нормално ли е беба да ака по 1 път на ден / мин.седмица имахме запек не беше акала 3 дни,давах лактулоза 2 пъти-и сега започна да ака само по веднъж,преди запека акаше по 6-7 пъти..вторник сме на втора консултация..
давам лактулоза но тя я плюе .Даже имам и въпрос кам мамите които също имат проблеми с запек и дават Лактулоза всвки ден ли е давате и как я давате.

, а май отдавна минаха тези 42 дни

видях въпроси за лактулозата,та да си разкажа историята:)
всички ме убеждаваха колко е хубаво това мляко,лекарката продавачките.....запека продължи,термометара също....започнах да давам лактулоза всеки ден по 5 мл,първит едни добре,ака по веднъж на ден с лактулозата,после дори и снея започна да ака зелено,доки каза от запека е зелено....продължих да давам лактулоза всеки ден по 5 мл,действаше след около 4 часа...и разрових се из нета и каквоооо....не било препоръчително да се дава много често.от там отивам при моето jp тя ми казва че е хубаво да и правя почивки с лактулозата,и че и давам максимума 5 мл,повече да не давам.майка ми също пита нейната лична лекарка за лактулозата,тя също казва да се правят паузи от по 2 3 дни,запека си продължава....отивам при доки и питам какво да правя?отговор"ами давай два пъти по 5 мл" и започва да ме убеждава как била напълно бевредна,то било захарен сироп!!!Е да ама аз пак не и вярвам!!!Сама предлагам да сменим млякото,и да пробвам с дуфалак,и ако не подейства и това да я водя на гастро.отговор"ами ако искаш смени го,пробвай така"ама аз ли ще си назначавам лечението
купих и Frisovom след първото шише се изака аз на седмото небе,след второто си оправи цвета,аз вече банкет подготвям.....и 2 седмици си бяхме супер,ака по 2 пъти на ден.И преди 2 3 дни намерих твърдо топ4е в пампата,след което аз и дадох пак лактулоза,минаха 4 часа ако няма...аз в паника хващам термометара та се изакохме се накрая,половината запечено половината не.И се почна пак кошмара с акото, сега сме записали час за гастро и се моля всеки ден най накрая да уцелим млякото.Благородно завиждам на пълните ви памперси
Един съвет към кърмещите мами.Кърмете до последно!!!Започне ли се с АМ и се почват проблемите,запек колики...то не бяха капики за колики то не бяха млека...