Плетка с песен в златна есен!

• 118 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • там където има винаги вятър
mama iasi ,браво,ти си много напред! Майка ми понеже много я мързи, беше стигнала до под бюста и аз си взех жилетката да я довършвам. Добре, ама направих първия ред кутийки и втория ми стана много кьопав, все ми дърпа изтегления конец,който ползвам,за да плета без прекъсване. Развалях го 10 пъти тоя втори ред и накрая го зарязах с яд и злоба.
ще взема да звънна на Сиси_вас да я питам тя как е правила нейната.

Започнах от елементите в горната част един по един, всеки се плете и се прикачва към останалите. След като се направят всички се захваша долната половина. Плете се отгоре надолу.Ръкава също се плете отгоре надолу! Ако има нещо неясно пак питай Simple Smile
Не знам за  Amelly, но аз май ще питам за ръкава по нататък, защото си мислех да го започна отдолу нагоре  newsm78

# 481
Mama iasi, ти плетеш по съвсем различна схема долната част, от моята. Аз съм правила всичко точно по оригинала. Ръкава трябва да бъде с ръкавна извивка за втален ръкав и съм го нагласяла според мотива! Не съм го снимала в процес на плетене! Simple Smile

# 482

Грешиш, много по-тънка е! Роза на кука 0,9 съм плела, но съм S-XS размер Joy

Значи за мен двойно! Crazy

Бъдете снизходителни към размера на моите плетки, плз Wink  hahaha

еat. sleep. knit...

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 20:56 от dodofit

# 483
едно покривалце,снимката не се получи много добре, но се вижда хихи Simple Smile
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs642.snc4/60250_153 … 952_4111560_n.jpg

# 484
  • Варна
Много странички трябваше да изчета и сега в главата ми е пълна каша,но всичко което видях е прекрасно,поздравления за всички сръчни майсторици   bouquet
За Пуфи и аз нямам думи,как бързо плете, че и щерката учи,браво!

Имам въпрос към Manzhelka,кое ти е кварталното магазинче,хареса ми тази прежда,търся нещо подобно.Аз ходя в един магазин на пазар Роза и един склад в кв. Победа,но такава да се прелива плавно май не съм виждала.

Додо,ти ще бъдеш ли там всеки ден?Ако да, може да се опитам да те открия на 30.09.,ще те позная от снимките на вашите срещи  Joy

Mamo4ka, много хубаво е станало.

# 485
  • Пазарджик-Панагюрище
Мамочка първото е разкошотия направо. Ще запазя схемата и по-нататък ще го започна. От вчера започнах шапчица, е почти е завършена. Като съм готова ще снимам.

# 486
да видим дали до ден два теменужките ще са все още живи, тогава ще ги направя повече...Simple Smile

# 487
Ехооо, добро утро!!! Ето го и моето "рогато" шалче Simple Smile

Преждата -

# 488
  • най-шареното място
Фиксирано на карфички  или на ръка подръпваш Embarassed Мокро, влажно. Ей заради това не обичам двете игли. Но имам много прежди, страхотни модели и се подлъгах да започна.  Благодаря, Арт мама. Имам въпроси към теб - вдъхновена съм от едни цветенца и искам да ги възпроизведа в стил пачуърк. Но друг ден ще стане това.

Според зависи Wink Аз много обичам дантели и реално почти всичко, което плета попада в категорията. Накисвам и опвам. Понякога има нужда от карфици, понякога /обикновено/- не. Най-изискващата дърпане дантела ми трябваше час след кисненето и просто я прострях на въжето и я дръпнах 3-4 пъти на ръка, където искаше...

За пачуърка питай смело. Най сигурно е да ми пратиш ЛС, че много пишете и плетете и аз трудно настигам.

# 489
  • Варна
Mamo4ka, това покривалце е много красиво! Можеш ли да споделиш как е плетено?

Пуф - и аз мисля, че имаш поне 8 ръце за да плетеш толкова бързо и хубаво! Поклон  smile3501 newsm20

IPG, това е магазинчето на Цар Освободител 52, по пътя от Червения площад към Окръжна болница, дето е малко в земята, но рекламата му е голяма и е на тротоара. Работя наблизо и често минавам оттам - работи и в събота, така че бягай още днес, защото атлантиса го беше получил на пакети от 500 гр от всеки цвят и аз взех единия. И тъй като почти изнудих човека да ми даде телефона си за да съм сигурна,че е получил преждата, ето го да го попиташ преди да тръгнеш натам ако живееш далеко - 0893 632 797 Данаил. Любезен е и въпреки че е мъж, разбира от плетки.

Хайде и аз да се похваля с новия си шал, който миналата година беше изплетен няколко пъти от наши съфорумки, но аз търсех подходяща прежда:

http://media.snimka.bg/7250/020754902.jpg
За първи път block-вах и съм предоволна от резултата.

А това е началото на новата ми чанта, чиято схема Пуф така любезно ми преведе от руски:
трябва да се получи това: http://ny-image3.etsy.com/il_430xN.131868791.jpg Някой беше я пуснал във форума, за което сърдечно благодаря!

А това смятам да ми се ръкавичките, но в лилаво и след като изплета чантата от същата прежда Simple Smile :

идеята е да си направя комплеткт от шал, чанта и ръкавици.

# 490
Manzhelka плетох соломонов възел... 40 квадратчета на 60 и след това тези листенца , а теменужките са от тук

отиде ми половин килограм прежда.картопу бебе.

страхотен ти е шала...  bouquet

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 10:21 от mamo4ka

# 491
Manzhelka ,прекрасен е шала!!! Ще взема да си разплета един мой подобен, за да го издокарам с тази плетка - браво smile3521

# 492
  • Варна
Manzhelka,благодаря за бързия отговор.Знам го магазинчето,преди като работех в центъра съм минавала от там.Задължително ще го посетя.
А за шала нямам думи,изпълнение и цвят невероятни!А техниката какава е ,прилича ми на т.н. изпуснати бримки май беше  newsm78 Ще чакам с нетърпение да видя и чантата.

# 493

идеята е да си направя комплеткт от шал, чанта и ръкавици.

И чадър! Grinning

Това е модел от ревюто на Долче и Габана за сезон пролет-лято 2011, като че ли е плетено на една кука прилича!

# 494
  • Варна
Mamo4ka, благодаря за бързия отговор! Дръпнах си схемите. Одеялото наистина е страхотно.

IPG, това са изпуснати бримки. Аз го плетох с 26 бр, но може и с повече, важното е да е кратно на 10 + 6.
Плете се 4 лицево, после
1 ред: 6 бр лицево, *1 наддавка (като осукваш преждата около куката), 1 бр лицево, 2 наддавки, 1 лицево, 3 наддавки, 1 бр лицево, 2 наддавки, 1 лицево, 1 наддавка, 6 бр лицеви*
2 ред: плете се лицево като се изпускат всички наддавки
3 и 4 ред: плете се лицево
5 ред: 1 бр лицево, *1 наддавка, 1 бр лицево, 2 наддавки, 1 лицево, 3 наддавки, 1 бр лицево, 2 наддавки, 1 лицево, 1 наддавка, 6 бр лицеви* като накрая се завършва с 1бр лицева (вместо 6)
6 ред: плете се лицево като се изпускат всички наддавки
7 и 8 ред: плете се лицево
повтаря се ....
завършва се с 4 реда лицево

Общи условия

Активация на акаунт