АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 39 073
  • 814
  •   2
Отговори
# 390
 Здравейте и от нас.
 Ниесме на Еспумизан L и за сега горе- долу удържаме положението, но пак има моменти, в които бебокът доста се мъчи и баща му го слага на краката си и му прави леко масажче на коремчето и се успокоява.
 За бодуването- ние сме на периоди- има дни, в които почти не спи, а в други се кокори по- малко.
 Имам въпрос към консултантите- аз се цедя, но от 2-3 дена кърмата ми доста намаля. Успявам да изцедя тези дни едва 100 мл. от двете гърди и то с доста зор. Пия чайят на ХИП за кърмачки и доста течности. Как мога да си увеличаколичеството на кърмата?

# 391
  • София
Здравейте и от нас.
 Ниесме на Еспумизан L и за сега горе- долу удържаме положението, но пак има моменти, в които бебокът доста се мъчи и баща му го слага на краката си и му прави леко масажче на коремчето и се успокоява.
 За бодуването- ние сме на периоди- има дни, в които почти не спи, а в други се кокори по- малко.
 Имам въпрос към консултантите- аз се цедя, но от 2-3 дена кърмата ми доста намаля. Успявам да изцедя тези дни едва 100 мл. от двете гърди и то с доста зор. Пия чайят на ХИП за кърмачки и доста течности. Как мога да си увеличаколичеството на кърмата?
  Колко пъти на ден изцеждаш и имаш ли нощно цедене. Обикновенно най-бързо е лесно действа включването, на още едно две изцеждания. Ако има голяма нощна пауза включването на изцеждане тогава много бързо дава резултат също така. При големи паузи локално в гърдите веднага се отделя сигнал за намаляване на производството. Отделно през ноща нивата на хормона пролактин са най-високи и с кърмене нощем се осигурява мляко  и през деня. Изцеждането 2-3 минутки на всяка гърда и след последната капка също стимулира производството на повече мляко.
   Повече за цеденето и съвети може да прочетеш в тази статия

# 392
  Вечер се цедя към 2-3ч. През денят ми е доста трудно, защото сме сами с детето и някой път просто няма ка да се изцедя и тогава му давам АМ или цеденето ми отнема много време, защото каторевне и аз спирам да се цедя, после заспи и аз продължавам и така някой път ми отнема и по 1 час.

# 393
  • София
  В такъв случай помага следното. Цедиш след хранене, за да не бързаш и да може спокойно да се изцедиш като заспи бебчо или като е спокоен след като се е нахранил. Изцедената кърма може спокойно да си я съхраняваш и на стайна температура до следващото хранене. Реално трикът е че на всяко хранене даваш изцедената от предишното хапване кърма. Ако поради някаква причина изпуснеш изцеждане няма никакъв проблем да вместиш през останалото време едно изцеждане, тоест нищо не налага да цедиш на равни интервали. Както си забелязала повечето майки, които кърмят също споделят, че бебетата сучат на неравномерни интервали. Отделно кърмените бебета освен стандартните сукания за нахранване имат и няколко други през деня съвсем кратки за комфорт или успокоение. Така че вариант е да сложиш и наблизо някъде на масата помпата и някой път като минеш покрай нея и имаш време да добавиш една кратка сесия за пет минутки. Напълно достатъчно е да стерилизираш само сутрин и през останалото време да измиваш само помпата. В кърмаческият има темичка на майките хранещи с изцедена кърма, може да пишеш ако искаш там за подкрепа и кураж. Но основното за да се увеличи кърмата, както и при скока в растежа на бебето, то суче по често, в случая ти трябва да изцеждаш по-чести за известен период.
  П.П Възстановил ли ти се  е цикъла?

# 394
   Мерси мн за съветите. Аз така и правя, но някой път и след хранене е доста неспокоен, а и всеки път мия и стерилизирам помпата, но щом може само сутрин, така и ще направя и ще гледам да е винаги около мене.
  Лохиите не са ми спирали, но предИ около 10 дена ми се засили и преди 2 дена изкървих доста обилно.

# 395
Здравейте!
Нямам много време и за това не пиша, но си ви чета.
Кърмим се успешно.   bowuu На първата консултация се установи, че за 20 дни сме качили 900 гр. Такива бузи е отпрала и сега е 4300 гр. еми като иска само да папка и аз давам. Направиха ни първата имунизация и я понесе добре. И ние по реда си на 40-ия ден ходихме на църква за молитвата и правихме погача.
Аз давам на Габи Саб и съм доволна. При нея няма никакъв запек от тези капки. Четох в една книга, че запек при кърмени бебета се получава само от недохранване.
Ади и аз оставам без ръце, защото моята хубавица само така млъква и даже е предоволна. Друсаме се и се дундуркане нон стоп. Да не казвам силна дума, но ние сякаш ту имаме ту нямаме коликите, но сега постоянно си имаме това, което аз наричам глезотене  baby_neutral , защото като я оставя в креватчето се съдира от рев, а като я гушна има мир и спокойствие.
Днес пратих баткото на градина. От два месеца не беше ходил и сутринта беше кошмар. Разплака се, непожела да си влезне в групата, а всички деца излезнаха да посрещнат. Беше се вкопчил в панталона ми и не можем да го откъснем давлезне а за да се връщам вкъщи при бебето. Ужас!  ooooh! Така ми стана мъчно, но госпожата успя да го забаламоса и аз се изнизах навън.

# 396
Привет и от мен!
Имам проблем и искам да се обърна към консултантките по кърмене: Вече трети ден бебето ми повръща обилно /наподобява фонтан/ първия ден бяхме след пътуване и си помислих че се дължи на това.. след пътуването спа дълго и после се налапа лакомо, но снощи след баня пак ми го направи в хавлийката- пак беше обилно омазана с нещо като пресечено мляко. Днес в 10 часа пак се повтори. Обилно повърна според мен всичката кърма, защото абсолютно всички дрешки подгизнаха. Притеснена съм. вече не смогвам с пране на дрехи, пелени, завивки. Може би аз бъркам някъде. По принцип имаме и доста неприятни колики, коремчето го боли и много се напъва докато отдели газове- обикновено при тези напъни се е случвало преди да връща по малко мляко, но никога не е било както тези последни 3 дни. Кърма имам. Около 20-ия му ден два дни се изцеждах, за да проверя дали имам достатъчно кърма и му давах с шише, защото тогава беше адски неспокоен и си помислих че не му достига, но не- само от едната гърда изцеждах около 100 гр кърма,дори повече. Така че пак си продължихме да се храним на гърда, като ги редувам на всяко хранене. Не му отказвам гърдата и за успокоение доста често, когато има силни колики. Какво да правя в случая? Моля за съвет! След това обилно повръщане трябва ли да давам отново гърда , за да се нахрани? Позата при която кърмя имали някакво значение в случая? Напоследък се храним в легнало положение, защото имам болки в гърба. Предварително благодаря.

# 397
Да се включа и аз в историята с коликите.  И ние имаме по прицип.  мисля, че ги овладях с Колиийф, но също така ми се струва, че от него изхожданията станаха много редки  (като консистенция) - понякога са направо течни. А какви газове има... ум да ти зайде. Някой с подобно състояние?

# 398
И аз да се включа във все по-малкото ми свободно време Simple Smile
Бебка си е добре детето. Само вчера вечерта забелязах, че нямам достатъчно кърма в едната гърда и веднага предложих другата, че си бях оставила гладно детето Sad
Започнах спешна офанзива с течности и по-често предлагане на "проблемната" гърда. Засега ми се струват нормални нещата.
И Божидара стои будна все повече време, но мен ми се струва нормално, порастват децата. Поне си се залисва поне за 40 мин в шезлонга. Добра покупка излезе.
По въпроса с повръщането и аз забелязвам, че понякога връща, защото повръща си е доста силно казано. Аз знам, че това е един вид излишна храна, но изобщо не помня дали съм го чела или някой ми го е казал, така че не съм много убедена, че съм права.
misleto, благодаря ти Hug

# 399
bubenceto21 ,дано отмине този период и да получиш ценни съвети днес! Hug Аз не съм и предполагала,че толкова ще се радвам на наакани памерси.Днес с памперсите сме добре-3ти наакан без сиропа  newsm44 Но пък такъв рев не е истина,побъркала ме е.Сега заспа,да видим... дано е за по-дълго.Вчера беше екстра,почти цял ден навън,а днес тук е доста ветровито и сме закотвени.И като не си казва какво го мъчи,иди разбери.... Но дано вече и е минало.Значи и вие сте така с успокояването,на ръчички.После да видим как ще е положението,като станат по-големики,но как да ги оставим да се мъчат.Моята кукла пък иска постоянно на гърдата ми да седи,така се успокоява,каквото и да има.И съответно понякога връща доста млекце така.Абе хитрушка-в баща си се успокоява по-бързичко,а аз ако само я гушкам се изнервя още повече.И става една....мама-залъгалка на моменти.
Валинка,дано тези притеснения,които имаш се окажат грешка и всичко е наред Hug
Билянка и аз съм чела ,че има и т.нар."гладен запек",но когато количеството е доста ,като предизвикаме,не мился,че е такъв.А се оказа,че доста бебенца около мен са били с термометри,мушкато и т.н.А баткото дано се отпусне днес в градинката,хубаво му е при мама и бебо.
Спокойни следобед и  вечер от мен!

# 400
Привет и от мен!
Имам проблем и искам да се обърна към консултантките по кърмене: Вече трети ден бебето ми повръща обилно /наподобява фонтан/ първия ден бяхме след пътуване и си помислих че се дължи на това.. след пътуването спа дълго и после се налапа лакомо, но снощи след баня пак ми го направи в хавлийката- пак беше обилно омазана с нещо като пресечено мляко. Днес в 10 часа пак се повтори. Обилно повърна според мен всичката кърма, защото абсолютно всички дрешки подгизнаха. Притеснена съм. вече не смогвам с пране на дрехи, пелени, завивки. Може би аз бъркам някъде. По принцип имаме и доста неприятни колики, коремчето го боли и много се напъва докато отдели газове- обикновено при тези напъни се е случвало преди да връща по малко мляко, но никога не е било както тези последни 3 дни. Кърма имам. Около 20-ия му ден два дни се изцеждах, за да проверя дали имам достатъчно кърма и му давах с шише, защото тогава беше адски неспокоен и си помислих че не му достига, но не- само от едната гърда изцеждах около 100 гр кърма,дори повече. Така че пак си продължихме да се храним на гърда, като ги редувам на всяко хранене. Не му отказвам гърдата и за успокоение доста често, когато има силни колики. Какво да правя в случая? Моля за съвет! След това обилно повръщане трябва ли да давам отново гърда , за да се нахрани? Позата при която кърмя имали някакво значение в случая? Напоследък се храним в легнало положение, защото имам болки в гърба. Предварително благодаря.

Здравей arilena, различват ли се по нещо кърменията, след които е повръщал бебчо? Според теб има ли нещо, което би могло да ги предизвика? Какво мисли педиатъра за тези повръщания? Често когато бебчетата поемат прекалено много мляко прекалено бързо те повръщат, което и ти си забелязала при първото повръщане. При следващите 2 кърмения забелязала ли си дали бебчо суче по-бързо? Дали е възможно да си имала препълване или по-интензивно потичане на кърмата тогава? Бебчо спокоен ли бил когато го поставяш на гърдата или е бил нервен? Всяко кърмене ли ти е в легнала поза? Ако те притеснява, че тя може да е причината може да опиташ варианти на легналата поза, при които бебчо е по-изправен подобно на тези

Не знам дали ти е попадала статията  Повръщане и рефлукс при кърменото бебе от библиотеката на подфорум кърмене и захранване. Може би ще ти бъде полезна. Ще очаквам отговора ти   bouquet

# 401
Здравейте и от нас с бебо!Използвам докато спи да напиша 2-3 реда.Вчера бяхме на село и толкова спокоен не го бях виждала,откакто се е родил.Спинка,гука,ака си без проблем 4-5 пъти...В момента,в който се върнахме,отвори голямата гърляга,рев.... ooooh!Коликите продължават да ни тормозят...Някой беше питал за Ентерокинд-сега сме на него през деня,а само вечер давам Колийф,но няма особен ефект.Продължавам да го кърмя,но ми се струва,че кърмата ми взе да намалява...Иначе вече започнахме да влизаме в някакъв график за деня-сутрин на разходка от 10.30 докъм 12.30-13ч.,после хранене,следобеден сън докъм 16.30-17ч.,пак разходка,къпане към 20.30-21ч,ама с това вече лошо време,май доста ще променим режима.Това е засега от нас-целувки на всички бебчовци! Hug

# 402
  • София
Имам въпрос към консултантите: мъжа ми се разболява и май прихващам и аз - засега само ни боли гърло, но се заразихме от човек с грип с такива симптоми и после се е развил с хрема и температура. Искам да попитам как да предпазя бебето - сложих маска,дадох му половин ампула витамин С, аз пия осцилококцинум, парацетамол и смуча хомеожен. Дали има шанс да не се разболее? Обикновено си яде на 2,5 - 3ч, а от вчера е на 1,5 ч, сега дори след 40мин пауза пак ревна гладен. Чудя се дали не е свързано с това?

# 403
Благодаря ти Else. Не съм се допитвала до педиатър все още. Премисляйки случващото се ми се струва, че допускам грешки: гърдите ми се препълват, може би трябва да отнемам първото мляко в началото за да се намали силата с която изтича ; може би позата с която кърмя напоследък е неудобна за него-трябва да му подсигуря такава в която главичката да му е по-високо от нивото на крачетата. Възможно е да допускам да преяжда.
Трите пъти при които се случи това бебчо не бе спокоен. Иде реч за препълване на гърди и за евентуално преяждане, но в същото време пък не наддава така "скоростно" както другите мами споменават и това е парадоксално. Родихме се 3600, на 7 ден след секциото го изписаха на 3370, а на 20 му ден бе 3770. Ще коригирам и проследя нещата, ако има нещо обезпокоително пак ще се допитам. Благодарности и хубава вечер!

# 404
  • София
така... най-после и аз да се докопам до компа...
от вчера сме на Еспумизан ... е няма такъв кошмар ви казвам, направо нямам думи ... преди бяхме на Инфакол и вечер имаше колики за няколко часа и това ми се виждаше кошмарно, сега с тоя Еспумизан не само че цяла вечер имахме колики, ами и днес цял ден реве, дали от колики дали от това че от вчера не е акал. С инфакола поне с акането и пръцкането нямаше проблем. Тоя еспумизан уж трябва да изкарва газовете ама той никак не пръцка, не знам какво е това чудо.
Връщаме се пак на инфакол и био гая, поне ако ще реве да ми реве само вечер.
Освен това има едно нещо което ме притеснява. Пъпчето на Алекс се изду като балонче. Като го натисна не е твърдо ами е точно като балон пълен с въздух а като почне да плаче се издува и става по-твърдо. Педито каза да издърпвам кожичката около него и да го прибирам и да слагам лепенки отгоре, ама това е доста трудно тъй като той все шава или реве. Някой да има такъв проблем или да знае защо е така пъпчето? Мисля утре да ходя до педито все пак да питам че тя само по телефона ми каза.

Общи условия

Активация на акаунт