Плетка с песен в златна есен!

• 118 573
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
mamo4ka виж каква плетка има от прежда лента

ти ще си го преведеш от руски

Внимание: набираем на спицы чётное кол-во петель.
1 ряд (лицевой) - 1 кром.. *провязываем сначала вторую лицевой , затем первую лицевой, снимаем со спицы и так до самого конца ряда*, кромочная.
2 ряд (изнаночный) - 1 изн., * провязываем сначала вторую петлю изнаночной, затем первую и снимаем со спицы*, 1 изн., кром.
Получается как плетёная корзинка. Мне сегодня показали этот узор и я просто обалдела: так легко и так эффектно."
Сейчас применять не буду, узор очень плотный, почти не тянется. Классическими петлями - получился в одну сторону, бабушкиными - действительно, плетёная корзина.
Фото- из ленточной пряжи, для летней сумки или пледика-коврика такая плотная вязка была бы хорошо.

А може и с нас да споделиш дали се получава.

# 466
# 467
valary намерих точно онова,за което ти говорех...
http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/1//58/900/58900636_89e226180.jpg
http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/1//58/900/58900649_423786111fab.jpg

Snejana_G Благодаря ти!  Hug ще я пробвам...както малко съм саката в ръцете...с 2 куки...надали ще се получи ама..аз като пробвах..да я плета преждата,доколкото мога стегнато да плета, много хлабаво се получава.. а с такава плетка сигурно ще се получи перфектно...

kalinka-malinka_83 Олеееее...пончото е красота!!!! Такова готино досега не бях виждала..

# 468
  • там където има винаги вятър

След като разплетох "къдравото",  за една седмица/вечери/ съм стигнала едва до тук. Май снега ще падне докато я завърша  Embarassed
  newsm78 Дали да не почакам за темата през пролетта - тогава ще съм първа  Joy

# 469
mama iasi ,браво,ти си много напред! Майка ми понеже много я мързи, беше стигнала до под бюста и аз си взех жилетката да я довършвам. Добре, ама направих първия ред кутийки и втория ми стана много кьопав, все ми дърпа изтегления конец,който ползвам,за да плета без прекъсване. Развалях го 10 пъти тоя втори ред и накрая го зарязах с яд и злоба.
ще взема да звънна на Сиси_вас да я питам тя как е правила нейната.

# 470
# 471
Ами давай я!!!!!!!!!!

# 472
http://zhenzhurnaly.com/page/slella-tutto-maglia-13-2010

Новото италиано веро.

Беборански, намери си схема на дълга жилетка. Нищо повече. Украсите са ефектни.

Мама Яси, браво за търпението!

Намерих една леснотия, пак ефектна:

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 15:34 от big pufana

# 473
  • Варна

kalinka-malinka_83 Олеееее...пончото е красота!!!! Такова готино досега не бях виждала..

И мен ме кефи как й седи на жената,ама нещо се съмнявам,че ще изляза с него по улицата,ако си оплета......

# 474
Здравейте, момичета!!!  bouquet
Ще се повторя, но сте показали прекрасни неща Hug

Искам да помоля за схема на плетена в кръг жилетка, в смисъл да се започва от гърба... newsm78 егати обяснението дадох, дано някой ме разбере Преди време се плетеше много едно "снежно поло" newsm78 нещо такова ми трябва, но за жилетка, много ще съм благодарна!!! Hug

# 475

Ама много съм зле! ooooh! Прочела съм грешно първата думичка "искам" - иМам. Днес цял ден съм така, как ме трае шефката още....

# 476
mama iasi ,браво,ти си много напред! Майка ми понеже много я мързи, беше стигнала до под бюста и аз си взех жилетката да я довършвам. Добре, ама направих първия ред кутийки и втория ми стана много кьопав, все ми дърпа изтегления конец,който ползвам,за да плета без прекъсване. Развалях го 10 пъти тоя втори ред и накрая го зарязах с яд и злоба.
ще взема да звънна на Сиси_вас да я питам тя как е правила нейната.

Започнах от елементите в горната част един по един, всеки се плете и се прикачва към останалите. След като се направят всички се захваша долната половина. Плете се отгоре надолу.Ръкава също се плете отгоре надолу! Ако има нещо неясно пак питай Simple Smile

# 477
Мерси,Сиси! Аз ти писах и във ФБ,че тук ти е пълна пощата.
Значи няма измъкване, едно по едно ще е....Искаше ми се без късане на конеца да ги правя. Твоята от каква прежда е ? Аз плета от бяло Фроте,но твоята явно е доста по-дебела като гледам колко броя квадратчета ти се хващат на предницата - при мен са двойно повече.

# 478
Булечка, бях пускала наскоро тази - 4тият пост от страницата, една синя: http://club.osinka.ru/topic-60460?p=3692047&highlight=#3692047  аз сега съм на първия ръкав, ама вече много ми писна - иначе самият кръг се плете леко и приятно.

Снежи, ще запомня тази плетка - много харесвам подобни.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 16:58 от тити

# 479
Мерси,Сиси! Аз ти писах и във ФБ,че тук ти е пълна пощата.
Значи няма измъкване, едно по едно ще е....Искаше ми се без късане на конеца да ги правя. Твоята от каква прежда е ? Аз плета от бяло Фроте,но твоята явно е доста по-дебела като гледам колко броя квадратчета ти се хващат на предницата - при мен са двойно повече.
Грешиш, много по-тънка е! Роза на кука 0,9 съм плела, но съм S-XS размер Joy

Общи условия

Активация на акаунт