АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 981
  • 814
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Bibi, аз не съм консултант, но мисля че не е проблем, витамин С доколкото знам не преминава в кърмата, а всичко излишно се изхвърля от организма. Мисля че това е единствения витамин, с който не може да се предозира Peace

# 466
Мамчета, искам да си направя отпечатък от крачето и ръчичката на Дени, но се чудя как и с какво ще е най-добре  newsm78
знам, че трябва да видя в подфорум Хоби, но може и вие да знаете и да дадете някоя идейка  Wink

# 467
Ади, ще ги преборите нещата, дано само е по-скоро!

Искам да попитам другите със запушени нослета - а имат ли сополки вашите бебчовци? Тереза има, но далеч не нещо течащо, а по-скоро нещо като хрипове дълбоко някъде в носа, но не се виждат. Само от преме на време успявам да аспирирам по нещо.

Иначе същата история - със Стеримар и аспиратор ефектът е само временен, а през нощта е някакъв ужас от хриптене. През деня са по-добре нещата по някаква причина. Чак я водих на уши-нос-гърло, но нищо, каза, че всичко изглежда нормално и нищо не иска да изписва, да сме продължели така (но все пак спомена за съществуването на някакви черни капки, които цапали всичко).

Значи предиатрите казват, че минава това състояние от само себе си, така ли?

# 468
Говорих с моята педи и вече дадох цала ампула вит.Ц от 2 мг,почиствам нослето с клечки за уши от по-малките+ Стеримар.Йоан също сумти и грухти,но това си е нещо нормално за бебетата Peace  Попитах я и дали знае нещо за ВИГАНТОЛ-а и каза,че не е информирана за нищо подобно Чудя се сега дали да го давам Rolling Eyes А м/у другото да питам ОТ КЪДЕ Я ВЗЕХТЕ ТАЗИ ИНФО ЗА ВИГАНТОЛ-А???

На всички запушени нослета-да се отпушват Hug Hug Hug
Биби,не е проблем ти да пиеш вит.Ц

# 469
Имах въпрос към консултантите, който остана без отговор - може ли да пия допълнително виамин С?

Здравей bibi76, когато майката се храни разнообразно и балансирано не е необходим допълнителен прием на добавки. Витамин С е от витамините, чието количество в кърмата зависи от приема на майката. Ако прецениш, че ти е необходим допълнителен прием е добре да се консултираш за количеството с личния лекар. Витамин С не може да се съхрани в тялото, но дневното приемане на големи количества би могло да доведе до стомашни болки и диария  Peace

Въпросче към консултантите или по-скоро молба за съвет Praynig

Обикновено Калоян се храни около час  ooooh!, но се оказа че не изсуква достатъчно, защото заспива.
Как мога да се справя с този проблем, да не би пък да нямам кърма?
Понеже вече имам кантарче, знам че се вкарвам във филми, но ми писна да реве това дете и да си мисля, че е гладно.
Та на предноо ядене изяде 70-80 грама, а сега вися 30 минути и кантара показа разлика от 5 гр  ooooh!

red shoe, може ли да разкажеш как е организирано кърменето при вас? Колко хранения има Калоян за 24 часа? На поискване ли се храни или на режим? Една или две гърди предлагаш на хранене? На колко часа средно суче той, кърмиш ли го нощем? Ползва ли биберон-залъгалка? Приема ли нещо различно от кърма и ако да какво,  как го даваш и в какво количество за 24 часа? Как пишка и ака Калоян, колко често пълни пелените за едно денонощие? Също така искам да попитам как наддава той - колко килограма е роден, колко е най-ниското тегло, какво е теглото в момента? Предполагам, че измерванията са извършвани на различни везни и е възможно разминаваме между тях, но все пак трябва да даде представа. Знам, че въпросите са много, но не искам да пропусна някой детайл Simple Smile Ако предпочиташ може да ми отговориш на лични или тук   bouquet

# 470
Здравейте,
и аз да се разпиша. Вчера ни беше първата консултация-малката от изписването е наддала 1.800кг Rolling Eyes направо се шашнах. Не се храним на поискване, а на режим 3 часа като през нощта прави пауза от 6 часа и пак е наддала много. Док каза, че кърмата била хуава и детето наддавало.
Баткото пък е с гнойна ангина и се притеснявам да не се зарази и тя. Сега ме в къщи всички и е пълна лудница. #Crazy
лек ден на всички  Wink

# 471
Привет и от нас!

И ние се борим със сополки и запушени нослета. При моите бебета е нещо като задна хрема - нищо не изтича отпред, но като включа помпата контейнера се напълва. Сутрин сумтят, прохъркват и леко се давят. Заведох ги да им вземат секрет от нослетата за изследване и утре ще взема резултатите. Дано да няма някой стрептокок, че хич не ми се ще да им давам антибиотици  Praynig

И за капак каката ни е с отит, цяла нощ не е спала и ние покрай нея будувахме.

... някакви черни капки, които цапали всичко).

Коларгол е това, но мисля, че са много силни за нашите малки бебета.

# 472
имам въпрос към консултаните, снощи майка ми за пръв пър дойде да ме смени да спи при Каролина,аз бях изцедила две дози кърма,легнах към 22.00ч. събидих се в 8.00 с нечовешки болки в гърдите, те бяха станали 2 размера по големи и твърди като камъни,дори ме болеше гърба,голям зор докато ги изцедя,изкарах около 270 мл от двете /колкото и през нощта/ та въпроса ми е ако беба спре нощното хранене или аз и го спра какво правим с гърдите, вскя сутрин ли ще се будя така или трябва да продължа да се изцеждам и през нощта?

и въпрос към мамите августинки на някой отпадна ли му вече нощното хранене?

# 473
  • Miami
Док каза, че кърмата била хуава и детето наддавало.
Какво значи "кърмата била хубава" ? Има ли кърма, която не е хубава? Моето дете като е наддало само 900 гр първия месец да не би кърмата ми да не е хубава...  Тези лекари понякога имат супер неадекватни изказвания.

Моли, ако бебето премахне нощното кърмене и кърмата ще намалее. А до тогава може да изцеждаш по съвсем малко, просто да не стават толкова твърди и болезнени.
Аз още кърмя и през нощта, понякога прави по-големи паузи, понякога я кърмя на 2-3 часа.

За хремата - на Никол така й се запушва нослето само през нощта. През деня е ок. Аз прочиствам леко със стеримар и клечки за уши. Имам една не много висока възглавница и я поставям върху нея да лежи, но не само главата, ами цялото й тяло е върху възглавницата, под наклон. Така спи много по-добре и нослето се оправя.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 16:20 от Кори

# 474

Какво значи "кърмата била хубава" ? Има ли кърма, която не е хубава?

Моята свекърва ми каза са си изследвам кърмата, че сигурно не ми била хубава, обаче до този момент тя си мислеше, че не мога да повишавам тон  Mr. Green

# 475
  • София
Либи, новините при вас са страхотни, много целувки за малката София!

След вчерашните ваксини Мишо снощи беше само леко кисел, а сутринта имаше 37.5 температура. Дадохме  му панадол и днес се чувства добре. Спи доста повече. Едни приятели ни казаха, че ваксините много ги изтощават и е нормално да спят много. Сутринта го водих в парка и спа на слънце Simple Smile
Аз давам вагинол вече цял месец. Ще трябва да говоря с педиатърката, за да видим какво ще правим.

Деси, голям екшън е бил пак при вас. Важното е, че вече е ясен проблема и необходимите мерки са взети. Дано да нямате повече подобни тревоги, че много ви се събра Hug
Изпълнението на свекито ти е голяма простотия. Опитвам се да си обяснявам защо така постъпват хората, но ми е трудно да намеря отговор. Ние миналия ден бяхме на гости при моята. Нещата потръгнаха добре, но завършиха зле. Не искам да изпадам в подробности, гледах, слушах, търпях и точно преди да си тръгнем така ме нервира, че се разкрещях. Не посмя някога да съм крещяла така. После съжалих за острата реакция и ме е яд, че не запазих спокойствие, защото така не реших проблема, а само го задълбочих. Толкова ме разочарова тази жена, че вече не мога да си представя, че мога да и оставя детето дори за час, а на нея разчитахме че ще го гледа, когато се върна на работа

# 476
А м/у другото да питам ОТ КЪДЕ Я ВЗЕХТЕ ТАЗИ ИНФО ЗА ВИГАНТОЛ-А???
Ами на Борис му ги изписа педиатърката от Токуда. После и личната педиатърка повтори. Отделно и в аптеката бяха напълно наясно за какво са тези капки. Странно ми е, че твоята педиатърка не е чувала... Shocked

# 477

Какво значи "кърмата била хубава" ? Има ли кърма, която не е хубава?

Моята свекърва ми каза са си изследвам кърмата, че сигурно не ми била хубава, обаче до този момент тя си мислеше, че не мога да повишавам тон  Mr. Green
Joy Joy Joy
Това беше много яко!

# 478
Ами на Борис му ги изписа педиатърката от Токуда. После и личната педиатърка повтори. Отделно и в аптеката бяха напълно наясно за какво са тези капки. Странно ми е, че твоята педиатърка не е чувала... Shocked

Мисл, че IR имаше предвид, че педиатърката й не е чувала, че изтеглят Вигантол от аптеките, а не че не знае за какво е  Thinking

# 479

Мисл, че IR имаше предвид, че педиатърката й не е чувала, че изтеглят Вигантол от аптеките, а не че не знае за какво е  Thinking
Май да, ама чак сега се върнах назад в темата да прочета кой какво е писал и видях инфото за изтеглянето от аптечната мрежа. Извинявам се за неадекватната намеса.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт