препятствали по никакъв начин, някои бяха само леко учудени, но в позитивен план.

# 689
Бояна,  Hug Не знаех , че има и стая за кърмене в , която мога да храня бебето си нощем Hug Много ти благодаря за инфото, ще ми бъде от полза Hug

Общи условия

Активация на акаунт