АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 39 066
  • 814
  •   1
Отговори
# 630
Е немога повече!!!Единия лекар казва едно дугия друго...кого да слушам #Crazy
На беба изследванията са добри,нямя вирус....по скоро се е задавила и затова кашля,но така и не разбрах кога ще спре.Та отидох аз със мойте 20 въпроса при частния педиатър....
Докога да давам вит.Д?отговор-нямя нужда тя нали е на АМ,там има достатъчно....
По колко грама АМ да и давам,досега и давам 120?отговор-правиш 150 гр и колкото изяде,"лакомо бебе" такова понятие няма!
Дупето и е леко подсечено,мажа редовно с крем?Без отговор
По колко пъти да и давам инфакол?отговор-преди всяко хранене,без да пропускаш...
А нощното хранене?отговор-ами не го спирай малка е още,тя сама ще си го спре
На колко часа да я храня,понякога реве гладна на 2,30,после немога да я събудя и отива 4 часа?отговор-на 3 часа я храни,+ - 1 час!!!
Пъчиците по лицето педиатърката ми каза да мажа с спирт #2gunfire?С нищо не я мажи....
Фризовома кога д апочна да го смесвам с друго мляко?Няма да го смесваш,храни я с него поне до 6 месец
Кога да я заведа на ортопед?отговор-Защо ще я водиш....ааа за луксация ли,ами запиши и час за утре тука при нас
А тъмното петно на дупето от какво е(монголоидно петно,педиатърката каза че е характерно за бебета с по тъмна кожа) отговор-ами да не си биеш бебето ха ха ха много смешно,ще мине спокойно
А защо посинява около устата,много ме притеснява това?отговор-вобще не се притеснявай спокойно

Еми всеки отговор е абсулютно противоположен на отговорите на другия педиатър #Cussing outей затова не ми се ходи по доктори,първо ти изкарват акъла,после ти замазват очите със "спокойно ,спокойно"и накрая савсем те оплитат!
Важното е че сме ок и не сме лепнали някой вирус!!!
Да попитам мамите които дават АМ....
По колко грама давате на бебчовците,и колко мляко и вода смесвате за да получите точните грамажи?аз слагам 105 гр вода и 3,5 лъжички мляко?че и там получих различен отговор

# 631
  • Смолян
Здравейте и от нас! Не пиша често, но пък затова ви чета редовно и благодарение на вас и опита, който споделяте тук съм много по сигурна в себе си и засега всичко е наред! Пу-пу да не ни е уроки Simple Smile
Ние сме на ортопед чак на 13 октомври, тогава ще сме почти на два месеца, да се надяваме, че всичко ще бъде наред, а за мен това е много важен преглед, защото и аз самата година и половина съм била в специален апарат заради луксацията, която не са ми открили навреме и чак когато съм проходила са забелязали  Shocked
Аз също се опитвах да редувам страните, когато бебчо спи, но напоследък това е мисия невъзможна, защото той вече си се върти накъдето си иска!
И ние с режимите сме много зле, вечер горе долу става през 2-3 часа, но през деня понякога се храним и през 1-1,5 ч. , но аз въобще не слушам съветите на другите и правя каквото ми подскаже бебчо , просто не мога да го оставя да реве цял час, докато му дойде време за ядене!
Лека и спокойна вечер и прегръдки на всички мамчета и бебешори!

# 632

Бубенце ние се дохранваме с адаптирано мляко, аз давам по 120гр вода + 4 равни лъжички мляко и те стават 130гр. По принцип по-добре си прочети на кутията какв са пропорциите. Ние до днес бяхме на Апатамил, но тъй като милата ми Вая има зверски колики, днес на консултацията педи ми каза да купим Лактана Био 1, било много добро мляко и съответно да спра Био гаята, защото в това мляко има пробиотици.
Ако случайно има някоя мама, която да дава Лактана Био, може ли да ми каже как го приготвя, когато е навън, защото ми се вижда малко сложно приготвянето?  Лека и спокойна нощ на всички бебоци и техните мами! bouquet

# 633
Момичета, как приспивате бебетата си?
Ние се мъчим вече два часа и сега ми се смее и хич не виждам признаци на заспиване/ и това е след баня/???????????????????? #Crazy

# 634
Else и Мими Вичева,благодаря ви!

# 635
  • По широкия бял свят
bubenceto21 и ние имаме такова петно и малко окосмяване на долната част на гръбчето. Аз също се шашках, тъй като каката ни е бяла и не бях виждала подобни петна. Всички които съм питала казват, че постепенно ще из светлее. Надявам се да е така.  Praynig
Докато бях бременна си казвах, че този път няма да се впрягам толкова при гледането на бебето и ще я карам по спокойно, все пак уж имам опит. Нищо подобно не се случва -този път плача повече, по неорганизирана съм, та чак на моменти си мисля, че не се справям както трябва с това дете newsm78. Абе луда история Thinking. Дано вляза в час. Joy

# 636
bubenceto21 и ние имаме такова петно и малко окосмяване на долната част на гръбчето. Аз също се шашках, тъй като каката ни е бяла и не бях виждала подобни петна. Всички които съм питала казват, че постепенно ще из светлее. Надявам се да е така.  Praynig
Докато бях бременна си казвах, че този път няма да се впрягам толкова при гледането на бебето и ще я карам по спокойно, все пак уж имам опит. Нищо подобно не се случва -този път плача повече, по неорганизирана съм, та чак на моменти си мисля, че не се справям както трябва с това дете newsm78. Абе луда история Thinking. Дано вляза в час. Joy
Ooo "малко окосмяване"...бебка е като маймунка Laughingцялото и гръбче,челото,че чак на ушетата има мъх...ама знам че ще падне напълно така че може би това е единственото нещо за което не съм се ошашкала Blushа за петънцето,май и то почва да изсветлява,но така и не разбрах защо някой бебета го имат

# 637
  • Бургас
Хайде и аз да намеря  време и да се включа...иначе докато се кърмим успявам да прочета всичките постове Joy

Миши засега наддава добре, дори малко се плаша и затова ще помоля консултантките по кърмене за мнение baby_neutral

Миши е роден 2700,а ни изписаха 2610г, като засука още на следващиятден и е само на кърма.На 40 ден беше качил 2300г и 5 см и продължава да качва като вече си е удвоил рожденното тегло и дори го надминава.От седмица му давам по капка Вигантол.Да го ограничавам ли в яденето и доколко този бърз прираст си носи и своите рискове?! newsm78
Само за инфо - баткото също се роди 2800г,но си наддаваше по-нормално-по 1400г за първия и 1100г за втория ден,макар че също е сукал при поискване.
Ади ние също бяхме с кърмаческата жълтеница,която премина скоро,без да спирам кърменето, дори не направих кръвните изследвания на билирубина за да не се вкарвам излишно във филми, макар че бяхме видимо жълти.Дано съм постъпила правилно  baby_neutral Единствено отложихме хепатитната ваксина и я сложихме миналата седмица.
Либи много се радвам за теб и София и много  Hug за малката принцеса Hug

# 638
  • София
А защо посинява около устата,много ме притеснява това?отговор-вобще не се притеснявай спокойно
 Здравей, може ли да споделиш по-подробно кога посинява бебчо около устата и как точно изглежда. Как се държи по време на хранене? Само на частният педиатър ли си обърнала внимание или си питала и другата лекарка? Наистина може да не е нищо сериозно, но е добре да поискаш и второ мнение по въпроса.
  А за монголоидните петна наистина с течение на времето изчезват, не е нужно никакво особено третиране.

# 639
  • София
Миши е роден 2700,а ни изписаха 2610г, като засука още на следващиятден и е само на кърма.На 40 ден беше качил 2300г и 5 см и продължава да качва като вече си е удвоил рожденното тегло и дори го надминава.От седмица му давам по капка Вигантол.Да го ограничавам ли в яденето и доколко този бърз прираст си носи и своите рискове?! newsm78
  Наддава ли прекалено много, моето изключително кърмено бебе.

# 640
  • София
Здравейте от нас.
Цони понякога няма начин за приспиване. Просто на Крумчо не му се спи. Представяш ли си на теб да не ти се спи и някой да те люшка, клати и да ти слага биби в устата.  Laughing Може да го държиш малко повече буден през деня така че да се измори и да заспива по-бързо вечер. Аз съм забелязала, че когато го държа буден преди къпането около час-два после по-лесно се предава.
Марио заспа преди малко сам в леглото.  newsm78 Аз бях в банята и го чух, че нервничи и скрибуца, но нямаше как да се отзова веднага. По някое време утихна и си заспа самичък.
Имам чувството, че и коликите му намаляха. Вече почти не давам капки и се свива много по-малко отпреди. Само да правеше по-големи паузи нощем, та да мога да си поспя и щеше да е златен.
На нас сега каката ни е проблема. Представя си, че е бебе и даже вчера ми каза, че много си мечтала да й купя биба и на нея. Вечер иска някой да я приспива и не само това, но и през нощта се буди и вика баща си. Тази нощ се буди по-често и от бебето.
Опитвам се да й обръщам повече внимание и да правим предишните обичайни неща, но все е недоволна. Даже ми изръси, че "без бебето живота й бил много по-хубав". Laughing Дано да отмине и това, че на моменти това пубертетско-детско държание ме изкарва извън нерви и забравям да съм търпелива и толерантна.

# 641
Леле и аз си поплаквах в началото защото много се шашках но май има и по-зле от мен. За ортопеда и аз малко се притеснявам защото съм с луксация късно открита и с две операции. нащте много зор са видяли докато ме оправят. Приготвям АМ навън като слагам вряла вода в шишето и го слагам в кутия която го запазва топло(забравих как се казваше) и отделно имам една кутия специално направена да си дозираш лъжичките АМ и има за 3 порции. така ми е много лесно.А иначе давам по 120 с 4 лъжички АМ. мисля следващия път да питам дали да не минаваме вече на 150 но за сега избягвам защото тя много качваше а и съм виждала деца които стоят малко като надути от АМ. Ползвам Нутрилон и съм много доволна. Нито веднъж не ми се е запекла(ходи по веднъж на ден горе долу по едно и също време).Да ви питам да вигантола нов ли купихте и има ли го вече по аптеките защото аз го изхвърлих след като чух че го изтеглят от аптечната мрежа и сега давам по една капка Деавит но вигантола е по-добър.

# 642
Лунен сън    Hug
bubenceto21 , аз за посиняването около устата прочетох тук , пише че е симптом на коликите   newsm78 , но разбира се, хубаво да се консултираш със специалист  Peace
Чета ви за тези ортопеди, за вит. Д .. гледам да не се вкарвам във филми защото тук няма такова нещо  newsm78 .. дано всичко е наред  Praynig

Усмихнат ден на всички  Heart Eyes

# 643
  • София
Няма още Вигантол, вчер питах. Деавит педиатъра не ми го препоръча, че бил с по-висока концентрация и още нещо, ама забравих. Изкарвам си я само на слънчице тия дни.

# 644
Привет на всички! Ние малко се позагубихме напоследък, но хич не ми остава време да пиша. Миналата събота правихме погача на Бобчо - мина почти безаварийно! В неделя прекарахме почти целия ден в яз.Искър с една лодка, обикаляйки около татко ни, който беше на регата. А в понеделник се прибрахме във Варна. Много съм щастлива тук!!! А явно и на бебчо му харесва.  Thinking Всеки ден се разхождахме в морската, която както обикновено беше пълна с много мами с бебчета. После в четвъртък отидохме в Несебър (татко ни пак беше на регата) и се прибрахме в неделя (във Варна). Абе голямо обикаляне падна. Сега ще останем тук поне още две-три седмици. Та в този смисъл хайде да направим някоя среща на варненските мами!!!
Либи, толкова се радвам за вас!!! Да нагушкаш и нацелуваш малката принцеса Софи  Hug Heart Eyes
Маринка, сори за тъпия въпрос, но какво точно представлява тази поза змийче. Борко доста често стои я на моя, я на корема на баща си и си държи главичката вдигната и гледка наляво надясно. Иначе не харесва да го оставям по коремче другаде. Например като правим масажче и като го сложа по корем, за да намачкам гръбчето и дупето и пищи като луд. А иначе вече много харесва цялата процедура баня с плуване - масаж - гимнастика.
Велма, аз от известно време съм осъзнала колко много ми липсват месеците на бременността. Изживяването беше несравнимо! Сега като видя някоя бременна, веднага споделям с татко ни колко много ми липсва този период (става ми много мило като вземе да наднича в количката...спомням си аз как надничах по количките на младите майки докато бях бременна). А той ме успокоява, че пак ще го преживеем  Laughing Та ха дано!
Цони, Борко си будува редовно - и сутрин, и вечер...поне не през нощта, де, че вече щях да откача  #Crazy Но както Жени казва и аз не го приспивам тогава. Разнасяме се наляво надясно, правим разни разходки - тук има и двор и е по-забавно  Wink Миналата седмица направихме първата разходка в морската, по време на която беше изцяло буден - бяхме свалили сенника на коша и той се озърташе през цялото време. Снощи будува доста - сигурно от около 5-6 часа до към 10 (с малка дрямка след храненето в 7), когато го изкъпахме и на масажа вече заспа...и гимнастиката проспа, и накрая яде насън, което колкото и странно да звучи си беше съвсем нормално ядене - сука цели 15 мин. Абе луда работа!

Мами, един въпрос...мисля сега да купя кошче за кола на макси кози. С допълнителни адаптори, които ги внася х-лендър, ще станат на нашата количка. Та въпросът ми е дали имате някой познат, който да продава такова кошче втора упротреба? За сега се оглеждам в продалвалника, но ще съм благодарна и на вашата помощ, за което благодаря предварително!

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт