Болница Токуда - тема 6

• 42 314
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
на мен за първи преглед ми взеха 40 лева. другата седмица ще кажа за втори колко ще е. прегледа е обстоен - първо те записват в системата, т.е. разпитват те някакви работи, а после те гледат и на ехограф. питаш си каквото те интересува и така.

# 661
И аз днес си записах час за първи преглед и ми казаха по телефона 40 лева Naughty

# 662
Здравейте момичета,

Запис и от мен. Аз също съм се насочила към Токуда и си бях избрала доктор Илиев, но се оказа, че на 15 януари излизал в отпуск за 45 дни. Моят термин е на 29.01 и ще трябва да ме "прехвърли" на някой от колегите си, ако не родя дотогава. Казвам това за момичетата, които са с термин след 15.01 като мен и искат да раждат при Илиев.

Сега май ще се наложи да раждам при Колева. Моля, ако има момичета, които са имали физиологично раждане при нея да споделят впечатления. За секциото разбрах че е добър хирург и прочетох добри отзиви в темите по-назад, но не можах да попадна на информация как се държи при "нормално" раждане.

# 663
  • Дъблин
Здравейте и от мен!
Моето секцио мина на 2.11 и вече сме си вкъщи. Приеха ме на 1.11, планираната дата беше 3.11 (термин 16.11), но на прегледа на 1.11 Димитров установи 2,5 см разкритие и скъсена на 80% шийка. Даже спомена нещо, че мога да родя и същата нощ ако се наложи. Та така ме хоспитализираха набързо, нито багаж носех, нито се бях подготвила, направлението не си носех, но всичко ми направиха там, а мъжът ми ми донесе багажа.

Много съм доволна от Димитров, навестяваше ни в стаята преди и след операцията (ние бяхме 4 мами, всичките секцио при него в един ден, като на поточна линия  hahaha ). Говореше ни колко е важно да се раздвижим максимално бързо, за да се възстановим по-лесно.

Аз бях 3-тата оперирана за деня, поръчах си и епидурална упойка и не съжалявам. Нощта преди операцията ни настаниха в АГ-то, май нямало места в родилното, след операцията пак ни събраха 4те в една стая. От деня на операцията и аз имам много бели петна. Не ме боля слагането на упойките, а катетъра за урина го слагат след като упойките се задействат Wink По време на операцията анестезиологът постоянно ме питаше как съм и ми казваше какво се случва в момента. Като извадиха Ива пуснаха Happy birthday  newsm59

Остатъка от деня ми е много хаотичен, дълго време бях закачена на някакъв монитор, защото изведнъж вдигнах кръвно, което никога не ми се е случвало, болеше ме и главата, та ми слагаха някакви лекарства в системата. Раздвижването обаче си го спомням добре, беше същата вечер. Димитров каза, че той е от "лошите" Simple Smile и иска бързо да се раздвижим. Направих няколко стъпки около леглото и след това ни докараха бебоците да ги видим. Окончателното раздвижване и сваляне на катетрите беше на 2-рия ден към обяд.

Чета колко много искате бебетата веднага да са с вас след секцио, но поне аз нямаше да се справя с малката през първия ден. Взимането и слагането в креватчето ми бяха доста трудни и на следващия ден, но толкова исках да я гушна и да я сложа на гърда, че отказвах да ми вливат повече обезболяващо през епидуралния катетър, защото от него ми изтръпваше единия крак и не можех да стана. Успях да сложа Ива на гърда чак на втория ден следобяд, но тя веднага си засука, не че имаше много какво де Simple Smile
Иначе акушерките помагаха за кърменето, една даже цеди на ръка мама от нашата стая. която се беше препълнила. За стерилизация на помпите - на нас ни казаха, че не стерилизрат, та хвърляхме изцеденото. Не съм имала проблеми с кърменето, въпреки, че даваха АМ. В нашия случай беше добре, че даваха, защото бебка се роди само 2490 гр. но за целия престой в Токуда свали само 60 гр. Направихме няколко измервания преди и след кърмене, когато ми тръгна кърмата и щом видяха, че си хапва добре, вече не ми носеха АМ.

Сега минусите - както сте споменавали, много са дръпнати неонатологичните сестри. А ние каквито сме лабилни в тези моменти, голям рев му удрях аз покрай тях  Cry Случи се 2 пъти да дам на беба АМ след кърмене и като я вдигна да се уригне и тя веднага повръщаше АМ. Казах им и техния коментар беше "Ами и на вас не винаги ви се яде много". Чак като казах на самата неонатоложка на визитацията, тя каза, че трябва да се смени вида АМ. Така и не се наложи де, бързо минахме само на кърма. Една от мамите искаше да кърми бебето си и през нощта, но сестрите не й позволиха, бебетата почивали тогава  #Cussing out #2gunfire А те милите реват в аквариума, та се късат  Cry Веднъж й отказаха и да го преобуят, щото не се преобувало спящо бебе, а той секунди преди това се скъса от рев заради пълния памперс.
Неприятно впечатление ми направи и това, че имаше един период около 19ч, в който не можеше да се намери жив човек в родилното, нито сестри, нито акушерки, никой, изпоркиваха се някъде. Също така имаше много разминавания в мненията на АГ-тата и неонатолозите, все едно не работят в една болница. АГ-тата се чудеха как така не се разрешава кърмене през нощта например.

Иначе нас ни задържаха ден повече заради теглото на беба, но като видяха, че не сваля, а задържа ни изписаха по живо по здраво. Изписването пак е малък хаос, уж има някакви часове, ама процедурата е толкова тромава, че се застъпихме 4 изписвания в миниатюрното помещение със слънчогледите. От регистратурата много бавно обработват плащанията, а аз докато чаках таткото да плати, в родилното 100 пъти ми напомниха да им оставя фактурата, като че ли ще си тръгна без да си платя  Rolling Eyes

Предполагам, че и за следващо раждане пак ще избера Токуда, но вече с доста резерви. Много се разписах, ако някоя от вас се интересува от нещо конкретно, ще се радвам да отговоря  Hug

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 00:41 от Smurfieta

# 664
Smurfieta, благодаря , че сподели разказа си!Но края на разказа ти не ми хареса!Започнаха да ми минават мисли през главата за Вита , Щерев, там където бебетата са постоянно при майките!Ами след моето секцио процедираха така, въпреки епидуралния катетър в гърба ми акушерките ми подаваха бебето на всеки два часа за да я закърмя, това два часа след като се роди!Постоянно ми казваха, когато имаш нужда да ти подаваме бебето или нещо друго натискай звънеца и веднага идваха, жалко, че в Токуда не процедират така!
Във вип или лукс стая бебето може постоянно да е при мен нали?Има ли опция таткото например да остава при мен първите нощи ако си взема такава, за да може да ми помага , поне с подаването на бебето през ноща?
Вчера бях при Лазарова, имаме още 2-3срещи до появтата на бебата, живот и здраве.

# 665
  • в 1001-та нощ
да, може да остава

# 666
  • София
Smurfieta честито!
mari, аз бях в лукс стая и бебето можеше да е постояно при мен и таткото може да остава като придружител Нали за това се плащат 125лв. на ден. Все пак питай дали няма някаква промяна, защото моето инфо е от 2008г.

# 667
  • София
Във вип или лукс стая бебето може постоянно да е при мен нали?Има ли опция таткото например да остава при мен първите нощи ако си взема такава, за да може да ми помага , поне с подаването на бебето през ноща?
Таткото може да стои денонощно, но за стоенето и на бебето през цялата нощ ще падне борба. Не е ясно с какви мотиви, но имат огромно желание да си ги прибират в аквариума и да ги наблюдават. Ако си решила твърдо бебето да спи при вас не им се давай.

# 668
Боянче, много ти благодаря за съвета Hug Мисля да следващия път да се срещна и с Масларска, предполагам, че на нея трябва да кажа тези неща newsm78, а и за ваксините искам да поговорим.

# 669
  • София
Ти на Масларска и да и ги кажеш, когато на смяна дойде някоя нервна кака и ти каже, че не може ще се наложи да се разправяш. Споделям наблюденията на Смърфиета, че АГ и неонатология, че и отделните специалисти в едно и също звено демонстрират коренно различни позиции по един и също въпрос. Не е фатално, но е добре човек да е подготвен за неочаквани обрати при всяка следваща смяна. Grinning

# 670
Една от мамите искаше да кърми бебето си и през нощта, но сестрите не й позволиха, бебетата почивали тогава  #Cussing out #2gunfire А те милите реват в аквариума, та се късат  Cry Веднъж й отказаха и да го преобуят, щото не се преобувало спящо бебе, а той секунди преди това се скъса от рев заради пълния памперс.
Smurfieta, честито!
това все едно аз сьм го писала. само дето обяснението беше, че майката трябва да си почине... а аз не спях по цяла нощ и висях пред аквариума и си гледах ревящото бебе Confused та за това казах да му дават биберон, ама той не го искаше.
Niandre, и аз бях в стая лукс, но не ми оставяха бебето през нощта.

# 671
Нямам друг избор, ще се разправям ако се наложи!Жалко, че трябва да се бориш със зъби и нокти за толкова нормални и естественни неща.

# 672
Здравейте момичета,

Запис и от мен. Аз също съм се насочила към Токуда и си бях избрала доктор Илиев, но се оказа, че на 15 януари излизал в отпуск за 45 дни. Моят термин е на 29.01 и ще трябва да ме "прехвърли" на някой от колегите си, ако не родя дотогава. Казвам това за момичетата, които са с термин след 15.01 като мен и искат да раждат при Илиев.

Сега май ще се наложи да раждам при Колева. Моля, ако има момичета, които са имали физиологично раждане при нея да споделят впечатления. За секциото разбрах че е добър хирург и прочетох добри отзиви в темите по-назад, но не можах да попадна на информация как се държи при "нормално" раждане.

Аз си следя бременността при Колева от самото начало. Смятам и да раждам при нея, най-малкото защото от другите лекари нямам никакви впечатления, а искам да родя в Токуда. Моят термин също е през втората половина на Януари и бих искала да родя физиологично (разбира се ако не се появи сериозна предпоставка за секцио). Та и мен ме интересува общо взето същото - как е Колева с нормалното раждане. По-склонна съм да мисля, че е добра. Тревожи ме само това, че е малко на настроения. Случвало ми се е да е много любезна и обратното, а в такъв момент все пак е важно и отношението на лекаря. Ако някой има впечатления по въпроса, моля да сподели.

# 673
Smurfieta честито!
Да ти е живо и здраво детенцето!

Бояна,
какво според теб може да се направи, когато не искат да оставят бебетата? Как може точно човек да се пребори за такова нещо? Знам, че не зависи от лекаря при когото раждаш, защото той не отговаря за бебетата. С кого може да се направи предварителна уговорка и изобщо дали в Токуда е възможно.

Това,което ме притеснява е, че моя много близка приятелка роди в Токуда преди 3 месеца и още от самото начало захраниха бебето с АМ въпреки изричните и молби и уговорки. Тя роди секцио, но кърмата слезе веднага и нямаше нужда от АМ. За кърмене през нощта и дума не можело да става. Та, въпросът ми е към всички момичета, които имат някакъв опит - с кого трябва да се уточнят тези нещо - за кърменето, за АМ и за оставането на бебето при майката. Наясно съм, че това последното е възможно само ако си в лукс стая, но явно и тогава не ги оставят.

# 674
  • София
Бояна,
какво според теб може да се направи, когато не искат да оставят бебетата? Как може точно човек да се пребори за такова нещо? Знам, че не зависи от лекаря при когото раждаш, защото той не отговаря за бебетата. С кого може да се направи предварителна уговорка и изобщо дали в Токуда е възможно.

Предварителната уговорка не значи нищо щом се появи на смяна някой, който е решил нещо друго. Лично аз реших проблема като се опънах много лошо и заявих, че съм избрала болницата по тези причини, че съм в самостоятелна стая по същите причини и не приемам Не за отговор. последен стадий, ако останалите средства са изчерпани е да се заплашат, че ще бъде подадено оплакване и нещата се оправят. При всички положения е добре да се опита с добро, със спокойствие, но настоятелност. А ако бебето си е при теб няма как да му дават АМ и всичко останало. И е важно нещата да се заявяват при всяка следваща смяна. След първите 36 часа вече всички ще знаят и вероятно ще се съобразяват. звучи неприятно, но пълно щастие няма. В повечето български болници подобни диалози изобщо са невъзможни, та и възможността да се спори е нещо. Confused

Общи условия

Активация на акаунт