АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 945
  • 814
  •   2
Отговори
# 585
Да питам нещо- иска ми се да направим отпечатъци на ръчичките и крачетата за спомен ,но нямам идея с какво да ги направим.Знам за гипсовите отливки,които продават в Хиполенд,но не искам от тях. Накой да може да даде идеи с какво да направим отпечатъците?
И аз зададох същия въпрос преди няколко дни. Една мама ми каза за Бейби Арт, но предпочитам нещо по от типа "направи си сам"  newsm78 а и не ми се дават 50 лв за пластелин и рамка  Thinking

# 586
Искам да се консилтирам с консултантите по кърмене от два дне беба започна да яде по около 150 мл кърма на ядене .. А преди това по 110-120 мл,от вчера няма ако вече 24 часа, дали не и достига млякото или е запек
  Ако хапва по 150 мл на хранене със сигурност не е от липса на храна. Колко хранения имате за денонощие? По принцип няма нищо тревожно и често се среща да се разредят изхожданията след шестата седмица.
  Бебето ми спря да се изхожда всеки ден – проблем ли е това?

АМИ МНОГО Е ОБЪРКАНО,ТУ ПО 7 ТУ ПО по 6 или по 8 ,през нощта прави пауза по 7 4аса яде около 7,30 вечер и след това 4ак към 2-3 през нощта...сутрин хапва по пове4е, следобед по по малко около 120 мл

# 587
  • София
  Значи млякото му е напълно достатъчно, предвид количествата които изяжда умножени по 6-7. Обикновенно в такъв случай като се изходи веднъж на 2-3 дни количеството е много по-обилно за дните които е пропуснал.
  Ето нещо от другата темичка в която пиша -

Количество кърма необходима за денонощие
                   минимално    максимално   средно
                    количество в гр

0-3 седмици       400      800      600
3 сед – 2 мес       600      900      740
2-6 месеца         680      1130      910
6-9 месеца         680      910      800
9-12 месеца       510      910      710

Количество кърма според кг на бебето през първите седмици от живота му
Ако вашето бебе на яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден.
Тоест ако бебето ви тежи 2,700 кг то се нуждае от 425 грама мляко за 24 часа.

Възраст на бебето------Средно наддаване на тегло
0-4 месеца-----------------170 грама на седмица †
4-6 месеца-----------------113-142 грама на седмица
6-12 месеца ‡-------------57-113 грама на седмица

† Приемливо е за някои бебета да наддават 113-142 на седмица.
‡ Средното кърмено бебе удвоява рожденното си тегло за 5-6 месеца. На едногодишна възраст типичното кърмено бебе ще е увеличило рожденното си тегло около 2 Ѕ  пъти. На двегодишна възраст вече не са забележими разлики между кърмените и изкуствено хранените бебета.

Най-важното си остава тъй като всеко бебче си е индивидуално да се съобразявате с лимно неговите нужди. Не забравяйте че бебетата почти винаги изяждат различни количества мляко през различните часове на деня. Веднъж ще хапнат 110 гр и още ще са гладни, друг път и  50 мл ще са им достатъчни и ще спят три часа и повече  Simple Smile

# 588
  • София
Мами, как предпазвате бебета от вятъра?

# 589
днес отивам да купувам дъждобран, който да ползвам за вятъра.. тук във Варна винаги е много силен вятъра , дори и да е топличко.
Въпрос към консултантите по кърмене или към по опитните мами- когато кърмя бебето в стандартната поза( седнала на стол)  трябва ли ръчичката му да е м/у гърдата и мишницата ми..? ако не ме разбирате мога да се снимам и така да обясня въпроса си по- нагледно...  ooooh!

# 590
  • София
днес отивам да купувам дъждобран, който да ползвам за вятъра.. тук във Варна винаги е много силен вятъра , дори и да е топличко.
Въпрос към консултантите по кърмене или към по опитните мами- когато кърмя бебето в стандартната поза( седнала на стол)  трябва ли ръчичката му да е м/у гърдата и мишницата ми..? ако не ме разбирате мога да се снимам и така да обясня въпроса си по- нагледно...  ooooh!
  Ако става въпрос за стандартната люлка, е хубаво да има възглавничка под бебенцето, която да го повдига на нивото на гърдите, ако е необходимо. Не трябва нищо да стои между вас с бебчо, тоест то да е коремче до коремче до теб и плътно, без дори ръчичката му да ви разделя. Реално отгоре погледнато виждаш ушенцето, рамото и едното му краче на една линия. Съответно долната по този начин стои отстрани на кръста ти под мишницата, а другата отпред пред корема ти. Изключение е евентуално ако са ти много големи гърдите, тогава може долната гърда да се падне под гърдата, но това вече са тънкости.

# 591

Въпрос към консултантите по кърмене или към по опитните мами- когато кърмя бебето в стандартната поза( седнала на стол)  трябва ли ръчичката му да е м/у гърдата и мишницата ми..? ако не ме разбирате мога да се снимам и така да обясня въпроса си по- нагледно...  ooooh!

Аз така кърмя - ръчичката е под гърдата и леко изпъната в посока на мишницата. Другата ръчичка е отгоре - върху гърдата.

Засега със зимното чувалче, но моята количка е много открита и скоро ще вадя дъждобрана.

# 592

имам и аз отново въпрос към консултантките по кърмене! Simple Smile
преди известно време разказвах, че имам проблеми с кърменето.. кърмата ми беше страхотно намаляла и дохранвах бебето с АМ! сега обаче - слава богу! - след околко един месец дохранване - количеството кърма постепенно се увеличи и вече не давам на антония АМ.. тя сама се отказа от него! така сме от една седмица! сега се храни на интервали от 2,5-3,5 часа през деня, а вечер пропуска храненето в 00:00, прави 6 часова пауза и се буди единствено околко 3:00, хапва малко за няколко минути и отново заспива като пънче.. през останалото време е спокойна, дори когато е буда, не плаче и не е гладна, затова смятам, че кърмата й стига! освен това е наддала околко 200 гр през тази седмица, което също е добър знак.. това, което ме притеснява е, че престана да ака толкова често! докато я хранех с АМ акаше по 4-5 пъти на ден, а пък сега - по 1 или най-много 2 пъти.. и количеството е много по-малко, а като консистенция - по-рядко! не ми се струва, че бебето се мъчи, коремчето й не е подуто, но все пак се чудя - нормална ли е толкова драстична промяна?

jennie.to, поздравления за успеха   bouquet Може ли да попитам как протича едно кърмене при вас? Ако съм разбрала правилно кърмиш на поискване на 2,5-3,5 часа с хапване в 3 през нощта? На едно кърмене от едната или двете гърди суче? Успява ли да ги изсуче добре? Колко напишкани пелени има? Чудесно е, че наблюдаваш така внимателно развитието на детето. Важното бебека да е жизнена и здрава, да наддава и да пълни пелените. Разлика в консистенцията на акото и мириса при хранене с АМ и кърма е нормална  Peace

благодаря за отговора, Else! Simple Smile
докато давах на бебето АМ го храних на 3 часов режим, но сега кърмя по-скоро на поискване, макар че режимът някак се запази.. така или иначе, когато е гладна храня я по-рано, а когато спи не я будя, така че интервалите са межди 2,5 и 3,5 часа. в този смисъл пропускаме храненето в 00:00, а все още го има това в 3:00 през нощта. на всяко кърмене й предлагам и двете гърди, като я оставям да се откаже сама от първата преди да й предложа втората.. така тя суче от първата околко 15-20 минути, а от втората около 5.. не съм сигурна до каква степен успява да изсуче първата гърда, но след кърмене мога да изцедя от двете околко 40-50 мл кърма, а пък сутрин и повече.. пишка много често, имаме околко 8-9 обилно напишкани пелени, но пък пишка и докато я къпя, и сменям пелените.. мисля, че това е!

# 593
благодаря за отговора.. беше ми любопитно , защото съм го чувала от вас, но не мога да накарам Ивелин да стои така... стиска си ръката и не иска да седи клъдето трябва... ще го мъча пак да се научи.. Simple Smile благодаря

# 594
  • Пловдив
мами
моля за спешна помощ
На гости сме и ми дадоха кошара BERTONI TRAVEL KID,но не мога по никакъв начин да я разгъна.Успях само 2 от страните да ги разгъна,но другите 2 не успявам.Вътре има някакъв механизъм с пружина.Моля ако някой знае или има кошара с подобен механизъм да сподели.

# 595
  • София
red_shoe ти дали звъня в НОИ? Има ли промяна при теб? При мен продължава да няма нищо.

# 596
Аз малко да се оплача, че досега не съм го правила Simple Smile . Беба от един ден и половина има силно зелено ако. Чела съм, че това не е добре, но педи каза, че било старо разбиране. Вече се смятало, че не е признак на болест, а може да се появи от смяна на температурата, претопляне, студено. Знам ли?!? като цяло, иначе, беба изглежда добре. Будува все повече, за съжаление предимно нощем. Днес следобяд яде в 17.30 и после чаак в 23.00, което ме навежда на мисълта, че пак ще е дълга нощ. 
Утре ще правим погачата. Малко ми стана кофти, защото поканих 11 'орисници', но накрая ще дойдат само 5, кой кашля, кой няма да е в София. По-добре за Беба, но ми се искаше всичките ми близки да дойдат.
С какво мажете лицето на бебчовците - при мен малко се бели.
Относно отпечатъка - може да си вземете боя за рисуване. Безвредна е за кожата (аз съм го правила с 20 деца в един дом). Ще се опитам да намеря линка на фирмата от която я поръчвах, но ще е най-рано в Понеделник.
Желая ви лека и поспалива нощ.

# 597
Днес купих биберон 2 на авент и храненето падна от час и нещо на 20 мин, много съм доволна Simple Smile

# 598
red_shoe ти дали звъня в НОИ? Има ли промяна при теб? При мен продължава да няма нищо.

При мен болничните се появиха след няколко разговора със счетоводството и проверка от тяхн страна в НОИ. Уж грешката била в НОИ, ама не мога да съм сигурна.

# 599
Здравейте мамита,
отдавна не съм се отчитала. Ние сме добре - стандартните колики, недоспиване.... За един месец сме порастнали с 1 кг и 2 см. Ослушвам се и аз за Вигантола понеже ми го изписаха точно когато го изтеглиха от аптеките - някаква нова информация имате ли кога ще го вкарат отново?
Да ви кажа какво ме притеснява /не съм се и обаждала на педиатърката/ вчера се зачетох в нета за рзвитието на детето по месеци. За килограми и сантиметри добре, но не бях обръщала внимание за нарастването на главичката. Пише че за 1 месец е нормално да нарастне с 1.50 см  - при нас излиза , че е с 5.50 см от 33 в родилното сега 38.5. Не знам има ли вероятност в родилното да не са го измерили правилно или да е грешно записано в епикризата , но като чета какво може да бъде започвам да се притеснявам много. Ще звънна и на докторката да я питам дали е забелязала това, че сестрата записва мерките и може да не е видяла тази голяма разлика.

Общи условия

Активация на акаунт